» »

Mc'Donalds

Mc'Donalds

««
17 / 25
»»

kixs ::

Tako pravijo in tudi zagrizeni karnivorci jih obcasno jejo - samo meso seveda.

paradajzos ::

McDonalds je poceni. In relativno okusen, precej varen glede higiene in hiter.
Glede sestavin, če si bi kdo res želel izvedeti, kaj je notri, komot da polpet na analizo. Ni to raketna znanost.
Levakarski forum. Moderiranje prolevakarsko.
Prikrito so proruski, tako kot naša oblast.
Bella ciao!

aljaž95 ::

paradajzos je izjavil:

Glede sestavin, če si bi kdo res želel izvedeti, kaj je notri, komot da polpet na analizo. Ni to raketna znanost.

Poceni? Okusen?

Ne se jebat.

Higiena pa bi reko da je ok ja.

Gregor P ::

In to je to na kar v kakšni Aziji zelo računaš:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

mtosev ::

https://www.statista.com/statistics/274...
Big Mac index, če koga zanimajo cene big maca po svetu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Ganon ::

gruntfürmich je izjavil:

ajde, kdo ima kakšne insajderske preverjene informacije, kaj vse vsebuje mcdonaldsova pleskavica za hamburger?
dodatno sojo?
kakšne druge proteine?
slakdor?
sirup?

Vprašaj se raje, koliko časa bi trajalo, če bi lagali in v meso dodajali stvari, ki ne bi bile nikjer omenjene. Sploh v Evropi, kjer je bistveno bolj striktno.

V ZDA krompirček cvrejo v hidrogeniranem olju, mu dodajo spojino za lepšo barvo ipd. Tega v Evropi ni. Pri nas vsebuje samo nehidrogenirano olje, dekstrozo (naravni sladkor) in sol.

gruntfürmich ::

js povsod pišejo kaj vse dodajajo mesu v mcdonadsu, ko pa je treba kaj dokazovat pa tema...

in ne vem če tako na veliko pogrevajo zmrznjeno hrano. po mojih informacijah so tudi posamezni lokali obdelovalci hrane v tem smislu, da dobijo surovo surovino in jo potem predelajo v pleskavice.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

kixs ::

kixs je izjavil:

Tody je izjavil:

kixs tam notri je bolj malo angusa ... lih toliko kolikor je govedine v macu.

Vem. Menda 5%. Sej za to ceno vseeno ne mores pricakovati cudezev...

Kupil vceraj v Hoferju. Glede na etiketo ima 20% angusa. Vcasih ga kupim za hamburgerje ali pa tudi za bolonjsko omako, chilli con carne...

stara mama ::

Izračunaj si, koliko stane kila mesa pri lokalnem mesarju. Ali pa še boljše, vprašaj za odkupno ceno govedine najbližjega kmeta.
Pol pa primerjaj s ceno pleskavice in se čudi, kako je lahko tako nizka....
Ekologija™ in Trajnost™

Invictus ::

Če kupuješ lokalno, ali pri mesarjih v teh centrih, si včasih šokiran kako poceni je meso. Sploh, ko je kak akcija...

Zadnjič moja kupi 2 kg pleče, za pečenko, vse skupaj 8 EUR. Za 2 kili mesa. Iz tega nafutraš celo familijo plus kolege s hamburgerji...

Sam kupujem mesdo tudi pri enem sosedu, lepo meso za juho, govedina 8 EUR kila. Kosti da zastonj zraven. Meso za zrezke ista cena. Goveji.

Skratka, kdor hodi redno v te fast food zadeve, nima čisto jasnih pojmov. Kuhati se splača, čeprav samo zase. Vsaj veš, da je meso res meso...

BTW. V ZDA imajo zakon, ki definira kot meso vse, kar ima v sebi 45% mesa. Kaj je ostalo, raje ne bi. V Macu so imeli "pink slime" v mesu, ki ga sicer zdaj ne uporabljajo več. Kao...

