» »

HTC HD2 in Android (FroYo 2.2)

HTC HD2 in Android (FroYo 2.2)

«
1
2

ZaLoMaT ::

Namen si imam zamislim novo igračko (HTC HD2) in na njo bo romal android.

Rom: http://forum.xda-developers.com/showthr...
Kolikor sem prebral deluje vse(WiFi, bluetooth,...) tako kot na ostalih verzijah s privzetim Android sistemom.
Sedaj me zanima, če se je kdo s s-t igral že s tem, da vem kaj me čaka? :)

Lp
  • spremenilo: ZaLoMaT ()

hojnikb ::

Če hočeš android potem nabav telefon ko ma že po defaultu android gor.Kak Desire potem.
#brezpodpisa

ZaLoMaT ::

HTCja dobim za 200eur, Desire mi ima pa malo premajhen zaslon,...

detroit ::

Galaxy s? Malce dražji sicer
Skero

ZaLoMaT ::

Mislim da bom kar ostal na HTC HD2, če ne druga, zaradi cene.

destroyer2k ::

ZaLoMaT

Zakaj pa nebi raje desire ali zgoraj omenjeni galaxy s?

SiK ::

Men se tut zdi da bi blo bos da bi desire.

ZaLoMaT ::

...zelo bistro utemeljevanje vaše izbire! ;)
Šalo na stran, je kdo izmed vas že usposobil FroYota na HTC HD2?

Lonsarg ::

Kolikor sem jaz bral po forumih, je HTC HD po hardweru čisto na levelu z raznimi Glaxy S. Vse od kapacitativnega zaslona naprej. Tak da če ga dobi za 200EUR se mu to še kako splača. Edin meni osebno je malo preširok, ni mi tok lep:)

Za Froyo pa kar ti xda developers forum pravi:)

spicymilk ::

jst ti tut priporočak desire je velik bolš .

destroyer2k ::

ZaLoMaT

Če bi kupil desire bo imel že froyo naložen:D

Lonsarg ::

Če je froyo že naložen ni izzive, zakaj bi potem sploh mobitel kupoval če imaš vse že naštiman:D

detroit ::

Desire da je boljši od čega?
Skero

martincek1 ::

A lahko prosim napišete kakšne resne komentarje? On je podal vprašanje: KAKO PRENESTI FROYO NA HD2

/tudi mene to zelo zanima

Lonsarg ::

Simpl izbereš en ROM, ki ti je fajn, jih je več na izbiro, recimo tale:
http://forum.xda-developers.com/showthr...

ZaLoMaT ::

Superca Azgard! Bom jutri probal najti enega, ki shranjuje aplikacije na SD in poročam:)

LuGi ::

WM in nad njemu teče Android..ah ja crap.

Ko bo pravi rom kot se šika bo stvar uporabna ;)

Lonsarg ::

Sej ne teče NAD njemu. Dejansko ta Haret program dobi nadzor nad 100% rama in cel WM funke ven in da android notri. Problemi so edino z driverji. Za kak 2.1 build so 100% porihtani. Tale froyo ma pa še malenkostne buge zaenkrat, sej ti vse piše v opisu ROMa na začetku. Eni so skeptični do vsega, ampak resnica je pa taka, dače dobr preizkusiš take ROMe ugotoviš da jih je kar nekaj, ki so celo boljši od stock ROMov, tudi glede stabilnosti ter bugov. Funkcij majo pa itak skoraj zmeraj več. Sam moraš pač raziskat sceno pa si cajt vzet.

BladE_ ::

Jaz imam HD2 in na njemu Android... Zadevo je čist enostavno naložit.

Delal sem po tem vodiču in uporabil ChuckyROM. Probal sem par različic Androida, nalboljša mi je tale(trenutno uporabljam) oziroma tale. Dela vse kar dela na vseh ostalih orginal Androidih ampak včasih zmrzne display in ga je potrebno "ugasnit" in nazaj "prižgat" pa dela naprej. Nekaj aplikacij iz marketa ne dela(večinoma igre).

Če odštejem teh par napakic je HD2 boljši kot Desire, samo delovanje je bolj tekoče... da o dispalyu sploh ne govorim.

PINki ::

Tudi jaz imam Android na HD2. Ubistvu čakamo le še nand verzijo, in 720p. Vse ostalo dela super zaenkrat. Prav užitek je igrati igre na 4.3" zaslonu.

ZaLoMaT ::

@PINki, katero različico pa uporabljaš in ali omogoča shranjevanje aplikacij na SD kartico z marketa?

PINki ::

Prej sem Darkstonove razlicice uporabljal, sedaj pa od m-deejaya.

Da omogoča, saj je tudi Android naložen na spominski kartici in lahko kadarkoli nazaj rebootaš v WM.

ZaLoMaT ::

Mobilnik je pri meni moram priznati, da je zelo fascinantna zadeva (morda se mi samo zdi, ali pa sem do sedaj res uporabljal same čudne aparate) :D

WM je zelo neposrečena zadeva, ki se jo z nekaj lastnimi nastavitvami in drugim ROMom da kar bolje uporabljati, vendar še vseeno veliko veliko preveč nastavitev za takšno napravo, ko je vse urejeno je super in zelo hitro.

