Forum » Programiranje » Printanje na LPT port v C#
Printanje na LPT port v C#
Ales Z ::
Oj!
Zanima me, kako naj pošljem podatke na POS printer (zvezan na LPT post). V VB 6.0 je to izgledalo nekako takole:
[code]
Open LPT1 For Output As #1
Print #1, "blah, blah"
Close #!
[/code]
Na žalost pa v C# to ni tako enostavno.
Strica G sem že pobaral, pa je vse kar sem izvedel to, da bom verjetno moral uporabit "Unmanaged API32" ali pa "CreateFile/ WritefILE" - SEVEDA SEM TO PROBAL, pa mi nekako ni gratalo!.
A ima kdo kakšno idejo (ali pa še bolje - primer)?
Lep pozdrav!
Zanima me, kako naj pošljem podatke na POS printer (zvezan na LPT post). V VB 6.0 je to izgledalo nekako takole:
[code]
Open LPT1 For Output As #1
Print #1, "blah, blah"
Close #!
[/code]
Na žalost pa v C# to ni tako enostavno.
Strica G sem že pobaral, pa je vse kar sem izvedel to, da bom verjetno moral uporabit "Unmanaged API32" ali pa "CreateFile/ WritefILE" - SEVEDA SEM TO PROBAL, pa mi nekako ni gratalo!.
A ima kdo kakšno idejo (ali pa še bolje - primer)?
Lep pozdrav!
Fave ::
Basic ima še LPRINT "blah,blah", ki avtomatsko pošlje podatke na printer priključen na komp. Mogoče ima C kaj podobnega?
My mind's a hyper tool that fixes everything.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kabel - adapter za starejši tiskalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 3069 (2721) | andromedar |
» | Prigode računalniških serviserjev/administratorjev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 46463 (12147) | cortez |
» | Huda tezava v excell-u!!!- samo za experteOddelek: Programska oprema | 2446 (1851) | appz |
» | LPT porti in linux...Oddelek: Operacijski sistemi | 2485 (2292) | Trojaner |
» | LINUX+WIN2000Oddelek: Pomoč in nasveti | 2029 (1594) | tec |