Kar sem sam sprobal fast foodov, je najboljši Burger King. Tam ima meso v hamburgerju res okus in teksturo po mesu :).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Machete ::

Mcmeso je ok. Verjetno boljše kot v vsaki 2. kalamare/pica oštariji.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

paradajzos ::

aljaž95 je izjavil:

paradajzos je izjavil:

Poceni? Okusen?

Ne se jebat.

Higiena pa bi reko da je ok ja.

Definitivno je poceni. In sorry, ampak kakšen bacon cheese itd. je kar ok po okusu. In stvar je hitra in priročna in higiensko precej varna.
Ni pa to za vsak dan in če imaš alternativo in malo več časa, v meka ne greš.
Levakarski forum. Moderiranje prolevakarsko.
Prikrito so proruski, tako kot naša oblast.
Bella ciao!

Zgodovina sprememb…

kriptobog ::

Machete je izjavil:

Mcmeso je ok. Verjetno boljše kot v vsaki 2. kalamare/pica oštariji.

Pri nas in v Avstriji sigurno. Sploh piscanec. Govje pleskavice mi pa vseeno niso vsec. Bolje kaksen pravi burger ala proper burger, hood, itd. Najbolje pa itak k mesarju, da izberes in ti zmelje pa doma na zar.

stara mama je izjavil:

Izračunaj si, koliko stane kila mesa pri lokalnem mesarju. Ali pa še boljše, vprašaj za odkupno ceno govedine najbližjega kmeta.

mislim da si mcdonalds narobe predstavljate.
kolikor imam jaz informacije, oni kupujejo SUROVINE, ne končne izdelke. zato ne smeš gledat cene za kilo mesa ampak raje glej ceno za celo kravo oz odrto polovičko

kriptobog je izjavil:

Govje pleskavice mi pa vseeno niso vsec. Bolje kaksen pravi burger ala proper burger, hood, itd. Najbolje pa itak k mesarju, da izberes in ti zmelje pa doma na zar.

v sloveniji ne gojimo primerne govedine, zato pa so žar okusi z domačo govedino tako neprimerni

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Mcdonalds ima tudi drugačno politiko.
Lahko dobesedno outsorsajo pridelavo mesa, se pravi plačajo kmetom da jim zaplodijo piščance, drugim kmetom da jim futrajo piščance in plačajo mesnicam da jim te piščance predelajo v meso.

stara mama ::

gruntfürmich je izjavil:

stara mama je izjavil:

mislim da si mcdonalds narobe predstavljate.
kolikor imam jaz informacije, oni kupujejo SUROVINE, ne končne izdelke. zato ne smeš gledat cene za kilo mesa ampak raje glej ceno za celo kravo oz odrto polovičko

Ne govorim za McDonalds specifično ampak za vse vrste predelanega "mesa".
Ko pri mesarju zagledaš klobase/pleskavice/čevape/... ki imajo ceno po kg nižjo od najcenejših kosov, se je najprej za vprašat, zakaj!

Da pa McD mleje izključno cele kose, je pa tud bosa.
In pol kaj, vse obrezline zavržejo?
Malo morgen!

feryz je izjavil:

Mcdonalds ima tudi drugačno politiko.
Lahko dobesedno outsorsajo pridelavo mesa, se pravi plačajo kmetom da jim zaplodijo piščance, drugim kmetom da jim futrajo piščance in plačajo mesnicam da jim te piščance predelajo v meso.

Tole si zdaj opisal, kako deluje Perutnina Ptuj :)
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

samo pravim da je mcdonalds PREDELOVALEC hrane in surovin.
zato ne moreš gledat koliko stane že pripravljeno meso v trgovni in to primerjat z njihovimi cenami. oni so globalno velik faktor, verjetno že merjeno v %, in ne lokalc ki mu je cilj par krav na mesec v promet spravit...

D3m ::

In pol kaj, vse obrezline zavržejo?

