Forum » Loža » Mc'Donalds
Mc'Donalds
IL_DIAVOLO ::
Meni ni jasno zakaj je zmeri MC na tapeti, a dejansko mislite da je lokalni burek, kebab, pleskavica boljše kvalitete???
V Meku si vsaj ziher zaradi higijene ker so tam obsedeni s tem, pri lokalnem šiptarju/gostilni pa rajš nebi niti razmišljal o tem.
Aja pa ni res da so oni predelavci mesa, oni kupujejo vse že narejeno, kaj pomeni ne celo kravo ampak pleskavice, perutničke, nuggetse, celo solate pridejo zapakirane, krompirček.... čisto vse pride lepo direkt od odbavitelja zapakirano. Tko da ne vem od kje vam ta informacija???
Cel naš sistem vključno z zakonodajo, nadzorom, sankcijami je naravnan izključno na varnost hrane. Torej država hoče, da se s hrano ob enkratnem uživanju ne zastrupiš.
Nikogar ne zanima, če je hrana res hrana. Ker to kaj imajo v MC je navadno govno. Šipci s kebabi in bureki niso dosti boljši v tem oziru, vendar svetlobna leta boljši kot MC.
Se ne bi strinjal, kebab je lahko surov, pa ne bo noben vedel ce je res ali ni.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
starfotr ::
A pleska v burgerju v MC pa ne more biti surova?
Pri enem in drugem obratu, če pride do težav, pomeni da se niso držali protokolov.
Pri enem in drugem obratu, če pride do težav, pomeni da se niso držali protokolov.
IL_DIAVOLO ::
Manj verjetno.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Oba se morata držati državnih pravilnikov o zagotavljanju minimalnih standardov za varnost prehrane. Tako, da je vse ok.
delavec44 ::
Aha, enkrat letno ko gredo inšpektorji malo ven, pa zaprejo 20-30 obratov. Koliko jih nikoli ne pogledajo.
kriptobog ::
Težave, ki jih povzročijo šipci se rešujejo na infekcijski kliniki.
Težave, ki jih povzroči MC se rešuje v raznih ambulantah. Od srčno žilnih bolezni, diabetesa, psihičnih težav... Je pa varna hrana, tu pa ni kaj reči.
Težave, ki jih povzroči MC se rešuje v raznih ambulantah. Od srčno žilnih bolezni, diabetesa, psihičnih težav... Je pa varna hrana, tu pa ni kaj reči.
Invictus ::
Aha, enkrat letno ko gredo inšpektorji malo ven, pa zaprejo 20-30 obratov. Koliko jih nikoli ne pogledajo.
Ampak nikoli ne zaprejo mcdonaldsa. Tam imajo interno kontrolo strozjo kot pa je drzavna inspekcija.
Lažje McDo da kuverto
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
PARTyZAN ::
Težave, ki jih povzročijo šipci se rešujejo na infekcijski kliniki.
Ti resnično misliš, da bi človek ki z enako frekvenco jé pri kebabarjih bil kaj manj po ambulantah?
Kebab je super v primerjavi s katerokoli hrano iz MC.
Za kebab:
Nutrition Facts of 1 serving (273 g)
423 kcal calories.
18.7 g fat.
25.4 g carbs.
38.3 g protein.
https://fitia.app/en/calories-nutrition...
https://mcdonalds.si/ponudba/glavne-jed...
Za kebab:
Nutrition Facts of 1 serving (273 g)
423 kcal calories.
18.7 g fat.
25.4 g carbs.
38.3 g protein.
https://fitia.app/en/calories-nutrition...
https://mcdonalds.si/ponudba/glavne-jed...
PARTyZAN ::
Itak, vsak lokalni kebabar dela v franšizi po identičnem receptu :). Point being, oboje je junk. Če si vsak dan na kebabih in burekih boš ravno tako z leti razvil zdravstvene težave.
