» »

Gaming PC za 1k

Gaming PC za 1k

Gatsu ::

Bliža se izzid novega dodatka za WoW in še nekaj drugih zanimivih iger tako da mislim da je čas da upokojim FSC Esprimo z E8400 in trenutno GF 250GTS, ki enostavno ni več kos nalogi, saj v raidih fašem čisto prehude padce fpsja, mašina je sicer super a za igričarja enostavno premalo fleksibilna... odsotnost možnosti navijanja procesorja, slab pretok zraka v ohišju in omejenost na praktično samo kratke grafične, ter nedelovanje ATI 5xxx serije na tej fsc plati...

Diske in napajalnik že imam. Mushkin HP-580AP bi moral povsem zadostovati za naviti I5 + eno grafično kartico.

Procesor: I5-760
Matična: Asrock P55 Extreme4 - 4xUSB3+4xSata3+SLI vse to za majhen denar in celo na testu se je odlično odrezala.
Ram: DDR3 1600MHZ 4G KIT - kvaliteta ramov ni več tako pomembna kot v časih C2D ali se motim?
Grafična: Palit GTX 460 1GB - enostavno best buy za to ceno, po odzivih na netu sodeč se jo da z lahkoto naviti preko 800mhz in z novim biosom je odpravljen tudi hrup.
Ohišje: CM Haf 922 oz CM 690 II ADV Tukaj imam še največjo dilemo... 922 ima boljši videz in prepih, 690II pa več funkcij :)
CPU Cooler: Scythe Mugen II če ima kdo kak boljši predlog za podoben denar na dan z njim
SSD: OCZ Agility 2 60gb oz Kingston V 64GB Prvi je seveda absolutno boljši a zato tudi krepko dražji. Morda bi bilo tu najbolje počakati celo do izzida novih Intelovih ko naj bi bile cene 80GB enake trenutnim 40GB.

Evo to bi moralo zadostovat za kar nekaj, časa nakar bi dodal še eno 460ko in bil srečen še dlje :) Še najbolj me muči odločitev o izbiri ohišja in pa ali je sigurno vredno dati krepkih 50 eur več za boljšo plato ki ima SLI + USB3 + SATA3 - npr Gigabyte UD4.

janezek67 ::

Imaš tudi rame in soliden procesor. Zakaj pa ne kupiš eno ATX ohišje, plato npr. ASUS P5QL Pro in novo grafično kartico (npr. ATI 5850).

Gatsu ::

zato ker bo ta FSC ostal kot drugi računalnik in se bom znebil tega k ga mam v podpisu :P

BALAST ::

@Gatsu, konfiguracija, ki si jo izbral, je odlična!

Kvaliteta Asrock p55 je zadovoljiva, sem jo tudi sam priporočil in sestavil konfiguracijo na njej. Brez problema se navije na 4Ghz!
Kvaliteta ramov je manj pomembna kot pri DDR2, tudi če boš navijal ne bo več kot 1-2Fps izboljšanja. Je pa 1600Mhz priporočljiva, če slučajno misliš imeti procesor na 4Ghz in več.
Grafične Palit je v redu, ampak iz mojih izkušenj na gtx260, ki se je slabše navijala od konkurence, bi raje priporočal drugo znamko. (nič pretresljivega drugače)
Ohišje imam doma CM 590 in HAF 922, pa mi je HAF zaradi večjih ventilatorjev boljši ,čeprav imam na obeh vodno hlajenje, res pa da sta oba s protiprašnimi filtri samo od spredaj, tako če imaš veliko prahu v sobi, raje vzemi CM 690, ki ima več protiprašnih filtrov.
Mugen 2 je najboljši hladilnik za svojo ceno, čeprav malce štorast pri vgradnji.
Pri SSD ne boš opazil veliko razlike in za moje pojme je najbolje da vzameš cenejšega.

Gatsu ::

@Balast: Ja sej vem da imajo Palit malo slabše hlajenje kot npr MSi Cyclone, Gigabyte, Evga ipd, samo če grem v nakup npr danes potem enostavno nimam izbire ako nočem dat skoraj 30EUR samo zato da bom imel 1-2 fps več. Kar se ohišij tiče pa res škoda da Haf922 nima tud tistega sata baya, ker včas komu tut kak pc štimam in v tem primeru ni treba odpirat kište, sam vseen mislim da boljše hlajenje pri Haf odtehta, ker nimam klime v stanovanju zaenkrat in je letos polet blo pomoje tut prek 28 stopinj v stanovanju :P

Aja še to kakšen je pa dostop do ramov ob nameščenem mugnu z ventom na desni strani?

flipr ::

Gatsu: dober build samo mislim, da glede na to, da boš komp uporabljal pretežno za gaming ne rabiš SSD, zato bi pri disku lahko malce prišparal in vzel Seagate Momentus XT Hibrida...320GB stane približno 120EUR, 500GB pa okrog 150EUR.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipr ()

dzinks63 ::

Iz druge podobne teme, komp za igre, za jurja:

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

Gatsu ::

flipr je izjavil:

Gatsu: dober build samo mislim, da glede na to, da boš komp uporabljal pretežno za gaming ne rabiš SSD, zato bi pri disku lahko malce prišparal in vzel Seagate Momentus XT Hibrida...320GB stane približno 120EUR, 500GB pa okrog 150EUR.


Hmm tale hibrid sicer zgleda zanimivo, ampak mislim, da ne bo imel večjega efekta pri špilu, ki bo največ laufal na tej mašini - WOW-u, ker ima le ta enostavno prevelike cabinet datoteke mpq in dvomim, da bi bil boost opazen. Namreč zakaj me mika nakup SSDjev, WOW vseskozi nalaga bodisi texture charov ki ti pridejo blizu, bodisi pokrajino ko greš naokoli z zelo hitrim flying mountom ipd in če maš grafične nastavitve na ultra se mi vsaj trenutno včasih celo zgodi da zadeva kar malo trza in ne samo počasi nalaga zadeve. Tudi po odzivih folka ki igra WOW in so nabavili SSD sodeč je to odlična investicija. 60gb bo povsem dovolj za Win7 + nekaj osnovnih programov + WOW, vse ostalo bom imel na obstoječih 1TB+1,5TB diskih.

Dzinks 63: Zanimiva konfiguracija, ki pa žal ne pride v poštev, ker sem se odločil za Intel, saj je AMD premalo cenejši, da bi upravičil slabše performanse in krepko višjo porabo energije - ter s tem višje temperature - test. Poleg tega se Intel bolje obnese v zame najbolj pomembni igri WOW. SLI oz boljše kartice od GTX 460 pa tudi ne rabim trenutno, ker ima trenutni 22" monitor max resolucijo 1680x1050.

Gatsu ::

Ekola zadeva naročena!

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

TOP ::

Tole ne boš več nadgradil.

bluefish ::

Kje si to naročil?

Gatsu ::

@bluefish: Pri Pixmanii-pro na firmo.

@Top: zakaj že? proc ne bo rabil nadgradnje, ker bo z lahkoto fural še 1-2 generaciji graf poleg tega je tu še sli in cfx.

TOP ::

Gatsu to se pa ne strijnam.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero ohišje? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22530794 (4558) kakopak
»

ohišje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15325618 (19828) kmetek
»

Nakup - Ohišje + Napajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
374988 (4568) national
»

Ohišje (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
709375 (7959) undertacker
»

top ohišje

Oddelek: Kaj kupiti
423368 (2246) frudi

Več podobnih tem