» »

Hp 6730s menjava diska

Hp 6730s menjava diska

«
1
2

tiltech ::

prosil bi vas za nasvet in vaše mnenje. Imam prenosnik Hp qompac 6730s. Notri je še originalen trdi disk
sata II 250gb. Pri delovanju ne šteka. Je pa problem , da pri vseh opravilih potrebuje nekaj časa da odpre in naloži. Včasih ko odpiram spletne strani, odpira in odpira in kar stoji in se sliši zvok delovanje diska.
Vem da je odvisno tudi od strojan oprema, kot so cpu, rami in ostalo. Notri je intel coreduo 2.3ghz in 4gb rama win7 32bit. Disk je zapolnjen 10%, naložene imam samo programe, da vse skuapj deluje in goniliniki. Za internet brskanje uporabljam google chrome in imam optično povezavo kabel na RJ45. Nobene dodatne brezvezne navlake. Tudi antivirusa ne. Sem ga pa pregledal z antivirusom in nato odstranil.

Kaj menite. Bi bilo dobro menjati in dati notri isti disk ali lahko dam kakšnega drugega? Nimam podatka, kako velik disk lahko dam v prenosnik.

Hvala

d4vid ::

Obvezno SSD, 250 GB niso več dragi. Moral bi pa vsak pasat, kaj je trenutno bestbuy, bo moral pa kdo drug povedat.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

ejresnevem ::

Ja, daj 250 ssd not (sata) in reinstaliraj se boš čudil performansam, da nisi prej. Dvd tudi verjetno ne potrebuješ, mogoce das not se caddy in en 2,5 sata hdd ali reformatiraj obstoječega. Edino z win 10 video driver zna bit nekaj težav, vzameš starega, samo včasih dobiš kje kakšne packe na zaslonu.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

tiltech - Vzemi katerikoli SSD sata disk. Čudim se, da tega nisi že naredil, saj so cene 250GB okoi 30€.
https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...
Delo krepa človeka

Egidij88 ::

Jp, no-brainer za 30€.

solatko ::

Egidij88 - A ne vidiš, da ima SATA II, tako, da je čisto vseeno kaj da not, bo hitrejše od starega HDD.
Delo krepa človeka

Egidij88 ::

Jp.

tiltech ::

Hvala za odgovore. Nisem prej tega storil, ker nimam podatka, če lahko dam večjega notri ali ne. Ssd diska še nisem imel v rokah. Je vse isto kot ima navaden 2.5" in priklop? Se ssd disk sploh sliši ko deluje ali ne?

Han ::

Priklop je isti, ker so v njem spominski čipi, je seveda neslišen. Tudi greje se bistveno manj, da nižje porabe energije niti ne omenjam... Ko boš zamenjal, boš v devetih nebesih.

https://www.mimovrste.com/ssd-diski/cru...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

red_baron ::

Živjo,

SSD disk je praktično neslišen- nima vrtečih se delov. Jaz sem svoji mami zamenjal disk z SSD diskom in je ima tudi 7 let starega HP-ja z 2 jedrnim procom. Iz prejšnjih 2,5 minut do Windowsev sedaj potrebuje cca 30 sekund.
Razlika je kot noč in dan.
Ta tvoj računalnik ima dva slota za ram.Kupi na bolhi še 4Gb rama za par evrov, nov ssd in sveža namestitev windowsev in boš imel praktično nov računalnik.

tiltech ::

Super. V ponedeljek grem v nakup. Imam še en slot 4gb rama, ampak sem dal ven, ker windows10 ne podpirajo vseh in nima smisla imeti notri. Windows 10 pa ne morem uporabljati, ker mi moja povečava ne podpira windowsov10. Če pa bi hotel, potem bi bila kar velika naložba, več kot 1000eur. Windowse 7 imam par mesecov na novo naložene sp2 prof.
Kakšna je pa kaj kvaliteta in zaupanje v ne izgubo podatkov ali okvare?
Kako velik disk pa lahko dam v moj prenosnik HP? Več kot 500gb ne bom dal, ker je čez glavo. Ne igram iger in tudi nimam filmov ali glasbe. Imam še en prenosnik, ki pa je namenjen za brskanje po internetu, filme itd. je malo novejši od hp. Tam pa imam 500gb sata. Mogoče kasnje še tam menjam na ssd.

