» »

disk umira, kako v windows

disk umira, kako v windows

puska007 ::

Živjo. Upam, da sem v pravi izbi. Imam problem. Že dalj časa mi nagaja disk na laptopu. HP 4710 (500GB). Pač neki sektorji so poškodovani, ampak do sedaj se je še dalo v windowse. Pač na začetku mi mi javi, da bi mogo nardit HDD self test, in če ga nardim mi tak javi da je nekaj okvarjeno. Ampak vseeno sem prišel do windowsev in vse delal normalno. Sedaj pa sem v biosu probal nek start up repair, ki se začene ob zagonu računalnika. Ampak mi po testu javi, da ga ni uspešno prestal in da se bo računalnik izklopo, če ga pa prekličem se pa resetira. Ob ponovnem zagonu pa spet ta start up.
Torej problem je, da je nemogoče priti v windowse. Vem, da bom moral menjati disk, ampak skoz do sedaj je šlo do windowsev, sedaj pa zarad tega start up repairja ne gre. Vse možnosti tam sem že sprobal pa ne najdem poti, da bi ga prelisičil. Maš pa tam command promport (DOS), in me zanima, ali bi se s tem dalo zagnat windows. Kakšna je komanda? Ali pa kakšna druga rešitev mojega problema. Pač rad bi še vedno prišo do windowsev in podatkov, nato pa vem da moram menjati disk, ki je začel crkovati ravno zadnji dan garancije :S.
Prosim za pomoč.

solatko ::

Vstaviš CD ali DVD z OS in daš na repair, če to ne bo pomagalo, te čaka nova instalacija z izgubo vseh podatkov, če nimaš vsaj dveh particij. Lahko vzameš disk ven in podatke prekopiraš. Če sam tega ne znaš in si iz LJ, me kontaktiraj na ZS, pa ti bom poizkušal pomagati.

Aston_11 ::

Čim prej vzemi ven disk, predenj ti ga zaserje do konca in ga vtakni v drug računalnik, kjer ga lepo, na nežno poskusi prekopirati. Orodja za popravljanje uporabi, ko ne bo več upanja. Sicer pa vseh podatkov ne boš rabil - zgolj dokumente, pa slike.

Poskusi uporabiti kakšno live distribucijo, kjer boš imel boljši nadzor nad diski, zaradi kopiranja itd., če bi že poskusil reševati podatke kar v laptopu.

MooM ::

Do zagona sm prišel z live Ubuntujem, ampak sedaj moram vseeno menjati disk. Sedanji disk je MK5055GSX http://sdd.toshiba.com/main.aspx?Path=S...
Na servisu mi ponujajo:
V vaš prenosnik je vgrajen disk kapacitete 500mb, cena originalnega 225,65+ddv dobavav cca 5 dni.
500GB hard drive - 5,400 RPM, 2.5-inch form factor, 9.5mm thick - Includes bracket

Cena generičnega 65+ddv, dobava predvidoma cca 14 dni
Cena le menjave cca 25EUR

kar se mi zdi smešno. Imam namen sam kupit disk in ga tudi menjati, saj garancije tako nimam več.
Torej na kaj naj bom pozoren pri nakupu oz. kaj me bega?
- sedaj je 5400 rpm, ali ga lahko zamenjam z 7200 rpm (kakšne so prednosti in slabosti, baje se baterija prej iztroši, koliko prej naj bi to blo, ali odtehta hitrost, zaradi večjih obratov?)
- vodilo SATA II (ali je SATA II in I enako in je razlika samo v hitrosti ali kaj?)

Hvala in LP.

Duhec ::

Kaj se ti zdi smešno ? Cena originala, cena kompatibilneža, cena storitve ali tvoje povpraševanje na servisu ?
Lahko menjaš s 7200:
2.5" HDD 7200 vs 5400
Sata II si imel tudi že do sedaj.
Sata->Wiki...

MooM ::

Hvala. Smešna mi je cena diska, kar je recimo več kot tretjina novega računalnika. Sedaj sem u 15 minutah odprl računalnik in prišel do diska, čeprau od zunaj prenosnik zgleda, kot bi ga bilo nemogoče odpreti. Ampak ima HP zelo dobro napisana navodila in celo filmčke, kako zamenjati disk http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te...
Vsaka čast. Disk se še odločam katerega kupiti. Nekaj mi še povejte. Ali kaj vpliva menjava diska na licenco Windows 7. Ker je vezana na računalnik in kaatere komponenete lahko menjam brez skrbi in kaj moram narediti v mojem primeru?
Hvala.

solatko ::

Naredi clon diska in to je vse.

meganboj ::

pozdravljeni imam sličen problem zato nebom odpiral nove teme,zanima me sledeče imam isto slabi disk in bi rad naredil clon diska ker imam kar nekaj podatkov in programov na njem (ni mi zanalagati komplet siistema z programi na novo) ,z katerim programom naj to naredim in če bo računalnik z cloniranim diskom normalno delal oz zagnal
upam da ste razumeli kaj želim
lp

zavajon ::

Ni taka skrivnost ;)

Programi za kloniranje diskov so narejeni zato, da naredijo 1:1 kopijo diska, torej se mora računalnik normalno zagnati iz klona. Če imaš Windowse in kloniraš na drugačen disk, ti pri prvem bootu naloži nove driverje, to je vse. Pri kloniranju sistemske particije programi to običajno izvajajo brez dvignjenega OS, zato se to izvaja po rebootu. Če imaš npr. notebook, torej možnost priklopa le enega diska, naredi image na zunanji disk, zbootaj s softwareom za kloniranje in image prenesi na disk.
Sam za te stvari uporabljam TrueImage (ki pa ni čisto zastonj), katerega imam v BartPE boot CD-ju in je do sedaj še vedno naredil tako kot treba.
Če pa imaš hkrati priklopljena stari in novi disk, ne smeš pozabiti, da moraš pred bootom iz novega diska nastaviti v BIOS, od kod naj boota.

meganboj ::

hvala za pomoč bomo probali

MooM ::

Kaj pa če sem star disk že formatiral in nanj posnel Linux, pred tem pa je bil na njem Windows 7. Če na novem disku namestim Windows 7, ali bo kakšna težava z aktivacijo, ker je bil nameščen in aktiviran že na prejšnjem disku, vendar le-ta ne bo več v uporabi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hp 6730s menjava diska (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
555004 (3829) tiltech
»

težave z zagonom računalnika po kloniranju diskov

Oddelek: Pomoč in nasveti
474967 (3973) gruntfürmich
»

Vgradnja SSD + prenos Win 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6311024 (8923) Machete
»

SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
10621261 (13970) MrStein
»

Nadgradnja prenosnika z SSD /info /mnenja

Oddelek: Pomoč in nasveti
133133 (2638) solatko

Več podobnih tem