Glede na to, da kebab množično konzumirajo v Turčiji in Grčiji ni nekih ekstra težav s preveč debelimi. V nasprotju z US kjer je MC zelo prisoten.
List of countries by obesity rate @ Wikipedia
kixs ::
Bi rekel, takole malo na pamet, da je kebab dosti bolj masten in te posledicno nasiti za dlje casa.
Cleon ::
Glede na to, da kebab množično konzumirajo v Turčiji in Grčiji ni nekih ekstra težav s preveč debelimi. V nasprotju z US kjer je MC zelo prisoten.
To pa je debilen zaključek. MC je prisoten povsod po svetu.
mtosev ::
Ko grem v McDonald's v europarku je vedno dosti ljudi tam. Očitno dosti ljudem hrana paše tam.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Okapi ::
Itak, vsak lokalni kebabar dela v franšizi po identičnem receptu :). Point being, oboje je junk. Če si vsak dan na kebabih in burekih boš ravno tako z leti razvil zdravstvene težave.Pred nekaj leti:
The debacle over doner kebabs erupted last week when a Bavarian wholesale meat producer confessed to passing off 180 tonnes of meat unfit for human consumption as quality produce and selling it to retailers across Germany
Kalibri ::
Ko grem v McDonald's v europarku je vedno dosti ljudi tam. Očitno dosti ljudem hrana paše tam.
Kar seveda ni garant za zdravo hrano. Ljudem paše tudi iglanje iglic namesto gibanja, pa to ne pomeni, da je iglanje iglic za karkoli dobro.
Mcd je tipičen junk food.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kalibri ()
gruntfürmich ::
Kolk pogosto jeste pri McDonald'su? Jaz 1x teden.
1× na 2 leti? morda?
v sredo sva z mojo mislila iti na en hamburger v MC, pa je bila takšna kolona da sva raje šla po azijski hamburger (zagreb arena center). malo drugačen okus, ampak je vseeno bil kar dober.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Kar seveda ni garant za zdravo hrano.
In zdrava hrana ni garant za nič :)
Poznam ljudi, ki niso nikoli jedli junk fooda, kadili, se drogirali, jedli samo zdravo hrano pa so vseeno fasali raka. Ne gre vedno takole žal.
Če nikoli ne hodiš čez avtocesto, je verjetnost, da te povozi avto dosti manjša, kot pri DARSovcih.
Darsovca lahko ne bo celo življenje nič povozilo ali pa ga bo. Tebe pa lahko prvič, ko stopiš na cesto ali pa tudi ne.
Darsovca lahko ne bo celo življenje nič povozilo ali pa ga bo. Tebe pa lahko prvič, ko stopiš na cesto ali pa tudi ne.
mojsterleo ::
Hm zanimivo, da je toliko kritik čez McD. Zadnje čase, sigurno pa po Covidu, so uvedli precej menijev in jedil, ki vsebujejo veliko zelenjave. Razne solate, wrapi, vegi burgerji... pa večino ostalih burgerjev in jedil lahko kombiniraš s solato v meni. Tako da ne žreš samo OH in maščobe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mojsterleo ()
Cleon ::
mojsterleo je izjavil:
Hm zanimivo, da je toliko kritik čez McD. Zadnje čase, sigurno pa po Covidu, so uvedli precej menijev in jedil, ki vsebujejo veliko zelenjave. Razne solate, wrapi, vegi burgerji... pa večino ostalih burgerjev in jedil lahko kombiniraš s solato v meni. Tako da ne žreš samo OH in maščobe.
Zdej ti bo nekdo razlozil kako zelenjava v MCD v resnici ni ista kot ostala zelenjava, ima razlicna hranila, aja pa baje je plasticna.
Lahko naročiš samo solato.
Lahko pa solato s prelivi, pohanim mesom itd. To se potem iz zdravega obroka hitro spremeni v junk. Odvisno od količine.
Lahko pa solato s prelivi, pohanim mesom itd. To se potem iz zdravega obroka hitro spremeni v junk. Odvisno od količine.
