Forum » Kaj kupiti » Amazon Kindle
Amazon Kindle
Vanaks ::
Pred kratkim sem kupil Kindle Paperwhite in lahko rečem, da sem več kot navdušen nad njim. Vendar nisem hkrati tudi naročil primerni etui. Ker pa ne želim še več naročati iz Anglije, me zanima, če se da dobiti primerni etui tudi kje v Sloveniji ali bljižni okolici? ( mislim da je dimenzija 170x120x90 mm) , Hvala
Edit: Bi ta velikost ustrezala tudi paperwhitu:
http://www.bolha.com/racunalnistvo/tabl...
Edit: Bi ta velikost ustrezala tudi paperwhitu:
http://www.bolha.com/racunalnistvo/tabl...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vanaks ()
yayo ::
Ko sem šel imel Kindle Touch sem kupil enega od tele firme.
http://duragadget.com/categorylist/kind...
in bil precej zadovoljen. Isto firmo dobiš včasih na nemškem ali angleškem Amazon še bolj poceni. So Švicarji, tako, da ni dosti za čakati.
Drugače bi pa jaz za Paperwhite vzel tegale tukaj.
http://www.ebay.com/itm/ULTRA-SLIM-CASE...?
http://duragadget.com/categorylist/kind...
in bil precej zadovoljen. Isto firmo dobiš včasih na nemškem ali angleškem Amazon še bolj poceni. So Švicarji, tako, da ni dosti za čakati.
Drugače bi pa jaz za Paperwhite vzel tegale tukaj.
http://www.ebay.com/itm/ULTRA-SLIM-CASE...?
Tina Floyd ::
Mene tudi to zanima..namreč kupila sem najosnovnejši Kindle za cca 80€ (prez touch-a in teh stvari) in rada bi kupila etui..Kar sem gledala po neškem in italjanskem ebay-u imajo v redu stvari vendar ne vem za kateri Kindle naj iščem..na škatli v katerem sem ga dobila ne piše nič ali je Kindle 3 ali 4 ali ne vem kaj..ali so vsi enako veliki in so etui tako univerzalni?
to kar imaš ti je Kindle 4 ali 5 (kolikor vem sta enaka samo en je letnik 2011 drugi pa 2012), tudi Kindle NT (Non Touch) imenovan.
Meni je všeč tale ovitek, ki ima tudi vgrajeno lučko (ga prodaja isti prodajalec kot tistega za Paperwhite, ki sem ga linkal zgoraj)
http://www.ebay.com/itm/Ultra-Slim-Case...
(če se odločiš za naročilo specificiraj barvo, ker ti drugače pošljejo vijoličastega)
Meni je všeč tale ovitek, ki ima tudi vgrajeno lučko (ga prodaja isti prodajalec kot tistega za Paperwhite, ki sem ga linkal zgoraj)
http://www.ebay.com/itm/Ultra-Slim-Case...
(če se odločiš za naročilo specificiraj barvo, ker ti drugače pošljejo vijoličastega)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
Praktično enak kot zgornji, le iz nemškega Amazona, verjetno manjša čakalna doba.
http://www.amazon.de/gp/product/B00969V...
http://www.amazon.de/gp/product/B00969V...
dr.Akula ::
Jaz bom najbrž naročil Paperwhite iz Anglije prek tiste posredne spletne strani. Zanima me zakaj bi sploh rabil ovitek, zakaj ga je dobro imeti (a drsi bralnik iz rok...?) ?
@Vanaks Kje si ga pa ti kupil?
@Vanaks Kje si ga pa ti kupil?
ni podatka
tony1 ::
Ne, bralnik ne drsi iz rok.
Ovitek pride prav pri prenašanju kindla naokrog, predvsem za zaščito zaslona.
Ovitek pride prav pri prenašanju kindla naokrog, predvsem za zaščito zaslona.
Pozabil sem omeniti, da je meni predvsem ustrezala storitev IzAnglije, torej plačilo pri prevzemu. Drugače pa ga lahko tudi direktno naročiš iz amazona.uk ali iz nemškega amazona.de :
http://www.amazon.de/Paperwhite-hochauf...
http://www.amazon.de/Paperwhite-hochauf...
urbnzy ::
Nook je star že eno leto in slabši od Kobota in Kindla, tak da se ga ne splača kupit. Je pa Paperwhite mal kvalitetnejši od Kobota (boljša ostrina in osvetlitev), a pri slednjem lahko brez problema uporabljaš skoraj vse formate knjig. Na tem youtube kanalu si lahko pogledate vse primerjave - http://www.youtube.com/user/goodereader...
