» »

Rešimo se nesnage v forumu!

Rešimo se nesnage v forumu!

Marjan ::

Opažam, da ta forum (na mojo veliko žalost) izgublja na kvaliteti! Ker ga spremljam redno, že zelo dolgo časa mi je to več kot očitno....V zadnjem mesecu je ogromno izgubil na kvaliteti! S tem mislim predvsem totalno bedni in ničvredni threadi, v stilu "neki se morva poment" (samo primer) in drugi podobni, ki jih piše okrog 15 osebkov (in številka narašča).... Zdi se mi, da zato, da bi pridobili več zvezdic!!? Zato predlagam ukinitev zvezdic ali več nazivov gnoj, da potem na bi mogli več sodelovati! Ok, sej vem, da se ne bo nobeden strinjal! Vendar bi tako forum spet pridobil na kvaliteti. A kdo ve za kakšno drugo rešitev?
Celo na topicu PROTOKOL so začeli svinjati!!! Mislim, da je nujno treba nekaj ukreniti, saj če bo šlo tako naprej bo v naslednjih 2 mescih ta forum že totalno u podnu..... To bi blo pa zelo, ampak res ZELO škoda.....

Torej, kje in kaj je rešitev tega foruma? luni, Primož in drugi.......

asteroidk ::

hm sam sm vclanjen sele od decembra lanskoleto in ze opazam, da je bil forum ko sem se vclanil veliko uporabnejsi, hitreje si našel kar si iskal itd. sedaj pa ce pogledas "teme zadnjih 24h" vidis vsakih nekaj postou "traparija"

I don't like it and I don't know how to fix it ;(
Vse se da, le potruditi se je potrebno!

miha ::

Jaz sem tudi zato da ukinemo zvezdice, folk si malo prebere prejsne odgovore in pol napise nek povzetek, samo da dobiva zvezdice.
Da pa ne bom pisal brezvezno me zanima zakaj starn o računlništvu in opremi ne dela v linux-u.

Shadowman-x ::

Marjan ima prav. Tudi sam sem opazil, da je forum postal senca tega kar je bil in ga pregledam samo tedaj, ko nimam kaj drugega početi.
Strinjam se tudi z ukinitvijo raznih naslovov in zvezdic (četudi so bile mišljene dobrodelno), saj se da hitro razbrati, kdo jih je željan, takih pa je vedno več.
Upam pa, da vedno več neumnosti v forumu ne bo odvrnilo pravih računalničarjev, željnih novega znanja in se bo našla rešitev sprejemljiva za vse.

P.S.: Morda pa se tem zvezdic željnim dajo najvišji možni nazivi in vse razpoložljive zvezdice, tudi tiste iz zaprašenih skladišč, pa se bodo morda malo umirili.

Tomi ::

Na žalost imate prav, kar se tiče kvalitete foruma.. Tudi sam sem se prijavil sem, ker so na na enem od ostalih slovenskih forumov razočarali, in sem iskal in tudi našel boljšo alternativo.. Ampak to so našli tudi nekateri zdraharji, in idila se je malo zameglila:'(.
Kar pa se zvezdic in ostalih stvari tiče, lahko po moje ostanejo, ker točke, ki ti jih prinašajo, so tako ali tako odvisne od tega, ali pišeš samo bedarije ( npr sedaj v stilu MrTwisterja v temi o vesolju ), ali pa poveš kaj konkretnega.. Lahko bi pa recimo malo prej koga zagnojili, če bi se videlo, da bi rad čimprej prišel do zvezdic...
Ampak kot ponavadi, se bo verjetno tudi tu situacija popravila.. Prav bi bilo...
metrodusa.blogspot.com

DoBri ::

EJ, ZDEJ PA TKOLE...MENE OSEBNO BOLI KURAC, JA, KURAC ZA TE ZVEZDICE, KER NISM TAK MAZOHIST KOT NEKATERI. AMPAK, ČE NAPIŠEM BRATANIČU, DA GA NEKI NUJNO RABM & DA SE MORVA ZMENT, POL GA RES RABM IN SE MORVA NEKI NUJNO ZMENT...NE SE SPRAVLAT NAME S TAKIMI BEDNIMI ORIMERI, RAJŠ VZEM KŠN DRUG POST K JE RES BEDN...A JE U REDU? HVALA
Več nas je, manj nas ni.

darh ::

za take potebe nekateri uporabljamo email, če maš IQ malo višli laho tudi kak ICQ ali celo telefon...
Excuses are useless! Results are priceless!

