Forum » Pomoč in nasveti » Internetna povezava brez routerja ne dela
Internetna povezava brez routerja ne dela
mario77 ::
Lep pozdrav!
Imam router canyon model CN-BR1, ki mi ga je pred davnim časom priklopil in konfiguriral bivši sodelavec. Zdaj pa ne potrebujem več routerja in sem priklopil računalnik direktno na glavni modem, povezavo sicer vzpostavi vendar le za kratek čas nato pa prekine.
Lepo prosim za nasvet kako to težavo odpraviti.
Imam router canyon model CN-BR1, ki mi ga je pred davnim časom priklopil in konfiguriral bivši sodelavec. Zdaj pa ne potrebujem več routerja in sem priklopil računalnik direktno na glavni modem, povezavo sicer vzpostavi vendar le za kratek čas nato pa prekine.
Lepo prosim za nasvet kako to težavo odpraviti.
Mitch ::
Glede na to, da ne poznam kateri modem imaš in kateri je tvoj "ISP provajder" ti lahko dam le par nasvetov...
1. Probaj zamenjat port v katerega je priključen računalnik (eni so lahko namenjeni le za TV ali telefonijo)
2. Preveri v omrežnih nastavitvah ali imaš pod TCP/IP settings nastavljeno na Automatically.
3. Preveri pri svojem ISPju, če slučajno nimaš statičnega IPja.
4. Počakaj dan ali dva, da se sprosti vezava routerjevega MACa na IP naslov...
1. Probaj zamenjat port v katerega je priključen računalnik (eni so lahko namenjeni le za TV ali telefonijo)
2. Preveri v omrežnih nastavitvah ali imaš pod TCP/IP settings nastavljeno na Automatically.
3. Preveri pri svojem ISPju, če slučajno nimaš statičnega IPja.
4. Počakaj dan ali dva, da se sprosti vezava routerjevega MACa na IP naslov...
Sem pri T-2 in Ip ni statičen, ter port je pravilen. V omrežnih nastavitvah pa so TCP/IP settings nastavljeni na auto.
Je to rešitev da počakam ali pa obstaja hitrejša pot?
Je to rešitev da počakam ali pa obstaja hitrejša pot?
misek ::
A ne potrebuje na računalniku sedaj en program, ki vzpostavlja PPPoE povezavo? Prej je to verjetno delal router.
Sem in še vedno isto, mogoče so kakšne nastavitve routerja, ki moj ip dovoljujejo samo zanj?
amigo_no1 ::
T-2 neuporablja pppoe temveč dhcp (kot tip povezave).Bi prej rekel da moraš spremeniti mac mrežne kartice računala (da bo ustrezal onemu od canyon model CN-BR).
http://www.ntsecurity.nu/toolbox/etherchange/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Se pravi da moram izbrisati nastavitve routerja dol z mrežne kartice, kako pa to izvedem?
>>><<< ::
Nekje na routerju ali na njegovi embalaži imaš gor nalepko, kjer je napisan MAC naslov. To prepiši v naslov od omrežne kartice in bi moralo delati. Malo pooglaj "how to change MAC adress".
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.
Sem ponovno naložil mrežno kartico in sedaj deluje vrez težav, hvala vseeno za vašo pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568536 (5365) | c23po |
» | Wi-Fi hiter, kabel počasenOddelek: Omrežja in internet | 1841 (986) | tonccy |
» | povezava laptopa s kabelskim internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 2657 (2276) | orangebud |
⊘ | Problem z ASUS WL500gOddelek: Omrežja in internet | 2047 (1737) | CaqKa |
» | router+adslOddelek: Pomoč in nasveti | 2280 (2054) | TribesMan |