» »

Nova anketa!

1 2
3
»

NoUse4AName ::

kaj mislite dat kaksno novico na slo-tech danes...?

darkolord ::

Opera strani nalaga najhitreje

M.B. ::

Jaz pa uporablam Mozillo 1.6 in Opero 7.51. Mi pa gre zelo na živce, da imajo nekatere strani skripto, ki onemogoča ogled strani z drugim brskalnikom. Ena takih je Naravoslovni atlas
Pri Microsoftu mi pa gre na živce, da ma hotmail tak format pošte, da ga ne zna brat kakšna Mozilla ali pa Thunderbird. Ker na Hotmailu sem si naredo račun, ko še nisem vedel da kaj drugega, kot IE in Microsoft sploh obstaja. Sedaj pa IE skoraj ne uporabljam več. Samo še na Windows update in na kakšni taki budasti strani ki ne dovoli ogleda z kakim drugim browserjem. In je še tak "pametna". Da jo tudi Operino predstavljanje ne pretenta.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

lambda ::

No, saj za take strani kot ta naravoslovni atlas maš pa funkcijo "identify as" v Operi.
Pri Operi je stvar v tem, da se navadiš čimveč bližnjic na tipkovnici in miški, ker potem se da res hitro delat. Ravno v tem je problem novih uporabnikov, da včasih naredijo kake čudne poteze z miško al pa kaj napačnega na tipkovnici pritisnejo, pa ti zmede celoten izgled. Ko sem jo začel uporabljat, sem skorajda odnehal, ker je skoraj "preveč" advanced glede funkcij, pa si rečeš, da tega ne rabiš, ampak ko se pa privadiš pa ne moreš več gledat IE ... pa zavihki so cukrček.

IE se lahko samo skrije 8-) Simple as that ...

Microsoft ::

Nc, najboljs da pocakamo na SP2, potem pa naj da kak WinXP IE advanced user komentar, kake so kaj tezave z pop-up in podobnimi zadevami.

Ker meni tole vse bolj postaja primerjava nekega super duper advanced userja FireFoxa-a, ki po dolgem in pozec nastavi vse, kar se da v tem brskalniku in na drugi strani uporabnika Windows IE userja, ki nima FW, pop-up stoperja, ...
Nekakosno neravnovesje.:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Wad@ ::

in IE je prevzel vodstvo>:D

žalostno:(

M.B. ::

Trenutno vodi firefox 258 (33%) takoj za njim pa IE 255 (33%). Dajmo firefox.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Dead_Eye ::

Da povem še jaz svoje. Že ko sem se prvič priklopil na internet sem si inštaliral Netscape 2.X in že prvi videz mi je bil bolj všeč kot IE. Potem sem preizkusil tudi opero, mozillo in firefox. Prve opere so bile mega ker so bile zelo majhne(Mb) in zelo hitre. Pri prejšnjih firefox-ih (oz. phoenix-ih) me je predvsem motila podpora javi in macromedia flash-u, ker ni in ni hotlo delat. Zato sem inštaliral mozillo. Zdej sem dal nov firefox 0.9 in zaenkrat plugini delajo ok. Če naletim na stran ki hoče met IE pa stran zaprem in se ne obremenjujem z njo....

Pa naj povem še to: vsi ki me kličejo da jim to pa to ne dela uporabljajo IE in imajo miljon spyware-a, sex machine in raznih dialer-jev. Seveda ko jim inštaliraš firefox ali mozillo so vsi navdušeni...
Pri tem pa vam povem še to, da nisem nek power user in uporabljam browser tak kot je in se ne igram 2 tedna da pregledam vsako nastavitev - edino kar naredim je, da si dam text pod ikone in dodam gumbek GO.

Najbolj pa mi je ostal v srcu Netscape communicator 4.7(se mi zdi), tako po izgledu kot po funkcijah ki jih je takrat imel. BTW Kaj netsape še kej razvijajo ali je samo Mozilla z drugim skinom?
The one and only

Gikica ::

Meni osebno je najbolj všeč Firefox. Veliko boljše kot IE. Odkar mi je sošolec pokazal Ognjenolisico skor nebi mogla več zdržat z IE. Pa tud nism kaka znalka glede računalnikov. Tko da folk dajte se mal potrudt pa Firefox sprobat.

Gandalfar ::

Dead_eye: netscape je mozilla z drugim skinom pa aol bookmarki

upirna ::

Dejstvo je, da je odportokodni projekt Mozilla zmagal na računalniški strani. Dejstvo je tudi, da Mozilla prodira vedno bolj tudi med navadne ljudi. Pri nas v razredu 3/4 ljudi uporablja Mozillo (firefox ali navadno) in je zelo zadovoljnih.

