» »

Mc'Donalds

Mc'Donalds

««
3 / 16
»»

poweroff ::

Mavrik je izjavil:

A da je pretiravanje z mastno prehrano nezdravo?! Kdo bi si mislo?! Gotovo tega noben ko hodi v McDonalds še ni slišal in se odločil sprejeti tveganje.

Ja saj to sem odgovarjal enim, ki terijo, da to ni res.

Mavrik je izjavil:

Vseeno ni treba druge žaliti, da so neumni, zato ker so zbrali njim okusno hrano. Spravi se dol z visokega stola, serješ isti drek.

Oprosti, študije dokazujejo, da je mastna hrana nezdrava, prav tako kajenje. ČE se človek zavestno odloči za tak lifestyle ima sicer do tega vso pravico, ampak po mojem mnenju je taka odločitev neumna.

Kaj naj rečem drugega?

Sicer pa. Maščobe in okus imata veliko zvezo, to ima Okapi prav. Imajo pa maščobe še dodatne koristi, ki jih Na-glutamanat nima. Mislim, nimam nič proti njemu (če se ga uživa v zmernih količinah, sicer je lahko nevaren), je pa to dosti nesramna zadeva, ker dejansko nekako "zasvoji". Največji problem pa je slaba hrana, ki jo potem s temi dodatki umetno naredijo okusno. Zato se mi zdijo ti dodatki ena grdobija.

System je izjavil:

Saj pravim vsakemu svoje, potem sem pa jaz poseben, ker mi je boljše čim manj mastno.

Drugače obstajajo različne maščobe. Ene so zelo koristne, celo varujejo ožilje.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

hamax ::

Oprosti, študije dokazujejo, da je mastna hrana nezdrava, prav tako kajenje.

Ampak McDonalds hamburgerji so manj oziroma nic bolj mastni kot vecina hrane, ki jo zauzijemo.

če se ga uživa v zmernih količinah, sicer je lahko nevaren

Ravno tako kot voda.

je pa to dosti nesramna zadeva, ker dejansko nekako "zasvoji".

Bullshit. Pokazi kako studijo.

Največji problem pa je slaba hrana, ki jo potem s temi dodatki umetno naredijo okusno.

Kaj pa je to slaba hrana? Katera nezacinjena hrana pa ni slaba?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hamax ()

System ::

Zdrave maščobe so le Omega3 in Omega6, ki jih največ dobimo v ribah in ribjem olju.
Največji problem pri Mc je to, da je kemijsko obdelana. Pa saj nima veze Mc = Hitra prehrana. Komu paše naj tam je pa sebi uničuje zdravje. Lp.:)

Okapi ::

Kaj pa je to slaba hrana?
Mislil je nekakovostna. Ostanki mesa, parklji, hrustanec in kar pač vse zmeljejo v kakšne hrenovke, potem pa dodajo okus in postane užitno.

O.

Glodko ::

Sam sem delal avgusta 2007 kot študent v Mcdonaldsu. Dogovor je bil da bom plačan 3,2 Eur/h. Nakazali so sicer mi naslednji mesec denar (delal sem samo en mesec) vendar so mi plačali samo 2,8 Eur/h z izgovorom da sem imel med delom na blagajni skrito kontrolo stranke in ker sem neustrezno obravnaval kupca dobil zato za cel mesec plačano manj. Seveda prigovarjanje ni pomagalo in tudi zapisnika oz. ocene kje natančno sem zaj*** nisem nikoli dobil, tako da sem prepričan da je šlo samo za potezo da mi znižajo plačilo.

Malico ti sicer dajo, vendar izključno samo njihova hrana v obsegu nekaj točk (recimo doublečiz 1 točka....). Pijače lahko piješ samo gazirane, voda in juice ne smeš pit. V enem mesecu sem na ta način pridobil 5 kg kljub temu da sem se kar nekaj gibal. Tudi splošno počutje je bilo slabše kot ostale mesece.

Glede hrane ni kaj dosti za razglabljat. Večina pride zmrznjena. Solata je zapakirana v PVC vrečke kjer ne mora "dihat". Celo jajca pridejo že olupljena in skuhana ter namočena v neko mešanico ki jih ohranja "sveže". Solatam se podaljšuje rok trajanja preko nalepk ki so na dnu solate. Mcnugce se ohranja tople v nekih komorah ki puhajo vroč zrak, podobno je s sendviči. Pogosto se jih pred navalom naredi 20 ali celo 30 ki se potem prodajo tekom dneva.
Olje v katerem se cvre je palmino. Temperatura je cca. 170 stopinj tako da hrano samo segreje in hrustljavo zapeče (3 min za pomfri recimo). Mešanice za hamburgerje ravno tako pridejo v dozah. Same sestavine posamezno so relativno ogabne za okusit, šele ko so mešane po receptu dajo primeren okus. Je pa tle sir ki je daleč od tega kar lahko kupimo v trgovinah. V istem olju cvrejo tudi pite (jabolčne,....). Solate so pogosto pripravljene za 2 dni vnaprej.