Tjulenj ::

se strinjam z ukinitvijo zvezdic... ker upam da bo potem manj brezveznih postov v stilu "ja se strinjam". hitro bi pa se dodal prosnjo za primoza, da bi bilo mozno obkljukati "Obvesti me o spremembah v tej temi" tudi brez odgovora (ko pac vidis zanimivo temo, na katero nimas nobenega novega/pametnega komentarja in noces teziti z neumestnimi komentarji, si vseeno lahko obvescen o razvijanju te teme).

Elemen_T ::

V bistvu bi bilo res vredu ukinit zvezdice...oz bi blo še bolš da bi se spomnl nekaj drugega, bolj pametnega...kot recimo odvzem ene (1) zvezdice za trapast topik ali pa reply...o tem pa bio že webmasterji tele strani odločil.

NiggerBob ::

tudi jaz se strinjam s tem, kar so napisali Marjan, asteroidk, Shadowman-X, Tjulenj in ostali.
Mogoče je bolje vsakega pol leta članstva ena zvezdica zraven, ne glede na število postov in replyev.
Za kakšno izjemno zaslugo za razvoj Slo-Techa ali zanimiv članek,... in podobno pa dodatno pol zvezdice.
Ali pa ukinit zvezdice v celoti.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

Marjan ::

dobri: tvoj primer sem dal zato ker je odličen za pokazat kaj je to blatenje foruma!
Nisem pa rekel, da ti gre za zvezdice, čeprav te možnosti ne bi izključil, saj sem opazil zelo nepotrebne reply-je s tvoje strani!
Tudi tole z rumenimi velikimi črkemi......se takoj vidi......kam pelje ta forum, ŽAL

ahac ::

Če hočete težit folku pridite na moj forum.
V oddelku: Ostalo ne bom nič brisal ali zaklepal, če bo pa postal popularen bom pa naredil poseben oddelek: Teženje:D
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

luni ::

DoBri: mislim, da si s tem postom dokazal samo, da se niti malo ne znas obnasati na tem forumu. Opozorilo za obnasanje ti je bilo ze 1x izdano, zdaj dobis drugega (ki ga sicer ne bi, toda ti si "poseben"), naslednjic pa bos izgubil account. Mislim, da mi ni potrebno poudarjati, kaj si naredil narobe. Svoje nestrinjanje in jezo se da izraziti tudi na bolj civiliziran nacin in tako, da folk ne bolijo oci, ko to berejo!

vsi drugi: Popolnoma se strinjam, da ta Forum izgublja na kakovosti. Po pravici povedano sem se tega ze od vsega zacetka najbolj bal... Da bi se pojavili osebki, ki nimajo za poceti kaj drugega, kot pa da cele dneve nabijajo svoje brezvezne poste po Forumu. Ampak, ob mnozini trenutno prijavljenih se je to pac prej ali slej moralo zgoditi
in jaz sem v bistvu zacuden, da se ni ze prej. Mislim, da stanje ni tako kriticno, da bi morali povsem spremeniti sistem foruma, ampak bomo zaenkrat poskusili represirati dolocene uporabnike. V glavi ze tako ali tako imam seznam tezavnih ljudekov in hitro se zna zgoditi, da bodo ob account brez kakrsnegakoli opozorila. Sicer je res, da je to odprt forum, ampak vseeno ne bom trpel, da ljudje, ki so kul in ki imajo kaj pametnega za povedati trpijo in zapustijo forum, zaradi nekaj deset zaostalezev, ki bolj sodijo na katerega izmed drugih forumov, kjer je vecina osebkov na njihovem nivoju.

