» »

Internet Explorer pod 50%

Internet Explorer pod 50%

Icematxyz ::

Tržni delež

Vir podatka

IE po zelo dolgem času pod magično mejo 50%.
  • zavaroval slike: bluefish ()

System ::

Morda kdo ve, če se da IE 6 popolnoma odstraniti iz Windows XP?

krucymucy ::

Jaz vem. Ne da.

Cold1 ::

Nadgradi ga na IE 8, namesti najnovejše popravke in to je to, če se bojiš da bo karkoli zlorabilo explorerja za nečedne namene pojdi v nastavitve in izberi najostrejše varnostne ukrepe ter nastavitev "work offline", tudi če ga bo karkoli pognalo boš zgolj pozvan, da IE potrebuje povezavo na internet - izbereš NE.

denial ::

Ups... sedaj sem opazil, da graf predstavlja mediano.
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;

Zgodovina sprememb…

• spremenil: denial ()

Meizu ::

Mene tudi jezi nezmožnost odstranitve IE-ja. Določeni programi ob inštalaciji avtomatsko linkajo strani, ki se potem obvezno odpirajo v IEju, pa še je takšnih primerov, uglavnem nadležno za znoret. Če kdo ve, kako se to reši naj prosim to pojasni :) Če se ne da... Se ne da.

Pyr0Beast ::

nLite.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

System ::

Kolikor vem tudi, če namestim IE 8, IE 6 še zmeraj ostane na sistemu...
Bolj me moti to, da nemoreš sam spreminjat default stvari... Takšna je pač politika zaprtokodnega OS.

Pyr0Beast ::

Ja ostane, zato pa uporabi nLite in ga kompletno odstrani iz sistema.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

energetik ::

Meizu je izjavil:

Mene tudi jezi nezmožnost odstranitve IE-ja. Določeni programi ob inštalaciji avtomatsko linkajo strani, ki se potem obvezno odpirajo v IEju, pa še je takšnih primerov, uglavnem nadležno za znoret. Če kdo ve, kako se to reši naj prosim to pojasni :) Če se ne da... Se ne da.

A ti je težko nastavit, da take linke po defoltu odpira FF ali Opera?

Kje se to naredi? Nisem nikoli tega štimal, posledično tudi nimam pojma kje se to uštima... ;((

Kaj, what?!?!?

Bom citiral samega sebe:

"nastavitev work offline, tudi če ga bo karkoli pognalo boš zgolj pozvan, da IE potrebuje povezavo na internet - izbereš NE."
V meniju je ljudje, v meniju (v IE 9) Datoteka - Brez povezave.

Zgodovina sprememb…

Ured, hvala za rešitev, pardon no, se trenutno ukvarjam s toliko stvarmi, da ne vem kje se me drži sploh glava... Se opravičujem ker nisem opazil tega prej, vseeno pa hvala za odgovor.

Oprostite, ampak bolel me je trebuh in sem bil malce tečen...8-)
Odgovorim in sledijo pritožbe nad težavo katere rešitev sem opisal.:8)

To si zdej mislil sarkastično al... :)

Sej pravim, nisem niti opazil, ker sem tekst le na hitro preletel, ker se mi je res mudilo po opravkih :)

Ne, sploh ne, bolečine v trebuhu se bile čisto resnične, no zdaj so ponehale in z njimi je šla še tečnoba.:D

Kar pa se tiče slabega branja - glej jaz pa sem mislil, da te stvari sprašuje System... Kdo tu preveč na hitro bere.:))

Aja hehe :) Vidiš, potem sva se pa oba zapletla :)

Zgleda da je Wikipedia ukinila "mediano". Graf tako predstavlja le še stanje na Wikipedia:

Vir Wiki

vir: Wikipedia

Vir slike

Zadnje čase opažam, da je "obračun" oziroma prikazan graf (vrsta) praktično vsak mesec drugačen! Ampak vedno je prikazoval graf mediano. Sedaj so to spremenili. Meni je bila bolj všeč mediana pomebnih strani, za bolj celovito sliko. Posamezen delež si še vedno lahko prebral s tabele.

