» »

Navijanje Athlona XP 2500+ Barton

Navijanje Athlona XP 2500+ Barton

The Yankee ::

Omenjeni procesor sem navil na 2.2Ghz, tako, da je sedaj 3200+.......voltažo sem zvišal na 1.7 in me zanima, če se lahko kaj negativnega zgodi. Proc se hldi s pomočjo TT Volcana 11, temperatura procesorja pa je zdaj ob max. obremenitvi okoli 45-46 stopinj, temp. systema pa tja do 41 stopinj

Ali so temperature OK???????????

Zahvaljujem se vam za odgovore

veget_25 ::

Kot prvo ti čestitam za SUPER overclock!!!

Temperatira procesorja se mi zdi OK - lohk bi reku, da je super (mogoče zame še preniska).

Temperatura sistema pa je mal visoka (jaz jo mam do 28 C)- vendar ni previsoka!

Kakšno matično ploščo pa uporabljaš?

Buggy ::

Temperature imas bajne. Jaz imam xp2500 na 2300Mhz pri 1.72V in imam z Thermalright-om AX7 in Zalaman 80mm ventilator na 3000 obratih pri prime95 po eni uri cca 62 stopinj. Idle je 51 stopinj. Tudi ce ga furam na default hitrosti in voltazi imam 55 stopinj pri full load-u. Ohisje ima 33 stopinj. Mislim da je nekaj narobe z senzorjem na plati (epox 8kra2+ kt600) saj je na njej tisti senzor, ki je naliman na sredi socketa in strli kot jezicek proti procesorju. In ja, namazano imam z AS3 pasto in to ze drugic, ker sem prvic mislil da sem kaj polomil z nanosom paste, pa zgleda nisem ker so temperature spet iste. Pa se to da bi temperatura cez cas pri Artic Silver 3 padla pri meni ne deluje, morda je se celo vecja. Nekaj je hudo narobe tukaj...

ERGY ::

Bartoni se na sploh mocno segrevajo ko so naviti tko, da verjetno ne bo nic narobe.
LP:\

TribesMan ::

Kje si nabavil ta procesor, kdaj si ga nabavil, ali bi lahko prepisal oznake ki so na njemu...

Me zanima zgolj za statistiko. Ker mogoče bi tud jest šaltal na Bartona, še posebej na tazga k je tvoj... To bi šlo 2600 pod vodo kdr češ.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

||_^_|| ::

še moj za statistiko:

2300MHz
1,75V
42C idle
s stock coolerjem

asPeteR ::

Ja, to je kr dober overclock 2.2GHz@1.7V.

Toda le temperature niso realne, kot so ze vsi rekli. Zdej so dve moznosti, al imas klimo da ti direkt piha na racunalnik, ali pa imas mocno prilagojen bios od proizvajalca.(nastavil: realna temp.-10C(15)). Ali pa senzor za temp. procesorja meri samo temperaturo zraka ...

Recimo ko sem imel jaz bartona, se mi je svijsko grel, recimo na 2.2GHz 1.7V. Pa sem imel SLK900+delto gor ...

TribesMan: Mislim, da se ti bartona ne splaca kupovat, razen ce imas kaksno vodno hlajenje oz. da dobis dobrega navijalca ...

||_^_||: Za statistiko je pa ze druga tema odprta, Baza AMD-jevih steppingov

8-)
http://blog.stegnar.com

TribesMan ::

asPeteR, kaj misliš zakaj sem napisal da bi zadeva šla do 2600 pod vodo? Ja mam vodno and I like it.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Tugo ::

asPeteR: oprosti, ampak se ne strinjam s teboj... sam imam podobno stvar... 2500+ navitega na 2200M@1.7V... zdej pa glede mojega primera... poleti se je navit in obremenjen segrel cez 50 stopinj... tam nekje okoli 55C... sedaj pa je pod 50C... s tem, da imam ne preveč dober coler na njem! nenavit pa sedaj ne preseze 40C... sploh, ker je v sobi tolk prijetno hladno.
tolk od mene... pa brez zamere!