Saj po moje starfotr tudi v trgovinah ne kupuje, ker je samo sranje. Kaj šele v restavracijah, veš kakšen junk tam vse kuhajo.
Gre pač do lokalnega kmeta vsak dan in živi zdravo. Če ima srečo in v zemlji in dežju ni strupenih snovi in kmet ne šprica preveč. Jaz ga čisto podpiram, samo drago se mi zdi.
Gre pač do lokalnega kmeta vsak dan in živi zdravo. Če ima srečo in v zemlji in dežju ni strupenih snovi in kmet ne šprica preveč. Jaz ga čisto podpiram, samo drago se mi zdi.
LeQuack ::
V McD so zdaj že dostavljalni roboti, kar bi morali znižati stroške, ampak se še vedno samo draži.
Quack !
Nihče ni tako poceni, kot delovna sila, ki je na izobraževanje hodila na FDV, FF ipd.
Roboti so dragi. Mnogo dražji, kot poceni ljudje.
Roboti so dragi. Mnogo dražji, kot poceni ljudje.
Kayzon ::
Se pravi paniran piščančji file v solati je junk, samo solata je pa OK?
Kakšna je razlika med dunajcem v gostilni s krompirjem in s piščančjim burgejem s krompirjem v MC? Ni je. Oboje je junk.
Btw, v Italiji v šolah ne smejo pripravljati ocvrte hrane.
Kaksne ti to streljas pobec, po kaksni logiki je zrezek junk?
mojsterleo je izjavil:
V McD so zdaj že dostavljalni roboti, kar bi morali znižati stroške, ampak se še vedno samo draži.
Kje so v McD roboti? Jaz moram sam prevzeti na pultu, ali pa mi prinesejo.
A nisi muco robotka še videl? V številnih McDonald'sih je že.
A nisi muco robotka še videl? V številnih McDonald'sih je že.
V šiški imajo ident tablice in to daš na mizo da ti robotek (zaposleni) prinese naročeno.
V aleji je ročni prevzem ... dobiš številko na računu in čakaš da je prpravljeno (gledaš številko na ekranu nad pultom).
Tud Rudnik in lj center nima nobenega robotka iirc.
Kje so ti robotki res bi šel enkrat v en mc k ti robotek prinese futr.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mojsterleo ()
feryz ::
Saj ga ne prinese, ga pripelje.
Komu ga in komu ne, moraš za šankom vprašati. Da ne boš presenečen, da bodo ravno tebe spustili in ti bo črnec dostavil pladenj.
Mislim da ga imajo tudi na barju.
Komu ga in komu ne, moraš za šankom vprašati. Da ne boš presenečen, da bodo ravno tebe spustili in ti bo črnec dostavil pladenj.
Mislim da ga imajo tudi na barju.
2dark ::
mojsterleo je izjavil:
V vseh Mekih jih nimajo. Imajo recimo takšnega Robota v Meku v Celju. Tole iz posnetka je pa očitno Mek na Teznem v Mariboru.
https://www.youtube.com/shorts/rXtaT1Hm...
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
kriptobog ::
Kebab pri nas ali v Turciji in Grciji je kar razlika. Pri nas je bolj ko ne neko miksano/mleto meso skup nabito na tisto stango, dol pa dobis lepo pravi kebab, kjer natikajo na stango zrezke oz. cele kose mesa. Pri tem mletem pitaj boga kaj dobis notri. Tudi okus je cisto nekaj drugega. Odkar sem dol jedel kebab se ga tukaj tudi pritaknem ne vec.
100% Maribor Tezno ..
Istega robota imajo tud v eni do Kavarn na Bledu.
https://www.youtube.com/shorts/mXSui1ZW...
Istega robota imajo tud v eni do Kavarn na Bledu.
https://www.youtube.com/shorts/mXSui1ZW...
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()
LeQuack ::
Tega istega robota so v Mercator Supernova na Rudniku re-purposal in se vozi okrog po trgovini z Argeta paštetami, kot neka potujoča promocija.
