» »

racunalnik se je ugasnil

racunalnik se je ugasnil

Kiri ::

Mam abit NF7 plato in XP 2500 B. procesor (nenavitega) in orginalno hlajenje gor.
Prej se mi je racunalnik kar naenkrat sam od sebe ugasnil med delom in zacel je cviliti alarm iz speakerja (izmenjajoce visoko in nizko piskanje). Racunalnik sem izklopil iz elektrike, ga pustil kaksno minuto in ga nazaj vklopil in dela zdaj ze 2h brez tezav. Racunalnik je drugace odprt, v prostoru je pa hladno (22 stopinj). Kaj bi lahko bil vzrok za ta shutdown? Je ze kdo mel take tezave?
(ne da se mi iskat knjizice od plate...)

boštjan ::

ja knjigico kar poišči.drugač pa,mogoče maš nastavljeno prenizko shutdown temperaturo in ko je ta dosežena se comp vgasne.

Kiri ::

sem poiskal knizico. ne pise nic takega,, kar bi mi lahko koristilo. pise, da se ob prekoracitvi temperature (85 stopinj) masina sama ugasne, vendar bi ze prej mogla zaceti piskat (zaradi povisane temperature...nekje pri 65 ali 75 stopinjah), zacela je pa sele ko se je ugasnila. o piskanju po shutdownu, ne pise nic. pise pa tudi da se ugasne tudi v primeru ce crkne ventilator na CPUju. vendar ventilator zaenkrat dobro dela.
ne vem, cudno mi je, da sem jo potem sele zdaj dosegel. masino imam prizgano 24/7 nekje od novembra lani, pa tudi delal nisem nic takega, da bi lahko procesor tako segrel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kiri ()

Dragi ::

Probej premenat ram v drugo režo, če si ga zadne cajte kej premikou, razlok single sided, in double sided ploščice pašejo oz.delajo normalno samo v istoimenovanih režah, moj frend je mu ta problem, ko je dubu pc s servisa, pa mu niso prov dal, pol je pa mal po knjižci pogledou, pa je premaknu ram, pa je nehal ugašat.Probej pa poročej.

Gamez0r ::

dej kup Volcano 10 ker ga imam sam pa je zelo tih
poleg tega pa se ti pregreva Procesor in ti priporocam Volcano 10

Cena: 2499 SIT

The B ::

Kaj pa napajalnik? V spominu mam da ma ta sirena neki veze s procesorjem in napetostjo...

B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

delfinus ::

Shutdown in zavijajoca sirena na NF7-S pomeni, ali da je temperatura prekoracena ali pa nihanje v napetostih, krivis pa lahko napajalnik za to. To je bil nekoc tudi vzrok pri meni.

lp, D.

Doman ::

da ne bo kej res Vulcano 10 pa tih :D :D 38dBA je zate tiho, jast sem mislu da ga bom lahko mel ponoči prožganga pa ni nič od tega ker je pač preglasen in ne morem spat, trgovc ga je pa tok hvalu...pa še 3132 sit z DDv jem 20% sem dal :D :D

gismo ::

Nisem bral odgovorov tak da ti je lahka kdo že odgovoru z uporabnim odgovorom. Meni se je zgodilo enako na epox 8rda+ plati na nenavitem bartonu 2600+. V čem je bla težava. Žice od napajalnika, ki se priklopijo na matično ploščo, so se dotikale reber box hladilnika. Ker je plastika zelo slab prevodik, je blo praktično ena četrita hladinnika neuporabnega in se je procesor pregreval. Tja do 60 stopinj brez težav in pol se je zadevšna ugasnla in začela piskat. Ko sem umaknu žice je blo spet vse normalno, tja do 52 stopinj.
Upam da je kej pomagal
Gismo

Dragi ::

kiri si pogruntou, kaj je blo narobe?
Men se je tud nenadoma začel neki močno segrevat, pa ne vem zakaj


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Abit NF7-S vs Asus A7N8X-E Deluxe in Barton 2500+

Oddelek: Navijanje
341727 (1102) lenkosmrk
»

Problemi pri navijanu

Oddelek: Navijanje
341860 (1479) Mr.B
»

Navijanje Athlona XP 2500+ Barton

Oddelek: Navijanje
493308 (2214) boštjan
»

Abit NF7-s in "sirena"

Oddelek: Strojna oprema
191239 (1031) sash
»

false alarm?

Oddelek: Pomoč in nasveti
171253 (1007) Yohan del Sud

Več podobnih tem