Mi smo imeli 1x samkrat kontrolo kar sem tam delal. Takrat se je dejansko vso hrano ki je bila čez rok metalo stran, sicer je redna praksa da se ničesar ne vrže stran. Roke se načeloma umije samo 1x tj. ko prideš na delo. Vmes tekom 8 ur dela lahko čistiš ostanke, pomivaš tla ali pečeš hamburgerje. Zgodilo se je celo da so v naglici hamburgerji padli po tleh, nakar je vodja izmene rekel da se jih zapakira normalno in da v prodajo.

Skratka po mojem delu se meku ogibam je pa res da drugod pogosto ni bistveno bolje.

poweroff ::

Slaba - v smislu slabe hranilne vrednosti, tik pred potekom uporabe, neustrezno hranjena,... ter razni "ostanki". Nekakovostna, ja.

Prvi dokaz o možganskih poškodbah, ki jih provzroca MSG, je bil objavljen že leta 1957 (Lucas, D.R. and Newhouse, J. P. The toxic effect of sodium-L-glutamate on the inner layers of the retina. AMA Arch Ophthalmol 58: 193-201, 1957); prve raziskave in porocila o škodljivosti te kisline so bile objavljene leta 1968 (Kwok, R.H.M. The Chinese restaurant syndrome. Letter to the editor. N Engl J Med 278: 796, 1968); prvi izsledki o debelosti in drugih škodljivih posledicah uživanja MSGja pa so prišli v javnost leta 1969 (Olney, J.W. Brain lesions, obesity, and other disturbances in mice treated with monosodium glutamate. Science. 164: 719-721, 1969).


Naprej googlaj sam. Vsekakor malce večji "šit" kot voda.

Poleg Omega3 in Omega6 so seveda še druge. Recimo Omega 9 oz. vse nenasičene. Pa tudi srednjeverižne nasičene maščobe (ki so recimo v kokosovi maščobi) so v zmernih količinah zelo koristne.

Glede slabih pa ne pozabit na hidrogenizirane in transmaščobne kisline. So pa okusne, ja. ;((

Glodko je izjavil:

Olje v katerem se cvre je palmino. Temperatura je cca. 170 stopinj

Vsaj to. Palmino in kokosovo pri pregrevanju vsaj ne razvijeta strupenih razpadnih produktov (oz. manj kot ostala olja).
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

guest #44 ::

Okapi je izjavil:

Sicer pa na biološko umazano hrano je človeštvo že zelo navajeno,
Nedvomno, salmonela, E. coli, trihinela ..., na vse to smo že navajeni, ni panike. Glavno, da ni kakšnega E zraven>:D

O.


Govoru sem o manj resnih zadevah. Že z minimalnimi higienskimi pogoji se izogneš tem. Ne rabiš met rokavičke ko prijemaš meso pred peko, pult ne rabi bit zglancano čist.
Enrat ko še ni bilo tekoče vode so ljudje veselo jedli in ni blo nič večini od njih. Problem seveda se je pojavil ko gre za velike količine kjer je veliko ljudi imelo po rokah zadeve in marsikdo se ni niti držal minimalnih pogojev.
Skratka če šiptar si ne umije roke po vsakem evru ki mu daš, še ne boš staknu kako bolezen. Sicer pa tudi ti povečini si ne umiješ rok ko greš kam jest po žuranju.

Da pride salmonela in podobne zadeve more že bit orenk zafukano.


Problem kemikalji je ker so pač kronične ne pa akutne, gre za bioakumulacijo.
 autism

autism



Kemikalije naj bodo le v minimalnih količinah. Danes pa se jih šprica vsepovsot kot da je konec sveta.

Si sploh ne predstavljam kakšna je bila kvaliteta morja na naši obali 300 let nazaj. Tistih malo fekalij ki je blo se je itak razrečilo. Vsaj voda pa ni imela okusa po nafti.

Arto ::

Kaj je sploh definirano kot kemikalija? In gotovo ne gre pri vseh "kemikalijah" za bioakmuluacijo. Saj hrane ne konzervirajo s svincem.

BigWhale ::

Ma dejte nehat bluzit! V Sloveniji je statisticn najvec bolezni srca in ozilja v prekmurju, prav tako tezav s previsokim holesterolom. Pa nimajo nobenga McDonaldsa (Mogoce, ga ima Murska Sobota.). A mislte, da se uni kmetje iz Kupsincev vozijo v Mursko al pa v Maribor in se tam nazirajo z McDonaldsom in so zato vsi na terapiji za nizanje holesterola?

Stari hamburgerji? Vec kot deset minut stari hamburgerji, ki jih prodajajo? O joj! A ste ze kdaj jedli juho v restavraciji? Tako, k so jo zutri skuhal, vi ste jo pa zvecer jedl? Al pa, golaz. Se dva dni star je povsem uziten, eni celo pravjo da mora nekaj dni stat!