Quack !
Tega istega robota so v Mercator Supernova na Rudniku re-purposal in se vozi okrog po trgovini z Argeta paštetami, kot neka potujoča promocija.
Takšnega robota sem videl tudi v Šparu v City-centru v BTC-ju ..
To, da so ukinal tiste okrogle pozivnike, ko je začel vibrirat pa si šel po hrano do pulta je največja bedarija.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
To sem pa že videl v supernovi ja. Enkrat se je peljal, drugič ko sem ga videl pa je stal crknjen (verjetno prazna baterija or something).
Strinjam se tudi z zgornjim komentatorjem, da je ukinitev ploščkov - pozivnikov bedarija. Ravno to je bila fora, da si naročil in vmes ko so pripravljali poiskal plac za žret. Zdej moraš pa čakat pred pultom da se izpiše tvoja cifra. Glupo ampak očitno so neki ljudi veselo kradli ploščke in so jih ukinili.
Ne verjamem, da so ploščke kradli. Bolj so šli v to smer, da snežinkicam rinejo v rit. Pojem fastfooda je, da je hitro, pa da ti stopiš ponj.
Tam v Supernovi, ko je Mek imajo po moje čudno narejeno. Ko je tvoje naročilo pripravljeno, številka izgine iz zaslona dol. To je zelo čudno. Pa v Supernvoi je Mek pod kritiko, glede čistoče pri mizah. Ma v vseh ostalih Mekih lepo čistijo, tle pa ne.
Tam v Supernovi, ko je Mek imajo po moje čudno narejeno. Ko je tvoje naročilo pripravljeno, številka izgine iz zaslona dol. To je zelo čudno. Pa v Supernvoi je Mek pod kritiko, glede čistoče pri mizah. Ma v vseh ostalih Mekih lepo čistijo, tle pa ne.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
gruntfürmich ::
Poznam ljudi, ki niso nikoli jedli junk fooda, kadili, se drogirali, jedli samo zdravo hrano pa so vseeno fasali raka. Ne gre vedno takole žal.folk po večini ne ve kaj je to zdrava hrana.
je pa pomije iz eurospina in obcestni turist trapi so mu vrhunec kulinarike. za mcdonalds pa pravi da je to 'đankfud'...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
c3p0 ::
Točno take robotke imajo razni kitajci v tujini že vsaj 5 let, večinoma vozijo pijačo. Vzameš in stisneš OK. Očitno je pa za nekatere huda novost.
V HR včasih dobiš številko in se nikoli ne prikaže na zaslonu, moraš it težit kaj je zdaj s tem. Ali pa se vse zresetira. Beat that.
V HR včasih dobiš številko in se nikoli ne prikaže na zaslonu, moraš it težit kaj je zdaj s tem. Ali pa se vse zresetira. Beat that.
gruntfürmich je izjavil:
Poznam ljudi, ki niso nikoli jedli junk fooda, kadili, se drogirali, jedli samo zdravo hrano pa so vseeno fasali raka. Ne gre vedno takole žal.folk po večini ne ve kaj je to zdrava hrana.
je pa pomije iz eurospina in obcestni turist trapi so mu vrhunec kulinarike. za mcdonalds pa pravi da je to 'đankfud'...
Posploševanje ni nikoli ok. Italijani imajo marsikatero zadevo boljšo od nas. Eurospin ni napačen, če veš kaj tam kupiti.
Ganon ::
gruntfürmich je izjavil:
Seveda, ker je vse v eurospinu zanič. Logika preprostih ljudi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Burger king v btc (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 200370 (2026) | 2dark |
» | Mcdonalds panika ob otvoritvi v Ljubljani! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 55433 (38137) | D3m |
» | McDonald's - Ptuj & Lesce (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19405 (14765) | Gremio |
» | Kebab vs. ostala hitra hrana (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48862 (44527) | PINki |