» »

Logitech Z-5500 in pokanje/prasketanje v zvočnikih?!

Logitech Z-5500 in pokanje/prasketanje v zvočnikih?!

«
1
2

bastadu ::

Prejšnji teden sem pri naših severnih sosedih kupil tele zvočnike in ko sem jih priklopil vse lepo in prav, ampak čez nekaj časa so se pojavili rahli neenakomerni poki oz. prasketanje v zvočnikih. Ti poki niso odvisni od tega, kako na glas so zvočniki in jih je vglavnem možno čuti le, če je glasba zelo potiho (moraš biti v neposredni bližini zvočnikov, kar tudi sem in me zato zelo moti) oz. ugasnjena. Naj omenim, da to prasketanje popolnoma izgine, če izklopim vse kable iz vhodov na konzoli, se pravi če na zvočnike ni priključena nobena naprava (npr. zvočna iz PCja). V čem bi lahko bil ketč? Se še komu dogaja podobno? Kako odpraviti to pokanje?:\

ZaFo ::

Meni je tudi pokalo pa sumelo. Takrat sem imel prikljpljene preko analogno preko 3 stereo banan.
Zdaj imam preko coaxialnega kabla, pa tega sumenja ni vec, zvok pa je neprimerno boljsi.

bastadu ::

Jaz sem tudi najprej mel povezano preko analognih kablov, potem sem pa priklopil z digitalnim koaksialnim in je šumenje izginilo, vendar le za nekaj časa in se tudi sedaj naključno pojavlja (enkrat ne šumi, potem spet začne).... Sumim, da imamo takšnje motnje v omrežju. Dobim v bližnji prihodnosti UPS in bom videl, če bo te motnje odpravilo:\

Cjek ::

kaj pa če je rešitev čist enostavna:
če še ne ves(te) so v računalniku zaradi statične elektrike ogromno motenj (ki jih povzročajo vsi tranzistorčki) in te motnje najbl vplivajo na sound, oziroma na zvočno kartico, zato je najbolš da najprej daš zvočno čimdlje stran od ostalih pci kartic, da zmanjšaš motnje..ampak motnje (razni šumi) bojo še useen, posebno pri višjih glasnostih..

bastadu ::

Motnje niso v samem zvoku, kar so te motnje čisto iste glasnosti, tudi če dam zvočnike do fula...

BoBi ::

Jaz imam iste probleme. Sicer imam zvočnike Logitech X-530, ampak pokanje je enako, kot je rekel bastadu. Zvočniki so novi, stari dva dni. Zvočna je Audigy 2 ZS, kar pa sploh ni pomembno, saj poka tudi če sploh niso priklopljeni na zvočno.
Ugotovil sem, da poči, kadar se kaj vklopi oz. izklopi. Npr. če ugasnem luč poči, verjetno pa na vsake toliko poči zaradi hladilnika, pralnega stroja ... Zelo moteče!
Nesel sem jih do zastopnika na servis, kjer pa mi niso znali nič pomagat. Smo probali tudi pri njih in če smo vtaknili kaj v vtičnico, je počilo. Dali so mi drug ojačevalec pa je isto. Baje naj bi pomagal UPS.
Če kdo pozna kakšno cenejšo rešitev, naj prosim sporoči.

glinik ::

Kakšen kondenzator bi tudi pomagal tukaj. Ampak raje se primite rešitve z UPSom. Saj tudi ti niso več tako dragi (razen SMART modelov), pa še komponente boste imeli na varnem (pred bliski, strelami, kratkimi stiki itd...). Lahko pa je tudi napaka pri načrtovanju napajalnika, kot je to bilo pri Creativu 6700, mislim da ja bil model. Teh napak nebi smelo bit, ne vem kaj so delali, ko so te modele testirali.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

bastadu ::

Evo rešil zadevo z nakupom UPSa, torej so bile krive motnje v električnem omrežju:\
Pri meni je bil skoraj zanesljivo proizvajalec motenj v omrežju neonska luč (še posebej če je štarter že slab in luč celo utripa)...8-)

BoBi ::

A imajo UPSi navadno vtičnico, da lahko priklopiš karkoli? Sem videl samo takega, ki ima tak priključek, kot je na monitorju ali na napajalniku od računalnika. Katerega imaš ti, bastadu?
Sem pa probal zadevo rešit s kondenzatorjem, pa nič ne pomaga. Naredil sem pa tako, da sem kond. zvezal na eno od vtičnic na razdelilcu, kjer so priključeni zvočniki. Bi moral kako drugače?

bastadu ::