lp, Tomaž

matjaz ::

Jaz ga imal napiljenega enako pri 1,7 V. Samo, da se pri meni greje zdajle okoli 60 stopinj,
poleti se mi je do 65, temperatura sistema pa je 32 stopinj. Imam pa box izvedbo, tako da mislim zamenjati hladilnik, ker mi je ta preveč naglas.
kupil sem ga v jae.

asPeteR ::

TribesMan: Ja ja, jaz sem govoril v prideru ne-vode, kako je z bartonom ...:D

Tako, da Tugo ti mas lahko take izkusnje z bartonom, jaz sem pa povedal svoje in to se ne pomeni, da ima kdo napacne. Npr. ti si imel poleti nizje zunanje temperature kot jaz, pa je ze tleke velika razlika, najvecja pa pomoje je kako je bila teperatura izmerjena!! Kajti eno je meriti s senzorjem, drugo pa meriti zrak v socketu od procesorja ... Tako, da tezko je neposredno primerjat teperature, ce niso izmerjene v enakih oz podobnih pogojih.

8-)
http://blog.stegnar.com

The Yankee ::

Temperature so čist realne....fora je v BIOSU. Pr originalnem biosu imam na matični Gigabyte 7N400-PRO (nForce2) pr navitem 2500 na 3200 max temp. do 45-46 stopinj, ko pa sem bios nadgradil z novejšim so temp. poskočile na max. 53 stopinj8-O 8-O (pri nenavitem 2500+8-O . AMpak še zmer ne vem zakva mam temp. systema max 42 stopin???;(( ;(( ;((

Odpadnik ::

Barton 2500+ navit na 2200 Mhz se mi ne zdi pretiran OC. Gledano individualno je to super OC, gledano pavšalno, pa je eno povprečje. Kar poglejte malo po forumu, na koliko se vrtijo tile 2,5+ Bartončki. Seveda je vredu, ker si prišparal cca. 50k SIT (kolikor več stane 3200+). Ko sem jaz ta proc kupil sem imel v glavi, da minimalno na tok more it. So pacienti, kateri gonijo te proce na 220x11 ali še več.8-O Temu bi jaz rekel dober OC. Čeprav imam tudi sam navitega na čist isto frekv. Temp. pa so sledeče: proc on-load - 52°C (F@H mi ne preseže 53°C) idle od 43°C - 47°C - SK7 + YS-Tech 80 Power - 3100 obr.
Slike povedo več kot 1.000 besed - zatorej živeli FPSji :) [Amd|Abit|ATi]
AMD Barton 2500+@2200 (11x200)|Abit NF7-S R2.0|Radeon 9800|2x512 Twinmos/Winbond

GUFY ::

Danes sem dobil Bartona 2500+ in po dveh urah mučenja v PRIME 95 je še vedno stabiln na frekvenci 180 x 13 = 2340 MHz in to pri 1.68 - 1.7V. Proc se je segrel do največ 35 stopinj.
Upam, da bom z njim dosegel 2700 MHz.
Steping sem si pa pozabu prepisat.;( ;( ;(

TribesMan ::

GUFY kje si nabavil to zadevo?? Pod vodo sigurno 2700MHz.

You are one lucky bastard.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

GUFY ::

V Megahitu tam mam prjatla pa mi ga je posodu za probo.
Res je, imam veliko sreče pri izbiri procesorjev :) :) :) ( vsaj do sedaj sem jo imel ).

Tudi moj sedanji AMD 1700+ sem kupil pri Megahitu pa se je tud odlično navijal tja do 2500 MHz stabilno za kakšne 3D marke pa tudi do 2600 MHz.

Voda pa že nakaj časa kroži po ceveh v mojem sistemu im mi ga hladi.>:D

sharp ::

Ej gufy a majo še zmer palominote v vitrini?

