» »

Mc'Donalds

Mc'Donalds

««
10 / 25
»»

JesusChrist ::

Moje reference se hkrati nanašajo na veliko mojih prijateljev, ki so delali v omenjeni restavraciji in posledično vem kaj se tam dogaja.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

para! ::

ninjeti, a svoje pusto meso pečeš na zdravih maščobnih kislinah al si mašiš žile s trans maščobami?

Me pa zanima, če kdo ve kakšno olje se uporablja za cvrtje v McD pri nas?

Za ameriko velja spodnje, kar pomeni, da je zadeva manj nevarna kot povprečno slovensko kosilo.
McDonald's uses a Canola blend cooking oil. All fried menu items in McDonald's U.S. restaurants are now 0 grams trans fat per serving.
Death before dishonor!

para kokosovo olje ali pa brez olja ;)

para! je izjavil:

ninjeti, a svoje pusto meso pečeš na zdravih maščobnih kislinah al si mašiš žile s trans maščobami?

Me pa zanima, če kdo ve kakšno olje se uporablja za cvrtje v McD pri nas?

Za ameriko velja spodnje, kar pomeni, da je zadeva manj nevarna kot povprečno slovensko kosilo.
McDonald's uses a Canola blend cooking oil. All fried menu items in McDonald's U.S. restaurants are now 0 grams trans fat per serving.

in poglej med drugim tudi sestavo obrokov ne samo kake maščobe so notri.

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Jezst si, kadar mi zadiši tak futr lepo "ocvrem" nuggetse al pa pripravljen ocvrti sir v kontaktnem žaru. Sicer mogoče traja malce dlje ampak zadeva ni prepojena z oljem. Samo kar ga dodajo med predpripravo v proizvodnji, kar pa je minimalno v primerjavi s tistim kar se napije med končnim cvrtjem. Al pa narediš v ventilacijski pečici, kjer se tud lepo speče. Pomfri je mal bolj tricky ampak se ga da isto naredit.
Fritezo smo pri nas povsem upokojili pred like letom in pol pa je nič ne pogrešamo, istočasno pa nisem nič prikrajšan za futr, ki smo ga včasih delal v njej.

Olje je še vedno olje. Sicer je maščoba manj škodljiva ampak če je vneseš preveč se boš še vedno redil.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

saj so različni "nuggetsi". obstajajo tudi (mislim da od perutnine), kjer dejansko občutiš, da je meso notri in ne neka pena. tisto še gre skozi

Okapi ::

Kosti ni v tej masi, jih pa strojno obereje in sprešajo, da ven priteče vse kar ni čisti solid.
V bistvu nekaj zmletih kosti in hrustanca vseeno pride zraven, ampak obstajajo neki predpisi, da ni preveč kalcija v takem "mehansko ločenem mesu", kot se temu strokovno reče.

Tule je reklama za en tak stroj. Notri se meče kosti, na katerih so še koščki mesa, ki so ostali po ročnem obrezovanju. Ven pridejo zgoraj zmlete kosti brez mesa, spodaj pa meso (pravzaprav pašteta;-).

Videti je sicer delno do pretežno nagravžno, ampak meso je meso, tisto ob kosteh ni nič slabše od kateregakoli drugega (v smislu hranilnih snovi), kosti pa tudi niso strupene.

O.

Kaj vse je še "nagravžno" pa fiolk vseeno je oz počne. Tko da je to dost irelevantna stvar kako izgleda dokler gre zgolj za zmleto meso...

energetik ::

RejZoR je izjavil:

Drugače pa če hočete jest salame, ki imajo najmanj sranja not si kupujte piščančja oz puranja prsa. Tam pa ni not zmletih nobenih byproduktov ampak zgolj in samo omenjeni del mesa. Temu primerna je tud nizka vsebnost maščob, je pa mal dražje of course.
Če pogledaš izključno €/g beljakovin, vprašanje, če je sploh kaj dražje. Mislim da nuggeti v štacuni niti niso tako poceni. Za spečt tistih par kosov razkoščičenih prsi pa porabiš manj časa, kot za pripravo nuggetov. Rabiš samo ponev, košček kokosovega masla in 3-4 minute pečenja na vsaki strani.