Ja ponavadi so zraven takšni kabli, ki gredo v monitor oz. napajalnik na PCju... Seveda pa potem preurediš kakšen navaden razdelilec na takšno vtičnico in potem lahko gor priključiš kar ti paše...:\

Naj pa povem, da se je pokanje spet pojavilo in sem že čisto obupal nad tem:(

glinik ::

Saj pravim, napaka pri načrtovanju napajalnega dela. Res BAAADDDDDDD

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

bastadu ::

Kaj?8-O Da bi sam napajalnik v Z-5500 povzročal te poke? Ali je to preverjena zadeva?:\

BoBi ::

No, jaz sem pa ravno kupil UPS. Še preuredim kable in poročam, če bo bolje.
To se ne pojavlja samo pri Z-5500, imam namreč X-530. Kolega ima Z-2300 pa se dogaja isto.

glinik ::

Kaj pa bo drugega kot napajanje oz. ojačevalec? Jaz ne vidi nobene druge napake. Saj Creative je imel enake probleme. Je pa še en možen problem. Da to pokanje povzroča napajalec v rač. Tud možno...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

BoBi ::

Qrc, pa ta Logitech! Tut prek UPSa poka. Kaj to pomen, da UPS ne daje lepega sinusa, da nič ne popravlja špice, al kaj??? UPS pa je Mustek PowerMust 400VA PLUS.
Napajalc v rač. pa sigurno ni kriv, ker poka, tudi če zvočniki niso priključeni nikamor.
Če kakšen štromar ve za rešitev, prosim za pomoč.

danielka84 ::

Ok, tega nisem nikjer zasledil na netu..
A mi lahko kdo imeri koliko je velek woofer, skatla.. visina, sirina, globina(z rebri).

hvala

bastadu ::

Višina: 33,8cm
Širina: 33,1cm
Globina (vključno z rebri): cca. 46cm
:)

glinik ::

Evo primerjava basov Z-680 in z-5500: klik

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Lolo ::

Kaj je sploh UPS:D ?

bastadu ::

Uninterruptible Power Supply, ali sistem za neprekinjeno napajanje:\

Lolo ::

aha ok,tnx

BoBi ::

V tem primeru bi UPS prištev v poštev, ker poseka špice, se pravi, da daje lep sinus. Pri meni ni nič pomagalo. Zvočnike sem napajal preko UPSa, izštekanega iz elektrike, se pravi, je delal na baterijo, zvočnike sem izklopil iz zvočne (se pravi, zvočniki niso bili priključeni nikamor, razen na UPS na baterijo (UPS pa ne na štrom!!!)) pa je vseeno pokalo, če sem ugašal in prižigal luč. Sicer dosti manj, ampak vseeno. Čudno. Magnetno polje???
No, zvočnike sem zamenjal za Genius SW-5.1 Home Theater (leseni), nekaj malega sem doplačal, in na teh nič ne poka. Zvok pa je tudi dosti boljši od Logitech X-530. Torej, če kdo kupuje zvočnike do 20k (tako, kot sem jih jaz) naj raje doda še par jurjev in kupi dosti boljše zvočnike Genius (ampak točno ta model (leseni zvočniki), ker vsi ostali Genius produkti so zaenqrc).

glinik ::

Zvočniki so bili priklopljeni samo na UPS in so z vgaševanjem in prižiganjem luči pokali??????? Res čudno ???? Mag. polje ti sigurno ni, tako močnih polj ni pri 230V.

Mogoče so tole zvočniki ultraobčutljivi na mag. spremembe v prostoru :D :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

bastadu ::

Sem opazil da se pri meni tudi sliši v zvočnikih ko prižgem luč (neonsko), čeprav je priklopljen na UPS, ki ima notri filter za zake stvari... A je možno, da bi se motnje prenašale od zunaj, recimo če kje blizu kabal iz UPSa teče kabel, ki ni na UPSu in ima motnje? Je možno da bi te motnje nekako preskočile na drug kabel?:\

puto ::

isto pri meni so poki imam audigy 2 interno in logitech x 530 in mi v winampu prasketa

a je kdo najdu rešitev
msi k8n neo platinum, athlon 3000 64, geforce gt 6600, sata wd 200, lc6420

glinik ::

Ja nič ne bo pomagalo, prodajte vse. Jaz vam jih kupim za 30% cene. Vse kupim :D

Šalo na stran, čudno da se dogajajo te napake v vseh modelih.

Logitech : Creative ; 0:1

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

hostar ::

To pa ni res. Imam z-5500 in ne slišim nobenega pokanja, popačenja.