GUFY ::

jep8-O

GUFY ::

Zgleda da ta Barton ne mara visokih voltaž in zato je največ kar sem uspel iztisniti iz njega 2400 MHz in sicer na 1.75 V potem pa kakor bi udaril ob steno, niti MHz več ni bilo stabilno ne glede na koliko voltov sem ga gonil. Mogoče je kriv tudi moj napajalc saj se je +12V zmanjšala tudi na 11.5 V.

Bom še mal probavu ampak najverjetneje bo tega Bartona vrnil, saj moj cilj je 2700 MHz in to stabilno.

morphling1 ::

Ja fantje če proc dela dobro pri nizkih napetostih, še ne pomeni da bo dobro tudi pri visokih. Težko verjamem da obstaja veliko Bartonov, ki bi delali stabilno čez 2650 MHz na vodo v normalnih razmerah, kak se mogoče najde samo res redki primerki.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Tattoo- ::

@Gufy:

Boš prodajal svojega AMD 1700+? Koliko bi želel za njega? :D
Racing is in my blood - Ayrton Senna

GUFY ::

Tattoo-: Zgleda da ne še, saj se ta Barton navija malo pod mojimi pričakovanji.;(( ;((

Tattoo- ::

Eh škoda :(

Rabil bi en tak T-breadB z dobrim navijalskim potencialom :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tattoo- ()

tx-z ::

men ga pa sploh ne rata navit da bi bil stabilen, ratal mi ga je dat na 2300MHz sam se je v windowsih sesul; očitno zato kr deluje asinhromo z ramom ??

aja; a je mogoče napajalnik kriv, kr če ga mam navitga se včasih kr izklop pa začne piskat ..temperature niso previsoke; ne vem kaj bi blo
tx-z

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tx-z ()

Thanatos ::

tudi jaz imam problem. mam bartona 2500+ kupljenega pri JAE verjetno iz iste serije kot odpadnikov (isti teden sem ga kupil). Ne uspe mi ga naviti na 2200 = 200 x 11 pa ce se fentam. V winse mi se pride vendar sele pri 1,85V (in pogrne v prime v eni minuti) če pa povišam voltažo na 1,875 mi pa plata tezi da ne more zagnat CPUja in da naj grem v soft menu spremenit vrednosti. Stabilno mi dela pri 195x11 in 1,85V.

Temperature full load CPU 47,5°C system 26°C (prime95, 195x11), plata NF7-S rev 2.0, bios 18 (isti problem s 14) hladim z CNPS 7000 A CU pri polnih obratih, rame mam twister 3700 v sinhronem nacinu pri 2,5-3-3-7.

Bi moral kaksne nastavitve stelat ko grem s FSBjem cez 200? hvala za pomoč :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thanatos ()

asPeteR ::

Jaz ti predlagam na najprej najdes max frekvenco proca.

To storis takole. FSB mocno znizas(zato, da enliminiras moznost, da te ovira FSB) recimo na 150MHz, nato pa zvisujes ustrezno mnozilnike. Za fine tuning pa pac se malo spremenis FSB v + oz. -.

Ko najdes max frekvenco(nekaj casa v Prime95 stabilno), gres iskat max FSB. Postopek je pa ravno obraten. mnozilnik znizas, npr na 8x. Pa nastavis FSB na 200MHz, in lepo gres po korakih naprej ... In spet testiras stabilnost s Prime95. In ko recimo prides do 220MHz oz. lahko se prej, pa spet malo znizas mnozilnik, tako, da je stabilnost sistema RES odvisna samo od FSBja ...

No, ko najdes obe mejni vrednosti, ju zdruzi. Toda moras vedeti, da obe max vrednosti ne bosta dobra kombinacija(oz. je ze prevec navito). Torej to tudi upostevaj.

Pri obema navijanjima je poterebno tudi ustrezno korigirati napetost procesorja med spreminjanjem sam frekvece.

PS: Ne pozabi na Vdd IN Vdimm!(obe vrednosti nastavi do KONCA in bo se premalo).