Vseeno sem/smo popolnoma odprti za predloge s te strani. Lahko tudi vi sami predlagate osebke, ki se vam ne zdijo sposobni udejstvovanja na tem forumu, toda za to se bo odprl poseben topic. Prosim, da poveste vse mozne ideje kako resiti ta Forum!
Artificial Intelligentia

ahac ::

Ko že govorimo o forumu.
A bi se dalo naredit tako, da ne bi vsakič ko kdo odgovori dobil e-maila, ampak samo takrat ko odgovori prvi?
Zadnjič sem v 1 dnevu dobil 43 mailov. Vsi s tega foruma in jokerjevega mnenjalnika.:))

luni ::

ahac to NI ustrezna tema za tvoje vprasanje!

Ko je ahac glih dal primer: mislim, da se osebki na tem forumu morajo nauciti brati topice v celoti, predvsem to velja za resnejse topice. Sicer je popolnoma normalno, da po obdelavi problema v topicu razprava zaide v drugo smer, toda pri resnih topicih se probajte drzati zadanega problema.
Artificial Intelligentia

DoBri ::

luni: ok, naredu sm vse, kar sm smeu po pravilih ki sm jih zvedu od vas treh (ti&bjatanič&serđ) in tud barve v postih so ble dovoljene še 20 min pred tem..tko da...mal sm zmeden..ampak ok...mal sm biu tečn..lajf sux...aja, drgač bi te pa prosu, če premišliš in mi podariš kšn naslov ultra-gnoj oz kaj podobnga...acc mi pa zbriš sam res če bo dobr razlog...tnx



aja, tole sm pozabu: folk, mene komot spluvate, poserjete, itd...sej nč ne rečem, sm kreten, budala, peezda, prasec & vse podobno, ampak vseen ni nikjer pisanih pravil o obnašanju na forumu. in, ne boste verjel, včas tud jest kej pametnga napišem tuki. in tud jest znam popravt post, ne pa sam novga dt, da dobim več pik. itd. če sm pa že res tok slab za ta form, pa pač poproste lunija, da mi omeji št postov na dan, prepove dodajanje tem in podobno...vse se da... nej mi vzame zvezdice, nej mi jih zaklene...karkoli...men je vseen, sam svoje mnenje rd povem... drgač se vam pa vsem še opravičujem, če sm vs kdaj žalu al pa kej podobnga...hvala...



tkole, zadje sranje k sm ga jest začeu, sm skidu...tko da...zdej lahko u miru zadihate...

Več nas je, manj nas ni.

Tjulenj ::

samo en nasvet luni: dobite si se kakih 10 pomagacev, katerih naloga naj bo samo in le "ciscenje" foruma. v nasprotnem primeru boste ti in vsi ostali izgubili zivce, kar pa bo slabo tudi za novice in ostali del slo-techa. "ciscenje" pa mora tudi ostati v mejah normale. zato bi lahko naprimer tistim 10 nadebudnim mladcem zabicali da posiljajo reporte o vsakem brisanju/spreminjanju, da boste "big kahune" se vedno obdrzali nadzor.

Sergio ::

Tem pomagačem se reče moderatorji. Obstaja jih res dosti, kar poglej si vse teme, spodaj so našteti. O opravljanju dela - pa ne morem odločati.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Thomas ::

Ja, precej pametnega se je še za zment. Če že ne zment - pa ment. Bi bilo le škoda pustit, da triumfirajo kakšni pristaši destrukcije. :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jeronimo ::

Zvezdice so nareredile mnogo gorja na tem forumu.
Prej je bilo bolje. Dva naziva in konec.
Predlagam da se zvezdice ukinejo.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Rott-von-weiler ::

svinjarije pišejo tak in tak na vseh forumih pa po mojem ne moreš nič ga zbrišeš pa se ti bo pod drugim imenom prijavo pa spet jovo na novo z zvezdicami pa ni nič narobe:O

Tomi ::

Ok, saj je res, da so razlog, ampak same zvezdice same po sebi niso nič napačnega. Pravi razlog je v ljudeh, ki jim te zvezdice, ali pa bolje zvezdice, ki jih imajo drugi, gredo v nos. Spet smo pri eni od slovesnkih lastnosti, in sicer zavisti..

