» »

MB DFI Lanparty - se nonstop resetira

MB DFI Lanparty - se nonstop resetira

majstore_199 ::

Imam en velik problem z matično ploščo saj več ne pridem v windowse in nasploh se računalnik težko prižge, večinoma krat je na ekranu samo črna slika. Sem že resetiral BIOS in ga tudi flashal vendar nič ne pomaga.

MB je DFI Lanparty DK 790FXB-M2RSH.

Zdaj če vam kaj pomaga se takrat ko računalnik ne dela (torej je samo črna slika) prižge DRAM lučka in ta nekako napol gori (ko dela takrat močno gori) in po nekaj časa začne utripati. Sam sem menjal že več ramov in isto naredi tudi ko ramov sploh ni not.

Na plati je tudi dvomestni "ekran" ki pač izpiše cifre ki so v knjigi vendar te cifre ni navedene.

Sam nimam pojma kaj bi blo vendar se mi je to zgodilo ko sem menjal procesor in ko sem inštaliral Auto Boost system (al nekak tak no).

Enron x86 ::

Pa s starim procesorjem, dela OK?

Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

Ne

sem poiskusil že z večimi procesorji

DeeCoy ::

Ima slučajno beeper ali priključek za beeper? Če ima, poslušaj kako piska. To potem napišeš v google, pa ti bo vglo ven ka je narobe. Lahko, da je šla grafa. Si že slučajno probal s kakšno drugo?

Sem probal že z večimi grafičnami pa še vedno isto.

Saj meni se tu pa tam vžge slika samo po kaki min ali dve se spet ustavi sistem in mi napiše neko cifro na plati

Bolj natančno:
takoj ko računalnik neha delat se slika ugasne in začne DRAM lučka utripat piska pa nekak bolj malo no sploh ne vem ce prav piska

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se prižge, ekran pa ne (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11115437 (13999) Berni_01
»

PS3 problem

344470 (3544) kupim9
»

Slika se ugasnila, PC se ne prižge več...

281772 (1455) bosmla
»

Težava s BIOS - om

334917 (4581) luka9
»

Ali sem pokvaril procesor?

251792 (1465) Tilen

Več podobnih tem