» »

Kitajski aktivistki leto dni prisilnega dela zaradi Twitterja

Kitajski aktivistki leto dni prisilnega dela zaradi Twitterja

vir: BBC
BBC - Amnesty International je sporočila, da je na Kitajskem 27. oktobra izginila Džjanping Čeng in šele ta teden so odkrili, kaj se ji je zgodilo. Čengova je bila aretirana in brez sodnega procesa obsojena na leto dni prevzgoje s prisilnim delom v kampu Šibali v mestu Džengdžov zaradi protijaponske objave na Twitterju. Uradno je kriva motenja družbenega reda, ker je na Twitterju povzela sarkastično objavo svojega zaročenca, da bi morali Japonski paviljon na šanghajskem Expoju napasti.

Njen zaročenec Čunhuj Hua je v svoji objavi na Twitterju v kitajščini zapisal Protijaponske demonstracije, razbijanje japonskih izdelkov; vse to so počeli že pred leti pod Čvanom Gvojem (aktivist in izvedenec za posilstvo Nankinga). To ni nova zvijača. Če bi resnično želeli, bi nemudoma odleteli v Šanghaj in razbili japonski paviljon na Expoju. Čengova je pripisala še Na juriš, kitajska mladina. Hua ni bil aretiran.

Čengova je bila po uradnih podatkih pridržana zaradi te objave, a je šla oblastem v nos že prej, saj je bila znana aktivistka za človekove pravice. Podpisala je tudi peticije za izpustitev Šjaoba Lia. Letos avgusta pa jo je policija pridržala za pet dni, ker je podprla Šjanbina Lia, ki se zavzema za demokracijo na Kitajskem. Omenimo še, da je uporaba Twitterja na Kitajskem prepovedana in onemogočena, a ga aktivisti temu navzlic z obvozi pogosto uporabljajo.

10 komentarjev

driver_x ::

Tako je prav, ja, delati naj gre, ne pa da se gre nek aktivizem!

roscha ::

Who gives a fuck?

A je Amnesty int. tako zagnana o poročanju kako Slo. država jebe svoje državljane v glavo, ščiti tajkune ima popolnoma nsposobno sodstvo itd..? Ne.. No pa bi lahko. In kaj naj nas brigajo neki brezvezni kitajski aktivisti? Kitajce kaj briga o nas?

Imamo doma dovolj pizdarij za popucat, spravit v javnost/svet whatsoever ne pa da se ukvarjamo z bedarijami na drugem koncu sveta.

Pejte še Severno Korejo rešvat spotoma...

Beli_Zajcek ::

Hmm, sicer prevajam iz angleške novice, ampak kolikor so rekli je pripisala originalnemu tweetu : Charge, angry youth! Kar je prevedeno: Na juriš, jezna mladina! In ne Našpičite se, kitajska mladina.

morbo ::

Na juriš na Japonce? V tem primeru bi od Kitajske ablasti pričakoval da jo nagradijo. Tole je v bistvu pozitivna novica. >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: morbo ()

smash ::

a ste mislili PROjaponske ali PROTIjaponske objave?

Beli_Zajcek ::

Sarcasm much?

This will help.
Klik

Limit-sky ::

Res je zanimivo, da na strani AIS iskalnik ne najde nobenega zadetka, če iščeš "vegrad".
Pa že vrabci čivkajo, da so bile delavcom kršene njihove osnovne človekove pravice.

Je kdo bližje tej organizaciji, da nam malo pojasni "misterij"? Puščam odprto možnost, da še zbirajo dokaze in bodo na ESČP oddali zelo podrobno poročilo o kršenju pravic delavcem, neukrepanju pravne države, mižanju sindikatov itd.

jlpktnst ::

Zanimivo, aktivistka za človekove pravice hujska ljudi v vojno in nasilje?

MrStein ::

roscha je izjavil:


Imamo doma dovolj pizdarij za popucat,

Ja, začni, a ne???
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

poweroff ::

roscha je izjavil:

A je Amnesty int. tako zagnana o poročanju kako Slo. država jebe svoje državljane v glavo, ščiti tajkune ima popolnoma nsposobno sodstvo itd..?

Pa ti, pišeš o tem? Si nakazal kakšno pomoč slovenskim odpuščenim delavcem? Mogoče se prijavil za voluntiranje na kakšnem sodišču (ja, poznam ljudi, ki voluntirajo)?

Se mi je zdelo, ja.
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tesla pozitivno presenetila analitike (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
7520093 (15883) bobby
»

Kongresna knjižnica v ZDA ne bo več shranjevala vseh objav na Twitterju

Oddelek: Novice / Ostalo
165114 (3308) lucca brassi
»

Twitter odslej z 280 znaki v čivku

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
187193 (5147) Markoff
»

Policija: do podatkov smo prišli vedno in tudi prišli bomo (2)

Oddelek: Novice / NWO
2316264 (14117) retsom

Več podobnih tem