Forum » Kaj kupiti » Amazon Kindle
Amazon Kindle
Tina Floyd ::
Hvala za odgovor. Sem se že skoraj odločila, da bom kupila najosnovnejši Kindle, vendar resnično ne vem ne kako to naročiti oz. kje kupiti. Mi lahko kdo pomaga?
yayo ::
Hmmm, ne bo šlo, evropski amazoni (angleški, nemški...) lahko prodajajo Kindle le na nacionalnem teritoriju, zato, da ne hodijo eni drugim v zelje. Edina varianta je naročiti direktno na Amazon.com, ampak za izdelek iz ZDA pade še davek/carina.
@ Tina
če živiš kje blizu italijanske meje dobiš Kindle v Unieuro trgovinah. Kolikor razumem, lanske modele, morda letošnjih še niso uspeli nabaviti. Unieuro ima tudi KOBO e-bralnike, in sicer Mini in Touch. Pa tudi zadnji Sonijev reader
http://www.unieuro.it/informatica/compu...
Drugače pa lahko kakega kolega/sorodnika, ki živi kje v zahodni Evropi prosiš, da ti preko lokalnega Amazona kupi Kindla. Ali na Ebayu rabljenega (iz Nemčije ponavadi najnižja poštnina) Ni lahko biti slovenec...
@ Tina
če živiš kje blizu italijanske meje dobiš Kindle v Unieuro trgovinah. Kolikor razumem, lanske modele, morda letošnjih še niso uspeli nabaviti. Unieuro ima tudi KOBO e-bralnike, in sicer Mini in Touch. Pa tudi zadnji Sonijev reader
http://www.unieuro.it/informatica/compu...
Drugače pa lahko kakega kolega/sorodnika, ki živi kje v zahodni Evropi prosiš, da ti preko lokalnega Amazona kupi Kindla. Ali na Ebayu rabljenega (iz Nemčije ponavadi najnižja poštnina) Ni lahko biti slovenec...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
Kindle preverjeno podpira šumnike. Kako dobro sprejema knjige je odvisno samo od njihove vrste, torej tipa datoteke, in na noben način od tega, kje so bile pridobljene. Z drugimi besedami, dobra Kindle zbirka, pobrana z neta, bo delala brez težav.
Dokler so v mobi formatu, ostalih ne bere (v Evropi, verjetno v bodočnosti tudi v slovenskih knjižnicah, je najbolj razširjen epub, ki je najbliže nekakšnemu skupnemu standardu). Je pa res, da se z malo truda in branja spletnih vodičev da katerikoli format prekonvertirati v katerikoli. Mobileread.com je tvoj prijatelj glede tega
EDIT
KOBO Touch bere tako epub kot mobi, najnovejši KOBO Glo uradno mobi ne bere več.
Preko tega bi ji šlo?
Jaz sem svojega kupil v USA, zato nisem vedel da ima amazon tako politiko...
Domnevam, da ja. Je za se pozanimat.
Zgodovina sprememb…
Ales ::
Dokler so v mobi formatu, ostalih ne bere (v Evropi, verjetno v bodočnosti tudi v slovenskih knjižnicah, je najbolj razširjen epub, ki je najbliže nekakšnemu skupnemu standardu). Je pa res, da se z malo truda in branja spletnih vodičev da katerikoli format prekonvertirati v katerikoli. Mobileread.com je tvoj prijatelj glede tega
Kindle brez konverzije prikazuje AZW, TXT, PDF, MOBI in PRC. S tem, da je PDF prikaz pogosto tako tako, ampak dela. Z dodatnimi readerji pa Kindle podpira tudi PDF reflow teksta in ePub. Sam sicer PDF-je praktično ne uporabljam, ePub pa konvertiram v mobi ob dodajanju knjig v Calibre, tako da sem ostal kar na default readerju.
Bor H ::
Al si pa pošlješ file po mailu in ti ga Kindle pobere dol ob prvi povezavi na WiFi. Zastonj. Wireless doba je zakon.
Kindle brez konverzije prikazuje AZW, TXT, PDF, MOBI in PRC. S tem, da je PDF prikaz pogosto tako tako, ampak dela. Z dodatnimi readerji pa Kindle podpira tudi PDF reflow teksta in ePub. Sam sicer PDF-je praktično ne uporabljam, ePub pa konvertiram v mobi ob dodajanju knjig v Calibre, tako da sem ostal kar na default readerju.
Ja, se opravičujem, sem se površno razpisal samo o formatih, ki so trenutno bolj relevantni v popularni literaturi, v smislu, da, če boš na primer snel Don Kihota ali Ano Karenino iz http://www.gutenberg.org/ boš najprej posegel po epubu ali mobiju. Sicer sem sam imel Kindle Touch, moj trenutni reader pa podpira par formatov več
Formats of e-books FB2, FB2.ZIP, TXT, TXT.ZIP, PDF, PDF (ADOBE DRM), DJVU, DJV, IW44, IW4, RTF, RTF.ZIP, HTML, PRC, MOBI, CHM, EPUB, EPUB (ADOBE DRM), DOC, HTML, PRC (mobi), CHM, DOC, TCR, CBR, CBZ
Formats of audio MP3, WAV
BlazV ::
ker rabim nov ereader (mel bi paperwhite), sem pisal na izanglije. pravijo da bi prisel malo manj kot 150€, bi bilo pa do enega meseca cakalne dobe.
Za čakalno dobo niso oni krivi, ker je vse prednaočeno in skuša Amazon najprej to obdelati. Drugače pa se mi cena zdi zelo dobra, če je seveda poštnina vključena.
jp...
no, tole je mail...
no, tole je mail...