GregaStefan ::
Hej,
mena pa zanima, pri tistih, ki ste naročili preko izanglije, kako je z garancijo. Jaz bi namreč tudi naročil paperwhitha, ampak ne, če preko takega nakupa slednjo izgubim.
lp
mena pa zanima, pri tistih, ki ste naročili preko izanglije, kako je z garancijo. Jaz bi namreč tudi naročil paperwhitha, ampak ne, če preko takega nakupa slednjo izgubim.
lp
GregaStefan je izjavil:
Hej,
lp
Če prav razumem nakup opraviš na lastno ime, samo naslov daš od Izanglije, tako, da ne bi smelo biti nobenih problemov. Pa enkrat, ko dobiš Kindle ga moraš tudi registrirati na svoj Amazon account.
Ljudje tukaj pravijo, da so ga kupili celo v ZDA in so uspešno uveljavljali garancijo.
St235 ::
A vsi podpirajo slovenski jezik?
Domnevam, da s šumniki ni problemov, o kakih menijih v slovenščini pa lahko samo sanjaš. Ali sploh obstaja kaka uradno založena slovenska knjiga v ebook formatu? Da je kaj drugega kot .pdf, mislim.
Slovenskih knjig se nekaj najde:
http://www.e-knjiga.si/
Knjig v sloveščini (prevodi) pa praktično ni, ker nobena slo založba tega še promovira.
Jinto ::
Če prav razumem nakup opraviš na lastno ime, samo naslov daš od Izanglije, tako, da ne bi smelo biti nobenih problemov. Pa enkrat, ko dobiš Kindle ga moraš tudi registrirati na svoj Amazon account.
Ljudje tukaj pravijo, da so ga kupili celo v ZDA in so uspešno uveljavljali garancijo.
Amazon uradno prodaja v Slovenijo iz ZDA (in tudi krije stroške pošiljanja nazaj, oziroma dajo UPS nalepko). Iz Anglije pa ni rečeno, da je tako.
No jaz sem mislil na ljudi, ki so kupili Kindle v ZDA v fizični trgovini, ampak čisto možno, da imaš prav. Dvomim, da bi Amazon zanikal garancijo, je pa čisto možno, da bi stroške pošiljanja naprtil kupcu. Ima kdo izkušnje?
Neo12 ::
Kaj veste kdaj bo Kindle Paperwhite na voljo v Italiji ali Avstriji v normalnih trgovinah. A se jih bo dalo kupit samo na internetu?
Ne tako kmalu, morda marca ali aprila, božičnih prednaročil je bilo ogromno, kdor je npr. na italijanskem Amazonu naročil novembra še vedno čaka, da mu ga pošljejo, predvidoma v začetku februarja. Tako, da fizične trgovine (Unieuro) v Italiji še lepo čakajo v vrsti. Pa še s problemom neenakomerne osvetlitve prvih Paperwhiteov se Amazon verjetno ukvarja, v smislu, da veliko kupcev čaka na zamenjavo svojih "pisanih" primerkov. Upam, da so problem uspeli rešiti definitivno.
Btw, baje je prodaja ereaderjev lani upadla (osvetlitev bralnikov je najbrž pomenila orožje proti takemu trendu) se pa kanadski KOBO prav nič ne pritožuje. Mimogrede, KOBOte dobiš v italijanskih trgovinah.
Btw, baje je prodaja ereaderjev lani upadla (osvetlitev bralnikov je najbrž pomenila orožje proti takemu trendu) se pa kanadski KOBO prav nič ne pritožuje. Mimogrede, KOBOte dobiš v italijanskih trgovinah.
Okapi ::
Jaz sem čez Kobo Touch tudi nič ne pritožujem.
Bo pa zanimivo spremljati dogajanje v prihodnje. E-bralnik je namreč zadeva, ki kakšnih posebnih izboljšav v bistvu ne potrebuje več (vsaj dokler ga imaš samo za branje e-knjig), kar pomeni, da boš novega kupil šele, ko se ta, ki ga imaš, pokvari. Za prodajo novih modelov to ni najboljša novica Za povrhu pa jim hodijo v zelje še tablice in telefoni.
O.