Zato sem se odločil, da bom še počakal kakšnih 14dni, da pride stable froyo, ne bi pa tudi rad uničil takšne lepote že na 1. dan:D

PINki ::

Trenutne različice so že stabilne, verjami mi ne bo se ti nikakor zrušila. Prej boš z nečem drugim nezadovljen. Tudi hitrost je odlično poštimana. Le poskrbi za dovolj hitro SD kartico. Moja je class 6 in Android tekoče deluje. Z kakšno počasnejšo pa verjetno zna bit kakšen lag.

Edino pain in ass bo, ko pride nand verzija in bos moral spet vse inštalirati in si prilagoditi svoj home screen.

BladE_ ::

Tudi jaz čakam nand verzijo, ker to pa bo res top pol. Že zdaj je top :)

PINki ::

Telefon je zmaga. Poganja wm 6.5.x, Android, kmalu bo tudi novi Window Phone 7. Dobiš ga pa že za male pare. TOP telefon. Sam ne morem več na manjši zaslon od 4.3"

Edino Galaxy-jov S-Amoled me rajca, ampak mi ne ustreza UI, HTC Sense je zmaga.

r0ks0n ::

PINKi, prosim poglej ZS :)

Ciklamen ::

Kje dobiš ti HD2 za 200EUR o.O Takoj ga menjam za Herota :P

Šalo na stran, na youtubu sem gledal posnetke Froyo 2.2 na HD2, sem za trenutek pomislil, da ima tip Desire HD (če ne bi opazil spodaj značilnih tipk HD2, verjetno ne bi niti preštimal).

Tako da, zadeva je zgleda precej dobra, za tak denar se ti izplača, saj ima vbistvu telefon zelo dobre specifikacije, skoraj podobne kot Desire HD, nimaš s čem falit :)
- End of the Post ->

r0ks0n ::

A pa vam na HD2 z Froyotem dela kamera? Ima kdo težavo z "robotskim glasom" med telefoniranjem? To sem zasledil po tujih forumih, da je težava?

PINki ::

Kamera dela, robotski glas je odpravljen.

r0ks0n ::

Kater realese imaš to? (lahko napišeš tudi tam na ZS)

PINki ::

r0ks0n ::

Koliko vam v povprečju zdržijo baterije? Pri meni jo kar žre in žre, res pa je, da se veliko še igram z raznimi aplikacijami in nastavitvami :)

ZaLoMaT ::

Pri meni, če bolj pazim cca. 3dni imam pa WM 6.5

BladE_ ::

Približno 1-2 dni... bi se dalo tut več ampak nimam telefona za okras :)

PS: Running on Android 2.2

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BladE_ ()

r0ks0n ::

BladE_: kako ti uspe do dva dni? :o Prvi dan, ko sem se malo več igral in nastavljal je zdržala cca 3 ure :D :D A uporabljate tiste Advance task killerje, ali kaj podobno? Imam pa neprestano vklopljen wi-fi... Kakšno je pa nasplošno mnenje nad Froyotom in HD2? Vsem deluje zadovoljivo, ima kdo kake težave? Sedaj tretji dan uporabljam in mi je super, le včasih nekaj časa potrebuje, da se zaslon prižge. Edino kar me moti je to, da ne dela tista lučka za opozorila. Ko prejmeš sms ali zgrešen klic ne utripa, kar je sicer na WM zelo uporabno :(

BladE_ ::

Malo visje sem opisal kateri ROM uporabljam... Telefon filam vsak dan, ker rajsi ne tvegam, da mi pol crkne sredi dneva. Ce recimo igras ksno igrco je pa res, da se baterija izprazni prehitro...

r0ks0n ::

Jaz imam tole verzijo http://forum.xda-developers.com/showthr... pa LED status utripne samo enkrat, ko dobiš sms ali zgrešen klic... Ostalim dela to normalno? V opisu piše, da naj bi led status deloval...

Aja pa še to. Pozna kdo kako dobro zbirko Live Wallpaperjev?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r0ks0n ()

r0ker ::

prodam HD2 z froyo 2.2. baterija drži ob normalni uporabi ~45 ur. danes ga bom dal polnit in zjutraj vklopil wifi, da vidim kako dolgo drži, če je wifi nonstop vklopljen, čeprav ne vidim logike v tem. Če rabi kdo kako pomoč pa tudi komot pišite na zasebna sporočila.
btw: ne uporabljam live wallpaper saj nič nimam od tega, le baterijo prazni in to na vseh telefonih, tudi na nexus 1 je razlika v bateriji konkretna, le default nexus1 live wallpaper je rahlo bolje optimiziran.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r0ker ()

ZaLoMaT ::

WM 6.5 na HTC HD2 je deloval kar dobro, vendar po nekaj kratnem poskušanju s FroYotom 2.2 sem ga posredoval drugim. Trenutno imam Samsung Omnia 7 in je razlika ogromna!