Looooooka ::

teli mcnugetisi iz paste so ze par let en drek.Nobenga okusa...plus meso tud ce ga 20x pobarvajo ne zgleda kot piscanec.

c3p0 ::

Ni le zmleto meso. Gre pač za prodajni video podjetja. Tudi barva je nekam precej rdeča za piščanca. :)

Kar pa ne pomeni, da je končni produkt le ta masa. Potrebno je porabit tudi kože in ostale produkte, ki ne gredo v "lepe kose". Zatem se za maso doda še poceni soja ali kaj na bazi koruze.
Komaj potem lahko govorimo o končni masi, ki jo povaljajo v drobtine.

amoniak se dodaja da pobere nagravžen okus in vonj. potem se doda še barvilo

c3p0 ::

Dodatkov nisem niti omenjal (emulgatorji, glutamat, sol, barvila, stabilizatorji...).

T-h-o-r ::

dodatki, ki so v vsaki hrani, ne samo mcdonalds
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

V vsaki pač ne. Razen če nabavljaš izključno pripravljeno hrano.

genesiss ::

Vprašanje:
Jaz običajno kupujem kokosovo malso v kockah, ki stane nekaj manj od dveh eurov, 250 gramov: http://www.eden.de/eden/produkte/Fette/... .

Zakaj je takšna razlika v cenah med tem v kockah in utekočinjenim? Tekoče pride 15€ pol litra (se mi zdi).

Je tud treba razumet da vsi aditivi niso nujno slabi. Sam sem za foro preverjal na različnih izdelkih in ko si na netu prebereš, vidiš, da je dejansko ogromno stvari čist naravnega izvora. Recimo precej konzervansov na katere se nekateri vsesplošno obešajo so čist naravne snovi oz izvlečki iz različnega sadja oz zelenjave oz obdelane snovi iz slednjih. Enako antioksidanti (npr citronska kislina). Ni pa seveda pri vsem tko, je pa bistveno več naravnih kot bi človek pričakoval ob vsesplošnem zgražanju nad slednjimi.
Če piše konzervans in zraven ime oz E številka se splača prebrat. Boste pozitivno presenečeni, da v vsem pa le ni sama umetna kemija...

BigWhale ::

JesusChrist je izjavil:

furbo ne, moj obrok je sestavljen iz pustega mesa, ki ga sam razrežem, pripravim, spečem, pojem. Točno vem kaj je notri.

Ce mesa sam ne ulovis in ne zakoljes, potem nimas pojma kaj je notri. Ali se pa samo delas, da ves kako zgleda mesna industrija. :)

JesusChrist je izjavil:

Med tem ko pa ti celega piščanca z vso drobovino, kostmi in očmi porinejo v burger

To si si pa enostavno izmislil. Pa ne, da zagovarjam Mcdonalds, ker se sam precej zdravo prehranjujem in pojem zelo malo mesa ampak, kljub vsemu ne kvasim neumnosti. :)

Half-Saint ::

Jst grem v McD približno 2x na leto. Vrh glave zadost.

Rejzor, če je nekaj naravno, še ne pomeni da je tud primerno za jest. Recimo, blato je naravno pa ga ne jemo ;)
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

Ce mesa sam ne ulovis in ne zakoljes, potem nimas pojma kaj je notri.
Tudi če ga sam uloviš, ne veš, kaj je notri. Ujameš najlepšo tuno, si odrežeš najboljši file, pa je lahko poln živega srebra, recimo.

Izjemno pomembno je, s čim se žival hrani in to lahko veš samo, če jo sam rediš. In če hočeš biti 100% prepričan, moraš sam pridelovati tudi krmo, ker če jo kupuješ, tudi ne veš vedno, kaj vse je notri.

O.

genesiss je izjavil:

Vprašanje:
Jaz običajno kupujem kokosovo malso v kockah, ki stane nekaj manj od dveh eurov, 250 gramov: http://www.eden.de/eden/produkte/Fette/... .

Zakaj je takšna razlika v cenah med tem v kockah in utekočinjenim? Tekoče pride 15€ pol litra (se mi zdi).
Kako to misliš? Kokosovo maslo je nad določeno temperaturo tekoče, drugače trdno. Ne morejo prodajati tekočega, razen če imajo zelo toplo v štacuni. Razlike v cenah pa so glede na stiskanje kokosa - najdražje je hladno stiskano iz pravkar pobranih plodov.

