» »

Zavarovalnica?

Zavarovalnica?

jeanmike ::

Pri Triglavu sem prejšnji mesec zavaroval avto ful kasko, sedaj pa me je zavarovalniški agent poklical da se je zmotil in da moram doplačati zavarovalnino, ker sem bil lani zavarovan samo 10 mesecev namesto celo leto. Sedaj pa mi eni govorijo naj ne plačam, ker je to njihova napaka, sam sem pa še vedno v dilemi. Kaj v bistvu storiti?

tony1 ::

Plačaj, da ne bo tvoje zavarovanje le črka na papirju.

papasmrk ::

Najbolje je da preveriš če si bil res zavarovan samo 10 mescev, ker v primeru da boš imel v 11. mescu kakšen car crash boš za škodo na svojem avtomobilu dobil iz zavarovalnice nazaj točno 0 EUR

Prejšnje leto sem kupil avto decembra, avto pa je bil kupljen oktobra dve leti nazaj ko je bila tudi narejena prva registracija (rabljen avto je 2 meseca počival v avtohiši brez registracije, zato sem to naredil šele decembra), letos pa mi je agent dal en popust, ki ga lahko dobiš le če si imel pred tem celo leto zavarovan avto, tega da sem avto zavaroval decembra namesto oktobra ni upošteval.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jeanmike ()

sajko ::

Vsako leto se ti šteje 5% popusta (dokler ne dosežeš maksimalne meje - odivnsa od zavarovalnice), za katerega je pogoj da ti je zavarovanje veljalo vsaj 11 mesecev. Torej če si imel zavarovanje le 10 mesecev, ti ta popust ne pripada. Morda ima katera zavarovalnica drugače, večina pa verjetno uporablja to prakso.

Lp

Imam 50% popust. Zanima me samo kaj bi vi naredili. Plačali ali pustili.

koyotee ::

plačaj če nočeš sitnosti, ali prehajati na drugo zavarovalnico. Vsekakor pa najbolje da se pozanimaš koliko je za doplačati.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

telexdell ::

Če si imel 50% popusta tudi lani, potem ne boš doplačal nič. Če pa je to bilo 45% je pa tistih 5% vsekakor vredno manj, kot pa morebitne težave ob nesreči in dokazovanja svojega prav.
Lahko pa "iz principa" vztrajaš, saj si plačal vse, kar je bilo v ponudbi za zavarovanje zajeto.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

MadMax ::

Drobni tisk: "Zavarovalnica si pridržuje pravico, da v xy dneh popravi zastopnikove in druge napake"
Preveri koliko dni je xy.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Na cesti
910234501 (4775) Lonsarg
»

Koliko plačujete za avtomobilsko zavarovanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26674956 (42547) ;-)
»

Tehnični, zavarovanje?

Oddelek: Loža
132584 (1988) MIHAc27
»

Prometna : naredil škode za 80€, sedaj moram plačat 300€ več zavarovanja (strani: 1 2 )

8019313 (16128) dj_uro
»

Priprava avtomobila na tehnični pregled (strani: 1 2 )

5415153 (13582) Izbeglica

Več podobnih tem