No, sam kemikalije so pa hudic, to se pa strinjam... V mesu je polno H20 in drugih kemikalij! Grozn!

fosil ::

Kdo ve kdaj pride Burgerking k nam?
Baje da se nekaj pripravlja.

Mi je McD že prav dolgočasen, isti meni majo že 20 let. Drugje majo skoz neko dodatno ponudbo pri nas pa skoz eno in isto.
Tako je!

hamax ::

Problem kemikalji je ker so pač kronične ne pa akutne, gre za bioakumulacijo.

Ce ne razumes podatkov, jih prosim ne siri okoli, ker ti bo kdo se verjel.
Glavni razlog za porast avtizma je vedno bolj natancna diagnostika in ne bioakumulacija.

Naprej googlaj sam. Vsekakor malce večji "šit" kot voda.

Subsequent research found that, while large doses of MSG given without food may elicit more symptoms than a placebo in individuals who believe that they react adversely to MSG, the frequency of the responses was low and the responses reported were inconsistent, not reproducible, and not observed when MSG was given with food.[14] No statistical association has been demonstrated under controlled conditions, even in studies with people convinced that they are sensitive to it.[14][15][16][17]

[14] Geha RS, Beiser A, Ren C, et al. (April 2000). "Review of alleged reaction to monosodium glutamate and outcome of a multicenter double-blind placebo-controlled study". J. Nutr. 130 (4S Suppl): 1058S-62S. PMID 10736382.
[15] Tarasoff L., Kelly M.F. (1993). "Monosodium L-glutamate: a double-blind study and review". Food Chem. Toxicol. 31 (12): 1019-1035. doi:10.1016/0278-6915(93)90012-N. PMID 8282275.
[16] Freeman M. (October 2006). "Reconsidering the effects of monosodium glutamate: a literature review". J Am Acad Nurse Pract 18 (10): 482-6. doi:10.1111/j.1745-7599.2006.00160.x. PMID 16999713.
[17] Walker R (October 1999). "The significance of excursions above the ADI. Case study: monosodium glutamate". Regul. Toxicol. Pharmacol. 30 (2 Pt 2): S119-S121. doi:10.1006/rtph.1999.1337. PMID 10597625.

Saj bi sel poiskat tiste raziskave, ki si jih ti prilimal, samo se mi resno ne ljubi brat 40+ let starih studij.

detroit ::

Jst jem čajniz fud pa vem da je vse mastno ene 10x bolj kot McMaščobalds in vem da je vse pod higienskim kriterijem...oz. vsaj tko zgleda:P Redit sm se pa začel odkar sm nehal migat, v vampek seveda. Once a six pack now a one pack po domače vam pek
Skero

guest #44 ::

Arto je izjavil:

Kaj je sploh definirano kot kemikalija? In gotovo ne gre pri vseh "kemikalijah" za bioakmuluacijo. Saj hrane ne konzervirajo s svincem.


Vse tiste snovi, katere v naravi skoraj ni mogoče, da bi same nastale in se znašle tam kjer jih dajemo. slabe "kemikalije"...škropiva, ojačevalci okusa, konzervansi, snovi v rpevelikih "nenaravnih" koncentracijah, nečistoče ki se not znajdejo,...
Sadje posuvajo s žveplom, da nebi izgubilo barve. Žveplo je sicer pomemben element, sam v takih koncentracijah ga nimamo kej uživat.
Škropiva pogosto vsebujejo kake POPe, težke elemente in na sploh spojine, ki jih 2 miljona let nismo zauživali.
Rimljani so dodajali svinčev sladkor v vino, čeprav so že takrat vedli, da svinec škodi. Sam kaj, ki drugače "ni šlo".

Se dobro zavedam, da brez škropiv ne gre...bi pa rad, da prodajajo izdelke z npr 50% manj škropljenja kot je običajno praksa. Sam kaj, ki so cene ponavadi zasoljene...ker je to kao luksuz. Krneki. Mene sicer ne mori kak črv tu pa tam, ali kaka jabolka grde oblike.
Mislim, da pridelovalci škropijo preveč. Rad bi najdu pridelovalca, ki vodi dosledno evidenco pridelave, katere agrofarmacevtske zadeve je uporabljal in koliko. Ne rabim BIO pridelave jz, 50% BIO mi je dovolj.

Se pa strinjam, da nemorem pokazat direktne povezave med avtizmom. Šlo je bolj za efekt. Rad pa vrjamem, da vse to kar spuščamo v okolje prej sli slej pride v prehranjevalno verigo in nek efekt že ima. Če se da delat podobne kakovosti z manj uporabe "kemikalij" zakaj pa ne. Že tako smo v okolju tolk izpostavljeni, raje ne pretiravamo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

detroit ::

do 50% najdeš na policah naših veledobrih trgovcev. Spremlja jih etiketa BIO in neke visoke cifre (pa ne mislim BAR kodo hehe čeprav je cena lih tm nek:)
Skero

guest #44 ::

Sicer pa:

http://amritsarhelp.com/scientist-links...

