Forum » Zvok in slika » Ojačevalec na Pc -problem
Ojačevalec na Pc -problem
Padly88 ::
Jas pa imam problem,
imam vox xq-140 ojačevalec, ki ga imam prikloplenega preko pc napajalnika direkt iz mojega pcja...
ojačevalec je 1,5m stran od pcja in ko ga priklopim na mp3, stolp, itd.. deluje vredu, ko pa ga priklopim na pc, pa stušča neke zvoke, npr.. ko vklopim pc se na subwooferju sliši kot da bi se noter v subu zagnali ventilatorji, kot na pcju in ko premikam miško ruži ko hudir!
sem probal priklopit pc na stolp prek audio in in nato ojačevalec v izhod za slušalke, ampak to ni rešilo problema... sem probal ozemljit tudi ojačevalec in še vedno je isto!
Zanima me kje je problem in kako ga naj odpravim!
Hvala!
imam vox xq-140 ojačevalec, ki ga imam prikloplenega preko pc napajalnika direkt iz mojega pcja...
ojačevalec je 1,5m stran od pcja in ko ga priklopim na mp3, stolp, itd.. deluje vredu, ko pa ga priklopim na pc, pa stušča neke zvoke, npr.. ko vklopim pc se na subwooferju sliši kot da bi se noter v subu zagnali ventilatorji, kot na pcju in ko premikam miško ruži ko hudir!
sem probal priklopit pc na stolp prek audio in in nato ojačevalec v izhod za slušalke, ampak to ni rešilo problema... sem probal ozemljit tudi ojačevalec in še vedno je isto!
Zanima me kje je problem in kako ga naj odpravim!
Hvala!
dj bridy ::
aha..... pejd pod nastavitve in izklopi mic ...torej ...gres pod nastavitve od zvocne kartice in mic oz. mikrofon izberes mute ..... to mislim da je to :D
Scorpia ::
Glede na to da je stara tema, je avtor imel probleme ker je imel ojačevalec priklopljen na napajalnik, ki je poganjal ostale komponente. Glede na to da sam računalnik ima veliko motenj, bi se težko temu izognil. Zato tudi ozemljitev ni pomagala, mogoče bi bilo boljše če bi činčh kable ozemljil, ampak malo verjetno da bi pomagalo. Pri računalniku napetosti velikokrat nihajo v frekvenci porabnika, ojačevalci pa so na to zelo občutljivi, če bi imel ojačevalec svoj napajalnik, bi bilo vredu.
////
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Logitech Z-5500 in pokanje/prasketanje v zvočnikih?! (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7438 (2550) | Skater1982 |
» | brum v zvočnikih kriv je štrom!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8775 (5996) | settler |
» | Kupil Slušalke - Razočaran ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3018 (2272) | shadeX |
» | Izboljšanje kvalitete zvokaOddelek: Zvok in slika | 3770 (3270) | goblinsly |
» | V zvočnikih brniOddelek: Zvok in slika | 2534 (2295) | ferjan |