Han ::

64 biten Windows 10 podpira več spomina kot Windows 7, za katerega nikoli ni bil izdan SP2. Če imaš Win7 SP2, je to piratska kopija... Tudi povečave (upscaling) ima Windows 10 bolj dodelane.

V prenosnik lahko daš vsaj 2 TB disk (2000 GB).

tiltech ::

Imam original wind 7 32bit od društva slepih in povečavo, ki je večja kot jo podpira win 10. Povečava od win10 mi je premajhna. Tu imam 20x na 102cm tv, ki ga imam kot imate vi monitor. Če mi povečava ne deluje, sem mrzu in ne morem nič. Potrebujem nekoda ga mi naloži sistem in pote lahko sam delam. Imam tudi govorečo podporo, ki pa je samo za res posebne zadeve.

Če imaš hp-ja, lahko opaziš da se ti tuudi včasih bolj greje in ventilator bolj hladi, včasih pa ne. Takrat rabi več časa, da odpre, kot pa je hladen. Včasih ko grem na chrome, začne bolj hladit in ne vem zakaj. Nisi mi napisal, kako je kaj z zaupanjem podatkov in pokvarljivostjo, pa kako je glede bad sectorjev. Pri ssd jih po moje ni, če so čipi?

tiltech ::

Enega sem našel, ampak piše da je 2.5" interni ssd SATA III. Je takšen tudi ok in bo podpiral moj hp z sata II?

solatko ::

tiltech - V redu bo.
Delo krepa človeka

ejresnevem ::

komponente so navadno back-compatible, vsaj dokler gre za enak prikljucek (ne vem, ce kdaj niso)...

Han ::

Zadnja revizija Windows 10 omogoča povečavo do 400%. Windows 7 dvomim da gre nad 200%.

ejresnevem ::

Windows 7 support is being phased out.

tiltech ::

Kot sem napisal, sem testiral na win10 povečavo in ni dovolj. Na win7 imam poseben program za povečavo celotnega sistema in ne deluje kot windows lupa. Lahko je 1000x povečava v resnici je pa par cm več, kot pa običajna slika. Kot so recimo povečevalna stekla in piše da ima 10x povečavo. V bistvu je pa 3-4x.Isti program novejša verzija pride nad 1000€ z licenco in vsemi stroški.

Dvakrat sem že isto vprašal, pa nihče ne odgovori:
Kako je z kvarljivostjo teh ssd diskov in če ima tudi kakšno hibo, kot so bad sectorji?

ejresnevem ::

tiltech je izjavil:

Dvakrat sem že isto vprašal, pa nihče ne odgovori: Kako je z kvarljivostjo teh ssd diskov in če ima tudi kakšno hibo, kot so bad sectorji?

Ne vem, se se noben (od ene 10, po zlahti in to) ni pokvaril, vsaj po 2-3 letih ne. Nekih posebnih analiz nisem delal/gledal.
Navadno vzamemo samsung ali wd blue ali kaj taksnega ali kaj podobno prepoznavnega, ne ravno entry model.
Ni garancije za podatke, zato kljucne zadeve vedno, kot ze velikokrat svetovano, backupiraj (naj bo hdd, ssd)...

PS: Opa, se je en pokvaril v garanciji v enem sestavljenem budget gaming pc, je bil zamenjan (transcend 120, se mi zdi, ta je zdaj v enem precej starem/muzejskem)...

