» »

Pomoč pri zvočni kartici

Pomoč pri zvočni kartici

sabrobi ::

Ob nakupo novega računalnika z matično ploščo ASUS P7P55D - Motherboard - ATX - iP55 na kateri je intigrirna zvočna VIA VT1828S Audio 7.1 sicer ne vem kdo je proizvajalec te kartice če kdo ve bi bil vesel tudi te informacije.Moj problem pa je sledeč in upam da ga bom rešil z pomočjo vas ,ki ste večji profiji kot pa sem sam.Priklopil sem optični kabel, ki je povezan na reciver in sistem zvočnikov lepo igra vendar mi ne igrajo navadni zvočniki priklopleni na navaden izhod problem je da mi igrajo samo namizni zvočniki ali pa sistem zvočnikov nikakor ne znam narediti da bi mi igrala oba sistema se pravi sistem zvočnikov prek SPDIF-Izhod in navadna računalniška zvočnika prek Audio - Line-Out upam da z vašo pomočjo najdem rešitev zahvaljujem se usem za pomoč in za čas ki ga porabite za pomoč HVALA
stran domoje matične:http://www.sestavi.si/index.php/configu...

Xserces ::

mau se igrej z driverji...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Wisor ::

Upam da zadevo resis, drugace mas pa na voljo kej tazga

V svoji kisti mam Sound Blastera Audigy SE, pa AKGjeve slusalke, pa ne menjam za nic na svetu :))

jRk0 ::

na teh integriranih se ne bo dalo imo. na live mas recimo s kx driverji moznost uporabe kateregakoli izhoda kot stereo out in mas na izbiro s kerega ti spila - kao vec zvocnih v win in lahko v programih nastavljas
You fuck up once, you loose two teeth.

hvala vam ob pomoči zgleda da bom mogu nabavit zvočno kartico zdej me pa zanima katero naj kupim da bom dobu zvok prek optike na reciver da bodo igrali sistemski zvočniki in da bom na to kartico lahka prklopu tud navadne računalniške zvočnike in bosta igrala oba sistema hvala za vaš trud in pomoč

Še neki g.Xserces naložu sem driverje ki sem jih dobiu poleg in v samih nastavitvah pač lahko določim spidf kot primarno napravo in mislim da zvočnike kot napravo za komunikacijo neki tazga se mi zdi sam igra mi potem samo sistem ki ga določim kot primarno zadevo mislim da se mi bo počas zmešal brez vas mi ne bo uspelo hvala

Prosim tudi če mi lahko kdo da link mogoče do najnovejših drajverjev za to zvočno če bi mogoče to kaj spremenilo zadevo hvala

Prosil bi g.jRk0 če mi lahko mal podrobneje opiše oziroma pove kar po domače ker nisem najbol razumel kaj mi želi povedat hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sabrobi ()

klinker ::

Kaj pa preko receverja nebi slo? Poglej ce ima kak output za dodatne aktivne zvocnike.

g.klinker veš zadeva je taka da je računalnik kar nekaj m odaljen od reciverja problem je sam da mam optikom do reciverja zvočniki igrajo navadne zvočnike mam prkloplene pa ne igrajo ko se igra z nastavitvami lahka pridem do tega da igrajo samo računalniški zvočniki ali sistemski zvočniki al samo slušalke nikakor pa mi ne uspe da bi igrali recimo računalniški zvočniki pa recimo slušalke al pa sistemski pa računalniški vedno igrajo samo eni tist ki jih določim kot primarni vesel sem usake vaše pomočiče bi gdo vedel še kaj več lahka dam tud tel številko hvala

jas bi namreč rad ko gledam film poslušam prek reciverja ko pa ne pa bi rad da mi delajo samo računalniški zvočniki oziroma moja gleda film js pa igram igro in poslušam zvok prek slušalk hvala:'(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sabrobi ()

klinker ::

Ce prav razumem imas tudi TV priklopljen na PC kot sekundarni monitor za filme in bi rad da gre zvok od filmov preko S/PDIF, igre in ostalo pa na navadne izhode.
Sem si malo pogledal nastavitve od VLCja in kot vidim imas pod preferences/audio za obkljukat "use S/PDIF when available". Mogoce bo VLC predvajal samo preko njega, ostalo pa na ostalih izhodih, poskusi. Drugace pa se zal nisem nikoli srecal s tem problemom tako da zal ne morem kaj dosti pomagat. Mogoce se z dvemi zvocnimi da nastavit keri program bo fural kero zvocno...probaj si sposodit od koga kako zvocno lih za potestirat ce gre.

JeZo ::

Ce sm prav razumel imas en sistem zvočnikov priklopljem preko spdifa in bi rad priklopil še namizne zvočnike,

Mislim, da se back panel priklopi za zvočno v tem primeru izklopijo, a si probal zvočnike priklopit na front panelu?

Pa obvezno morajo biti naloženi pravi gonilniki, ne valjajo gonilniki od W7.

LP!

g.JeZo katere gonilnike mi priporočaš zdej imam nameščene najnovejše in sicer za sistem windows 7 32 bit ki sem jih dobil na uradni strani asusa.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19627635 (14891) psytoma
»

Zanima me sledeče ?

51601 (1372) Scorpia
»

SPDIF

152778 (1939) CaqKa
»

katere 5.1. zvočnike?