Bo pa zanimivo spremljati dogajanje v prihodnje. E-bralnik je namreč zadeva, ki kakšnih posebnih izboljšav v bistvu ne potrebuje več (vsaj dokler ga imaš samo za branje e-knjig), kar pomeni, da boš novega kupil šele, ko se ta, ki ga imaš, pokvari. Za prodajo novih modelov to ni najboljša novica Za povrhu pa jim hodijo v zelje še tablice in telefoni.
O.
Kaj pa ta Kobo Glo?
Mislim, da gre za zelo dober bralnik, na prejšnji strani sem linkal nekaj videov, zadni kjer stojita bok ob boku Paperwhite in Glo je vreden ogleda. No, jaz sem tudi zelo zadovoljen s svojim novim "open" readerjem ampak mi je jasno, da ga zaradi cene in relativne anonimnosti večina potencialnih kupcev ne bo hotela povohati.
Zgodovina sprememb…
dbevfat ::
Jaz sem čez Kobo Touch tudi nič ne pritožujem.
O.
Ni čisto tako. Mene pri mojem Kindle Touch recimo moti teža in lučka v ovitku (je grozna!), pa tudi pixlov ne želi gledati. Zato trenutno razmišljam o Paperwhite. Čez eno leto bom hotel še lažjega, čez 2 leti vsaj nekaj barv na zaslonu, čez 3 leta full rgb, čez 5 pa mogoče zložljivega. Za napredek ostaja še precej prostora. :)
nvr2fat
Saj verjetno to že vsi vemo, ampak vseeno: Ali veste, da elektronske knjige katere ste "kupili" v resnici niso vaša last? Ne samo, da jih ne morete prodati naprej, tudi vaši dediči jih ne bodo mogli dedovati. Pomislite npr. na američana, ki je vzgojen v potrošniškem duhu in, ki nove tehnologije sprejema "zdravo za gotovo" brez kritičnega premisleka. Tisoče dolarjev potroši v življenju na digitalno muziko in knjige (Itunes, Amazon...) od tega pa ne ostane nič, če pa bi kupoval cdje, oziroma papirnate knjige...
Amazon tells customer she doesn’t own her e-books
Amazon tells customer she doesn’t own her e-books
Zgodovina sprememb…
Glej, informacije sem našel ravno na forumu od amazon.it, možno je, da so zalogo dobili zadnje dni.
ja, na linku v mojem zadnjem sporočilu pravi, da je na voljo od pred-predvčerajšnjim, torej se potrjuje "da so zalogo dobili zadnje dni". Ampak ne pošljajo izven Italije, če ga želiš dobiti iz Italije moraš imeti tam nekoga, da ga dvigne (enako velja za vse ostale evropske Amazone, v SLO lahko naročiš samo direktno iz ZDA). V fizične trgovine pa Paperwhite še ni dospel. Ko bo, ga bo zagotovo imel Unieuro, najbljižja njihova trgovina pa je 2-3 minute od mejnega prehoda Škofije.
Petra6 ::
Resno razmišljam o nakupu Paperwhite-a. Ker pa sem začetnik na tem področju, imam nekaj vprašanj. Vaši komentarji in ocene so me že prepričale, razmišljam samo še o načinu nakupa. Ker tudi s tem nimam izkušenj, me zanima:
ali naj počakam, da bo Amazon začel pošiljati tudi v SLO? Se kaj ve, kdaj bo to?
možnost imam naročiti preko Amazon.it in ga prevzamejo kolegi v IT. Kako pa je potem z registracijo? v kakšnem jeziku je meni bralnika? a v italijanščini?
se opravičujem, če so vprašanja neumna, ampak saj pravim, nimam izkušenj.
hvala za odgovore
ali naj počakam, da bo Amazon začel pošiljati tudi v SLO? Se kaj ve, kdaj bo to?
možnost imam naročiti preko Amazon.it in ga prevzamejo kolegi v IT. Kako pa je potem z registracijo? v kakšnem jeziku je meni bralnika? a v italijanščini?
se opravičujem, če so vprašanja neumna, ampak saj pravim, nimam izkušenj.
hvala za odgovore
Lahko povem samo svojo izkušnjo: lani sem v Unieuro v Miljah kupil Kindle Touch, že pred tem sem imel svoj account na Amazon.com. Ko sem registriral svoj bralnik sem ga vezal na ta ameriški account in kupoval knjige brez nobenih problemov. Sem pa kasneje želel kupiti nekaj knjig v italijanščini na italijanskem Amazonu (ker jih na ameriškem ni bilo za dobiti), pa ni bilo mogoče zaradi avtorskih pravic vezanih na teritorij prodaje, bla bla... Edina možnost, ki mi je bila ponujena je bila, da svoj celoten račun preselim na Amazon.it, ampak potem ne bi mogel več knjig kupovati iz ZDA (razen, če bi account stalno premeščal, nisem pa prepričan, da je možno). Tako, da premisli kje ga boš registrirala.