Meni osebno Opera ni všeč, ker zgleda nekako zakomplicirano in zato se ne bo nikoli uveljavila med navadnimi uporabniki.

pivmik ::

JimiBtn:
A za izdat SP1 jim je potrebovalo par let?
En preprost POP-UP bloker so delali toliko časa?

Četudi bo SP2 ok, bo le za tisti čas ko bo izšel. Čaz nekaj časa pa se bo spet pojavilo morje lukenj (tudi v popoup blokerju?) in spet bo treba čakat leta in leta. Tako kažejo izkušnje. zdej pa če zaupate M$ju da bo bolj redno (vsaj na 6 mesecev) updatejtal svoj browser apr kar dejte, jaz ne. Pa podporo alpha prosojnosti PNG slik bi lahko zrihtali v nekaj dnevih, predvsem to me zelo moti v IEju, ker otežuje izdelovanje/vzrdževanje spletnih strani, pa spletne strani bi lahko imele nadmočne designe s polprosojnostjo in še dosti zelo uporanbih stvari se da narediti s to prosojnostjo.

Pa FireFox je zero preprost in easy browser, namenjem neukim uporabnikom.
Za napredne uporabnike je pa Opera (ali pa izvorna koda FireFoxa).
LP, Gregor GRE^

CaqKa ::

picnik kdaj boš nehal s to polprosojnostjo?

jaz mam plugin za myie da mi lepo dela prozornost

hruske ::

caqka, ne bodi trapast. koliko je takih, ki ima ta plugin v primerjavi s takimi, ki ga nimajo, pa vseeno uporabljajo IE?

Microsoft ::

PA dejte ze nehat jamrat s tem, kolko enga sranja IE zmece na PC. Ce ste tak prepricani, da so ostali browserji oh i sploh zasciteni proti tem, si dejte na PC WinXP, pa nobenega firewalla, antivirusa, ali kak tak software, potem pa pejte s tistim FireFox na sumljive strani.
Zdej mi pa nej en rece, da tak PC ne bi mel niti enga samga spywera gor, dialer-ja, pop-up se mu en bi nkol prlimal gor,... ?!?!8-O

Ce na PCju ni zascite, bo vsak borwser zjebalo. Jst ma IE pa nima NOBENIH tezav s tem sranjem, ki ga vi opisujete zato, ker antivirus, firewall, pop-up stoper, antispam, ... opravlajo svojo nalogo.
Ce pa vi IE uporabljate berz teh dodatkov, potem ste pa zelo pogumni ali neiformirani.

Sej imate na microsoft.com dobro razlozeno, kako PC zavarovati v 3 korakih. Primer za Win2k:
1. Use an Internet Firewall
2. Get Computer Updates
Use Up-to-Date Antivirus Software
Ce bi tole naredili vsi uporabniki teh OSjev, bi blo dost man enih tezav. Ampak ne, folk tega ne naredi...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

C_maniak ::

JimiBtn, pri mozilli ne rabiš nobenga pop-up stoperja pa nekega SW-ja nameščat, pa ne bo nobenga pop-upa. ziher.

tud dosti manj sranja se bo nabralo kot pa z IE-jem.

sprobaj pa boš vidu.

Road Runner ::

kaj je za uporabnika boljse je eno, kaj pa je za danasnji web pa drugo. in to IE sigurno ni. nove verzije ni ze leta, standardi pa se spreminjajo iz dneva v dan. in kako naj web designerji uporabljajo take standarde ce velika vecina obiskovalcev spletne strani ne bo prav videla vsega?

upirna ::

Jaz mam ADSL, sem brez požarnega zidu, nimam antivirusnega programa in uporabljam samo Mozillo Firefox. Računalnik je v odlični formi, ad-aware pa tudi ni ničesar našel.

HeMan ::

nimam firewalla, mam en antivirus k ga 1x na tedn mogoce pozenem da vidm ce je kej gor, pa ni nic. nobenga spywarea, obiscem polno sumljivih strani ce kej iscem, nboenga problema. odprem jpg z wirusom k vsem na ircu sesuje racunalnik, nobenga problema.

imam firefox.

Freelancer ::

"nimam firewalla"
Ce bi to reku 5 let nazaj, bi te clovk se zastopu :P.

HeMan ::

zanimivo, ko sm ga mel mi je sam ram zru, zdej ga pac ne. ostalo je isto :)
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spremembe na Slo-Tech forumu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Obvestila
8914973 (9196) SuperVeloce
»

Slovenci imamo radi Firefox (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
8322058 (15071) veteran
»

Prenova spletnega mesta Slo-Tech (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Obvestila
10411386 (8594) poweroff
»

Nova anketa! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
556354 (6354) CaqKa
»

Nova anketa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ankete
1209235 (9235) moj_nick

Več podobnih tem