Ah kje, to je za mačjo/pasjo hrano.
|HP EliteBook|R5 6650U|

fikus_ ::

Obrezline dobiš v raznih posebnih klobasah.

Kako je nastal npr. Poli? Ostanke piščančjega mesa, ki jih niso mogli / ne morejo prodati, gredo v poli.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

c3p0 ::

Še "mehansko izkoščičeno meso" (vse kar ostane od kadavra, dajo v eno močno prešo in dobijo ven nek slurry) se postreže človeku v raznih posebnih klobasah.

Živali dobijo kar je bilo bolano, ipd., nič bat, saj se razkuži.

So na YT filmi, kjer kažejo, kako kuhane piščančje ostanke kosti in mesa "prešajo" da dobijo ven mehka tkiva, tudi kakšna kost pristane zraven, Vse to potem zameljejo (tudi kosti) in dajo v posebne klobase.

link_up ::

Niso po pomoti okusne. Vsak ve,.da kite in zile dajo pravi okus. Meso je pusto...
In and Out

Machete ::

Drobovina, maščoba, emulgatorji, sol in konzervansi so bomba za white trash brbončice.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Eduardo ::

Razen da mcdonalds menda uporablje samo hrbet in pleča.

fikus_ je izjavil:

Obrezline dobiš v raznih posebnih klobasah.

Kako je nastal npr. Poli? Ostanke piščančjega mesa, ki jih niso mogli / ne morejo prodati, gredo v poli.

Od kje ti informacija? Baje ni tako naključno, ker potem bi bile opzane razlike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eduardo ()

Ni samo Poli iz takšnega "mesa", vse "posebne" klobase.
Je samo vprašanje, koliko je mesa, maščob, soje, ..... in drugih dodatkov.

PS tega niso kitajci izumili, je njihov posnetek, verjamem pa, da to uporabljajo.

Eduardo ::

Če obstaja nek proces še ne pomeni, da je prisoten počez. Če so zraven druge sestavine zopet ne pomeni, da je v osnovi zraven slabo meso.

Recimo Mcdonalds, ki naj bi bil vse drugo:

Da rečeš kaj je v Poli salami moraš vedeti kaj je v Poli salami. Jaz ne trdim, da je vse top mesnina, samo pravtako ne morem trditi, da ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eduardo ()

Eduardo je izjavil:

Če obstaja nek proces še ne pomeni, da je prisoten počez. Če so zraven druge sestavine zopet ne pomeni, da je v osnovi zraven slabo meso.

Recimo Mcdonalds, ki naj bi bil vse drugo:

Da rečeš kaj je v Poli salami moraš vedeti kaj je v Poli salami. Jaz ne trdim, da je vse top mesnina, samo pravtako ne morem trditi, da ni.

Saj se ve kaj je v poli salami:
https://n1info.si/novice/slovenija/kaj-...

Tisti, ki nakladajo o poli salamah ipd. v resnici počnejo samo to. Nakladajo. Nihče ni zraven, kjer se proizvaja.

Saj piše na deklaraciji, npr. za perutninske koliko je mesa, maščob, kožic,....

Ne si delat utvare, da kosti do čistega obirajo ročno.

Tukaj je še stroj za svinjino, govedino

fikus_ je izjavil:

Saj piše na deklaraciji, npr. za perutninske koliko je mesa, maščob, kožic,....

Ne si delat utvare, da kosti do čistega obirajo ročno.

Pa saj je logicno. Folk kupuje z ocmi, zato mesa iz vratu kure in podobnega ne morejo prodati. Ker ne izgleda dobro, ceprav je to sevedno piscancje meso kot ostali deli. In koza. Koza je uzitna, ampak folk jo je samo na perutnickah in bedrcih. Kaj pa ostala koza? Je kaj drugacna? Ni, in je za proizvodnjo skoda da gre v kanto, pa se vedno je hrana in niti ne sodi v kanto. In so nasli idejo kako to uporabiti, da je tudi za oci privlacno in tudi okusno, da lahko prodajo.

