» »

i:pomoč pri win xp

i:pomoč pri win xp

marc100 ::

lep pozdrav!

rabim pomoč pri instaliranju win xp.
naša otroka sta se igrala nekaj na računlaniku z gesli uporabnika, očitno sta ga spremenila in ne vesta v kaj, v win ne morem priti z geslom, ker je neznan. ko vstavim disk win xp, mi gre kar naprej v sistem,kjer zahteva geslo.
zanima me kje se v biosu nastavi da mi najprej bere z dvd-roma ali z cd-rw.

ali pa če kdo ve kako ugotoviti z kakim programom za zaznavo gesla, ali kaj podobnega.

Hvala za odgovore.

DolLoad ::

Bios-> boot options-> s smernimi puščicami prestaviš(ali pa + -) prestaviš cd rom na prvo mesto

ali

pritisneš f11 po vklopu in prideš v Boot menu in tam izbereš cd-rom( možno da je tudi katera druga tipka, moralo bi pisati)

marc100 ::

hvala vsem za pomoč. ni bil kriv bios ampak je bil kriv originalen disk win xp, katerga smo letos kupili v big bangu.

pviran3 ::

Če imaš težavo s prijavo uporabnika v XP zaradi nastavljenega gesla, poskusi zagnati v varni način(takoj ko prižgeš računalnik, pritiskaš F8) in se prijaviš kot Administrator, ter zamenjaš geslo na uporabniku.

mastah ::

pviran3 je izjavil:

Če imaš težavo s prijavo uporabnika v XP zaradi nastavljenega gesla, poskusi zagnati v varni način(takoj ko prižgeš računalnik, pritiskaš F8) in se prijaviš kot Administrator, ter zamenjaš geslo na uporabniku.

hahaha
zakaj bi pa sel v varni nacin? lahko bi se tudi normalno prijavil z adminom brez safe moda...

gokky ::

Alternativa je reset gesla s kakom boot CD.

pviran3 ::

Manj komplikacij (Account je skrit) + če imaš home edicijo, admin account deluje samo v safe mode.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z uporabniškim računom

Oddelek: Pomoč in nasveti
111741 (1428) Tajsk
»

Ne pridem v operacijski sistem

Oddelek: Operacijski sistemi
162258 (2137) sdamir
»

[Windows XP] Vaš račun je potekel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
11914182 (11017) fosil
»

Win xp Administrativne pravice! Težave... Rabim pomoč!

281859 (1639) smrekca
»

Kako v windowse XP direktno?

101256 (1024) hruske

Več podobnih tem