Forum » Pomoč in nasveti » računalnik šteka
računalnik šteka
grashoper ::
pozdravljeni
zadnja 2-3 mesce sem opazail da mi stacionarni pc "štek"..
to zgleda tako, da ko laufa pc par dni neprekinjeno začne štekat in sicer tako, da cel sistem frizne za kake pol sekunde do sekundo, pol pa dalje dela, tud ko gledam kak film ali poslušam mp3je se zvok/slika ustavita..
format winsow ni pomagal oz slej ko prej je začelo delat enako..
in zdaj nimam pojma kje bi lahko bil problem.. mogoče kak program (samo uporabljam več manj iste programe že več let oz novejše verzije)..
po mojem mnenju je hardware, samo ne vem kateri del...HD sem prečekiral za bad sektorje če bi to vplivalo in je bilo vse ok.. če bili RAMi bi verjetno dobival bluscreene namesto teh freezov ?
mogoče je plata, cpu, gfx.. nimam pojma kak bi lahko to preveril doma..
načeloma imam pc nonstop prižgan in sicer že 3 leta (ugasnem samo ko sem na morju oz je kakšna nevihta).
upam da ima kdo kak pameten nasvet :)
lp
zadnja 2-3 mesce sem opazail da mi stacionarni pc "štek"..
to zgleda tako, da ko laufa pc par dni neprekinjeno začne štekat in sicer tako, da cel sistem frizne za kake pol sekunde do sekundo, pol pa dalje dela, tud ko gledam kak film ali poslušam mp3je se zvok/slika ustavita..
format winsow ni pomagal oz slej ko prej je začelo delat enako..
in zdaj nimam pojma kje bi lahko bil problem.. mogoče kak program (samo uporabljam več manj iste programe že več let oz novejše verzije)..
po mojem mnenju je hardware, samo ne vem kateri del...HD sem prečekiral za bad sektorje če bi to vplivalo in je bilo vse ok.. če bili RAMi bi verjetno dobival bluscreene namesto teh freezov ?
mogoče je plata, cpu, gfx.. nimam pojma kak bi lahko to preveril doma..
načeloma imam pc nonstop prižgan in sicer že 3 leta (ugasnem samo ko sem na morju oz je kakšna nevihta).
upam da ima kdo kak pameten nasvet :)
lp
miranpozar ::
Kako naj ti damo nasvet, če sploh ne poveš, kakšen računalnik imaš, katere komponente, koliko je vse skupaj staro, katere Windowse, kateri softver?
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/
pharaon ::
Sam bi sumil hd, ker mam podobne probleme z mojim diskom, ki ima čedalje več slabih sektorjev, kar se pozna pri občasnih freezih sistema...
Vendar si rekel, da si to prečekiral...imaš mogoče prepoln disk?
Vendar si rekel, da si to prečekiral...imaš mogoče prepoln disk?
sandmat ::
imaš mogoče preveč stvari naenkrat pognanih in premalo RAMa? bi pomagalo, če objaviš specifikacijo. Večinoma se res take zadeve pojavljajo zaradi diska(sploh pri filmih - če disk malo "zaspi vmes", se film ne more predvajat naprej).
2,10 gigahertz Intel Core 2 Duo
4x1GB RAM
Board: ASUSTeK Computer INC. P5B-E Plus Rev 1.xx
diske pa imam od WDja..
računalnik bo star 3 let čez dobre 3 mesece.
diske sem preveril za bad sectorje in mi je naredilo vse 100% ok, brez bad sectorjev.
stvari imam pognanih toliko kolikor sem jih imel v povprečju zadnjih par let..
tud med tem ko mi "frizne" imam rame zafilane samo 70% in tud CPU ni 100% obremenjen (nekje okol 40%)
4x1GB RAM
Board: ASUSTeK Computer INC. P5B-E Plus Rev 1.xx
diske pa imam od WDja..
računalnik bo star 3 let čez dobre 3 mesece.
diske sem preveril za bad sectorje in mi je naredilo vse 100% ok, brez bad sectorjev.
stvari imam pognanih toliko kolikor sem jih imel v povprečju zadnjih par let..
tud med tem ko mi "frizne" imam rame zafilane samo 70% in tud CPU ni 100% obremenjen (nekje okol 40%)
no filmi(DVD in podobno) bi definitivno morali delat BREZ štekanja. Imaš v ozadju prižganega kaj takega, kar zelo šari po disku? torrenti(če imaš dobro povezavo in stvar hkrati uploada in downloada je to že kar dobra obremenitev za disk)?
nazadnje ko sem formatiral se mi je to zgodilo po par dnevih že.. ko je še bil čist sistem in malo stvari instalanih.. torrenti nebi smeli bit problem, mi trenutno "friza" pa uploadam torente samo z 20kb, dl pa stoji :S
mogoče gonilniki za matično ploščo(disk controllerji)? si poskusil najti kako novejšo verzijo ali inštaliraš gonilnike iz CDja?
načeloma mi da vse driverje gor ko installam win.. bom dal za plato nove driverje (ko dajem driverje gor grem po nove verzije na net)
sporočim če bo kakšna sprememba po installu novih driverjov za plato
sporočim če bo kakšna sprememba po installu novih driverjov za plato
brzy ::
Meni se je to začelo dogajati zelo podobno. ugotovitev: napihnjen kondenzator na grafični, čez čas pa še na matični. Preglej kondenzatorje.
kondenzatorje sem zamenjal, sedaj dela tako kot prej ko je bilo kupljeno.
kondenzatorje sem zamenjal, sedaj dela tako kot prej ko je bilo kupljeno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z diskom?Oddelek: Strojna oprema | 1233 (1008) | Mesar |
» | Računalnik zmrzne/zatrokiraOddelek: Pomoč in nasveti | 4145 (3519) | Krzzich |
» | Racunalnik zmrzne malo naprej od bootanjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1152 (957) | Ballau |
» | Diski crkujejo kot za stavoOddelek: Pomoč in nasveti | 1788 (1291) | dexter |
» | Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 11447 (7075) | ChiefThunder |