Forum » Omrežja in internet » router se ne poveže z modemom?
router se ne poveže z modemom?
ponk87 ::
Pred kratkim sem prestopil na Telemach omrežje in ker ima njihov modem možnost za priklop samo enega računalnika in jaz doma dva računalnika sem se odločil za nakup routerja. Kupil sem Linksysov router WRT160NL-EE in brezžično omrežno kartico WMP600N-EU. Težava pa je v tem ko sem router inštaliral in konfiguriral, se nisem mogel povezati na internet. Uporabil sem kabel in poskusil brezžično, ampak z nič sreče. Računalnik v obeh primerih prepozna router a za tem ko se poveže z routerjem še zmeraj nimam internetne povezave. Če pa se povežem s kablom direktno na modem pa internet deluje. Kakšna ideja?
urosh ::
na tistem rač, ki ti dela odpri cmd (kot admin) in napiši "ipconfig /release" potem odklopi rač, pa priklopi router. In router bi se moral povezati...
lp
lp
ponk87 ::
Hvala ampak mac naslov v routerju je zmeraj enak kot računalnikov, tako da mi ga ni treba spreminjat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568669 (5498) | c23po |
» | Težava s TV Sony BRAVIAOddelek: Omrežja in internet | 3397 (1972) | mailer |
» | Modem -> Router, statičen IPOddelek: Omrežja in internet | 3145 (2819) | crniangeo |
» | Internet problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2930 (2703) | theBill |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23289 (22205) | MTB |