» »

Napredek x86-64 procesorjev skozi čas?

Napredek x86-64 procesorjev skozi čas?

barakus ::

Zanima me, če kdo ve za kakšen lep prikaz napredka procesorjev x86 in x86-64 skozi čas, pri tem mislim zmogljivosti, torej kaki grafi, ki kažejo rezultate mid-range procesorjev v posameznem benchmarku za vsako leto.

Nekako sem dobil občutek, da procesorji ne napredujejo več tako skokovito kot so včasih in ena platforma zdrži danes dlje kot bi včasih pa me zanima kakšen je dejanski trend. Če ima kdo kakšne zanimive podatke za delit, se priporočam :).

lp

boogie_xlr ::

Morda se gre za to, ali Moorov zakon drži ali ne.

Lonsarg ::

Mam jaz zanimiv podatek zate. Torej cena procesorjev vsaj na pribljižno odraža zmogljivost procesorja. Zmoglivost se je podvojevala po Moorovem zakonu kar nekaj časa, na 18mesec se je zmoglivost podvojila, cena istega procesorja torej razpolovila.

Zdaj pa že par let tega več ni. dobri dve leti nazaj je brat kupil Q6600 za mislim da 180EUR, zdaj stane ekvivalent Q8200 120EUR, po Moorovem zakonu bi moral tam ene 60EUR. Vsaj pol počasnejši napredek je pri procesorjih, najbrž celo malo več, kot je bil prej par desetletij zapovrstjo.

Bleeh ::

Tukaj: http://193.2.190.4/ekm/courses/ITK20101...

imaš nekaj podobnega nevem če te ravno to zanimva ampak to na vegovi obravnavamo :D

Jst ::

Iz glave: Jaz sem pa vedno mislil, da je Moore izjavil, da tehnologija napreduje s tolikšno hitrostjo, da se na približno dve leti podvoji število tranzistorjev.

Iz Wikipedije: Moja glava je imela prav.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Lonsarg ::

No saj tranzistorji so na približno pokazatelji zmogljivosti. A kdo ma kak zanesljiv link z številom tranzistorjev? Wikipediji ne zaupam več, ko vidim podatek
Q8200 820miljonov
Core i7 781 miljonov

Ker po tem takem je število celo padlo hehe, ni realno.

Dr_M ::

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Pyr0Beast ::

Tranzistorji ne odražajo zmogljivosti. Večina jih gre na blazno velik predpomnilnik.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za zdaj konec Intelovega ritma tik-tak (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
6022241 (18158) Glugy
»

Moorov zakon pol stoletja pozneje

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4315275 (9956) Jst
»

Vse vec ljudi kupuje low-end racunalnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
8215783 (11202) solatko
»

Moorov zakon se bo kmalu končal

Oddelek: Novice / Procesorji
143535 (2902) Bistri007

Več podobnih tem