Razlike v ceni so tudi zato, ker ljudje kokosovega masla/olja sploh ne poznajo dobro, ne vedo, kakšne so realne cene in jih je mogoče toliko lažje nategniti. Sicer so pa tudi pri oljčnem olju razlike v ceni 1:4 in še več, pri čemer razlika v kakovosti nikakor ni vedno sorazmerna razliki v ceni.

O.

genesiss ::

Torej to v kockah je v obliki čokolade in ga imajo v hladilniku, tisto "tekoče" pa v stekleničkah (verjetno res ni tekoče, ker je bele barve) in izven hladilnika. Za uporabo pri kuhanju (teflon) je tista poceni "čokolada" ok?

Uporablja kdo to olje kot aftershave? Imam probleme z mastno/aknasto kožo, pa bi probal nekaj naravnega :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: genesiss ()

Furbo ::

JesusChrist je izjavil:

Moje reference se hkrati nanašajo na veliko mojih prijateljev, ki so delali v omenjeni restavraciji in posledično vem kaj se tam dogaja.

A torej kar v mekih zdaj ločujejo meso od kosti, a dej nehi?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Half-Saint je izjavil:

Rejzor, če je nekaj naravno, še ne pomeni da je tud primerno za jest. Recimo, blato je naravno pa ga ne jemo ;)

Namerno ne, nenamerno pa ga lahko poješ z npr solato pa te to ne bo pokopalo. Pa tud sicer če bi ga jedel, ti verjetno ne bi nič škodil.

Recimo primer velikokrat uporabljenega je K-sorbat oz kalijev sorbat pod številko E202 (mislim, da sem tole videl v enih sadnih vodah Dana če se prav spomnim). Zveni blazno zlobno, sploh če pogledaš še formulo, ampak ko pa prebereš, da se ista snov pojavlja v naravni obliki v jagodah pa vidiš, da ni tko zlobna. Je pa lahko alergena snov, kar je tud razlog, da nekateri jagod ne prenašajo oz so alergični nanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

Malner ::

Da boste imeli kost za glodanje. Znanstveni člane o prehrani in acidozi:

Diet-induced metabolic acidosis

Najprej ga skrbno preberite potem pa nadaljujte.

Manu ::

Sej v McDonaldsu imajo tud vegiburger.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Half-Saint ::

RejZoR je izjavil:

Half-Saint je izjavil:

Namerno ne, nenamerno pa ga lahko poješ z npr solato pa te to ne bo pokopalo. Pa tud sicer če bi ga jedel, ti verjetno ne bi nič škodil.

Blato sem podal le kot primer. Sicer pa ni nujno res, da ti ne bi nič škodil. Lahko so notri tud kakšne neprijetne bakterije in dobiš drisko ali še kaj drugega.
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com

Okapi je izjavil:

Tudi če ga sam uloviš, ne veš, kaj je notri. Ujameš najlepšo tuno, si odrežeš najboljši file, pa je lahko poln živega srebra, recimo.

Izjemno pomembno je, s čim se žival hrani in to lahko veš samo, če jo sam rediš. In če hočeš biti 100% prepričan, moraš sam pridelovati tudi krmo, ker če jo kupuješ, tudi ne veš vedno, kaj vse je notri.

O.

No, jasno. Moras sam tudi vzredit. Tko to dans pravi moski pocnejo. Ne pa pickice, k hodjo v mesnico! ;>

BigWhale je izjavil:

JesusChrist je izjavil:

furbo ne, moj obrok je sestavljen iz pustega mesa, ki ga sam razrežem, pripravim, spečem, pojem. Točno vem kaj je notri.

Ce mesa sam ne ulovis in ne zakoljes, potem nimas pojma kaj je notri. Ali se pa samo delas, da ves kako zgleda mesna industrija. :)

JesusChrist je izjavil:

Med tem ko pa ti celega piščanca z vso drobovino, kostmi in očmi porinejo v burger

To si si pa enostavno izmislil. Pa ne, da zagovarjam Mcdonalds, ker se sam precej zdravo prehranjujem in pojem zelo malo mesa ampak, kljub vsemu ne kvasim neumnosti. :)

Torej po tvoji logiki je potem enako če jem puste piščančje prsi in mcdonalds? Očitno je. Ker pač nisem videl kaj piščanec jé. In kaj ma že veze kaj piščanec je? Gre se samo za makrohranila.

