» »

Kako do dela na daljavo v ITju?

Kako do dela na daljavo v ITju?

1
2
»

Invictus ::

Zelo težko boš dobil remote job, zahtevajo onsite prisotnost.

Poleg tega te hočejo redno zaposliti. Vsaj v Nemčiji...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

thramos ::

Invictus je izjavil:

Da bomo konkretni...

95% remote job. Pomeni da greš enkrat na mesec gor na pir in Schweinaxe s sodelavci...

https://www.freelancermap.de/projektboe...


Sej to je delo sistemca. ;)

Invictus ::

To je v bistvu DevOps...

Sistemc rešuje samo operativne zadeve, probleme in ne dela novih stvari kot so change requesti ali novi projekti...

Seveda sistemc v tujini, ne v Sloveniji, kjer je deklica za vse ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

trulex ::

Kateri portali so dobri za iskanje remote dela v 2021? Iščem dolgoročno pozicijo kot software engineer.

Invictus ::

Vsi.

Več kot pol jobov v nemčiji je zdaj remote.

UK isto...

Za ostalo ne vem...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

SmeskoSnezak ::

trulex je izjavil:

Kateri portali so dobri za iskanje remote dela v 2021? Iščem dolgoročno pozicijo kot software engineer.

Je ze odprta tema nekje, moj kolega jo odprl, pa full malo ljudi odgovorilo na to tematiko.
LP, Smeska

p.s.:Ce bo kdo tak dober pa dejansko dodal spletne vire bi blo kul, tud za sistemske inzenirje, admine, ip. Jaz dodajam naslednja dva:
remotive.io
weworkremotely.com
@ Pusti soncu v srce... @

nightshop ::

Dodajam link (vse vrste IT šihtov): https://www.careervault.io/

A110 ::

Kako pa je z delom v tujini on site? Glede na to da uk ni več v EU slišim da se marsikaj seli iz Londona (ECB,...). Kako je v drugih evropskih mestih glede jezika. Ali firme dostikrat zahtevajo njihov državni jezik ali je angleščina povsem dovolj?

secops ::

Kaj pa remote za domača podjetja? Meni recimo ustreza, da delam od doma, na vsake toliko časa (manj kot 1x na mesec) pa grem v Ljubljano.

DePalmo ::

Evo, konkretno zame. Začel sem ... sej nevem več, recimo da ene 8 let nazaj na oDesku (sedaj Upwork). Sem si tudi ustvaril profil na LinkedIn (katerega sem nato izbrisal ker mi ni služil), Freelancer.com, kasneje tudi na PeoplePerHour.com, vmes na Elance in enostavno začel iskati projekte. Ker sem vedel da iz začetka kaj konkretnega ne bom dobil v roke, sem začel pobirati drobtinice da sem dobil reference in seveda dobro oceno. Sem pač požrl svoj čas katerega sem porabil za iskanje projektov in "znova dokazovat da nekaj dejansko znam". To sem vzel v zakup da če hočem kaj imeti, bo treba nekaj narediti, ker samo ne bo padlo iz neba.

Na podlagi ocen in referenc sem nato začel iskati boljše in večje projekte, vmes pa tudi naredil kaj manjšega. Iz začetka je bilo prihodka dovolj samo za položnice in hrano, kaj več pač ni šlo in zato pač nisem imel podjetja in sem se znašel drugače. Se da, če se hoče ...

Vmes sem imel kar nekaj zanimivih projektov, od preprostih spletnih strani, do trgovin, manjših in preprostih mobilnih aplikacij (ne nativnih), do par aplikacij za skladišča in zaloge. Bolj kot to mi je bilo pomembno da je stranka bila zadovoljna, tudi če sem zaračunal manj kot sem dejansko porabil časa, odpravljanje napak pa nikoli nisem računal in so vedno imele prioriteto. In zato sem imel stranke ki niso iskale za vsak projekt novega programerja, ampak so vedno kontaktirale mene. In je prišlo že tako daleč, da so bili meseci ko sem moral zavračati delo oz. se je povečini naredilo da so me stranke pač počakale da sem bil prost. Sem pa imel stranke iz dobesedno celega sveta (ZDA, Kanada, EU, UK, Avstralija, Afrika), s Slovenijo sem kaj hitro obupal ... Vmes sem tudi spoznal svojega novega "šefa" ampak sva takrat sodelovala bolj občasno. Plačilo je vedno bilo dobro, tako da sem rad delal zanj ;)

