Forum » Loža » Prevare Na Bolhi
Prevare Na Bolhi
ully82 ::
Danes sem dozivel lep nateg na bolhi.Pristavljam link da si lahko ogledate enega od goljufov na bolhi ( http://www.bolha.com/uporabnik/tons2 )Skratka napaka , priznam je bila moja naivnost ampak nasi organi oziroma nasa drzava ima ocitno napisan zakon za *BARABE*.Gledal sem neko vsebino ki naj bi bila zelo poceni.Stopim v kontakt z prodajalcem in nekako po pisanju parih mailov dobim obcutek da zadeva izgleda zdrava!Nakar skleneva da mi zadevo poslje.In cez 2 dni grem na posto dvignit paket.Plačam 200 Evrov+postnina in sedem v avto.Sedaj je schoooook.Verjetno se vam bo malo nasmejalo saj sem v paketu nasel-paradajzovo mezgo,robcke in vzigalnik!!!!!Uglavnem,takoj grem nazaj na posto in zelim nekako situacijo uredit.Posta zavrne da bi se karkoli orgiralo.Grem na policijo in mi predstavijo postopek ki je sledec,Ce storilca izsledijo ga bodo kazensko ovadili in bo postopek stekel,kar bo trajalo dalj casa!Ce ga seveda najdejo!Recimo da pride do sodisca.Bom mogel jaz dokazovati da sem res dobil paradajz robcke in vzigalnik proti storilcevi besedi ki lahko trdi da je on pravilno odposlal in da sem jaz vseskupaj zreziral!Cool.Sedaj bom nekako ze pozrl 200 evrov ampak vas postenjake OPOZARJAM PAZITE kaj pocnete na spletu.Mafia je ocitno zelo velika v sloveniji zakon pa vse slabsi!
Lep pozdrav Vsem!!!!
Lep pozdrav Vsem!!!!
- zaklenil: Ziga Dolhar ()
Jah ni tak enostavno!
Sedaj ima policija v rokah!
So sicer prestregli placilo da ga nebo prejel,ampak na nobenem naslovu ga ni!
Nic ne gre skupaj.Ampak ga bodo dobili na podlagi kamer!
Sam si nebi upal it tja,kaj ce je taka baraba ti se kak noz ven potegne!
Uglavnem Pazite!
Lp
Sedaj ima policija v rokah!
So sicer prestregli placilo da ga nebo prejel,ampak na nobenem naslovu ga ni!
Nic ne gre skupaj.Ampak ga bodo dobili na podlagi kamer!
Sam si nebi upal it tja,kaj ce je taka baraba ti se kak noz ven potegne!
Uglavnem Pazite!
Lp
KoMar- ::
Kaj si sploh kupil? Ker če si mislil, da boš dobil iPhone 3GS za 200 EUR, si si delno tudi sam kriv Seveda si pa bil ogoljufan in upam, da bo policija kaj naredila.
ABX ::
Pravilno si naredil da si zadevo prijavil policij. Če je dobil tvoj denar potem policija ve kako je prišel do njega.
Če je to njegovi edini primer, potem ne bo nič, vendar če ga bo še kdo prijavil bo končal na sodišče.
Če je to njegovi edini primer, potem ne bo nič, vendar če ga bo še kdo prijavil bo končal na sodišče.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Keyser Soze ::
Ker če si mislil, da boš dobil iPhone 3GS za 200 EUR, si si delno tudi sam kriv
Prvo, tole zgoraj je navadna bedarija.
Drugo. Zmeni se za nakup Kymcota. Če mu pa tega rata poslat preko pošte pa svaka mu čast. Vsaj jaz bi se (preko druge številke in drugega imena), če bi me takole nategnil.
OM, F, G!
Policija je dobro odreagirala saj so mu placilo ze prestregli in ne dobi denarja!
Jih pa ima ze vec na vesti tako da je ze poznan storilec.
V bistvu ni bil moj namen neki disjutirat kaj sem narocil in kako ker me je ta sola tako drago stala!
Hotel sem Opozorit se ostale ljudi naj bodo bolj pozorni!
Lp
Jih pa ima ze vec na vesti tako da je ze poznan storilec.
V bistvu ni bil moj namen neki disjutirat kaj sem narocil in kako ker me je ta sola tako drago stala!
Hotel sem Opozorit se ostale ljudi naj bodo bolj pozorni!
Lp
Prvo, tole zgoraj je navadna bedarija.
Zakaj?