Izmislil? Precej zdravo se prehranjuješ ampak poješ zelo malo mesa? Daj ne kvasi ti neumnosti. LOL. Take bedarije pa že dolgo nisem slišal. Kaj pa ješ? Večinoma rastlinske beljakovine? Veš da niso rastlinske beljakovine niti približno enake živalskim?

JesusChrist je izjavil:

Izmislil? Precej zdravo se prehranjuješ ampak poješ zelo malo mesa? Daj ne kvasi ti neumnosti. LOL. Take bedarije pa že dolgo nisem slišal. Kaj pa ješ? Večinoma rastlinske beljakovine? Veš da niso rastlinske beljakovine niti približno enake živalskim?
Zadostujejo, če ješ prave kombinacije in v zadostnih količinah. Seveda je to precej težko, sploh če ne veš točno, kaj in koliko ješ.
Če pa si samo vegetarijanec (in ješ mlečne izdelke in jajca) pa to sploh ni noben problem.

Rekel je da ne je dosti mesa. In to si lahko nadomesti le z dodatki (whey, casein) in nikakor z rastlinskimi beljakovinami (te nimajo niti približno vseh potrebnih aminokislin).

Zgodovina sprememb…

Imajo, kvinoja in soja. Ali pa pravilna kombinacija različnih rastlin (fižol, leča, žita itd). Seveda je res, da moraš potem pojesti konkretne količine stročnic, žitaric in ostale zelenjave, kar ni čisto enostavno.

Ne rabiš nujno dodatkov - če _nisi vegan_ lahko meso povsem z lahkoto nadomestiš s pusto skuto in jajci.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

innerspace ::

@ninjeti

V bistvu imajo(sicer manj esencialnih aminokislin), le da marsikateri vegetarianec ali vegan ne razmislja o tem.

http://www.veganhealth.org/articles/pro...
http://www.foodwiki.com/vprotein

Tudi veganska dieta je lahko primerna za marsikoga, ki ni glih über sportnik.
Je ze energetik napisal..
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Poglej si spisek aminokislin v mesu/dodatkih in potem primerjaj. In ravno esencialne aminokisline so zelo pomembne.

innerspace ::

Gor imas dva linka. Ne trdim, da gre za enakovredna razmerja ampak za dovoljsnjo vsebnost, predvsem ce nisi sportnik.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

JesusChrist je izjavil:

Torej po tvoji logiki je potem enako če jem puste piščančje prsi in mcdonalds? Očitno je. Ker pač nisem videl kaj piščanec jé. In kaj ma že veze kaj piščanec je? Gre se samo za makrohranila.

Kje sem pa napisal, da je to isto? Kaj pa piscanec je, je pa se precej pomembno. Zacni pitati piscance z zivim srebrom, svincem in kadmijem, potem jih pa se sam jej. :)

JesusChrist je izjavil:

Ja, izmislil si si. McDonalds ima zelo dobro dokumentirano kaj dajejo v svoje izdelke in cesa ne.

Za zdravo prehranjevanje ne potrebujes veliko mesa. Lahko ga jes enkrat na vsake tri dni, pa ti ne bo nicesar manjkalo. Vse je odvisno od potreb in porabe. In ja, jaz pojem zelo malo mesa v primerjavi s povprecnim mesojedcem pri nas.

Gre za dovoljšnjo vsebnost v primeru, če poješ enormne količine. Ampak v tem primeru v sebe vneseš tudi ogromno več OH. In zelo dvomim da bi kdo v enem dnevu pojel tako enormne količine žitaric, da bi v sebe spravil dovolj aminokislin.

BigWhale je izjavil:

JesusChrist je izjavil:

Kje sem pa napisal, da je to isto? Kaj pa piscanec je, je pa se precej pomembno. Zacni pitati piscance z zivim srebrom, svincem in kadmijem, potem jih pa se sam jej. :)

JesusChrist je izjavil:

Ja, izmislil si si. McDonalds ima zelo dobro dokumentirano kaj dajejo v svoje izdelke in cesa ne.