Zgodovina sprememb…

Tole nit ponovno obujam, ker je potrebno naliti nekaj čistega vina.

Torej, zapisal sem, da je mogoče preprečiti samodejno povezovanje IE-ja (*), tako da v meniju "Datoteka" izberemo "Brez povezave", vendar pa to deluje le v IE 6,7 in 8; devetica pa to nastavitev prezre in se poskusi povezati, pri čemer v nekaterih primerih uporabniku celo omogoči preklic povezave, večinoma pa ne (pač beta).

Če želimo v Visti in Sedmici z nameščenim IE 9 Beta zagotovo preprečiti samodejno povezovanje IE-ja v internet, kadar se to pač zahoče raznovrstnim programom, je potrebno nekaj dodatnih nastavitev.

Nastaviti je potrebno dodatno omejitev v požarnem zidu - le ta privzeto prepušča povezave ven in preprečuje povezave navznoter - IE-ju želimo preprečiti, da bi se povezal navzven:

V meni "Start" vtipkamo "firewall" ter odpremo "Windows Firewall with Advanced Security".
V oknu požarnega zidu kliknemo na "Outbound Rules" nato pa na "New Rule...". V čarovniku "New Outbound Rule Wizard" izbremo "Program", kliknemo "Next", vtipkamo pot do IE-ja v polje "This program path" (privzeto je pot: %ProgramFiles%\Internet Explorer\iexplore.exe ), kliknemo "Next", ter izberemo "Block the connection", ponovno "Next", ter potrdimo vsa tri polja, ponovno "Next", ter končno vtipkamo neko ime za naše pravilo (recimo: Blokiraj IE) ter kliknemo "finish".

Internet Explorer se sedaj ne bo več mogel povezati v internet, kar sicer pomeni da ga kot spletni brskalnik tudi sami ne bomo mogli uporabljati, vendar pa nas tudi razna podjetja katerih programi se radi povezujejo v splet preko IE-ja ne bodo več mogla hecati.

-------------------------------------------------

Ob tem naj dodam, da se uporabi programov, katerih avtorjem ne zaupate, izogibajte; če pa to ni mogoče pa jih uporabljajte v navideznem stroju, hecanje z nastavitvami požarnega zidu vas pred programom, ki ste ga namestili in se želi na vsak način povezati, ne bo obranilo; navidezni stroj vas bo.

(*) Le to se dogodi ko kakšen program odpre ali pa uporabnik klikne na hiper-povezavo v kakšnem dokumentu ali delu programa (predvsem okna z pomočjo in opisom programa "help" in "about" )

Ne uporabljam IE. Ampak zelo informativen prispevek.

Tale vodič je primeren ravno za tiste, ki ne uporabljamo IE.:D
Tako je možno IE pustiti kot privzeti spletni brskalnik, a hkrati prprečiti, da bi programi to zlorabljali. Za brskanje pa se uporablja Firefox, Opera, idr.

Tisti, ki želijo uporabljati IE, pa lahko za privzeti brskalnik namestijo neko alternativo (glej zgoraj), jo omejijo v požarnem zidu, nato pa brskajo z IE-jem.8-)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 7 E evtanaziran

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
426444 (3509) techfreak :)
»

Firefox se pridružuje zahtevi Evropske komisije (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
16614937 (12096) gzibret
»

Kak prepricat cloveka kateri uporablja IE da zacne uporabljat FF?

Oddelek: Programska oprema
191458 (917) AndrejS
»

Luknja v požarnem zidu SP2 za Windows XP

Oddelek: Novice / Varnost
333477 (3477) Cokolesnik
»

Nova anketa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ankete
1209815 (9815) moj_nick

Več podobnih tem