» »

ADSL+3 mrežne

ADSL+3 mrežne

Elemen_T ::

Kako se obnese povezava dveh računalnikov s tremi mrežnimi karticami?
(Torej na eni dve in na drugi ena, pa samo povežeš)
Kakšne so slabosti?
Cenovno je to najbolj ugodno, zato sprašujem.

lp

Brane2 ::

Cenovno je še bolj ugodno, če imaš na vsaki mashini samo ENO kartico.
Zakaj rabiš tretjo ? :\

Aja, ADSL. Sorry, spregledal sem.
Na LInuxu bi se mi še sanjalo nekaj (iptables), WInsih pa o tem pojma nimam...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

PaJo ::

Stvar zagotovo deluje. Pac uporabis enega izmet NAT toolov in stvar mora picit, ker verjetno tako in tako zelis da bi mel se na ta drugem racunalu net a ne?
Kod najprprostejsi nat ti lahko sluzi kar ms-jev ICS, stvar kar ok dela za svoje sposobnosti:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Kul, hvala.

Pa mi še povej, Pajo kako zadeva potem funkcionira?
Verjetno morata biti oba PCa prižgana, če bi želel na obeh imet povezavo v teku?
Kako je s hitrostjo in sploh delovanjem? Vse normalno?

lp

Vazno je da je prizgan tisti komp, ki ima na sebi ADSL modem, drgi je pac prizgan po zelji, kadar pac rabis. Vse kar se potem rabis je kabel, ki oba kompa poveze in ta mora biti crossover, drugace stvar ne bo spilal. Na ta tretjo mrzno pa tako in tako obesis ADSL modem, polek katerega ze dobis crossover kabel:D
Glede hitrosti pa se ne rabis bat, stvar spila dovolj hitro, napram ISDN-ju ali pa navadnemu modemu. S tem da si oba komap pac delita pasovno hitrost adsl-ja, ce pa kaj kopiras med njima pa ti lati 100Mbit, kolko pac mreza dopusca:D
Stekalo pa ti vsekor ne bo, ker mrezne zadeve so ze dovolj preverjene v praksi:D

NoUse4AName ::

pajo lahko to razlozis za nas laike ki ne vejo nic o networkingu? kaj so to NAT tools?

NAT je kratica za Network Adress Translation, kar pomeni da ti en racunalnik, ki je priklopljen na intrnet posreduje internet povezavo se racunalnikom, ki so vzadaj v lokalni mrezi, se pravi, da ce imamo receimo dva kompa , med njima je mreza in imasta sledece ip-je:
1. - 192.168.0.1
2. - 192.168.0.2
no zdaj ta ta prvi ima v sebi se modem, v kakrsnikoli obliki, se pravi lahko tudi navadni anlogni modem. No in ta racunalnik st. 1 se poveze na internet in ima zankrat samo on internet povezavo, ce pa zelis da bi na internet lahko prisel se racunalnik st. 2 pa rabis na rac. st. 1 instalirat NAT program. Ta program nato poskrbi da se zahteve, ki pridejo iz rac. st.2 posljeo v internet in obratno.
Zdaj NAT orodji je zelo veliko, lahko kar probas www.nat32.com ali pa uporabis, ze kar v windowse XP in ME vgrajen ICS(Internet Connection Sharing) ali pa kaksnen cisto tretji produkt.
No upam da je zdaj stvar malo bolj jasna:D

Intl ::

Tudi jaz razmišljam da bi potegnil kabel med dvema mašinama, zanima me pa sledeče: je možno drugi mašini s kakšnim programom zmanjšati širovni pas in ga tako omejiti npr... zgolj na 32@10 ???

O tem je ze bilo tudi nekaj govora in na windowsih se zankrat nihce ni nasel nobene pametne resitve, na linuxu pa se stvar definitivno da lepo ustimat:D No na winsih bi mogoce kaj slo s QoS-om, samo kako nastavit stvar da bo ok, ce kdo pogrunta naj pove:D

NoUse4AName ::

hvala pajo.

CaqKa ::

da da na winsih bolj težko.. čeprav tudi na linuxu nebi znal nastavit :) s qos pa mi tudi ni nič uspelo.. ni nikjer kake bolj podrobne razlage o tej zadevi

Se nekaj me zanima...

Rabim 30m tistega (mislim da je UTP al kaj ze) kabla za povezavo med mreznima.
Mi lahko svetujete kje lahko to kupim,,,ce sploh? in koliksna je cena?

hvala.

Za 30m lahko uporabis bilokateri UTP kabel, dobis pa ga v vsaki malo vecji racunlniski stacuni ali pa mogoce v kaki trgovini z elektro materjlom. V galvnem stvar je ze dokaj razsirejena, potem rabis se samo dva konktoraj ter nekoga ki ti bo klesce posodil in mas stvar skupaj:D
Aja, kar se pa cene tice pa je kabel nekje 45 SIT za 1meter:D

Ziga Dolhar ::

Elemen_T: če sem razumel prav -- v eni mašini dve mrežni kartici (ena za ADSL), potem ti lahko ptordim, da stvar deluje. Iz prve roke.

Z nastavitvami se nisem kej preveč ubadal (razen da sem ročno določil interne IP naslove), stvar sem prepustil "home networking wizardu". "Nobenih frk sploh."

Zanimivo,

Parodicno, da tako dolgega kabla nisem dobil nikjer.
Pa sem bil v skoraj vsej rac. stacunah v kranju.

Bom skocil v mlacom.
hvala za pomoc.
lp

Narejenega tako dolgega kabla res verjetno ne bos dobil, pac kupis ga na metre pa posebej konektorje, ziher morajo met 30m kabla, to je ze beda da nimajo:D

CaqKa ::

v powerplusu v mariboru sem jaz dobil že naretega 20m ftp utpja...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793567859 (4688) c23po
»

ADSL ?

397927 (4658) BlazP
»

ADSL+static ip + 2 racunalnika + switch

322481 (2028) Poldi112
»

ADSL router