Jaz sem imel pred leti podobno izkušnjo, ko sem mislil, da bom dobil res dober deal za Garminov GPS. In se človek lepo nauči, da nihče ni tako nor, da bi stvar prodajal z izgubo oz. pod ceno. To se nikoli ne zgodi. Ever.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
Mah se zgodi!
Bil sem naiven.Te barabe se po mailah in telefonih znajo dobro prodajat za postenjake!
jebi ga....
Dobra ŠOLA
Bil sem naiven.Te barabe se po mailah in telefonih znajo dobro prodajat za postenjake!
jebi ga....
Dobra ŠOLA
Jp, ljudje so svinje. Zanimivo je, koliko 256GB ključev se na Bolhi prodaja po 100-200 EUR namesto 700, kolikor stanejo v resnici.
misek ::
Zaradi tvoje drage šole morda drugi ne bodo šli skozi isti postopek, sedaj ko vedo, kaj se lahko zgodi. In samo to šteje.
Če bi res pomagalo, potem ne bi bilo več žrtev nigerijskih prevar... folk, ki nasede, ponavadi ne Googla.
Jaz sem imel pred leti podobno izkušnjo, ko sem mislil, da bom dobil res dober deal za Garminov GPS. In se človek lepo nauči, da nihče ni tako nor, da bi stvar prodajal z izgubo oz. pod ceno. To se nikoli ne zgodi. Ever.
Ah, vidiš, kar nekaj trdiš.
Sam sem že par telefonov in ostale elektronike kupil na tak način. Z zelo nizko ceno (smešno nizko - kdaj tudi za to, da sem zadevo preprosto preprodal naprej za lep denar). Tudi preko bolhe, večinoma pa preko eBaya. Vse kar je potrebno je to, da preveriš prodajalca (njegove druge artikle), se zmeniš za osebni prevzem, oz. kako drugače probaš zagotovit varnost nakupa. Je pa po eni strani bolje, če se folk takole boji res ugodnih dealov. Jih več ostane zame.
OM, F, G!
ebaya nemores preverjati z bolho!
Ebay ima svojo policijo in tudi preveris ga lahko po statusu kolikor mu gre zaupati!
sEM PA Sam speljal tudi veliko dealov prek bolhe in ebaya in pa enkrat in zadnjic naletel na lepo romanco z prevaro!
In to je bilo moje sporocilo na tem forumu!
lp
Ebay ima svojo policijo in tudi preveris ga lahko po statusu kolikor mu gre zaupati!
sEM PA Sam speljal tudi veliko dealov prek bolhe in ebaya in pa enkrat in zadnjic naletel na lepo romanco z prevaro!
Zaradi tvoje drage šole morda drugi ne bodo šli skozi isti postopek, sedaj ko vedo, kaj se lahko zgodi. In samo to šteje.
In to je bilo moje sporocilo na tem forumu!
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ully82 ()
Ziga Dolhar ::
Nadaljujte Prevara (goljufija) na bolha.com tukaj. ully82, v prihodnje NE začenjaj enake debate v različnih temah.
Zaklepam mlajšo temo.
Zaklepam mlajšo temo.
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
No ja. Ima svojo ekipo, ki skrbi za reklamacije. Policijo ma eBay enako kot naša Bolha.
Plus, na eBayu obstajajo tudi hijacked accounti, ki imajo 100% ali near 100% pozitiven feedback. Zadeva zgleda popolnoma OK, vsi so zadovoljni z nakupi, dobijo zadevo ažurno, ti kupiš stvar za par 100EUR, plačaš s kartico ali nakazilom, in stvari ne dobiš. Za takšne posle se navadno lahko obrišeš pod nosom. Prodajalec pa tudi ni sledljiv, ker dodobra zabriše vse svoje "elektronske" sledi (prakitčno ni fizičnega poslovanja oz. dela kupčije).
V bistvu lahko rečem, da je eBay celo bolj rizičen kot Bolha. Ker na Bolhi večinoma posluješ lokalno. Kar ti omogoča osebni prevzem stvari oz. veliko, veliko lažjo sledljivost prodajalca.
OM, F, G!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dražbe na Ebayju čedalje redkejšeOddelek: Novice / Ostale najave | 7563 (5189) | Tilen |
⊘ | [Ebay] Terjatva zaradi neplačila (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18651 (15303) | Tilen |
» | Prevare na Bolha.com (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23361 (18242) | ratkob65 |
» | Prevara (goljufija) na bolha.com (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 27854 (25665) | galu |
» | Ebay mora opeharjenemu kupcu povrniti škodoOddelek: Novice / Tožbe | 6798 (5483) | Nimkapu |