» »

Motorola posluje z dobičkom

Motorola posluje z dobičkom

Motorola RAZR - Motorola Droid izpred nekaj let, vsaj po pomembnosti za delovanje podjetja

vir: engadget

Motorola Droid - prvi mobilni telefon z Android 2.0 in mobilnik, ki je Motorolo vrnil med žive

vir: engadget
engadget - Mobilna divizija Motorole, odgovorna za mobilne telefone, je po letu 2006 v preteklem, tretjem četrtletju letošnjega leta prvič poslovala z dobičkom. Celotno podjetje že ves čas ni imelo izgube, predvsem po zaslugi drugega dela, odgovornega za domača omrežja (npr. modemi) in mobilne rešitve (radijski oddajniki, ki jih pogosto uporabljajo v vojskah in policijah po svetu), a se bo podjetje razdelilo v dva dela, v enega, namenjenega zgolj mobilnim telefonom, ter drugega, ki bo skrbelo za prej opisane izdelke. Kot smo že poročali bosta oba dela še vedno nosila ime Motorola.

V tretjem letošnjem četrtletju je oddelku za mobilne telefone uspelo pridelati $3 milijone dobička ob dveh milijardah ameriških dolarjev prihodka. Nedvomno je za preobrat na področju mobilnih telefonov pri Motoroli zaslužen predvsem Android, na katerega podjetje stavi praktično vse. Prisotni so predvsem v ZDA, kjer je velika večina Verizonovih mobilnikov iz serije Droid prav Motorolinih, medtem ko izven ZDA niso tako močno prisotni. Celotno, združeno podjetje je močno preseglo napovedi o zaslužku med 10 in 12 USD na delnico, saj jim je uspelo pridelati kar 16 ameriških dolarjev dobička na posamezno delnico.

Če že govorimo o Androidu lahko omenimo še, da je David Lawee na simpoziju v Stanfordu zbranim poslušalcem povedal, da je bil prevzem družbe Android v letu 2005 Googlova najboljša poteza do sedaj, čeprav je bil sprva skeptičen o prevzemu. Podjetje, ki je takrat samo razvijalo mobilni operacijski sistem, je Google prevzel za neznano vsoto, ocenjeno na okrog 50 milijonov dolarjev. Že v nekaj letih bi Android lahko Googlu prinesel kar milijardo dolarjev prihodkov, dvajsetkrat več, kot so za operacijski sistem in podjetje odšteli pred petimi leti.

1 komentar

ingo ::

Že v nekaj letih bi Android lahko Googlu prinesel kar milijardo dolarjev prihodkov, dvajsetkrat več, kot so za operacijski sistem in podjetje odšteli pred petimi leti.


Toliko o tem, kako je odprtokodnost zanič in brezveze, ker je brezplačna!!! 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lenovo bo kupil Motorolo

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
2913639 (10860) kow
»

HP ukinja webOS mobilnike in tablice

Oddelek: Novice / Ostale najave
236813 (5134) Icematxyz
»

Google je prevzel Motorolo Mobility (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
6024915 (22517) PrimozR
»

HTC je prevzel proizvajalca grafičnih čipov S3 Graphics

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
114537 (3640) Senitel
»

HTC podvojil zaslužke, Android hitro raste

Oddelek: Novice / Android
74351 (3685) Tr0n

Več podobnih tem