8-)
http://blog.stegnar.com

Thanatos ::

kot kaze je max FSB pri meni 215, max frekvenca pa 2160mhz. se zmeraj mi pa ni jasno zakaj mi plata ne pusti it cez 1,85V pri CPUju??

asPeteR ::

Zakaj ne mores zvisati voltaze?
-Napajalnik. Proceor barton popije velik elektronckov in ce imas slab napajalc je to to. Pa se 1.85V je ze kar viska napetost za bartona na zracnem ...
Torej problem je napajalnik in verjetno tudi hlajenje(ali pa samo to)
http://blog.stegnar.com

Thanatos ::

verjetno je napajalnik. Kej vec od noname 420W za cankarja niti ne morem pricakovat.

DjTonic ::

Tvoj napajalni bi vsekakor mogel zagotovit željeno napetost. Preveri kako je kaj z mosfeti. Se ti pregrevajo, jih hladiš?

Thanatos ::

mosfeti? :8) kaj je pa to?

asPeteR ::

Mosfeti -> poglej Tukaj..8-)

Glede napajalnika ni vazno al pise gor 200W, 346,94W ali pa 600W ni toliko vazno pri noname napajalnikih! Mal si poglejte teste napajlacev, noname se vedno zelo slabo izkazejo. En tak test je na tom's hardvare, se mi zdi ...

8-)
http://blog.stegnar.com

kuglvinkl ::

Glede trafe, ce cte met ferrarija, kupite PC Power & Cooling 510W. Trenutno skor ziher top 3.
Your focus determines your reallity

Thanatos ::

mi lahko nekdo pove kaj natancno misli? mosfet je zelo sirok pojem

DjTonic ::

Thanatos mosfeti (močnostni tranzistorji) služijo za napajanje pocesorja in čisto zraven, ne moreš jih zgrešit. Glej sliko



Če se ti grejejo jih lahko hladiš tako, da gor daš hladilne rebre ;)

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Thanatos ::

hvala za nazoren prikaz :) se mi je zdel da to mislis in ne ne segrevajo se mi. kot kaze bo res max 215 x 10 pri 1,85V. no ja ni slabo ni pa odlicno.

The B ::

Da ne odpiram nove teme. Kok se pa lahko segrevajo mosfeti? Moji so namrec kr vroci. Od cesa pa je odvisno kok se grejejo? In se, kako ves da se prevec?
Hvala! B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

TribesMan ::

Odvisno je predvswm od porabe procesorja, ki pa je odvisna od frekvence, še bolj pa od napetosti na procesorju. Kako vroči so lahko je pa odvisno od tebe kako tople jih boš pustil... pravijo da bolj so hladni bolje je.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Grimlord ::

Da se še jaz pohvalim....2500+@2.2Ghz_1.675V, Full Load 41°C >:D

Aja, pa hladim z zrakom... ;)
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

bozicek ::

Kaj se tok bunite ce malce voltazo porinete.
Jaz imam trenutno B2500+ navitega na 2250(180*12.5) pa imam voltazo na 1.95 in pa RAM na 2.90, NB pa na 2.0
Deluje pa tudi na 12.5*190 in samo je malce nestabilno. ZANIC SERIJA.

A je kdo opazil? Jaz osebno ne morem cez 2300 pa ce naredim ne vem kaj.
Npr. 12.5*180 ali pa 12*190 laufa povsem normalno medtem ko visje povsem odpove. (13*180 sanjam ali pa 11*210 sploh pa 18*133)

Se eno vprasanje: 2300 je maximalno kar dobim ven. Kaj je bolje?
11*205 ali 12.5*180? V obeh primerih dobim 2250MzH ampak danes sem se spravil po dolgem casu zopet navijati tako, da se mi ne da vse teste se enkrat cez dajati da vidim razliko. Sploh se pa jebem se z R9600, ki mi ga je ratalo na 510/350.