Ne trdim da bomo jutri vsi pomrli. Sam en črv več me pač ne moti tolko.
Zadnjič se je nekdo pritoževal, da mu gre na kurac da se koščice pri breskvah razpolavljajo. Nepredstavljivo! :| Če se izkaže, da neko škropivo prepreči pokanje koščic ga definitivno bodo začel špricat. Pač ljudje postajajo preveč občutljivi na vsako malenkost.

Sicer pa gojim svoje sadje doma. Škropljenje je nuja, vendar jaz pač škropim z manjšo koncentracijo in škropim natančno. Nima smisla razmetavat z škropivom...je drago in škodljivo. Nej se raje sponzorira razvoj kakih avtomatskih škropilnikov, ki so računalniško vodeni, bolj efektivni. Običnega kmeta pač ne bo brigalo preveč. Raje kot subvencionirat sončne celice ali vetrnice naj omogočijo sodobno tehnologijo kmetovalcu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

D3m ::

Awwww pa tok dobr video. :8) Damn twirp.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Furbo ::

Ko tule berem zadeve, bi še pomislil, da imajo samo v McD mastno hrano, sicer pa vsi samo nemastno hrano papamo cele dni.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

whatever ::

BigWhale je izjavil:

Ma dejte nehat bluzit! V Sloveniji je statisticn najvec bolezni srca in ozilja v prekmurju, prav tako tezav s previsokim holesterolom. Pa nimajo nobenga McDonaldsa (Mogoce, ga ima Murska Sobota.). A mislte, da se uni kmetje iz Kupsincev vozijo v Mursko al pa v Maribor in se tam nazirajo z McDonaldsom in so zato vsi na terapiji za nizanje holesterola?

Stari hamburgerji? Vec kot deset minut stari hamburgerji, ki jih prodajajo? O joj! A ste ze kdaj jedli juho v restavraciji? Tako, k so jo zutri skuhal, vi ste jo pa zvecer jedl? Al pa, golaz. Se dva dni star je povsem uziten, eni celo pravjo da mora nekaj dni stat!

No, sam kemikalije so pa hudic, to se pa strinjam... V mesu je polno H20 in drugih kemikalij! Grozn!


Raje ti nehaj bluzit, ko cele dneve ješ samo čokolado, čokolešnik in pepsicolo! Pa še McDonalds povrhu zagovarjaš. Kmetje v prekmurju nimajo nobene veze. Zakaj misliš, da je veliko Američanov predebelih? Supersize me si poglej.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

sss ::

Nekdo je dal quote citata kjer tip prav, da se olje resnično zamenja samo 1x mesečno.
A se vi zavedate kakšn velik bullshit je ta trditev?
S takim tokom obiskovalcev, kot ga ima MCD NI ŠANS da zdrži olje 3 dni kamoli 1 mesec
Je pa res, da obstajajo na trgu kemikalije, ki se lahko dodajajo olju za podaljšanje obstojnosti le tega.
Navkljub temu dodatku pa nikakor ne zdrži olje 1 mesec.

System je izjavil:

Nima veze.
McDonalds je hitra prehrana = Slaba prehrana.
Ima polno nasičenih maščob, pomfri je npr. potopljen v olje tudi po več ur.
Vglavnem nemoreš rečti ene pozitivne stvari čez Mc hrano.

- slaba prehrana je enolična prehrana
- Pommes fritess je potopljen v olju več ur? A SI KEJ KADIL PREDNO SI SEDEL ZA RAČUNALNIK?
- McD je tipična comfort food. JE OKUSNA velikemu delu prebivalstva. Če te kej moti se obrni in odkorakaj.

whatever ::

Slaba prehrana je enolična prehrana. Popolnoma drži. Toda zahajanje v Maca več kot 1x tedensko je tudi "enolično". Čeprav vzameš en dan Big maca, drug dan pa double cheesa. Skratka z Macom ni nič narobe, če ga ne obiskuješ prepogosto. Kar je narobe, je da Američani hodijo v Maca vsak dan, ker druge možnosti nimajo, pol pa se čudijo zakaj je toliko debelih.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

sss ::

Glodko je izjavil:


Roke se načeloma umije samo 1x tj. ko prideš na delo


Kdo za hudiča ti pa brani, da si jih ne umiješ pogosteje.
Hudičevi študenje, a se nisi nič naučil pri HACCAPu?


also, mathai, blazno zoprn si s svojim "mcshitty" odnosom.

Arto ::

Sej v čizu je not meso, kruh, vzorec kumarice, kečap, zenf in sir. To niti ni tako enolično. Pomoje bi veliko prej zbolel, če bi vsak dan jedel samo burek, kot pa mcdonalds hrano.