BoBi ::

@puto

Najdu najboljšo rešitev. Poglej mal višje.

neznanko ::

Je ze kdo nasel resitev? Ta problem me bo spravil ob zivce :D ... pa ne bom menjal zvocnikov! :)

pivo ::

jp,tudi meni občasno "pokajo" X-530

to je prvo,drugo pa je da ko dam volume zvočnikov na nulo ali zelo potiho slišim...TURŠKI JEZIK!! 8-O Res ne vem,kar neka čudna poročila in dialogi v čudnem jeziku...ok živim 100m stran od enega Radia samo ne vem če bi on oddajal take signale...ne vem,moji X-530 lovijo turške frekvence? ;)
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

neznanko ::

Men pa samo sumijo ob spremembi jakosti... to se potrpim, samo pokanja pa ne :|

Saladin ::

Morda je kaj narobe z maso?
Poskusi vse audio komponente, ki so kakorkoli povezane skupaj, dati na eno el. vtičnico (z razdelilci in podaljški, če je treba)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Saladin ()

neznanko ::

Racunalnik, zvocniki in monitor so vsi povezani na isto vticnico preko podaljska...

;-) ::

amm jaz mam neke AVIA zvočnike 5.1 pa mam iste probleme.....pa če jih mam ponoči potiho sploh radia ne rabim, kr kr samo neka govori čudno(tud če niso na komp al pa radio prklopljeni)............čudo

nokia6310 ::

Zdej ste me prestrašil logitecha pa ne kupim tut zaston ga ne vzamem če mi ga kdo prinese razen za test.

EvilDare ::

Malo sem po internetu gledal za to težavo in sem opazil da ima dosti ljudi te težave. Čeprav so uporabljaji Psu in druge rešitve jim težave ni uspelo rešiti. Na neki strani pa so napisali da je težava lahko v tem da kabli ki peljejo do zvočnikov niso popolnoma nič zaščiteni. Zato vprašam kogarkoli ki ima zvočnike Z-5500 in nima fiksnih kablov če je odpravil napako z nakupom bolje zaščitenih audio kablov. Jaz na žalost ne morem ker imam fiksne, drugače mi pa skoraj nikoli ne poči ker imam svojo električno napeljavo nimam pa nobene take naprave ki bi se izklabljala in vklapljala, razen če se kakšna luč vgasne. Na logitech strani pa je napisano da preučujejo problem in da naj bi vrnili kupnino vsakomur ki bi rad vrnil zvočnike.

bastadu ::

Mislim, da pridejo te motnje v zvočnike preko električnega kabla in ne po audio kablih... Sicer pa sam pokanja oz. prasketanja (razen občasno pri vklopu/izklopu kakšne luči) ne slišim več...

neznanko ::

zanima me ce ti poka tudi takrat ko imas samo zvocnike priklopljene na ups? ... a kdo ve kje bi lahko kupil kaksno enostavno napravo za glajenje napetosti?

bastadu ::

Ja, jaz imam APC UPS (2200), ki ni bil ravno poceni, pa se (sicer ne več tako pogosto) pokanje vseeno pojavla... Ugotovil sem, da ga pri meni povzročajo izključno pritiskanje nekaterih 'štekerjev' za luči in pa slabi štarterji na neonskih lampa lučeh... Se pravi če je štarter tako slab, da katera izmed lamp utripa, se vsak utrip sliši v zvočnikih...
Res bi bilo bolje od Logitecha, da bi namesto možnosti vrenitve denarja raje zastonj ponudil nekakšen filter, ki bi te motnje odpravil, saj so drugače zares dobri zvočniki, ki jih ne bi kar tako vrnil nazaj, tudi če malce poka v njih...

neznanko ::

ups ravno nebi kupil zarad zvocinkov... a obstaja kaksna cenejsa resetive, recimo kaksen napetostni filter?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neznanko ()

..::Wacky::.. ::

hm.. js mam tut 5500 pa nism nic opazo pokanja.. sice nism bil pozoren, bom sprobal ko domou pridem.. drgac pa bi blo res bols da bi dali kaki popravek zaston namest vracila denarja, kr js teh zvocnikov ne dam nikamor:D (cimru v sosednji sobi sm kozarc razbou ko sm 10s frekvence spusto:D )
DFI/A64/Redline/7800GTX/2x160GbStrip/X-Fi/Logitech5500/ViewSonic/OCZModstream520

Bug ::

ellow

Meni nix ne poka... preizkusal sem vse rezime, ki ste jih opisali... v nobenem primeru mi nix ne poka...

lp,
bug

Constantine ::

Še en ponosni lastnik 5500ke :D

Pri meni ni ne prasketanja, šumenja, ujemanje tujih radijskih signalov in ugašanje/prižiganje aparatov/luči pravtako tudi ne vpliva na kvaliteto zvoka. Staro bo pa že 14 mesecev, priklopljen je pa na Audigy 2ZS.:))

LP

Panth3r ::

tut men je full sumelo pa neki pokalo ampak samu v subwoferju . ze takoj ko sem jih namestil . pol pa sem ADSL modem premaknu stran od boxov pa je za zdej vse cool . upam da tko ostane. !!!

