Forum » Pomoč in nasveti » core i5 430m abnormalna temperatura?
core i5 430m abnormalna temperatura?
corrupted15 ::
Pozdravljeni,
imam Toshibin prenosnik L650 - 13M z i5 430m CPU-jem in sem že povsod iskal na internetu za temperature na tem procesorju pod velikim obremenitvami. Vse kar sem prebral so bile javljene temperature nekje do 80 stopinj.
Jaz npr. kdaj pa kdaj igram NBA 2K11 (powerplan na high performance) in mi HWMonitor med igranjem beleži temperature nekje 87-90 stopinj in me zelo skrbi, da je to preveč, pravtako sem velikokje prebral da so to temperature, ki se bi jih moral izogibati. Sem še poizkusil s COD2 in dobivam okrog 75 stopinj, ampak to je že manj zahtevna igra. Med brskanjem po netu pa imam okrog 50 stopinj na obeh jedrih. Sem že probal spihati reže z razpršilnikom prahu. Imam tudi notebook cooler, ki pa tudi ni kaj pomagal.
Me mora skrbeti ali pa so to sprejemljive temperature za 2 meseca starega laptopa med gaming-om?
imam Toshibin prenosnik L650 - 13M z i5 430m CPU-jem in sem že povsod iskal na internetu za temperature na tem procesorju pod velikim obremenitvami. Vse kar sem prebral so bile javljene temperature nekje do 80 stopinj.
Jaz npr. kdaj pa kdaj igram NBA 2K11 (powerplan na high performance) in mi HWMonitor med igranjem beleži temperature nekje 87-90 stopinj in me zelo skrbi, da je to preveč, pravtako sem velikokje prebral da so to temperature, ki se bi jih moral izogibati. Sem še poizkusil s COD2 in dobivam okrog 75 stopinj, ampak to je že manj zahtevna igra. Med brskanjem po netu pa imam okrog 50 stopinj na obeh jedrih. Sem že probal spihati reže z razpršilnikom prahu. Imam tudi notebook cooler, ki pa tudi ni kaj pomagal.
Me mora skrbeti ali pa so to sprejemljive temperature za 2 meseca starega laptopa med gaming-om?
DeeCoy ::
uhhh.. tole je kar zaskrbljujoče.. ventilator laufa k nor, al sploh ne? lahko da termalna pasta med procesorjem in hladilnikom sploh ni nanešena, ali pa je slabo. Vsekakor je nekaj narobe s hlajenjem. Jaz bi se pozanimal kaj narediti v trgovini, kjer je bil laptop kupljen.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero grafično ATI 7850 2GBOddelek: Kaj kupiti | 2923 (2272) | DeathKiller |
» | Prenosnik se greje (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7008 (5909) | Pyr0Beast |
» | S5 HLAJENJE in problemiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1003 (937) | _Thief |
» | racunalnik se je ugasnilOddelek: Strojna oprema | 1217 (1008) | Dragi |
» | Kakšno temparaturo ima vaš procesor? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8040 (5830) | the_unborn |