» »

Tiskalnik v mreži

Tiskalnik v mreži

noob96 ::

Lep pozdrav!

Imam nov tiskalnik HP photosmart. V stanovanju imamo dva računalnika. Tiskalnik je nameščen pri enem od računalniku, ki ima nameščen operacijski sistem Windows 7. Na drugem računalniku pa je nameščen Windows XP.
Računalnika sta v različnih sobah. Zanima me kako naj spravim tiskalnik v skupno rabo, da bomo lahko izvedli ukaz za tiskanje tudi na drugem računalniku.
Tiskalnik nima vgrajenega wi-fi ja, sta pa račaunalnika v skupni rabi- povezana sta z kablom za internet.

lp

mastah ::

na tistem pc-ju ko je priklopljen das desni klik na tiskalnik in v skupno rabo, na drugem racunalniku poisces tisti racunalnik v omrezju in dodas tiskalnik, npr start/zazeni \\IP RACUNALNIKA. upam da imas povezano preko routerja/switcha..

na računalniku kjer je nameščen tiskalnik je ta v skupni rabi ko pa grem na drug računalnik v čarovnik za namestitev tiskalnika pridem do koraka ko računalnik najde drug računalnik nato pa mi napiše da naj vpišem ime tiskalnika jaz ga vpišem nato pa mi ga zavrne. Ali je lahko ime tiskalnika še kaj druga?

aja, še to!

Z računalnika na katerem je windows 7 lahko dostopam do računlnika z windows xp, obratno pa ne gre. kje lahko vse skupaj odklenem da bom lahko dostopal iz obeh na oba

gokky ::

V omrežju nastavi, da gre za domače ali službeno omrežje

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako dodati mrežni tiskalnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
93833 (1051) Han
»

Moj računalnik ni viden v omrežju

Oddelek: Pomoč in nasveti
51379 (1299) gorenjc
»

se da deliti printer?

Oddelek: Omrežja in internet
51314 (1123) OSA
»

? printanje in wireless povezava

Oddelek: Omrežja in internet
263359 (2984) Mati
»

Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?

Oddelek: Strojna oprema
289594 (6530) bastadu

Več podobnih tem