EEDEEOT ::

avtor te teme serje klamfe. očitno je, da nimaš pojma in govoriš v tri prazne.

whatever ::

Kaj mislite, da Supersize me laže?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Arto ::

whatever je izjavil:

Kaj mislite, da Supersize me laže?

Ja. Ker se je prenažiral s hrano. Če je na začetku pojedel tolk da je kozlal. Če poješ neko normalno količino ni nič narobe, tudi če ješ to vsak dan. Če se pa prenažiraš, boš pa tud ob sojinih kalčkih zbolel.

whatever ::

Torej je lažnive narave tudi prispevek v Supersize me, del filma, ki govori o inštituciji za prevzgojo težavnih, nasilnih mladostnikov, kjer so se rezultati bistveno izboljšali, od kar niso jedli več McDonalds hrane, ampak neko normalno, lahko bi se reklo "evropsko" prehrano?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

sss ::

Ne gre za to da laže.
Gre za to da izkorišča hype/gonjo proti hitri prehrani.

Kot si že sam zgor ugotovil. Model se je basal s samo in le mcdonalds hrano.
Je enolična, bogata z OGH, beljakovinami in maščobami
NIHČE tu ne trdi da je mcd hrana "zdrava" ampak, da je okusna.

DAMN, kok me motite s svojim svetohlinskim pridiganjem

whatever ::

Ja, okusna je. Sej pravim, v mejah normale pa bo vse OK. Je pa fundamentalna težava ameriške (naše na srečo (še?) ne), da mnogi ljudje nimajo druge opcije kot Maca. Enostavno - stradaj ali žri fast food vsak dan.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Šimpanz ::

Jaz prav rade jem v MD ene dvakrat na mesec.

whatever ::

To je v redu, tudi sam kdaj zavijem tja. Ampak sem prepričan, da boš opazil težave v zdravju in počutju, če boš tam žrl vsak dan. Tudi, če se NE prenažiraš.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

hamax ::

Torej je lažnive narave tudi prispevek v Supersize me, del filma, ki govori o inštituciji za prevzgojo težavnih, nasilnih mladostnikov, kjer so se rezultati bistveno izboljšali, od kar niso jedli več McDonalds hrane, ampak neko normalno, lahko bi se reklo "evropsko" prehrano?

Jaz bi tu najprej pomislil na correlation/causation problem. Verjetno njihova raziskava ni bila ne vem kako dobro kontrolirana. Sicer pa tezko govorim, ker se nisem prevec poglobil.

para! ::

whatever je izjavil:

To je v redu, tudi sam kdaj zavijem tja. Ampak sem prepričan, da boš opazil težave v zdravju in počutju, če boš tam žrl vsak dan. Tudi, če se NE prenažiraš.

Tud, če boš vsak dan jedel masten zrezek in krompir boš opazil težave v zdravju :>

lp
Death before dishonor!

whatever ::

hamax je izjavil:

Torej je lažnive narave tudi prispevek v Supersize me, del filma, ki govori o inštituciji za prevzgojo težavnih, nasilnih mladostnikov, kjer so se rezultati bistveno izboljšali, od kar niso jedli več McDonalds hrane, ampak neko normalno, lahko bi se reklo "evropsko" prehrano?

Jaz bi tu najprej pomislil na correlation/causation problem. Verjetno njihova raziskava ni bila ne vem kako dobro kontrolirana. Sicer pa tezko govorim, ker se nisem prevec poglobil.


Pametno razmišljaš in se strinjam. Delno je vzrok psihoterapija in druge metode, ampak zdrava prehrana sodi zraven k zdravemu načinu življenja.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

whatever ::

Supersize me govori o McDonaldsu (al pa Burger Kingu, Dairy Queenu,...), skratka o fast foodu kot o družbenem problemu (Amerike). Jaz tudi. Jaz ne kritiziram Maca kot restavracije kot take, in se ne sekiram pretirano zato, če moj burger, na katerega grem tja 1x mesečno, čaka name 30 minut namesto 10. Še bistveno večji družbeni problem Amerike je naprimer zagovarjanje pravice slehernika do posedovanja strelnega orožja. Na splošno sem vesel in ponosen, da sem Evropejec in Slovenec, in ne želim, da postane Evropa še ena Amerika, ali Iran ali Kitajska.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Steinkauz ::

sss je izjavil:

Nekdo je dal quote citata kjer tip prav, da se olje resnično zamenja samo 1x mesečno.
A se vi zavedate kakšn velik bullshit je ta trditev?
S takim tokom obiskovalcev, kot ga ima MCD NI ŠANS da zdrži olje 3 dni kamoli 1 mesec
Je pa res, da obstajajo na trgu kemikalije, ki se lahko dodajajo olju za podaljšanje obstojnosti le tega.
Navkljub temu dodatku pa nikakor ne zdrži olje 1 mesec.


