Forum » Mobilne tehnologije » Garancija SonyEricsson in servis TopTime
Garancija SonyEricsson in servis TopTime
azislo ::
No zadeva je sledeča. Telefon, Sony Ericsson Elm, sem kupil 6 mesecev nazaj in takoj ob nakupu sem videl da aplikacija za FB ne dela vredu, saj mi kar sama vrti konktakte .. no problem je v accelerometru (merilniku pospeška) ki ni kalibriran oz. ima za nulo čisto nepravilno lego (predstavljaj si kocko na vogalu pomaknjeno nazaj). To se jasno vidi v "skritem" meniju za serviserje kjer so koordinate popolnoma zmešane in SE programu Water Level (simulacija "vaservage").
To se mi zdi popolnoma smešno, kot da bi za android telefon rekli "uporabljajte samo kalkulator in kolendar, accelerometer ni namenjen, da bi sami instalirali aplikacijo ki ga uporablja ali celo sami sprogramiral.
Kaj naj naredim ? Na TopTime sem pisal sem za telefonsko od kake vodje serviserja, ali serviserja ki je to delal, a nisem dobil še nič. Uboge receptorke ne mislim na*izdevati, ker ni kriva nič. Vem da imam pravico po 45 dneh skupnega servisa do novega telefona, a sedaj jih je minilo samo 27 dni. Popustiti seveda ne mislim niti za milimeter, že iz principa :)
- Mobilnik sem skušal sam skalibrirati a se ne da, zato se nesel telefon na pooblaščeni servis Toptime v Ljubljani in povedal da je napaka v accelorometru (problemi so bili tudi s polnjenjem saj sem večkrat dobil napako), zadevo dobim v 3 tednih nazaj, polnjenje dela ok, accelorometer isto.
- Čez dva meseca (ni me bilo v Lj) osebno spet nesem telefon na servis, povem da se zadeva ni uredila, po enem tednu me obvestijo naj pridem po telefon, preizkusim zadevo na licu mesta, zadeva je ista (naredijo samo software reset). Telefona nočem prevzeti in še enkrat rečem receptorki naj še enkrat napiše da accelerometer sicer dela, a ni skalibriran ter kako to lahko dokažen (Water Level in menu za serviserje), če ga ne morejo zrihtat pa naj dajo novega oz. menjajo kar hočejo.
- tri dni nazaj me kličejo s servisa da naj pridem po telefon, zahtevam da mi pove kaj je bilo narejeno kjer je serviser napisal neki v stilu "accelometer se uporablja samo za premikanje slike v pokončnem/ležečem položaju, aplikacije pri tem nimajo nobene teže (kao ni namenjen temu da bi deloval v aplikacijah kar seveda niti malo ni res)...". V glavnem spet niso zrihtali nič, očitno se ne da :S
To se mi zdi popolnoma smešno, kot da bi za android telefon rekli "uporabljajte samo kalkulator in kolendar, accelerometer ni namenjen, da bi sami instalirali aplikacijo ki ga uporablja ali celo sami sprogramiral.
Kaj naj naredim ? Na TopTime sem pisal sem za telefonsko od kake vodje serviserja, ali serviserja ki je to delal, a nisem dobil še nič. Uboge receptorke ne mislim na*izdevati, ker ni kriva nič. Vem da imam pravico po 45 dneh skupnega servisa do novega telefona, a sedaj jih je minilo samo 27 dni. Popustiti seveda ne mislim niti za milimeter, že iz principa :)
BladE_ ::
aplikacija za FB ne dela vredu, saj mi kar sama vrti konktakte
Ne razumem "vrti kontakte"?
To se jasno vidi v "skritem" meniju za serviserje kjer so koordinate popolnoma zmešane in SE programu Water Level (simulacija "vaservage").
Imaš možnost to posneti?
To se jasno vidi v "skritem" meniju za serviserje kjer so koordinate popolnoma zmešane in SE programu Water Level (simulacija "vaservage").
Imaš možnost to posneti?
profii ::
oprosti ker ti smetim temo. jaz sem imel na toptime svojega htcja enkrat 26 dni in enkrat 30, v roku treh mesecev, kar skupno znese več kot 45 dni. Šlo je pa za eno in isto napako, zaslon na dotik ni več deloval.
torej bi moral dobiti nov telefon, pa ga nisem. sicer sem tisti punci za blagajno to omenil, vendar je odgovrila kar eno tretjo stvar nazaj. zgleda da so na tem servisu res mal "mutavi".
torej bi moral dobiti nov telefon, pa ga nisem. sicer sem tisti punci za blagajno to omenil, vendar je odgovrila kar eno tretjo stvar nazaj. zgleda da so na tem servisu res mal "mutavi".
azislo ::
aplikacija za FB ne dela vredu, saj mi kar sama vrti konktakte
No, aplikacija dela tako, da ko ti nagneš telefon v desno/levo ti sama premakne eno novico naprej ali nazaj (spremembe stanj, slike itd.). Meni je kar sam vrtel v desno ko je v normalni legi saj misli da leži...