Zgodovina sprememb…

d4vid ::

Mam en, pomoje nekje 7-8 let star ssd, kingston 60GB. Preživel je en kup transplantacij, bil v home serverju, prenoscih, stacionarcih. Pa še vedno dela in ne kaže kakšnih znakov, da bo kmalu crknil.... Trenutno se nahaja v enem netbooku in dela bp.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

tiltech ::

Pozanimal sem se za westeren digital in prvič slišal, da ima aplikacijo za nadzor delovanja diska. Mogoče kdo ve, kako to deluje in kaj se nadzoruje? Malo je problem, če se nič ne sliši in sploh ne veš ali deluje ali ne. ponavadi sem vedno rad imel disk, da se je vsaj malo slišalo, da deluje in se zaganja.

Han ::

Večina priznanih imen ima svoje aplikacije za nadzor SSD. Vidiš pač stanje diska, koliko MB, TB je bilo zapisanega in prebranega, iztrošenost, temperaturo, možnost firmware posodobitve, izbris podatkov itd. Seveda lahko uporabljaš SSD tudi brez aplikacije. To, da je SSD neslišen, je kvečjemu plus, saj je v okolici računalnika že tako preveč hrupa...

Preveč kompliciraš. Če bi naročil pred enim tednom predlagan Crucial BX500, bi imel danes že "nov" računalnik. Pa še prihranil bi, ker gredo cene gor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

tiltech ::

Je mogoče kakšna aplikacija program za testiranje sata diska, kjer bi dobil podatke o stanju mojega diska? Za sedaj še nisem našel nič pametnega. Bad sectorje ne vem če imam, ker ne daje takšnih zvokov, edino da je že bolj star. Tudi diski imajo sigurno kakšno delovno dobo, edino če igla zašteka ali motorček.

ST-777 ::

tiltech je izjavil:

Je mogoče kakšna aplikacija program za testiranje sata diska, kjer bi dobil podatke o stanju mojega diska?
S programom CrystalDiskInfo lahko testiraš HDD in SSD. Kaj pomenijo posamezne oznake, je pojasnjeno na http://www.cropel.com/library/smart-att...

Zoromer ::

Ne najcenejših SSDjev, pomembnw so specifikacije random prepustnosti in jaz pod 50 eur ne bi kupoval ker ti bo lahko delalo še slabše kot z HDDjem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zoromer ()

Han ::

Tale je pa res bosa. Vsak povprečen SSD je 10× hitrejši od HDD.

H2Obotic ::

Pa saj ne morem verjet kaj berem??? Kje se najdejo taksni idioti no???

Citiram: Ne najcenejših SSDjev, pomembnw so specifikacije random prepustnosti in jaz pod 50 eur ne bi kupoval ker ti bo lahko delalo še slabše kot z HDDjem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: H2Obotic ()

hojnikb ::

random performance nebo niti na najbolj shit ssdju tako nizek kot pri hddju. Izjema so samo nekateri uber stari jmicron ssdji, katerim je mixed random write padu res pod nivo hddjov.
taksnih ssdjov dans nemors vec kupit.

druga stvar so pa sekvencni writei izven slc cacha, te res lahko padejo pod hdd nivo, sploh pri qlc. Ampak to za tipicnega uporabnika ni bistveno, ker nebo pisal 100gb naenkrat.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

tiltech ::

ST-777. Hvala za program, bom poiskal program in testiral hdd. Tudi če je vse ok, bom enega zamenjal za ssd v enem pa obdržal hdd. Ssd bom dal v onega, ki ga bolj uporabljam. Si ti ta program uporabljal ali samo iz neta veš za njega?

ST-777 ::

tiltech je izjavil:

ST-777. Hvala za program, bom poiskal program in testiral hdd. Tudi če je vse ok, bom enega zamenjal za ssd v enem pa obdržal hdd. Ssd bom dal v onega, ki ga bolj uporabljam. Si ti ta program uporabljal ali samo iz neta veš za njega?
Program CrystalDiskInfo imam že zelo dolgo, občasno ga odprem, ko me zanimajo SMART podatki, pokaže pa program tudi skupno število zagonov in ure delovanja diska.

tiltech ::

Sem ga malo pregledal ta program in mi je marsikaj izpisal. Mi lahko napišeš na kratko, na kaj moram biti najbolj pozoren.Je kakšna številka, ki mi pove ali je disk ok ali ne?