Da ne bom čisto offtopic, se sesuva še kaj froyo?

r0ker ::

tudi jaz sanjam o omnii7 ampak me je malo odvrnila grozno grda barva zadnje strani in 2003 izgled zadnje strani :S kupil si prek Mobitela? kateri paket?
ne vem kaj imaš v mislih glede sesuvanja ampak jaz uporabljam 2.2 ves čas in ni popolnoma nobenih problemov. če maš v mislih "bla bla has force closed unexpectedly" je to bil problem nekompatibilnega kernela in driverjev ter podobno. zdaj na koncu je bil največji problem z zamrzavanjem touchscreena pa je že rešeno. trenutno mislim, da je samo še želja po 720p

aja hotel sem napisat kaj je bilo z wifi: zjutraj ob 7h sem izklopil polnjenje in vklopil wifi. na šihtu se mi je povezal, updateal sem market aplikacije, povezal 2 emaila in facebook. skupno sem vsaj 2h brez prestanka brskal po spletnih strane, marketu in downloadal priponke v mailih. po šihtu sem vklopil še podatkovno povezavo, ker ni blo več dosegljivih wifijev. baterija je trenutno, torej 13 ur pozneje, na 8%.
kaj bistveno boljše dvomim, da kateri ekvivalentni telefon doseže.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r0ker ()

ZaLoMaT ::

Ubistvu sem izvedel zamenjavo s HTC HD2 in nekaj malega doplačila. Imam pa tudi še eno čisto zapakirano Omnio 7, ker sem moral podaljšati naročniško razmerje.
Morda zadnja stran res ni najbolj posrečena, vendar saj vsak gleda telefon s sprednje strani, kjer pa čaka res impresiven zaslon! Trenutno najboljša izbira glede na WP7.

Ja ko sem imel še sam HTC HD2 je velikokrat prišlo do tega, da je telefon "zgubil" home screen, samo ura je še bila prikazana, potem pa sem moral narediti reset in ponovno je bilo vse v super.

r0ker ::

prodajaš tisto omnio? saj ravno display me je impresioniral. tudi tipke so mi všeč. na hd2 me samo te tipke motijo, ker se mi zdijo zelo.. cheap?

nisem mel takega problema z andoidom, sem pa mel veliiko drugih xD ampak vedno je pomagal format kartice in na novo naložit

antireal ::

Ubistvu spremljam razvoj androida za HD2 že od začetka. Prve verzije so bile res katastrofa. Zmrzovanje, neodzivnost itd...

Zadnjič sem pa po nekaj časa naložil build MDJ Froyo Revolution in moram reči da sem bil absolutno presenečen. Zadeva deluje gladko, brez zatikanja, zmrzovanja, skratka brez vsakega problema. Sedaj imam uptime že nekje 7dni brez problema.

Obstajajo že neke novejše verzije z HD kamero itd. Uglavnem zadeva je presenetljivo dobra.

Za vse tiste ki podpirate samsung-a. Ste že probali HTC..sploh:)?

r0ker ::

kdo pri zdravi pameti pa podpira samsunga? :O jaz podpiram le s-amoled

ZaLoMaT ::

Da, saj trenutno mi nič ne koristi:) ...cena 420e

Vsekakor je HTC HD2 odlična zadeva, vendar WM6.5 ni ravno posrečen na njem, pa tudi če primerjam zaslona, je razlika megalaktična.

Samsung je čudna zadeva, vendar S-AMOLED je pa super! :D

BladE_ ::

Da malo oživim zadevo...

Končno je mogoče naložiti Android na NAND in ni potrebe, da dela iz SD kartice... klik

PINki ::

Yap, mi že 2 dni laufa android ROM iz NANDa. Baterija mi zdrzi kar cel dan. Prej na SD pol dneva, ko sem ga matral. Tudi MeeGo port je že objavljen.

Tudi, če bom menjal kdaj telefon, tega pustim za igračkanje. Pa še Windows Phone bo uporaben na njem, če pohekajo Live Services, ker drugače je neuporaben.:)

BladE_ ::

Meni se baterija prazni nenormalno hitro... prej iz SD en dan z lahkoto, zdaj na NANDu pol dneva... Trenutno imam 7ur uporabe(2 kratka klica in 10min visenja na Marketu) baterija pa na 70%, crap.

Še enkrat bom vse na novo naložil in upam, da bo potem boljše. Testiral bom z MDJ Revolution HD Super Light NAND...

PINki ::

A kdo ve, kje bi lahko dokaj poceni dobil novi pokrovček za baterijo? Original seveda, ker iz kitajske naročat ne mislim.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC Desire (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2733469727 (212013) Rupa
»

HTC HD7 ali HD2

Oddelek: Mobilne tehnologije
181530 (1199) Malajlo
»

Samsung ali HTC?

Oddelek: Mobilne tehnologije
141318 (1076) Bananovec
»

Nov telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
193050 (2684) demon#666
»

Windows Mobile OS

Oddelek: Mobilne tehnologije
362224 (1688) Trinitron

Več podobnih tem