Miha 333 ::

Meni je McDonalds zelo priročen če sem kje na poti. Ne bi pa redno tja hodil.

Nikonja ::

Meni ni jasno zakaj je zmeri MC na tapeti, a dejansko mislite da je lokalni burek, kebab, pleskavica boljše kvalitete???
V Meku si vsaj ziher zaradi higijene ker so tam obsedeni s tem, pri lokalnem šiptarju/gostilni pa rajš nebi niti razmišljal o tem.

Aja pa ni res da so oni predelavci mesa, oni kupujejo vse že narejeno, kaj pomeni ne celo kravo ampak pleskavice, perutničke, nuggetse, celo solate pridejo zapakirane, krompirček.... čisto vse pride lepo direkt od odbavitelja zapakirano. Tko da ne vem od kje vam ta informacija???

delavec44 ::

Ko bi vedeli kako se kebab dela... Pa že raje hrenovko pojem.

Sem raje lačen, kot da jem albanski kruh, ali kebab.

Gremio ::

Ganon je izjavil:

Sem raje lačen, kot da jem albanski kruh, ali kebab.

Enako tudi jest..

redtech ::

Tem pekarnicam bi moral FURS uvesti POS terminale, ker se gre v poslovnem modelu bolj za samo gotovino, kot kruh.

mtosev ::

Kolk pogosto jeste pri McDonald'su? Jaz 1x teden.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Skyman ::

1-2x na mesec odvisno od situacije še to najrajse sladoled/kavo na poti vzamem da bi pa burgerje jedel pa malokrat.Za ceno enega burgerja tam 6-7EUR grem rajse na kaksen proper burger.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

1x na leto. Zaradi otrok.

IL_DIAVOLO ::

mtosev je izjavil:

Nikoli.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

redtech je izjavil:

Tem pekarnicam bi moral FURS uvesti POS terminale, ker se gre v poslovnem modelu bolj za samo gotovino, kot kruh.

Tu si ne bodo upali prcat, je lažje napast avtomate s pijačami.

Lejga ::

V Mc donalds ne hodim, ker 4dkg mesa v hamburgerju iz odsluženih krav mlekaric ne upraviči visoko ceno. Glede poli, bom pa samo to rekel kar sem sam opazil, na deklaraciji ne piše " iz strojnoizkoščičenega mesa" kot na ostalih posebnih klobasah. Nisem seveda strokovnjak za posebne, sem pa gledal en doku na NDR, ZDF... So šli novinarji pod krinko na "MESNI SEJEM", cena strojno izkoščičenega mesa 46c na kg. Sedaj je pa vprašanje kako pride v trgovino posebna za 3€ kg. Čisto enostavno, potrebno je samo dodati par fosfatov, ki lepo zlepijo vodo "voda je zastonj" s tem mesom in dobimo posebno, ja do 60% vode, na hrvaških izdelkih "Mercator" to dejansko piše, sam % manjkajo, kar pomeni da gredo res na limit z dodano vodo.

Scorpy84 ::

Sej je jasno in to ze dolgo, da ko kupujes hrano, da recepti ali v drugih primerih, ko gres ven jest placas "kuharje", pac preplacas zacimbe. Enostavno ker je pac dober.
Jaz precej dober doma kuham, da ni potrebe iti ven jest, dodatno motivacijo so mi dali izbircni otroci in da pac ne bankrotiras, da gres skos zunaj jesti. Pa se vseeno nikoli ne priblizam, naredim hude burgerje pa marsikaj drugega itn... ampak je vedno tisto nekaj % kar manjka, kar pac ne mores doseci, nekdo ki kuha vsak dan, nestetokrat preizkusal recepte in se bi lahko nasteval. Pac surovine ne placas, placas pa znanje, licenco karkoli.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Scorpy84 ()

starfotr ::

Nikonja je izjavil:

Meni ni jasno zakaj je zmeri MC na tapeti, a dejansko mislite da je lokalni burek, kebab, pleskavica boljše kvalitete???
V Meku si vsaj ziher zaradi higijene ker so tam obsedeni s tem, pri lokalnem šiptarju/gostilni pa rajš nebi niti razmišljal o tem.