Person ::

Huh, pokanje v zvočnikih se v mojem primeru pojavi samo (k sreči), ko pač PC (zvočna) izgubi napetost (vklop, izklop, reset). ... zvočniki pa so eni Creative Inspire T7900 7.1 ... drugi je pa Sony-ev glasbeni stolp.

Pri T7900 me edino včasih malo moti, da so občutlivi na EM motnje ... GSM jih moti. (heh, zato pa že malo prej vem, kdaj bo SMS prispel >:D )
Let's make something useful!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Person ()

Saladin ::

Prej sem omenjal maso - če imaš vse naprave na eni vtičnici, jih poskusi razdeliti na več vtičnic.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

vladika ::

Evo še mene da npišem svoj problem.
Imam kar nekaj sit vredno veršterkerijo in ker mi je pred kratkim preko mrežne udarilo v comp ter pobralo napajalnik, matično ,mrežno ter adsl modem nabavil prednapetostno vtičnico ter ups.
In tukaj so se začeli problem z prasketanjem v zvočnikih ca. vsakih 15 minut.
Nekaj časa sem tuhtal in premišljeval zakaj in rešil problem.
kako?
Beri dalje:D
Vtikač od ojačevalca sem izklopil ga obrnil za 180 stopinj ter vklopil nazaj in verjamete ali ne prasketanja ni več.
Nekaj sem tudi bral o tem ,da če se te zadeve ozemljijo tudi pomaga ne vem.
BTW. sem bil v službeno v Belgiji in imajo tam vse vtikače ne vem kako se jim reče naštimane tako ,da zemlja "štrli" ven (naj me en električar popravi zakaj ter kako se temu reče), pač enostavno vtikač lahko vtakneš samo pod enim pogojem, seveda so tudi vtičnice temu primerno oblikovane.
Upam ,da sem komu pomagal meni je uspelo.
Juhu zdaj pa spet nabijat da sosedje ne bodo spali, pa fajn se mejte:)

bastadu ::

Ja verjetno misliš tole:



To ima drugače tudi cela Velika Britanija...

vladika ::

@bastadu točno tako kot si napisal in naslikal ter še za nekatere ki ne vedo se da kupit že tudi prinas razdelilec za te razne vtičnice.
Se mi zdi, da je razdelilec sedem "vrst" vtičnic.
Bi pa še vseeno bil vesel odgovora kakšnega električarja kaj se dogaja s polariteto, če jo zamenjamo, ter ozemljitvijo potegniti neki dodaten kabel po moje dokaj neestetsko.
Hvala, me zanima zakaj se to dogaja.
Kaj je to za en bavbav?
P.S. V osnovni šoli nisem poslušal, v srednji sploh ne, ko sem hodil proti faksu sem se ustavil pri živali z rogli ter tam tudi ostal (kako se ji že reče)?:D
Vem pa da ste nekateri šli tudi mimo nje;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vladika ()

Bidox14 ::

jaz sem tud mel problem z pokanjem v zvočnikih x-530, pokalo je tako, kot vsem pri nižjih glasnostih, zvečer pa sem lepo posllušal turški radio... Odkar smo se preselili, pokanja ni več... Hvala bogu, čeprav še vedno nwm, kaj je bilo narobe...
MSI K9N Platinum, x2 4000+, 2GB Geil Ultra 800MHz, 7600GT, 450GB SataII

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bidox14 ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Logitech z5500, pomoč pri digitalnem načinu

Oddelek: Zvok in slika
382788 (2211) 2mlavric
»

Audigy 2 ZS, Presketanje na obroke (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
635183 (4180) hyphh
»

Pri predvajanju zvoka (npr. glasbe) mi vsake toliko poči

Oddelek: Strojna oprema
111466 (1236) Tonći
»

Pokanje v zvočnikih 5.1 Logitech Z-5500 THX

Oddelek: Pomoč in nasveti
142283 (2062) mrTwelveTrees
»

eno vprašanje glede lcd monitorja

Oddelek: Strojna oprema
111306 (1030) Highlag

Več podobnih tem