» »

Canon PowerShot A70 naredi vijolično sliko

Canon PowerShot A70 naredi vijolično sliko

Pentium ::

Moj Canon PowerShot A70 je včeraj kar naenkrat začel delati vijolične zmazke namesto slik. To se pokaže tudi na ekranu, včasih pa slika čisto izgine, ampak kaj več kot vijolični zmazek ne morem dobiti.
Slišal sem, da je zelo verjetno kriva okvara CCD čipa, kateri je podvrženo več Canonovih fotoapratov. Baje Canon to popravlja.
Zanima me, kje to v Sloveniji je to mogoče in če je to sploh mogoče.

Prosim za pomoč!

ant ::

servis 3a

Pentium ::

Je mogoče kak tak servis tudi v okolici Celja ali Maribora?

ant ::

ne
samo 3a je pooblaščen za canon. pošlji po pošti pa dopiši, da uveljavljaš podaljšano garancijo canona na okvare ccd čipa. pa pošlji samo fotoaparat brez kakršnihkoli dodatkov, baterij itd.

LP

lopov ::

Ziv!

Imel sem enak problem, tudi z A70. Vedeti moras da je model ze zelo star. Popraviti se ga da, a je vprasanje kako je z dobavo CCD. Lansko leto poleti sem cakal priblizno 2 tedna, ampak zdaj dela super. Dvomim da jo ta aparat se v garanciji in priporocam, naj ti najprej ocenijo vrednost popravila, potem pa se odlocis.

Dokler ga nisem spravil do servisa je obcasno pomagalo ce sem ga mocneje stresel, a prav dobra resitev to ni :)

Veliko srece,
b.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

ant ::

popravilo je zastonj, res pa je, da je potrebno kakšen mesec čakati.

LP

Spider Man ::

Jaz imam isti ta fotoaparat pa me zanima če ve kdo kaj bi to bilo narobe da se mi ekran ugaša oziroma se vid zelo motna temna slika ter mi občasno preletavajo čertice po ekranu ko pa naredim sliko pa ne pokaže nič samo črna slika z temi podrobnostmi kot so številka slike,...
LP

PaX_MaN ::

CCD senzor fuč? "Driver" za senzor fuč? LCD ekranček ima slab kontakt? FLASH čip zajebava? Čiperaj, ki goni celoten aparat, je kruto smert storil? Takele starine nimajo vsega na eni silicijevi ploščici, da bi jo lahko enostavno zamenjal, ampak so to miniaturne matične plošče, ki so naphane z ohoho zadevicami, zao je, IMO, najbolje, da ga neseš na uraden servis, kjer ti bodo znali svetovati, kaj je najbolje za fotkiča.
Še glede na vijolično sliko: isti fotoaparat nam je začel srati s psihedeličnimi slikami zatem ko ga je nekdo vrgel na tla. Ker sem ravno kak dan prej razstavil nekega starega digitalca, sumim, da se je premaknil UV filter pred lečo.

Pentium ::

Pred tremi meseci sem fotoaparat po pošti poslal v 3A servis, v 14 dnevih sem dobil popravljenega. In cena? Nič evrov. To pa zaradi tega, ker je okvara CCD čipa serijska napaka in jo Canon odpravlja zastonj. Seveda je k popravilu pripomogel tudi pameten dopis, brez njega dvomim, da bi mi kaj popravili.

Za zgornji post, ob udarcu se je povezava med CCD čipom in vezjem razmaknila (serijska napaka, lahko nastane ob udarcu, vibracijah ali vlagi) in zato dela črno-vijolične slike. UV filter s tem nima ničesar opraviti, razen, če se na slikah da vsaj malo razbrati, kaj je bilo slikano (porušene barve, ne detajli).

Za vse, ki bodo imeli podobne probleme svetujem, da odnesejo fotoaparat na pooblaščeni Canon servis, to je 3A servis v LJ in povejo, da je to serijska napaka (baje so nekaterim težili), ki jo mora Canon odpraviti. Nato pa samo fingers crossed, da bodo to popravili v manj kot 14 dneh.

EDIT: Typographic error

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Pentium ()

Pentium ::

sporočam, da se je po 2 letih uporabe napaka začela na novo pojavljati. večinoma še lahko normalno fotografiram in ob rahlem udarcu po objektivu mi deluje zajem slike nekaj minut brez problema. na momente pa izgubi kontakt in sem zajel tudi že samo črte. verjetno bo kmalu dokončno odpovedal, vendar se ne sekiram, saj mi je služil malo več kot 7 let, kar je za digitalca zelo dolgo.

sicer zanimivo, da kljub servisu niso napake 100% za vedno odpravili.

lopov ::

Uh, a ga še maš??? Sem kar presenečen, ker ga tudi sam še vedno uporabljam :) Moram potrkati da od popravila dalje nisem imel problemov in edini upgrade je bil iz 512Mb CF na 2Gb :P

Ah ja ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fotoaparat servis

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
63224 (984) bluefish
»

problem z Sony DSC-W210

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
211389 (1289) Janac
»

Canon powershot A60

Oddelek: Zvok in slika
252334 (1411) Djuro
»

Popravilo digitalnega fotoaparata - se splača?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
72897 (2766) Azrael
»

"Umiranje" digitalnih kamer/fotoaparatov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9414240 (6793) Dr_M

Več podobnih tem