ST-777 ::

tiltech je izjavil:

Sem ga malo pregledal ta program in mi je marsikaj izpisal. Mi lahko napišeš na kratko, na kaj moram biti najbolj pozoren.Je kakšna številka, ki mi pove ali je disk ok ali ne?
Reallocated Sectors Count je dobro pogledati, več o tem so zapisali na: https://www.stellarinfo.com/blog/how-to... "Reallocated Sector Count Warning is a critical attribute in disk’s S.M.A.R.T." ..."

O Reallocated Sectors Count in drugih vrednosti so pisali tudi na: https://www.argusmonitor.com/en/smart.p...

tiltech ::

Ne da se mi ne bi ljubilo brati in iskati, ampak zaradi velike povečave mi je oteženo iskanje in branje. Zato sem mislil, da mi lahko na kratko napišeš na kaj morm biti najbolj pozoren in če je kakšna pomembna številka. Če ga uporabljaš potem veš kaj je najbolj pomembno in ti da podatek, da je disk slab. Če pa ne veš, bom pa šel iskat in brat.

ST-777 ::

Ko CrystalDiskInfo odprem, pogledam za HDD (ki ga uporabljam za backup) Stanje pogona. Pri meni piše, da je stanje dobro (Good) in je v modri barvi, ni nobenih opozorilnih signalov, na levi strani so vsi krogci modri. Če bi bilo opozorilo (Caution), bi bilo v rumeni barvi, ali v rdeči (Bad).

Eden od slabih diskov ima tako sliko: https://www.yinfor.com/2015/11/a-broken...

Reallocated sector count sem že omenil, če je kakšno opozorilo pri njem, je najbolje narediti backup vseh podatkov na nov disk, okvarjenega diska pa ne več uporabljati.

O Reallocated sector count so zapisali tudi tole: "There is no ‘fix’ for reallocated sector count warning other than cloning the affected drive with a new one." https://www.stellarinfo.com/blog/how-to...

tiltech ::

NAJLEPŠA HVALA!
Veliko si mi pripomogel z sliko in opisom. Naj ti povem, kaj je pri meni napisal crystaldisk.
Pod zaporedno številko 1 in 2 so ničle pod surova vrednost. Pod zaporedno številko 5 je končna številka 3 v stolpcu surove vrednosti. Zgoraj mi pa piše opozorilo tempreatura. Temp je od 38-41C.
Pomeni to, da se pregreva in da je že načet=

ST-777 ::

tiltech je izjavil:

... Zgoraj mi pa piše opozorilo tempreatura. Temp je od 38-41C.
Pomeni to, da se pregreva in da je že načet=
Če bi imel HDD to temperaturo v mojem prenosniku, me ne bi skrbelo. Koliko pa bi imel, ne vem, ker imam v prenosniku SSD. Ko sem kupil prenosnik, je imel HDD, vendar je bil prenosnik zelo počasen, HDD sem zamenjal za SSD. Sedaj je mnogo hitrejši in zame dovolj hiter, čeprav je v prenosniku le 2 GB rama in počasen procesor Intel Pentium N3700. Žal tudi rama ne morem zamenjati za več GB, ker je prispajkan. OS pa je win 10.

"What is a Safe Hard Disk Temperature Range? 25°C to 40°C: Ideal ... 41°C to 50°C: Acceptable ... More than 50°C: Too hot" http://www.buildcomputers.net/hdd-tempe...

tiltech ::

Nič mi nisi odpisal glede zaporedne številke 5, kjer naj bi bila 0. V stacionarnem pc sem tudi imel približno temperaturo z sata diskom. Če kliknem na opozorilo, se mi odpre okno za nastavitev mej za zdravo delovanje. HP-eji se tako ali tako bolj grejejo in po moje tudi to malo omejuje delovanje in hitrost. Saj tako se mi zdi, ker imam občutek, da ko je manj topel, da hitreje odpira. Če ssd tako deluje,kot usb ključek. Potem bo resnično hitreje kot hdd.
Imaš ti dual core ali ne? Koliko imaš temp. računalnika ko delaš na njemu?