Olje se menja enkrat tedensko

black ice ::

BigWhale je izjavil:

V Sloveniji je statisticn najvec bolezni srca in ozilja v prekmurju, prav tako tezav s previsokim holesterolom. Pa nimajo nobenga McDonaldsa (Mogoce, ga ima Murska Sobota.)

V Murski Soboti Mac´a (zaenkrat) ni.

Ciganska pečenka, bujta repa, domača šunka, bograč, gulaž, zaseka, meso iz tünke, domača jetrna pašteta in zraven kruh iz domače krušne peči... Lahko nadaljujem v nedogled. Komur se ne pocedijo sline vsaj ob eni izmed naštetih jedi je mrtev ali hudo moten. Druge možnosti ni. :D

Da me ne boste napadli kako smo vsi Prekmurci zavaljeni, dodam še slednje: ravno danes (pardon, včeraj) sem po radiu poslušal pogovor z neko lokalno zdravnico, ki je dejala, da se zdravstveno stanje v Prekmurju nasplošno izboljšuje. Sicer počasi, ampak kaže na bolje. Kolikor sem opazil v domačem kraju, so ljudje v zadnjih 5 letih začeli gledati na rekreacijo popolnoma drugače. Lahko bi dejali, da so se "bali" rekreacije. Zadnje čase opažam čedalje več kolesarjev po cestah, starejših ljudi, ki se sprehajajo, mladina šiba v fitnes... itd itd. Skratka, obrača se na bolje.

gendale ::

whatever je izjavil:

Kaj mislite, da Supersize me laže?

supersize direktno ne laže, ampak svoj eksperiment zastavi tako, da mu bo sigurno pokazal željene rezultate
on je spravil gibanje na minimum in hkrati pojedel nekje 50-100% kalorij več kot jih je potreboval
da bo to povzročilo pridobivanje maščobe, slabšanje krvnih izvidov, itd. bi ti lahko povedal vsakdo, ki se vsaj malo spozna
prav tako bi se isto zgodilo tudi če bi namesto z mcd hrano tak presežek ustvaril s kako drugo (je pa res, da ja z mcd hrano zelo lahko pojesti veliko kalorij)

kar je on storil v tem filmu je podobno temu scenariju:
jaz vsak dan spijem 2l vina, po 1 mesecu imam v krvi povišane jeterne encime, nato pa trdim, da je za to krivo pitje vina, pozabim pa omenit, da bi se isto zgodilo tudi z enako količino alkohola iz žganja/piva/...

Matev ::

v dokumentarcu super-size-me človek poje tolikšno količino hrane ki je potrebna za normalno življenje
mišljeno seveda za vsa hranila ki jih mora človeško telo dobiti...

v mc hrani je zelo malo hranil, in zelo veliko prazmih kalorij

na koncu je človek debel in hkrati izstradan določenih snovi

hrana v mcdonaldu je totalno neuravnovešena

whatever ::

Včasih že malo več poje, ker se kao ne more upreti predlogu kelnarce v Macu, da bi vzel supersize meni. Ampak če greš vsak dan k Ježu jest, pa vzameš vsak dan nekaj drugega + solato, ti po enem mesecu verjetno ne bo nič. Če ješ pa vsak dan v Macu in magari vzameš tisto njihovo plastično solato in vsak dan drug burger, boš pa po enem mescu na pol poti unga v supersize me. In to je družbeni problem Amerike, da mnogi žrejo fast food dobesedno vsak dan, pa naj bo to Mac al pa Burger King al pa Pizza hut al pa predpripravljena hrana v mikrovalovki. Ker je poceni in garajo kot žvina, da niti človeško jesti nimajo časa. Restavracije z normalno prehrano so pa drage ali pa maš all-you-can-eat in so spet tam.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Matako ::

^ Kaj pa vem. V vsakem srednjem do večjem mestu v ZDA je izbira restavracij, kjer se lahko usedeš in naročiš načeloma boljša kot v Sloveniji in imajo čisto v redu hrano. Če jo hočeš naročiti, seveda.

Recimo meso je v vsakem zakotnem steakhouse bistveno boljši kot v povprečni slo. restavraciji - v Sloveniji večina restavracij sploh ne zna pripravljati mesa, mimogrede. Nobenega. Cene so lahko tudi čisto ok, če malo vključiš pamet. V manjših mestih dražjih restavracij itak ni, v večjih se pač izbira, saj je vse jasno. Tipično imaš v večjih mestih tudi ogromno lokalnih kuhinj, ki so čisto dovolj avtentične celo za visoke slo-techovske kriterije, LOL.
Itak, da je tudi obratov s hitro prehrano ene 3x več - po mojem celo na prebivalca, čeprav je res, da se barabe jasno vedno nagužvajo vsi eden zraven drugega okrog šol oz. kjerkoli se izplača.

Skratka, v ZDA se da večinoma z lahkoto zdravo jesti zunaj.

