Forum » Pomoč in nasveti » Kateri program za enostavno bazo podatkov
Kateri program za enostavno bazo podatkov
oemdzi ::
Zanima me najbolj enostaven in pregleden program za zapisovanje podatkov in iskanje le teh po naslednjem sistemu:
1. glavna beseda naprimer: hiša
2. opis oziroma definicija hiše
Podobno kot so to slovarji, le da bi jaz dodajal svoje ključne besede in spodaj opis, ter kasneje ko to ključno besedno
vpišem mi jo takoj najde in piše zreven definicijo ki sem jo prejšnič vnesel.
Vem da se da to tudi z excelu, vednar je neroden oziroma je iskanje prepocasno, saj dolocen podatek rabim najti v 2-3 sekundah.
Program bi uporabljal med igranjem pokra in glavna beseda bo ime nasprotnika, definicija pa bo sluzila da si bom naredil zapiske
o igralcu, zato je pomembna priričnost iskanja.
Poker igralnica ne podpira holdem managerja tko da to odpade in njihove vgrajene belezke so neuporabne ker lahko napises samo 4 besede pa zmanjka prostora.
Sem se v slikarju kar narisal kaj priblizno iscem (izgled)
1. glavna beseda naprimer: hiša
2. opis oziroma definicija hiše
Podobno kot so to slovarji, le da bi jaz dodajal svoje ključne besede in spodaj opis, ter kasneje ko to ključno besedno
vpišem mi jo takoj najde in piše zreven definicijo ki sem jo prejšnič vnesel.
Vem da se da to tudi z excelu, vednar je neroden oziroma je iskanje prepocasno, saj dolocen podatek rabim najti v 2-3 sekundah.
Program bi uporabljal med igranjem pokra in glavna beseda bo ime nasprotnika, definicija pa bo sluzila da si bom naredil zapiske
o igralcu, zato je pomembna priričnost iskanja.
Poker igralnica ne podpira holdem managerja tko da to odpade in njihove vgrajene belezke so neuporabne ker lahko napises samo 4 besede pa zmanjka prostora.
Sem se v slikarju kar narisal kaj priblizno iscem (izgled)
- spremenil: oemdzi ()
.:joco:. ::
Če imaš excel, imaš verjetno office, ki vsebuje access.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
You don't get it.
Tody ::
Excel ti bo najhitrejši :) Uporabi CTRL+F pa vpiši notr zadevo. Vse ostalo boš moral pomoje dat v bazo podatkov, kar pomeni sql in php ali kaj podobnega. Mogoče si pa lahko poiščeš kako aplikacijo za telefon :)
oemdzi ::
Ja na telefonu četudi najdem je zamudno tipkanje ker med samim igranjem ni časa, za excel me pa zanima kako povečam višino celice da bi v 1 celici lahko napisal več vrstic (če se da)?
Alt+Enter
"Is science true?"
You don't get it.
You don't get it.
Z glave, postavi se v celico, ki si jo že z ALT+Enter "razdevičil", potem pa format painter -> obeli vse ostale celice, za katere hočeš da so večvrstične.
Drugače pa to.
Drugače pa to.
"Is science true?"
You don't get it.
You don't get it.
black ice ::
Access ti je najboljši za to. Lahko si še narediš obrazce in vključiš poljubna iskalna polja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč v excelu (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9074 (3403) | omni-vor |
» | Sinhronizacija podatkov iz Excela v WordOddelek: Programska oprema | 3124 (2663) | jukoz |
» | [Excel]Kako izvleči vrednost?Oddelek: Programiranje | 3782 (3505) | Mobidick |
» | A se kdo spozna na excel ?Oddelek: Programska oprema | 4412 (3608) | smrekca |
» | Definicija za življenje??? (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 6735 (6113) | Zavo |