ST-777 ::

tiltech je izjavil:

Nič mi nisi odpisal glede zaporedne številke 5, kjer naj bi bila 0. V stacionarnem pc sem tudi imel približno temperaturo z sata diskom. Če kliknem na opozorilo, se mi odpre okno za nastavitev mej za zdravo delovanje. HP-eji se tako ali tako bolj grejejo in po moje tudi to malo omejuje delovanje in hitrost. Saj tako se mi zdi, ker imam občutek, da ko je manj topel, da hitreje odpira. Če ssd tako deluje,kot usb ključek. Potem bo resnično hitreje kot hdd.
Imaš ti dual core ali ne? Koliko imaš temp. računalnika ko delaš na njemu?
V mojem namiznem računalniku program SpeedFan pokaže temp. za procesor Intel i5 33 stopinj, za SSD 27 stopinj, za HDD 27 stopinj in GPU 33 stopinj po približno 15 minutah delovanja, ko kaj berem na spletu.

Pod številko 5 ima pri meni Reallocated sector count 0 surove vrednosti. Svetujem, da HDD zamenjaš za SSD, recimo za tega: Samsung SSD 860 EVO 250GB ker ima V-NAND in MLC. https://www.mimovrste.com/ssd-diski/sam...

"MLC ... Is more reliable than TLC flash." https://www.mydigitaldiscount.com/every...

tiltech ::

Jaz sedaj nimam namiznega, samo prenosnike. Imam za sestavit core duo intel, pa ne vem če bom. V prenosniku imam stopinj:
os.plošča 55
cpu-1 75
cpu-2 66
disk 36
Pa še to, da sedaj delam na njemu 10 minut pred tem pa je par ur samo stal pri miru vžgan, ker ga ne dajem spanje popoldan. Zaradi spanja se mi izklopi povečava, kar mi oteži ponovno zagon povečave. Pri Lenovu pa tako tiho deluje ventilator, da ga komaj slišim. Sedaj je formatiran in ne vem, koliko je bila kaj temperatura na njemu. Na hp pa bom dal novejši navaden sata disk, na onega pa ssd.Brez računalnika ne morem nič in pomočjo govorečega telefona. Namiznega bi imel, če bi res bil tako tiho kot je prenosnik in tudi tako malo elektrike porabil. Prenosnika ne ugašam, samo v spanje ga dam, ko grem spat.

P.s.
Sedaj ko sem kliknil na mojo temo, je potreboval 10sek, da je odpru. Je to hitro ali ne?

ST-777 ::

tiltech je izjavil:


1. Imam za sestavit core duo intel.
2. V prenosniku imam stopinj: cpu-1 75
3. Na hp pa bom dal novejši navaden sata disk
4. Namiznega bi imel, če bi res bil tako tiho kot je prenosnik in tudi tako malo elektrike porabil.
5. Prenosnika ne ugašam, samo v spanje ga dam, ko grem spat.
6. Sedaj ko sem kliknil na mojo temo, je potreboval 10sek, da je odpru. Je to hitro ali ne?

1. Novi namizni r. sem vedno dal sestaviti firmi, kjer sem kupil komponente. Enako svetujem tudi tebi. Procesor core duo intel ne priporočam, ker je počasen, na slo-tech.com je rubrika o tem, kateri procesor kupiti.
2. 75 stopinj ni malo za prenosnik, omisli si podlago s hladilnikom. Ena od njih je tale: https://www.mimovrste.com/hladilniki-in... Pred nakupom preberi na spletu test, kako tih je ventilator podlage.
3. V namiznem imam SSD (OS, programi, datoteke) in HDD (1 TB za backup, moj ima 5400 RPM in je zelo tih).
4. Mojega namiznega r. skoraj ne slišim in je precej tišji od mojega prenosnika.
5. Prenosnik in namizni r. vedno ugašam, tako porabi malo elektrike in se manj greje.
6. Ko na namiznem r. odprem tvojo temo, traja cca 1 sekundo.