Za zdravo prehranjevanje ne potrebujes veliko mesa. Lahko ga jes enkrat na vsake tri dni, pa ti ne bo nicesar manjkalo. Vse je odvisno od potreb in porabe. In ja, jaz pojem zelo malo mesa v primerjavi s povprecnim mesojedcem pri nas.

Bravo da verjameš v nalepke in ne v kaj nekdo vidi. Enkrat na vsake tri dni? :DDDD Ne dvomim da potrebuješ vsaj 170 gramov beljakovin na dan, če se hočeš ven metat "da se zdravo prehranjuješ". Če žreš tone zelenjave in sadja se to ne imenuje zdravo prehranjevanje.

Zgodovina sprememb…

Manjše vrste rib, ki niso predatorske ftw. Torej sardince in slično, ki se hranijo z algami. Pri večjih (tuna oz še slabše morski pes) pa ne pretiravaš zaradi povišanega vnosa živega srebra. Čeprav se razlikuje že med rumenoplavuto in npr skipjack sorto po količini živega srebra, tako da je tud to važno in ne samo to da je "tuna".

JesusChrist je izjavil:

Gre za dovoljšnjo vsebnost v primeru, če poješ enormne količine. Ampak v tem primeru v sebe vneseš tudi ogromno več OH. In zelo dvomim da bi kdo v enem dnevu pojel tako enormne količine žitaric, da bi v sebe spravil dovolj aminokislin.

Eh? Pa kwa je s tabo? Vse je odvisno od potreb in porabe. Ce nisi nevem kako aktiven potem porebujes nekje 0.8g beljakovin na kilogram telesne teze. Kar za povprecnega cloveka, ki dela osem ur v pisarni povsem zadostuje. Ce nisi sportnik, potem vec kot 1g na dan prakticno ne potrebujes.

JesusChrist je izjavil:

Bravo da verjameš v nalepke in ne v kaj nekdo vidi. Enkrat na vsake tri dni? :DDDD Ne dvomim da potrebuješ vsaj 170 gramov beljakovin na dan, če se hočeš ven metat "da se zdravo prehranjuješ". Če žreš tone zelenjave in sadja se to ne imenuje zdravo prehranjevanje.

V nalepke? Ja, v nalepke prej verjamem, kot pa tebi. Pri meni 170g beljakovin pomeni 2.5g beljakovin na kg telesne teze. Ne bluzi no.

Za moje potrebe je povsem dovolj, da za zajtrk pojem skodelico ovsenih kosmicev z 2dcl mleka. Za kosilo se najem 200g cicerike in zelenjave, za vecerjo pa pojem recimo 200g skute s polnozrnatim kruhom.

Beljakovin vrh glave in nic mesa nisem pojedel.

170g bi pa potreboval, ce bi delal na pridobivanju misicne mase in bi imel redne treninge.

thramos ::

Zdravo naj bi bilo nekje 0.8g B na kg teže (odvisno sicer od mnogo faktorjev) ... kar nanese precej manjše količine B na dan, kot je splošno uveljavljen mit, sponzoriran s strani industrije športnih dodatkov.

170g bi pa potreboval, ce bi delal na pridobivanju misicne mase in bi imel redne treninge.

Mogoče. Najverjetneje pa manj. Vsaj dva druga dejavnika (intenzivnost treninga, kalorični presežek) sta bolj pomembna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: thramos ()

Pithlit ::

JesusChrist je izjavil:

In to si lahko nadomesti le z dodatki (whey, casein) in nikakor z rastlinskimi beljakovinami

Mater si lesen. In, recimo temu, neizobražen. In ti tu folku soliš pamet?
Kje se najde casein? Ti povem. Takoj zdej. V mleku ga imaš čez glavo. Če nisi ravno vegan pa s tem ni problemov, ali pač? Pa vegani, tisti pravi, tudi teh dodatkov ne bi jedli... mimogrede. Tisti pravi vegani ne jejo ogromno povsem vsakdanjh tablet samo zato ker vsebujejo kakšen mikrogram laktoze.

Pa ne mislit da je 'whey' nek hud pripravek 'specially designed for sissies'. Whey je sirotka! O šit. Pa zdej? Bogi vegetarjanci morajo popit kak kozarec mleka na dan da nadomestijo tiste beljakovine? Kozarec sirotke mogoče? Big deal! Sama kupujem sirotko po celih 78 centov na liter.