Aja pa ni res da so oni predelavci mesa, oni kupujejo vse že narejeno, kaj pomeni ne celo kravo ampak pleskavice, perutničke, nuggetse, celo solate pridejo zapakirane, krompirček.... čisto vse pride lepo direkt od odbavitelja zapakirano. Tko da ne vem od kje vam ta informacija???

Cel naš sistem vključno z zakonodajo, nadzorom, sankcijami je naravnan izključno na varnost hrane. Torej država hoče, da se s hrano ob enkratnem uživanju ne zastrupiš.

Nikogar ne zanima, če je hrana res hrana. Ker to kaj imajo v MC je navadno govno. Šipci s kebabi in bureki niso dosti boljši v tem oziru, vendar svetlobna leta boljši kot MC.

MC ima svetlobna leta boljšo kvaliteto in kontrolo kot šipci s kebabi in bureki.

starfotr ::

Protokole o varnostni hrane morda.

Kakovost zaužite hrane v smislu nutrientov je pa še vedno boljša pri random šipcu.

starfotr je izjavil:

Šipci s kebabi in bureki niso dosti boljši v tem oziru, vendar svetlobna leta boljši kot MC.

Vasi imajo vaške posebneže, slo-tech ima tebe. :))

Lejga je izjavil:

V Mc donalds ne hodim, ker 4dkg mesa v hamburgerju iz odsluženih krav mlekaric ne upraviči visoko ceno. Glede poli, bom pa samo to rekel kar sem sam opazil, na deklaraciji ne piše " iz strojnoizkoščičenega mesa" kot na ostalih posebnih klobasah.

Ne piše, verjetno tudi nimajo tega. Imajo pa več maščob in vode od sorodnih klobas.

ZPS je imel pred leti test na temo in se je Poli slabo odrezala. Je pa verjetno teksturalno in aromatično dodelana, da je ljudem vseeno boljša.

Scorpy84 je izjavil:

Jaz precej dober doma kuham, da ni potrebe iti ven jest, dodatno motivacijo so mi dali izbircni otroci in da pac ne bankrotiras, da gres skos zunaj jesti. Pa se vseeno nikoli ne priblizam, naredim hude burgerje pa marsikaj drugega itn... ampak je vedno tisto nekaj % kar manjka, kar pac ne mores doseci, nekdo ki kuha vsak dan, nestetokrat preizkusal recepte in se bi lahko nasteval. Pac surovine ne placas, placas pa znanje, licenco karkoli.

Že bombetke je potrebno doterat. Kar dobiš po trgovinah je bolj žalost. Če sam eksperimentiraš, bi pa tudi rabil recimo 100 iteracij, da bi prišel do res dobrega produkta. Oni so to dali skozi, ali v sodelovanju s kako pekarno. Ti bi za to rabil leta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

Webmojster ::

mtosev je izjavil:

2 do 3x na mesec. Pa vsakič sem jezen nase, ker vem da je to draga in nekvalitetna hrana. Pač neka stvar razvade/navade, ki je ostala iz mlajših let.

Vse, kar doma skuham je 100x bolj okusno.
««
17 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Burger king v btc (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
972199648 (1304) 2dark
»

Mcdonalds panika ob otvoritvi v Ljubljani! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

41454991 (37695) D3m
»

McDonald's - Ptuj & Lesce (strani: 1 2 )

6419330 (14690) Gremio
»

Kebab vs. ostala hitra hrana (strani: 1 2 3 4 )

15248620 (44285) PINki

Več podobnih tem