Forum » Omrežja in internet » Wifi na dinamičnem IP-ju
Wifi na dinamičnem IP-ju
grinhorn33 ::
Pozdrav
Eno začetniško vprašanje. Doma imam internet preko dinamičnega IP-ja. Rad bi pa imel WIfi za prenosnik. Ali se da router nastaviti tudi če imam dinamični IP pri providerju?
Hvala
Eno začetniško vprašanje. Doma imam internet preko dinamičnega IP-ja. Rad bi pa imel WIfi za prenosnik. Ali se da router nastaviti tudi če imam dinamični IP pri providerju?
Hvala
amigo_no1 ::
Seveda.
Na wifi routerju nastavi ssid, protokol za kodiranje (wpa z aes), dolgo geslo, listo dobrih mac naslovov (mac tvojega prenosnika), skrij ssid in vpiši potrebne podatke v softver za wifi povezavo na prenosniku.
Na wifi routerju nastavi ssid, protokol za kodiranje (wpa z aes), dolgo geslo, listo dobrih mac naslovov (mac tvojega prenosnika), skrij ssid in vpiši potrebne podatke v softver za wifi povezavo na prenosniku.
Hvala. Razmišljal sem da bo router imel probleme, ker provider dinamični IP menda podeljuje na vsakih 24 ur.
steev ::
Vsak router ima možnost, da ob prekinitvi sam vzpostavi povezavo nazaj. Vem da na dd-wrt lahko nastimas da sam reconnecta na 24 ur.
:|
grinhorn33 je izjavil:
Hvala. Razmišljal sem da bo router imel probleme, ker provider dinamični IP menda podeljuje na vsakih 24 ur.
To dela samo Siol.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
grinhorn33 je izjavil:
To dela samo Siol.
Na žalost imam Siol , ampak sem že nekaj probal in bo šlo brez problema, hvala vsem za odogovore.
Furbo ::
Lahko pa siolu rečeš za statični ip. Mislim da lahko celo urediš na servisnih straneh.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Saj se router avtomatsko poveže (oz vsaj poskuša) če mu "zmanjkja".
Tip povezave naj bo pppoe, vpišeš up ime geslo ter zbrišeš pppoe povezavo v winsih..
Tip povezave naj bo pppoe, vpišeš up ime geslo ter zbrišeš pppoe povezavo v winsih..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 341027 (41483) | ignats |
» | t2 trdi dinamični IP 2 meseca isti IP (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 15617 (13932) | AndrejO |
» | Kako spremeniti IP naslovOddelek: Pomoč in nasveti | 3735 (2931) | MrStein |
» | Dinamični IP problem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 4571 (4004) | NeMeTko |
» | Tretjina ljudi uporablja nezaščiteno sosedovo omrežje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 19400 (16432) | techfreak :) |