» »

V zvočnikih brni

V zvočnikih brni

orkan ::

Pozdrav,...

Prikopil sem RAČUNALNIK in TV preko SCART vtičnice na TVju in AUDIO vhoda (LINE IN) na računalniku.

Ko pa prižgem TV in poslušam zvok preko računalnika se skoraj ne čuje neko brnenje, bolj se čuje pri kaki pesmi oziroma ko ugasnem TV, in pustim vklpljen LINE IN se čuje prokleto brnenje, pa nevem kako ga naj odpravim, ker je ful mučno ko si posnames neko pesem na disk in potem poslušaš neko brnenje poleg!!!

POMAGAJTE PROSIM
Lp Orkan!!

orkan ::

AJA mam pa Four point sorround zvočnike in CREATIVE PCI LIVE PLAYER 1024 BULK zvočno kartico
Lp Orkan!!

miha ::

LINE IN daj na mute

orkan ::

MIHA: Če si pod MUTE mislil da naj dam, na nemo, ti povem, da če dam na nemo, ne čujem ne zvoka iz TVja niti brnenja, tako da tako ne dela.....
Lp Orkan!!

Kaboom ::

to brnenje... lahko jaz isto slišim v primeru, ko priključim računalnik na svoj ojačevalec in nastavim ojačevalec na glasno, poslušam pa "tišino" - slišim pa brnenje... to je v mojem primeru neozemljenost ohišja ojačevalca (oz. različne mase/ozemljitve teh dveh naprav). če povežem s kablom ohišje računalnika z ohišjem ojačevalnika izgine to brnenje, pojavi pa se brnenje ko imam ojačevalec bolj na tiho ;(( tako da rajši pustim vse na miru, mogoče bom naredo obširno raziskavo, poklico par francozov, pa bomo probali računalnik in ojačevalec povezat + ozemljit na radiator. prispevke sprejemam na ŽR 67873223 z namenom nakazila "Brum"

upam da ti to kaj pomaga, samo koliko vem, je ohišje televizije cheap plastika, iz dobrega razloga >:D

orkan ::

Nikakor nemorem izklopiti tega BRNENJA, če odklopim iz Tvja kabelsko se zvok neha samo potem nimam programov in je spet problem,

LEPO PROSIM ČE KDO KAJ VEČ VE O TEM NAJ MI POMAGA; PROSIM!!!
Lp Orkan!!

orkan ::

ozemljil sem vse kar se da, pa še vedno BRNI; pozna kdo kkašno rešitev?
Lp Orkan!!

Simko ::

Pri meni je brnenje povzročal program rain, ampak ne verjamem, daje pri tebi to....

grex ::

Torej, jaz sem imel isto brnenje in vzrok je najverjetneje slabo električno omrežje. Jaz sem imel popolnoma isti problem, brnenje sem pa slišal samo kadar je zvok šel iz računalnika (brni ti verjetno tudi drugače, vendar je to lahko včasih komaj slišno).

Če je to kar sem rekel, se mora brnenje slišati kot nek konreten zven, ki ga slišiš tudi pri daljnovodih, NE pa kot šum brez zvena (tako ločiš te in ozemljitvene probleme od šuma, ki se pojavi, kadar je kaj nekvalitetno povezano).

Rešitev? Za okoli 10Ksit (+/- 3) dobiš podaljšek za prenapetostno zaščito. Odpravi vse (jaz nisem mogel verjeti, da je elektrika kriva, dokler nisem poizkusil). To je u bistvu naprava, ki zgleda kot navaden podaljšek in razdelilnik, samo da ima notri še stvari, ki nihanje toka umirijo in ga naredijo karseda sinusno - UPS bi mogoče bil še boljši, sam je dražji. Aja, pa varuje tud pred strelo.

Pa kupi kakšnega dražjega od 2-3K sit (po moje ne delujejo, pa tud men ne zgledajo tak, da bi kaj konkretnega naredili).

grex ::

Aja, še ena rešitev je, ki jo priporočajo audiofilske revije. Da si namesto, da kupiš dražje zvočnike, dobiš elektroserviserje, da ti naredijo posebej električni krog, na katerega bo samo feršterkeraj priklopljen :P
No za frajerišit mal a ne 8-)
LP, Grex

Yurko ::

Pri meni se je to dogajal, ko sem imel TV in računalnik priključena na različni fazi.
Če pa obadva priključim na isto fazo, da dela kot urca, nobenega šuma in slika čista ko suza.

LP, Yurko

orkan ::

Tv in RAC sta oba vključena v isti podaljšek tako da sta tudi oba na isti fazi. Samo ni mi jasno da to BRNENJE neha, ko odklopim kabelski priključek iz Tvja!!!!!!!!!!!
Lp Orkan!!

grex ::

Hmmmm, zgleda da si našel rešitev,... ko boš gledal DVDje pač odklopi kabelski priključek :))

No resno, zgleda, da najverjetneje kaj pribija skozi kabelski priključek, pri čemer ozemljitev pri tebi doma verjetno ne bo pomagala. Če je to to, bi mogli inštalaterji kako ukrepat, kar se mi zdi... no mislim, da ne bodo ukrepal :\

orkan ::

našel sem rešitev..... kabelsko sem priklopil na en razdelilec, ki se uporablja za razdelitev med anteno in videorekorderjem, kateri bo priklopljen na TV.... Potem sem samo eno žico iz razdelilca odklopil in dela!!!!!
Lp Orkan!!

BlackHole ::

Probaj menjat razdelilec ali pa se malo poigravaj in poskusi napetost komponent priklapljat na različne vtičnice, mogoče se ti bo posrečila prava kombinacija. Jaz hvalabogu nimam več teh problemov. Uporabljam pa tudi neko prednapetostno vtičnico, ki naj bi ščitila komponente pred sunki napetosti, samo ni to rešilo brnenja, to pač kar tako uporabljam, potem pa imam še razdelilec z sedmimi vtičnicami in vse noter štekano. Je pa res, da je to brnenje zaradi motenj v električnem omrežju. Jaz sem tudi imel nekoč probleme zaradi te kabelske.

zile ::

Poklič serviserja iz kabelske, da ti namontira eno škatlico zraven TV vtičnice. Strošek 2k kesha. Vsi radijski programi so brneli, ko pa je cable guy namontiral magic box --> no more brum.

BlackHole ::

Aja, povej mi če uporabljaš kak razdelilec za kabelsko, če imate slučajno več televizij v stanovanju in če ga, potem mi ga opiši. Mislim, da je lahko problem tudi v teh razdelilcih. Poskusi uporabljat tistega, ki zgleda tako kot ena šibična šlatla, samo malo večji, kjer potem kable not naštimaš. Ker obstajajo pa tudi tisti navadni T razdelilci, ki so brez uporov, tisti niso najboljši, tudi za samo kvaliteto signala ne.

ferjan ::

Hvala vam....imel sem isti problem in je sedaj rešen....kriva je bila razlika v fazah.

lp8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brneč zvok ob priklopu HDMI kabla - masa?

Oddelek: Pomoč in nasveti
6901 (750) r3dkv1c4
»

brum v zvočnikih kriv je štrom!

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
418641 (5862) settler
»

brni v zvočnikih. pomagajte!

Oddelek: Zvok in slika
223065 (2695) zavajon
»

težava zvok in ojačevalec

Oddelek: Zvok in slika
51760 (1663) nokia6310
»

Tv out in zvok na TV-ju

Oddelek: Pomoč in nasveti
161721 (1478) gumby

Več podobnih tem