Imaš možnost to posneti?
Ne, tistega nisem posnel, lahko pa bi, saj moram spet na servis da prevzamem telefon, ki mi ga sploh niso popravili :) drugače je meni namenjen serviserjem da lahko sprobajo tipkovnico, zaslon, ...
Stvarna napaka....
Sem si bolje prebral kaj stvarna napaka sploh pomeni, hvala ti. Če ne bo dogovora na servisu se bo treba res obrniti na zavod za varstvo potrošnikov. http://www.tzslo.si/Splosna-zakonodaja/...
oprosti ker ti smetim temo...
Ni problema, me zanima kako so probleme reševali drugi, ki so imeli iste nevšečnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: azislo ()
SkyEye90 ::
Lepo prosim za pomoč:
prejšnji teden sem dobil SonyEricsson Vivaz že drugič s servisa, ker zmrzuje, ne prejema klicev.. in še vedno napake niso odpravili.
Kaj lahko storim? Tega TopTime servisa imam že dovolj, prejšnji telefon sem moral prav tako dati dvakrat, preden so BUTLI našli napako. Se opravičujem izrazu, a zaradi trenutne jeze ne najdem bolj primernega.
Če ga bom poslal v tretjo, se bo zgodilo isto. Moram ukrepati! A kateri način bo najboljši? Prosim za izkušnje, ki jih imate, predvsem, kako naj dobim s servisa popravljen telefon.
Vnaprej hvala.
prejšnji teden sem dobil SonyEricsson Vivaz že drugič s servisa, ker zmrzuje, ne prejema klicev.. in še vedno napake niso odpravili.
Kaj lahko storim? Tega TopTime servisa imam že dovolj, prejšnji telefon sem moral prav tako dati dvakrat, preden so BUTLI našli napako. Se opravičujem izrazu, a zaradi trenutne jeze ne najdem bolj primernega.
Če ga bom poslal v tretjo, se bo zgodilo isto. Moram ukrepati! A kateri način bo najboljši? Prosim za izkušnje, ki jih imate, predvsem, kako naj dobim s servisa popravljen telefon.
Vnaprej hvala.
RejZoR ::
Zanimivo, da se to dogaja že kar tradicionalno. Vedno so problemi s servisoma za SE pri TopTime in Samsungi pri RAM2.
Me zanima zakaj ni nikoli takih problemov z npr Philipsom, ki ima po celi sloveniji ogromno servisov. Očitno se vsi mal bolj trudijo, ker je konkurenca, medtem ko se jim v primeru zgornjih dveh očitno jebe, ker so edini servis.
Me zanima zakaj ni nikoli takih problemov z npr Philipsom, ki ima po celi sloveniji ogromno servisov. Očitno se vsi mal bolj trudijo, ker je konkurenca, medtem ko se jim v primeru zgornjih dveh očitno jebe, ker so edini servis.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
edo1 ::
Meni so delujoč telefon ELM uničili in v zagovor dejali naj se obrnem na tržnega inšpektorja!!! Očitno imajo izkušnje in po forumih je ogromno pritožb čez njih.
Aparat v garanciji! Napisali so, da so opravili meritve, ki so nemogoče za delujoč aparat. To ni vredno imena servis!
Prosim če mi sporočite naslov servisa na Slovaškem.
Hvala
Aparat v garanciji! Napisali so, da so opravili meritve, ki so nemogoče za delujoč aparat. To ni vredno imena servis!
Prosim če mi sporočite naslov servisa na Slovaškem.
Hvala
SkyEye90 ::
Je tu kak zaposlen na tem servisu?
Lepo prosim, če lahko pove, so zaposleni serviserji po izobrazbi vodovodni inštalaterji z nekajletnimi kuharskimi izkušnjami?
Lepo prosim, če lahko pove, so zaposleni serviserji po izobrazbi vodovodni inštalaterji z nekajletnimi kuharskimi izkušnjami?
šernk ::
a sploh kaj drugega naredijo na toptime kot software zamenjajo?
meni so enostavno dejali, da ni softwareska težava in poslali naprej v tujino na servis.
meni so enostavno dejali, da ni softwareska težava in poslali naprej v tujino na servis.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | POZOR: Servis mobitela - Toptime, Simobil - stik s tekočino, uničenje telefona na ser (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 106667 (55701) | next3steps |
» | Toptime servisOddelek: Mobilne tehnologije | 4857 (2817) | papa962 |
» | Mobitel, uveljavljanje garancije (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23544 (19362) | Tilen |
» | Servis - težaveOddelek: Mobilne tehnologije | 8428 (7069) | PINki |
» | HTC servis - garancija in nov telefonOddelek: Loža | 4309 (4136) | icurk |