O ostalih zmotah ki blodijo po tvoji glavi pa raje nebi.
Life is as complicated as we make it...

Zmotah? no potem pa začni naštevat zmote. Prosim. Se ukvarjam z BB in dobro vem kaj je whey in kaj je casein. In kaj se je, kaj se ne je, kaj je zdravo in kaj ni. Whey pa je le koncentrat sirotke in je najboljša izbira po treningu, ker takoj prehaja v kri. In zdaj prosim da začneš naštevat moje zmote.

Pithlit je izjavil:

Sama kupujem sirotko po celih 78 centov na liter.

Ampak zraven dobiš cel kup cukra ... tako da bi za količine B, za katere nekateri mislijo da jih potrebujejo, zravn vnesla še cel kup precej dobro dokazane svinjarije za telo ...

thramos je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Ampak zraven dobiš cel kup cukra ... tako da bi za količine B, za katere nekateri mislijo da jih potrebujejo, zravn vnesla še cel kup precej dobro dokazane svinjarije za telo ...

Pa kaj onA to ve ;D OnA je edini "izobražen" ;)

Zgodovina sprememb…

JesusChrist je izjavil:

no potem pa začni naštevat zmote.

Prva je, če te prav razumem, da precenjuješ potrebno količino aminokislin, potrebnih za zdravo življenje.

Kar ni nič čudnega, ker, predvidevam, svoje znanje o tem dobivaš predvsem iz strani, katerih lastniki so prodajalci beljakovin ... Če se motim se opravičujem, ampak takih so polni interneti.

Se motiš. Precenjujem potrebno količino? Oprosti, ampak vsak človek bi moral biti v dobri telesni pripravljenosti pri kateri nisi športnik in kljub temu rabiš več kot 0,8gB/kgTT. Zato pa je toliko posušenih nerdov, ki ne zmorejo narediti 5 sklec in še potem razglašajo kako zdravo živijo in kako zdravi so.

Moj point je: suh še ne pomeni zdrav.

Zgodovina sprememb…

thramos je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Govori se o normalni prehrani in ne o posebni sportni prehrani. Tist cuker je namest ene cokoladice za vecerjo in se vecini ne bo nikjer poznal.

Ta "se nebo nikjer poznal" postane čez čas kaj več kot to. Tudi pri meni je v mlajših letih bil velik krivec za marsikaj.

Zgodovina sprememb…

JesusChrist je izjavil:

Se motiš. Precenjujem potrebno količino? Oprosti, ampak vsak človek bi moral biti v dobri telesni pripravljenosti pri kateri nisi športnik in kljub temu rabiš več kot 0,8gB/kgTT. Zato pa je toliko posušenih nerdov, ki ne zmorejo narediti 5 sklec in še potem razglašajo kako zdravo živijo in kako zdravi so.

Moj point je: suh še ne pomeni zdrav.

Tudi ne-suh se ne pomeni biti zdrav. Kaj pa je dobra telesna pripravljenost? To da lahko vsakic naredis 15 sklec in da lahko za salo odlaufas 20km do sluzbe?

Dokler nam ni treba bezati pred plenilci, je dovolj zdravo, da uspes priti pes v deseto nadstropje in se ne zadihas prevec.

JesusChrist je izjavil:

Enga splošno uveljavljenega znanstvenega mnenja glede tega pač ni. Tko da je vse skupaj pač ugibanje.
Da človek, ki se ne premakne izza kompa pač ne more izboljševati zdravja s tem ko je vegi pico, itak ni dileme. Verjetno pa mi ni potrebno linkat množice vrhunskih športnikov, vegetarijancev?

Govori se o normalni prehrani in ne o posebni sportni prehrani. Tist cuker je namest ene cokoladice za vecerjo in se vecini ne bo nikjer poznal.

Ja sej vem. Sam hočm rečt, da se ljudje z razlogom ne nacejajo z surovo sirotko.
««
10 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Burger king v btc (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
972199861 (1517) 2dark
»

Mcdonalds panika ob otvoritvi v Ljubljani! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

41455122 (37826) D3m
»

McDonald's - Ptuj & Lesce (strani: 1 2 )

6419368 (14728) Gremio
»

Kebab vs. ostala hitra hrana (strani: 1 2 3 4 )

15248665 (44330) PINki

Več podobnih tem