Sedaj imam normirani s.p. že tretje leto (papirologija je nekje 5 - 10 minut na mesec, pa še to imam v planu avtomatizirati, upam da eDavki imajo API in da ni prezakomplicirano kot to znajo narediti pri nas) in redno delo katero prihaja iz EU (pri nas imam eno stranko za katero še skrbim, novega dela pri nas ne jemljem). In kako sem prišel do tega? Veliko sreče, naučenega znanja in predvsem vztrajnosti ker se pač nisem videl v "navadni službi". Sem delal od razvoza delovnih oblek, tepihov, vrtnarjenja in urejanja vrtov, izdelav streh in prekrivanja, ker pač preživeti je tudi bilo treba, programiral sem pa ob večerih ali vikendih. Ampak sem v vsaki službi vedel da to ni to in da bi rad delal od doma, kjer si sam svoj šef ampak ubistvu nisi in delaš kar hočeš ampak dejansko ne, ker ko pride projekt ga narediš ali pa pač odletiš, sploh pa če si izbirčen. Če hočeš biti izbirčen, potem si sam rihtaš posel in sam izbiraš kaj boš delal, drugače pa pač narediš kar je za narediti in če je potrebno, se tudi naučiš. Tako sem pridobil kar nekaj novega znanja in ga še vedno pridobivam ... ker pač ne bom poslu rekel ne. Delam pa 100% remote, šefa osebno še videl nisem ...

Vedno sem imel preprosto željo: delati od doma. Sedaj če mi paše, lahko delam dobesedno iz postelje ;)

Sedaj imam novo željo: imeti lepo hiško na manjšem hribčku, da si lahko uredim zunanjo pisarno. Poleti bo to luksuz ... senca, malo vetra in pogled na naravo.

Torej, če se nekaj hoče, se dela v tej smeri da to dosežeš. So padci in so vzponi. Ampak če boš samo jambral in iskal izgovore kako česa ne bi naredil namesto da bi iskal rešitve kako bi, ne bo nič. In če nočeš iskati rešitev: https://www.ess.gov.si/ Drugače pa začni guglat in začni nekaj ustvarjat, predlogov je tukaj, ne samo v tej temi ampak na tem forumu, bilo že veliko.

Mato989 ::

Kakšne pa imate izkušnje se kaj iščejo Selenium testerji? Sicer nisem zaenkrat nek high skill, bolj delam na avtomatizaciji da bo pretestiralo CRM module v naši firmi ampak mi je dokaj zanimivo...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

black ice ::

QA automation se vedno išče. Samo golo testiranje ni kaj dosti 'vredno', bo potrebno odpreti IDE in pogledati po kodi za robne primere, če hočeš višjo plačo.

SmeskoSnezak ::

DePalmo je izjavil:

Drugače pa začni guglat in začni nekaj ustvarjat, predlogov je tukaj, ne samo v tej temi ampak na tem forumu, bilo že veliko.

Mal tezko je to pri sistemskih administratorjih in podobnih, mogoce tudi podpora strankam. Naj gre clovek delati v trgovino, za "projektno" delo in reference? :)
@ Pusti soncu v srce... @

DePalmo ::

Ne vem, ni to moje področje (čeprav zadnje čase več nastavljam strežnike kot pa programiram), tako da ti ne morem svetovat.

Se pa lahko zgodi da če tam delaš in si malo zgovoren in naletiš na pravega, boš njemu nato nastavljal mrežo in pridobil ustrezno referenco ;) Možnosti je malo, so pa. Tako sem naredil prehod iz vrtnarije v dostavo, nato pa iz dostave na krovstvo. In ko pomislim, tudi ko sem že programiral, so me kontaktirali ljudje katerim so dale moje stranke kontakt.