Bralnik sam ima v svoj software vključeno kopico jezikov, izbereš, ko ga prvič zaženeš, imaš pa tudi slovarje v raznih jezikih katere lahko snameš brezplačno na Amazonu.
Bralnik sam ima v svoj software vključeno kopico jezikov, izbereš, ko ga prvič zaženeš, imaš pa tudi slovarje v raznih jezikih katere lahko snameš brezplačno na Amazonu.
amazon brez težav pošilja v slovenijo, samo moraš naročit na amazon .com
jezik izbereš sam, registriraš ga pa na katerikoli amazon račun.
borges ::
Kindle Paperwhite, ki ga kupiš v Italiji, je popolnoma enak Kindlu Paperwhite, ki ga kupiš kjerkoli drugje. Torej jezik izbiraš sam in ga brez problemov povežeš na tvoj amazonov račun.
Petra6 ::
sem poskusila naročit preko amazon.com, pa mi je sporočilo, da tega artikla ne morejo poslat na moj račun. Zato predvidevam, da pač Paperwhite-a še ne pošiljajo v SLO.
Sem opazil tudi sam, če npr. greš na nemški Amazon imaš na Paperwhiteovi strani zeleno črto na kateri piše, da kupci, ki niso iz Nemčije lahko kupijo naprav s klikom na link. Link te potem vrže na USA Amazon, ampak na navaden Kindle NT. Najboljša varianta je, da izkoristiš znanca iz Italije.
EDIT
Ravno prebral na Amazon.it, da je na Italijanskem ozemlju (trenutno) poštnina zastonj, torej pohiti z naročilom ;)
EDIT
Ravno prebral na Amazon.it, da je na Italijanskem ozemlju (trenutno) poštnina zastonj, torej pohiti z naročilom ;)
Zgodovina sprememb…
[SpydeR] ::
sem poskusila naročit preko amazon.com, pa mi je sporočilo, da tega artikla ne morejo poslat na moj račun. Zato predvidevam, da pač Paperwhite-a še ne pošiljajo v SLO.
V sredo 23.1. so odprli naročila za Kindle Paperwhite za cel svet. Na ZDA je omejena le ponudba Kindlov z oglasi (with special offers), ki stane 119$.
V sredo 23.1. so odprli naročila za Kindle Paperwhite za cel svet. Na ZDA je omejena le ponudba Kindlov z oglasi (with special offers), ki stane 119$.
je točno kar je gor napisano
http://www.amazon.com/dp/B007OZO03M?cou...
Nahrbtnik ::
Iz nemškega amazona ne pošiljajo v SLO ampak te preusmerijo na ameriškega. OK.
Cena je 139 USD. Na ta znesek plačam še SLO davek.
Ali kdo ve kolikšna je poštnina? Na Amazonu me moti, ker ne napišejo poštnine do konca nakupnega postopka, na .com pa nisem še registriran...
Cena je 139 USD. Na ta znesek plačam še SLO davek.
Ali kdo ve kolikšna je poštnina? Na Amazonu me moti, ker ne napišejo poštnine do konca nakupnega postopka, na .com pa nisem še registriran...
amazon ima enoten login tako, da če siregistriran na enem si registriran na vsek. Vrzi kindla v košarico in boš na koncu dobil točen izračun vključno z DDV in poštnino.
Glodko ::
Ravnokar sem želel z Amazona naročiti Kindle paperwhite, nakar ugotovim da se to ne da dostavit k nam. Kakšen poseben razlog, zakaj se samo Kindla ne da spraviti k nam prek Amazona? Nakar so me preusmerili na Amazon.com, kjer mi je sedaj naračunal, da me bo prišel 151 eur. Ali ima kdo kakšno informacijo koliko ti pri tem še na to dodajo za plačat?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | eBook readerOddelek: Kaj kupiti | 5881 (1984) | bralnik98 |
» | e-bralnik ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 45599 (26899) | AgiZ |
» | Izšel novi Kindle Paperwhite (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 23629 (16686) | ales85 |
» | Amazon osvežuje Kindle (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 30678 (23933) | trnvpeti |