ST-777 ::

tiltech je izjavil:

... Zaradi spanja se mi izklopi povečava, kar mi oteži ponovno zagon povečave. ...
Poznaš to spletno stran? Use Magnifier to make things on the screen easier to see https://support.microsoft.com/en-us/hel...

Monitor namiznega r. je večji od zaslona prenosnika. Če bi uporabljal povečavo, bi raje gledal sliko na monitorju namiznega r. kot na zaslonu prenosnika.

tiltech ::

Ne bom na dolgo in široko pisal, lahko ti samo povem. Imel sem vse vrste računalnikov, ker se z njimi ukvarjam od kar je prišel prvi IBM ležeči ven z 150mhz cpu in spectrum, commodore, amiga itd. Dokler mi je še vid dobro služil, sem se poslovno ukvarjal z z računalništvom in informatiko. Sedaj pa že par let nisem več v tem in me je čas povozil. prej sem bil kskoz na namiznih pc, sedaj pa na prenosnikih. Ko sem še igral igrice in obdelava videa in slik, sem potreboval kar dobro mašine, sedaj pa nič več. Tudi različne procesorje sem že imel. Od amd, celerona intelanajveč i5. Tudi grafiko sem imel vse vrste. Amd dual je počasenjši od Intel dual v rangu 1800-2500mhz. Kar se tiče hladilne postaje. Ni v redu. ker se prah nabira in tudi drugi so mi
povedali, da ni v redu. Ta HP je sedaj drugi. Sem ga rešil pred odpadom. Ni bilo veliko vložka in spet lepo deluje. Je rezerva za moj Lenovo, ki pa je skoraj nov. Iskal sem za dol pogtegnit Speedfan, pa ga ni nikjer za potegnit. Nekaj sem probaval , ap mi potem vse drugo hoče dol potegnit. Če imaš link do direktnega programa, bi prosil. Sedaj uporabljam Everest. Kateri je boljši?

Kar se tiče povečave. To ni zame. Če najdeš kje takšen program, kot je ZOOMTEXT MAGNIFIER AND READER za win10, ga takoj kupim ali namestim. Jaz ga lahko dobim preko društva, ampak je še vedno cena okli 900€. Je pa damo usb ključek varianta, kot boot ključek. Ni potrebne nobene namestitve in takoj dela povečava. Sedaj uporabljam staro verzijo, ki je stara okoli 10let in podpira visto in win7 32bit.

dukedl ::

Izvoli link do Speedfana: http://www.almico.com/speedfan452.exe , če je to to kar si iskal
lp dukedl

ST-777 ::

tiltech je izjavil:


1. Sedaj uporabljam Everest. Kateri je boljši?
2. Če najdeš kje takšen program, kot je ZOOMTEXT MAGNIFIER AND READER za win10, ga takoj kupim ali namestim.
1. Everesta ne poznam, Speedfan se mi zdi dober program.
2. Morda ti bo koristilo: Alternatives to Zoomtext for all platforms with Free License https://alternativeto.net/software/zoom...

ST-777 ::

Pri povečavah so piksli bolj vidni, ne vem, če bi ti ustrezal Akvis Magnifier, lahko pa poskusiš s free 10-day trial.

"AKVIS Magnifier is an efficient tool for increasing image resolution. ... Operating System: Windows 7, 8, 8.1, 10 - 32-bit, 64-bit ... Download the program and use it for 10 days free of charge! ... $ 89" http://akvis.com/en/magnifier/index.php

ST-777 ::

tiltech je izjavil:

... Če najdeš kje takšen program, kot je ZOOMTEXT MAGNIFIER AND READER za win10, ga takoj kupim ali namestim. Jaz ga lahko dobim preko društva, ampak je še vedno cena okli 900€.
ZoomText (za win 10) je na amazon.com precej cenejši kot 900€.
https://www.amazon.com/gp/offer-listing...

tiltech ::

Hvala za Speedfan povezavo.

