Forum » Pomoč in nasveti » Povezava dveh računalnikov preko interneta
Povezava dveh računalnikov preko interneta
Rumko ::
Prva mreža:
kabelski modem povezan preko USB na računalnik (ima zagnan firewall), ta računalnik nato deli povezavo preko lokalne mreže, moj računalnik je eden od klientov.
Druga mreža:
kabelski modem povezan na switch z vgrajenim firewallom, na switch priključeni trije računalniki, ciljni računalnik je eden izmed teh (ta računalnik ima zagnan firewall)
Prejšnja poskušanja:
- dc++ ne dela, ker sva oba v passive načinu
- programi, podobni dc++ tudi niso delovali
- vpn (virtual private networking) ne dela, ker ne more priklicati mojega računalnika (računalnik, ki deli povezavo, nima vpn-ja naloženega), v obratni smeri tudi ne deluje
- ftp server (na ciljnem računalniku v drugi mreži) ni deloval, nisem se mogel povezati
- irc (dcc) ne bi rada uporabljala, ker ni zanesljiv (velikrat prekine, iz neznanih vzrokov ni možen resume - izpiše napako)
kabelski modem povezan preko USB na računalnik (ima zagnan firewall), ta računalnik nato deli povezavo preko lokalne mreže, moj računalnik je eden od klientov.
Druga mreža:
kabelski modem povezan na switch z vgrajenim firewallom, na switch priključeni trije računalniki, ciljni računalnik je eden izmed teh (ta računalnik ima zagnan firewall)
Prejšnja poskušanja:
- dc++ ne dela, ker sva oba v passive načinu
- programi, podobni dc++ tudi niso delovali
- vpn (virtual private networking) ne dela, ker ne more priklicati mojega računalnika (računalnik, ki deli povezavo, nima vpn-ja naloženega), v obratni smeri tudi ne deluje
- ftp server (na ciljnem računalniku v drugi mreži) ni deloval, nisem se mogel povezati
- irc (dcc) ne bi rada uporabljala, ker ni zanesljiv (velikrat prekine, iz neznanih vzrokov ni možen resume - izpiše napako)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569824 (6653) | c23po |
» | Switch ali router???Oddelek: Omrežja in internet | 3700 (2694) | Ursus |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4904 (4423) | SasoS |
» | ADSL+static ip + 2 racunalnika + switchOddelek: Omrežja in internet | 2490 (2037) | Poldi112 |
» | Povezava 2 Rač. preko switchaOddelek: Programska oprema | 1832 (1520) | nimus |