Saj ne rečem, da na začetku ni kul, če vidiš, da napreduješ ( posebej, da se znebiš naziva Newbie ), ampak potem prahajajo same, odvisno od tega, kako priden si.. Ali se mogoče motim...

Rešitev jaz vidim v spremembi mišljenja nekaterih uporabnikov.. Naj jih svetnik uporabnikov interneta pomaga... ( ja, zadnjič je papež razglasil svetnika userjev interneta in programerjev8-O)
metrodusa.blogspot.com

Jeronimo ::

Poglejte koliko je topicov !!8-O
Prideš na ložo in komaj najdeš topic na katerega si dan ali dva dni prej kaj napisal!!!
Je pa res, več ko nas bo prijavljenih več tem se bo odpiralo in bolj nepregledno bo vse skupaj.
Za sebe moram povedati, da sem pred meseci z mnogom večjim veseljem prihajal na ta forum in tudi bolj pogosto kot sedaj.
LUNI: Predlagam ukinitev zvezdic. Mogoče to ni rešitev, je pa korak k njej. Vsaj začetniki na forumu, ne bi imeli veselja dajati nepotrebnih postov. Predlagam vprašalnik o potrebnosti zvezdic!!!


JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Primoz ::

Zvezdice morajo bit, ker je to edina možnost kaznovanja gnojilcev foruma. Edina napaka so premalo strogo nastavljena pravila pognojevanja. Glede na zadnje analize bi bilo na Slo-Tech forumu okoli 200 gnojev, če bi imeli vklopljeno najbolj strogo kaznovanje. Upam da to ne bo potrebno (ampak to ne pomeni, da tega ne bom vklopil, če se boste ljudje preveč ukvarjali z nabijanjem zvezdic). Obstaja tudi možnost, da se ljudem prepove pošiljanje postov prvi dan oz. dokler ne preberejo določenega števila topicov oz. karkoli.
btw... izpadi v tej temi ne štejejo za točke (mogoče bom s tem dosegel večjo resnost debate), vendar štejejo za minus točke (če bo kdo gnojil bo postal gnoj....)
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Tomi ::

Kot je razvidno, se vse vrti okrog zvezdic.. Da bi jih ukinili, verjetno ne bi bilo prav, ker potem bi lahko bili vsi enaki, tisti, ki nič ne pišejo ali pa svinjajo, in ostali normalni uporabniki.. Pa še gnojenja ne bi bilo mogoče kaznovati, kar je verjetno eden od boljših ukrepov za kaznovanje, pa tudi dobra "spodbuda" za pisanje normalnih postov. Kar pa se tiče začetnikov.. Primozu dam prav, da bi morali narediti določeno kvoto, ki se jim ne bi nikamor štela, bila bi samo predpogoj za pravico do govora.. Pa še mogoče ena stvar ne bi bila slaba.. Da bi se preprečilo prehitro napredovanje, bi lahko tudi omejili dovoljeno število postov na dan, da se ne bi pojavili ljudje, ki nabijejo v treh začetnih dneh po 30 postov.. S tem bi se verjetno dvignila disciplina, pa tudi tisti, ki bi prišli samo zato, da bi dobili višje nazive, bi kmalu obupali, ker ne bi šlo prehitro.. Prej sem pozabil še dodati to, da bi se glede na primerno kvaliteto postov lahko število seveda dvignilo, pač odvisno od točk... Kar pa se tiče omejitve po temah, pa bi bilo treba določiti eno primerno število glede na splošno priljubljenost teme ( verjetno je Loža res bolj pogosto obiskana kot Prenova Slo-techa ali pa še kaj drugega.. )

Primož, luni, pa tudi ostali, kaj menite o tem?