DjTonic ::

Grimlord, daj si gor bios 18, pa boš videl za koliko ti bodo temperature zrastle:D. Jaz mam trenutno zalmana 7000A na normal pa 2500+ tudi pa mi kaže z biosem 18 temp 30C Sandra z Xaserjevim senzorjem na jedru pa 33C.

@bozicek:

Boljše je vsekakor, da imaš čim višji FSB zaradi večje prepustnosti, če se to le da. Kolko 3dmarkov dobiš?

Thanatos ::

bozicek kero plato in napajalo mas?

lopov ::

Z Vulcano 11+ na 3000 obratih (da je hrup se znosen) imam ob foldanju 51 stopinj, sistem pa 35.

Nekaj sem poskusil s custom nastavitvami -- sistem je sicer deloval, a sem imel pokvarjene pakete pri foldanju. Nato sem enostavno samo definiral kot 3200+ voltazo pa na 1.675 in deluje super.

Nisem mislil navijati, a ce bo delovalo kaksen teden brez problemov, bom pustil tako :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

bozicek ::

Plata je Epox 8RDA3+ na 300W Enhance.(5 ventilatorjev)
Moji score:
Trenutno imam na 180*12.5(2250MzH) in pa R9600@506/346(komaj sfoga), 512 DDR333.
3DMark2001: 13.280
3DMark2003: 4.085
Aquamark3: 34.200

Aqumark mi je ratalo toliko prvic dobiti, sedaj se giblje malce pod 33k. Moram zopet dobiti dober dan za moj comp.

Ce bi imel dve ploscici RAMa bi dobil okoli 300 pik vec pri 3DM01 in pa 60 pik vec pri 3DM03. Zavoljo denarja sem bil primoran eno prodati.

Samo za primerjavo
B2500+@2083(166*12.5) in R9600@480/351, 512DDR
3DMark01: 13.111
3Dmark03: 3.976
Aqumark3: 31.450

Tem. trenutno na 54 stopinj

The Yankee ::

Zdej mam Athlona XP 2500+ nenavitga in mam pr full load največ 34 stopinj, system pa 35 stopinj.....aja, voltažo sm spremenu iz 1.675 na 1.475.....zadevo pa hladim s TT Volcano 11

Thanatos ::

lol 1 stopinja pod systemsko :D dej si najnovejsi bios gor yankee

Grimlord ::

Zakaj pa ravno 18 DjTonic ?? :\
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

matjaz ::

Jaz ga imam navitega na 2200MHz, probal sem ga na 2300MHz, pa mi je tudi paketke od foldinga predčasno končeval, imam pa sicer hladilnik, ki pride v BOX izvedbi pri njem, ta je pa samo 60*60 mm, zato se mi pri 3200+ greje 60 stopinj.

bozicek ::

Koncno sem se povzpel na prvo mesto med svojimi v 3D Marku 03 z 4258.

Ce rata L337_H4X0Rju me nazaj prehiteti bom imel tezko delo.

boštjan ::

da malo obudim tole temo spet in ne odpiram svoje:
210*10,timingi 2-3-3-6 in Vcore 1,675V deluje stabilno,če :
pa dam na 215*10,timingi 2-3-3-7 in voltaža 1,675 se system samo ustavi.slika ona prvotna,kot napiše kliko MHz CPU je dalje ne piše nič,al pa pride do sata raid utility in tam se ustavi,lahko še pridem v winse,a takrat tipkovnica ne deluje več;pomaga samo CLEAR CMOS. Torej ali je mogoče 210FSB na moji plati limit? Pri 210FSB so napajalne linije stabilne,take kot trebajo biti.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baza AMD-jevih steppingov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Navijanje
20342797 (15581) peter_ki
»

Barton-M (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Navijanje
61131973 (15578) K0K0
»

A je to sploh normaln?

Oddelek: Navijanje
411864 (1147) sirotka
»

AMD Athlon XP 2500+ Barton

Oddelek: Navijanje
422444 (1427) rap3r
»

Kako je z Athloni 2500 XP (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1327811 (5488) Tarzan

Več podobnih tem