Problem je v ljudeh. Za začetek čisto preveč ljudi je v stilu izpred 100 let razne "western" zajtrke - jaz sem osebno to kar težko gledal. Ravno tako se večinoma preveč je zvečer oz. pozno popoldne, ker je to običajen urnik. Že samo to dvoje te lahko zredi 1-2-3.

Ampak to težavo imamo tudi pri nas. Prej omenjeno Prekmurje ima resničen problem, ker se bašejo s kmečkimi obroki.. a fizično dela ne več nihče toliko.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Timurlenk ::

Matev je izjavil:

v dokumentarcu super-size-me človek poje tolikšno količino hrane ki je potrebna za normalno življenje
mišljeno seveda za vsa hranila ki jih mora človeško telo dobiti...

v mc hrani je zelo malo hranil, in zelo veliko prazmih kalorij

na koncu je človek debel in hkrati izstradan določenih snovi

hrana v mcdonaldu je totalno neuravnovešena



za normalno življenje je potrebno pojesti 3 supersized menije na dan? aha, kul


v prekmurju pa se stanje izboljšuje, ker vedno več vina prodajo in vedno manj sami požlampajo >:D

Matako ::

^ Na žalost imam tudi tukaj drugačno osebno izkušnjo :(. Sami Prekmurci radi potarnajo (ta tudi na splošno radi počnejo), da je danes vino težje prodati, ker "ga je povsod dovolj". No to je govoril tip, ki mi je ponujal tipičen prekmurski "žveplov glavoboljac"... in ga tudi sam veselo tankal. Velikokrat je v Prekmurju imeti "gorice" nek statusni simbol in potem kar pridelujejo neko vino.
/\/\.K.

harvey ::

Prekmurje ima poleg težav z vinom (beri alkoholizmom) tudi režim prehrane z veliko maščob živalskega izvora in ta kombinacija v večji meri vpliva na to, da je tam pričakovana življenjska doba med najnižjimi v Sloveniji.

Timurlenk ::

v glavnem neka kmetija pri zg. kungoti, ki ima muškata in savinjon (nekje v gromozanskem klancu se pride do njih): to je najboljše vino ewah


pitno ko hudič, spiješ pa 2 deci, pa te rukne hh


pa dejaansko je res odlično za pit, ni neka domača kislica

aja, z alkoholizmom imajo drugače največ problema v halozah, ne v prekmurju ali prlekiji

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

whatever je izjavil:

Raje ti nehaj bluzit, ko cele dneve ješ samo čokolado, čokolešnik in pepsicolo! Pa še McDonalds povrhu zagovarjaš. Kmetje v prekmurju nimajo nobene veze. Zakaj misliš, da je veliko Američanov predebelih? Supersize me si poglej.


Cokolino, prosim, da si pri svojem obtozevanju natancen. Ok?

Kmetje v prekmurju IMAJO se kako predobro vezo. Gre za to, da je tipicna 'slovenska hrana', hrana, ki jo ljudje najpogosteje jedo doma, prav taksna, oz. se hujsa, svinjarija kot McDonalds. A mislis, da je pa pol kile prazenega krompirja in dva dunajska zrezka kaj bolj zdravo?

Supersize me je pa traparija! Meritve sladkorja so bile vse precej mimo. Sladkor v krvi niha huje kot pijanec okol kandelabra. Tip bi moral delat poizkus tri mesece ali pa pol leta, da bi lahko zagotovo trdil, da mu je cuker narasel na globalni ravni.

Americani so komaj kaj bolj debeli od evropejcev, ce sploh so. Problem je pa zivljenski slog in ne samo prehrana. Jaz sem zivel od McDonaldsa pol leta, pa se mi nikjer ni nic poznalo. Na hodijo v McDonalds vsak dan in imajo POLNO drugih moznosti, imajo priblizno 30x vec moznosti za prehranjevat se, kot jih imamo mi tukaj. Ritem zivljenja in pomanjkanje gibanja je najvecji problem. Seveda bi lahko vnos kalorij zmanjsal, to vsak ve ampak ni problem samo McDonalds in hitro pripravljena hrana.

whatever je izjavil:

Torej je lažnive narave tudi prispevek v Supersize me, del filma, ki govori o inštituciji za prevzgojo težavnih, nasilnih mladostnikov, kjer so se rezultati bistveno izboljšali, od kar niso jedli več McDonalds hrane, ampak neko normalno, lahko bi se reklo "evropsko" prehrano?


Lazniv najbrz ne je pa subjektiven. Enkrat so v enem vrtcu naredili poizkus in stestirali tisto legendo: "otroci so bolj divji, ce jedo vec cukra". So futrali eno skupino otrok z zdravimi prigrizki, drugo pa s sladkarijami. Divja je bila prva. Ne zaradi tega kar so jedli ampak zaradi tega kar so poceli.

Timurlenk je izjavil:

pitno ko hudič, spiješ pa 2 deci, pa te rukne hh
pa dejaansko je res odlično za pit, ni neka domača kislica

aja, z alkoholizmom imajo drugače največ problema v halozah, ne v prekmurju ali prlekiji


Dobro vino te nikoli ne 'rukne'.