Drugače je pa tale topic k sreči še zelo kulturen, razen enega ali dveh izpadov:))
metrodusa.blogspot.com

whatson ::

res omejite postanje tako, da bo en osebek lahko poslal le en topic na dan v Ložo ali maximalno dva, kajti loža je najboljša "priložnost" za nabiranje zvezdic... se pa tudi strinjam s Primožem, da bi neke omejitve morale biti...

ahac ::

Jaz grem na forum takrat ko se na faksu in nimam kaj za delat. :D
Takrat pač napišem več, kot takrat ko sem doma. Zato sem proti kakršnim koli omejitvam.
Pa tudi zvezdice morajo ostati!
Sicer se mi ne gre, da bi jih imel več kot drugi ampak so kul.8-)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

asteroidk ::

hm mogoce bi blo treba onemogocit avtomaticno dodajanje zvezdic ... zvezdice bi dodajali moderatorji, pac po smislu postou, dosezkih, prispevkih itd.



To je moje mnenje, kaj pa mislite vi?

orkan ::

RES je da so se v zadnjem času začele pojavljati že prav tečne stvari v forumih.
Sam nisem proti zvezdicam, in si tudi ne belim glave z tem kolko jih mam, in moj cilj ni dobiti čimveč zvezdic (to nebi smel biti od nikokar cilj) ampak, ja ta stran namenjena računalniški tehniki in NE zbiranju zvezdic.
Za moderatorje pa je moj predlog takšen: Luni in ostali daj povečajte kriterij, da dobiš zvezdico, ter naredite nekakšno blokado kolko stvari lahko napišeš na dan!!
8-O
Lp Orkan!!

Rott-von-weiler ::

tu bi mogli članarino začet pobirat pa ne vrjamem da bi gdo plačal da bi lahko bil gnoj:O

Thomas ::

Ko so meni ene parkrat zbrisali post s CNN foruma - sem bil silno zrevoltiran.

Samo če ga ne bi meni, ki sem bil slajtli off topic - potem ga verjetno ne bi še komu. Potem bi bil nivo tam (vse) nižji.

Če kdo tam, govori take o komurkoli drugem, kot smo videli tukaj primer - se njegov post zbriše - hkrati z njegovim accountom.

Anarhijo in njene rezultate, si pa lahko ogledate na www.sds.si - spletna konferenca. (Čeprav sicer simpatiziram z njimi.)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

luni ::

Hm vsakrsno omejevanje stevila postov se mi zdi res nesmiselno, mogoce edino v meri, da bi se omejilo nabijanje, torej recimo 50 postov na dan. Je pa tud ires, da marsikdo napise vec kot to, pa ne zato, ker bi nabijal, ampak pac zato, ker je zelo aktiven v forumu in pregleda marsikatero temo in poda svoje mnenje. S taksnim ukrepom bi se zelo zavrlo take uporabnike, kar si verjetno nihce ne zeli. Ocitno je, da ni mogoce ustvariti popolnega sistema omejevanja. Mi smo hoteli nabijanje prepreicti, ampak ocitno tega ne gre popolnoma in ostane vse delo samo na nas moderatorjih. Ce je kaj brezvezno, se izbrise, nabijace se kaznuje rocno in tako naprej... Res ne vem...
Artificial Intelligentia

Tomi ::

Hja, luni, saj imaš verjetno prav, kar se tiče nabijanja in omejevanja.. Samo smiselno bi verjetno bilo, da bi recimo čisti začetniki imeli eno omejitev ( recimo 10/dan), dokler se ne bi izkazalo, da imajo resne poste, ter da lahko pišejo veliko, ker imajo posti smisel...
Ker je pa res tudi to, da recimo nimaš časa ali možnosti, da bi pisal, potem ko imaš pa čas, pa ne bi mogel pisati:8)..
Samo pa na veselje opažam, da se je stanje kar izboljšalo, odkar so se pojavili predlogi za dvig discipline..
:D
Long live the Slo-tech..
metrodusa.blogspot.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prvi od mnogih drastičnih ukrepov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Obvestila
654835 (4835) tejo

luni-zvezdice? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Slo-Tech
1947499 (5487) Sergio
»

Forum poln debilov in smeti (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
645120 (3998) OZZY
»

Zvezdice, zvezdice, zvezdice in ostali nazivi

Oddelek: Slo-Tech
382345 (1843) Pretorijanec
»

Peticija

Oddelek: Loža
341740 (1346) Tomi

Več podobnih tem