Vse lepo in prav, samo si pozabil na davkarijo in carino. Če bi to bilo tako, potem bi tudi mi imeli cenejšo verzijo. Pa to je software ne pa usb ključek. Na ta računalnik ne morem nameščati druge povečeva, ker ne pusti druge, ker je v registru in prevzame celoten sistem. Sem že enkrat poizkusil in sem moral formatirat pc. Ver. 10 ne podpira windows 10, ker sem že enemu pisal na ebayu in mi je odpisal da ne podpira teh windowsov. Logično je, da ob veliki povečavi se slika popači in včasih težko ločim med št 3, 6 ali 9. Zato sem pa napisal, da je lažje, če mi ti napišeš, kot da iščem po netu. Včasih kakšno stvar delam uro ali več, ko bi vi v parih minutah. Iščem rabljen zoomtext, ki ga oseba ne potrebuje več. Ta podjetje se kar dobro zavarovala pred kopiranjem. Mi smo odvisni od takšnih stvari in na nas služijo. Pa tudi ni velike konkurence, ker so skoraj vodilni na svetu z pripomočki za slepe in slabovidne. Sem hvaležen vsake pomoči in če kaj najdeš, mi sporoči.

tiltech ::

EVEREST ULTIMATE je program, ki ti pove čisto vse, kar se skriva v tvojem računalniku. Jaz ga uporabljam, če dobim kakšen računalnik, ki nimam podatke za njega in ne vem kaj se skriva v njemu. Za hardware in software. Ni brezplačen.

ST-777 ::

tiltech je izjavil:

1. Ver. 10 ne podpira windows 10
2. Sem hvaležen vsake pomoči in če kaj najdeš, mi sporoči.
3. Logično je, da ob veliki povečavi se slika popači in včasih težko ločim med št 3, 6 ali 9.
4. EVEREST ULTIMATE je program, ki ti pove čisto vse, kar se skriva v tvojem računalniku. Jaz ga uporabljam, če dobim kakšen računalnik, ki nimam podatke za njega in ne vem kaj se skriva v njemu.
1. Na https://support.freedomscientific.com/D... pišejo, da verzija 10.11.10 podpira win 10. "This ZoomText 10.11.10 update adds support for the Windows 10 Fall Creators Update, which is scheduled for release on October 17th 2017. Note: Without this update ZoomText may start up without magnification."
2. Je tudi verzija za 5 licenc in si lahko v društvu delite stroške. "Multi-user licences are available in multiples of 5 users." https://support.freedomscientific.com/D...
3. Če bi imel podoben problem, kot je tvoj, bi daljši tekst (na več straneh) prekopiral v free LibreOffice, tam pretvoril v PDF format (klik na ikono) in nato tekst.pdf odprl v programu Adobe Reader. Kot test sem tako naredil in pri veliki povečavi je črka A zavzela skoraj ves ekran, ostrina pa je bila velika, ker Adobe Reader pokaže vektorsko oblikovano črko in ne analogno v pikslih. V Adobe Readerju seveda lahko izbereš tudi druge povečave.
4. Za te zadeve uporabljam free Speccy, ki pokaže tudi Installation Date in Serial Number za OS, točno oznako diskov, temperature itd. Če pa te zanimajo le temperature, ima Speedfan to pregledno rešeno, nastavljeno imam, da mi pokaže le tisto, kar me zanima: temp. procesorja r., temp. procesorja grafične kartice in temp. obeh diskov. Prikaže tudi max temp. kar je uporabno, ko računalnik obremeniš z zahtevnim programom.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Strestirate nov HDD pred uporabo?

Oddelek: Strojna oprema
301954 (1124) MrStein
»

Thinkpad t420 WIN10

Oddelek: Pomoč in nasveti
403194 (2243) Klemzz
»

Trdi disk umira? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5112365 (9616) radmannsdorf
»

Trdi disk, možna okvara

Oddelek: Pomoč in nasveti
252114 (1604) BCSman
»

Problem z diskom

Oddelek: Pomoč in nasveti
404654 (3514) jonystar

Več podobnih tem