Keyser Soze ::

Ej, sori če to rečem. Ampak v tejle temi je 90% bebcev. Kdor dokumentarce tipa "Supersize me" jemlje kot "suho zlato" oz. njihove rezultate smatra za popolnoma pravilne in merodajne mu resno fali kakšen kolešček, predvsem pa sposobnost kritične presoje kvalitete informacije, ki mu je posredovana.

Tip je šel popolnoma ven iz vseh normalnih proporcev in zašel v neke ekstreme, samo zato, da postavi svojo hipotezo na padestal resnice. Še celo tako daleč je šel, da je iz prehrane izločil solato in vodo, ki jo drugače tudi na meniju v McDonaldsu, in se osredotočil zgolj na Coca-Colo, pomfri in Big Maca. Popolnoma je opustil gibanje, cel dan ležal in se smilil samemu sebi, ter se praktično prepričal v "uspeh".

Res, zelo merodajna raziskava, katere izsledki so nekaj na kar se lahko zanesemo.

V bistvu bi prosil, da se neha omenjat to blamažo od dokumentarca, ker meče slabo luč na vse filme tega žanra, in se osredotočite na kakšne bolj kredibilne, znanstvene vire.

P.S.: Bom malček poguglal za enim linkom. Enga osebnega trenerja, ki je enkrat na bodybulding.com, al je bil BFL.com, objavil svojo lastno raziskavo, en mesec trajajoč eksperiment, kjer je običajno prehrano zamenjal za McDonalds prehrano. Dodatki, gibanje, stil življenja, ipd. je ostal isti.
OM, F, G!

poweroff ::

gendale je izjavil:

whatever je izjavil:

Kaj mislite, da Supersize me laže?

supersize direktno ne laže, ampak svoj eksperiment zastavi tako, da mu bo sigurno pokazal željene rezultate
on je spravil gibanje na minimum in hkrati pojedel nekje 50-100% kalorij več kot jih je potreboval
da bo to povzročilo pridobivanje maščobe, slabšanje krvnih izvidov, itd. bi ti lahko povedal vsakdo, ki se vsaj malo spozna
prav tako bi se isto zgodilo tudi če bi namesto z mcd hrano tak presežek ustvaril s kako drugo (je pa res, da ja z mcd hrano zelo lahko pojesti veliko kalorij)

Ampak v resnici ni bilo tako. V resnici so mu tisti dohtarji na začetku rekli, da se ne bo zgodilo nič.

Strokovnjaki, saj veste. :D

In ja, noben ne pravi, da so slovenske gostilne pa boljše. Sem rekel - ne primerjat slabega s slabšim.
sudo poweroff

Keyser Soze ::

Down-size-me

BB.com povzetek

Tole je samo izhodišče, za tiste ki hočejo razumet problem malo globlje.
OM, F, G!

Gregor P ::

mikena je izjavil:

hkrati pa od svojih delavcev zahteva, da napitnino spravijo v blagajno in ne v žep.
Kar se napitnin tiče, se še dobro spomnim pred leti v tujini, ko sem hotel pustiti napitnino in mi je blagajničarka na McD lepo dejala, da jo ne sme prejeti, lahko sem jo pa dal v nek šparovček za otroke v stiski in tam je še danes tako. Kako točno je pri nas na vem (torej če je napitnina tudi namenjena v dobrodelne namene), vendar sem še vedno dobil ves preostanek denarja takoj nazaj brez vprašanja (torej sploh še nisem prišel v situacijo, ko bi imel čas dati komu napitnino, ker se vse pač odvija avtomatično hitro).

Kar se pa tiče zdravega prehranjevanja, pa resno upam da ni nihče na neki posebni "zdravi dieti" v Mc-u8-O Tja greš pač logično zgolj neki prigriznit, običajno v pomanjkanju časa in samo zaradi okusa, v popolnem zavedanju, kakšno vrsto hrane ješ (mimogrede so nas o takšni hitri prehrani učili tudi v šolah itd.).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

LexLuthor ::

McDonalds - raj za ljubitelja enega največjih strupov, ki nam ga skorumpirana mafijska politika daje v hrano - mononatrijevega glutamata (vtipkaj Google: MSG). To je močan ojačevalec okusa, zato je tam vse tako dobro, še hamburgerji iz najslabše vrste mesa. O toksičnosti tega strupa pa kdaj drugič... hrana zmagovalcev!
www.pasice.si
««
3 / 16
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Burger king v btc (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
964183900 (8963) ahac
»

Nobel Kebab (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30139968 (26414) Mare2
»

McDonald's - Ptuj & Lesce (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6417728 (13088) Gremio
»

Dober hamburger v centru Ljubljane (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7527839 (24931) Brias
»

Kebab vs. ostala hitra hrana (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15245112 (40777) PINki

Več podobnih tem