Kot sem napisal, nekje je treba začet, izgovorov se lahko najde malo morje!

lemur233 ::

DePalmo, Odesk/Upwork, to je nekaj nasjlabšega kar lahko človeku svetuješ. Ne vem no, da nes se je treba diferencirat in posegat po self marketing orodjih. Je pa jeba, če nisi preveč vešč v nakladanju. Ampak vsega se da naučiti.

Geho ::

lemur233 je izjavil:

DePalmo, Odesk/Upwork, to je nekaj nasjlabšega kar lahko človeku svetuješ. Ne vem no, da nes se je treba diferencirat in posegat po self marketing orodjih. Je pa jeba, če nisi preveč vešč v nakladanju. Ampak vsega se da naučiti.

Kaj pa toptal ali pa turing?

DePalmo ::

lemur233 je izjavil:

DePalmo, Odesk/Upwork, to je nekaj nasjlabšega kar lahko človeku svetuješ. Ne vem no, da nes se je treba diferencirat in posegat po self marketing orodjih. Je pa jeba, če nisi preveč vešč v nakladanju. Ampak vsega se da naučiti.

Jaz sem povedal svojo zgodbo, nisem pa nikjer svetoval kje se sedaj splača iskat delo. Upwork je sedaj res sranje, ampak je tako sranje že nekaj let. Še iz časov oDeska se spomnim da sem leta nazaj na 10 prijav dobil 9 odgovorov (tudi če samo zavrnitev, vsaj odziv je bil), nato se je obrnilo in sem na 20 prijav mogoče dobil 1 odgovor. Zato sem se premaknil na druge portale, kjer se je dalo dobiti posel. PPH je zadnja leta bolj tako, veliko prijav, malo odgovorov ampak se še vedno da dobiti tudi večje projekte. Freelancer ne poznam, imam račun a ga nikoli nisem uporabljal. Veerjamem da so sedaj v modi drugi portali, ampak jih ne raziskujem in niti ne gledam, tako da ne morem svetovati kateri se splača.

Spremljam pa skupino na FBju Slovenski Developerji (ali nekaj takega), tam se redno išče developerje, od začetnikov do bolj izkušenih. Osebno če bi danes iskal, nebi iskal projektov, ampak redno zaposlitev in se bi fokusiral v to. Tehnologij je veliko, napisanega in posnetega ogromno, naj se človek odloči v katero smer bi rad šel, se kaj nauči, naredi kakšen projekt za pokazat, nato pa na razgovore. Nekdo ga bo že zaposlil.

showsover ::

DePalmo je izjavil:

Nekdo ga bo že zaposlil.

No, sam pa ravno obratno gledam, vedno sem bil res priden zaposlen pri znanih firmah, bil deležen zaupanja, hodil k strankm in speljal projekt oz. vsaj nisem kaj posebej zafrknil :-) Zdaj nekaj let me pa veseli le še večje projekte delat (lahko tudi več, jasno, dokler pač, a ne:), po možnosti kot fulltime contractor, ne toliko čisti freelancer (dejansko sploh ne znam delati malih projektov:-). Doživetja niso primerljiva, zaslužki tudi ne, žal mi je samo, da se tega nisem še 10 let prej lotil. Recimo, navadno sem mislil, da sem, recimo, sorazmerno civiliziran možakar (saj sem, recimo nekih konfrontacij sem se čisto odvadil), je pa zagotovo še celo predmestje prostora za izboljšave.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: showsover ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Freelance how-to-get-work

Oddelek: Loža
376903 (5225) chacha
»

Delo v tujini - UK

Oddelek: Loža
72029 (1641) Invictus
»

Vrnitev iz tujine (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11922487 (17368) dope1337
»

Pricakovano placilo - delo v tujini (NEM)

Oddelek: Loža
183827 (2832) harmony

Več podobnih tem