Spoštovani,
Končna cena z nakupom in dostavo znaša 147 EUR. Plačate lahko po povzetju. Je pa čakalni čas 3-4 tedne.
Je paper white res toliko boljši od navadnega Kindla?
(se opravičujem, ker se stalno oglašam, še tole pa bom skušal drugim dovoliti, da pridejo do besede)
Višja resolucija pomeni, da so fonti, tudi, ko so majnhi, bolj berljivi, ker so ostrejši. Osvetlitev pa je fantastična, če bereš v temi ali poltemi. Jaz si sicer ne lastim Paperwhite ampak Onyx Boox i62 Firefly (princip osvetlitve displaya je isti) pa mi branje v postelji, v temni sobi neizmerno bolj paše kot kadar sem na Kindle Touchu uporabljal tisto bedno lučko za jo pritrditi na bralnik. Ampak, če je denar problem, oziroma, če uporabnik bere v dobro osvetljenemu okolju je osnovni Kindle odličen izbor. Meni osebno je pri bralniku pomembno hitro in precizno delovanje slovarjev in Kindli so pri temu verjetno najboljši.
Cena bo v Evropi za Paperwhite 129€ vse dokler ga Amazon ne bo nadomestil z novim modelom, verjetno čez eno okroglo leto.
yayo hvala!
sem pogooglala malo in res je ena unieuro trgovina 10 min od moje hiše.. :D
..prej ste omenili še KOBO..o tem bralniku nisem nikjer nič brala..a je kaj boljši kot Kindle?
..prej ste omenili še KOBO..o tem bralniku nisem nikjer nič brala..a je kaj boljši kot Kindle?
mevden ::
kje se da kupiti navadnega kindla - 2012 model v okolici Slovenije. (katera trgovina, kraj, naslov)
Ni mi problem oditi izven Slovenije, samo da ga dobim do novega leta :-)
Raje bi ga kupil v kakšni trgovini kot pa da naročam preko spleta in čakam kaj bo.
prosim za odgovor.
Ni mi problem oditi izven Slovenije, samo da ga dobim do novega leta :-)
Raje bi ga kupil v kakšni trgovini kot pa da naročam preko spleta in čakam kaj bo.
prosim za odgovor.
Tina Floyd je izjavil:
yayo hvala!
Montedoro Milje?
KOBO ni boljši, ni pa niti dosti slabši. Je kanadski izdelek, ki je letos postal precej popularen v Italiji, ker ga distribuira Berlusconijeva Mondadori založniška hiša. Če bom jaz tukaj začel nakladat o razlikah med Kindlom in KOBOtom bom verjetno izpustil cel kup podrobnosti pa me bodo pristaši enega ali drugega začeli popravljati, tako da raje pripopam nekaj linkov. V glavnem, Kindle nudi najbolj "spolirano" izkušnjo je pa omejen na Amazonove formate (kdor kupi Kindle ga zato, ker misli knjige v glavnem kupovati od Amazona, epub knjige pa prodaja veliko trgovin. Je pa res, da od angleške literature na Amazonu dobiš VSE)), KOBO podpira v Evropi najpopularnejši epub pa dodatno SD kartico lahko vstaviš vanj, ki ti spomin od 2-4GB poveča na do 32GB. Kolega, ki je tržačan je v Mondadori knjigarni v Trstu našel nekaj kosov najnovejšega KOBO GLO (129EUR) z možnostjo osvetlitve ekrana a'la' Kindle Paperwhite. Unieuro ima neosvetljen model Kobo Touch za 110EUR če se prav spomnem, sem bil v trgovini par tednov nazaj.
Kindle Touch
KOBO TOUCH
Kindle Paperwhite
KOBO GLO
(MobileTechReview ima ponavadi najstrokovnejše recenzije, na žalost še niso dobili KOBO GLO, ki je v ZDA težje dobavljiv kot v Evropi)
Še primerjava Paperwhite vs GLo v italijanščini Z ANGLEŠKIMI PODNAPISI
V glavnem z nobenim ne boš zgrešila, ko enkrat padeš v svet e-bralnikov se kmalu naučiš tudi konvertiranja s programi kot so Calibre, Sygil, Mobipocket Creator, Kindle Previewer... Jaz osebno Kobota nisem nikoli imel, tako, da si ga ne upam hvaliti, morda bo lahko gdo drug več povedal.
Zgodovina sprememb…
Pa tudi konvertiranje ni resen problem, kot sem prej napisal si pošlješ željeni file na osebni.email@free.kindle.com in ga bo Kindle sam dol pobral prvič ko se poveže na WiFi, če pa slučajno ni taprav format bo Amazon konvertiral.
Če se komu ne ljubi gledat vseh videov pa ga zanima primerjava naj si ogleda zadnjega, ker gre za lep povzetek.
a je pri nas sploh možno dobiti v štacuni kak ereader razn nekih Prestige jajc, ki bi se jih izogibal na daleč? pred leti je Mladinska knjiga prodajala Cybooke, ki so se vsaj meni zdeli odlična roba (po 5 letih mi je začela crkovati baterija).
Drugače bom pač naročil običajnega kindla
Drugače bom pač naročil običajnega kindla
jst sem se odločil in naročil navadnega kindla iz nemčije, dostava na avstrijsko pošto v celovec. Upam da bo pred novim letom na pošti da ga grem iskat iz Ljubljane :-)
tako je kot so že povedali, naveličal sem se čakati paperwhita, zato sem naročil navadnega, ženi je treba nekaj dati za darilo pred februarjem
Iz nemčije se ne da naročiti v Ljubljano, le do Avstrije. Stroška prevoza nimam saj imam službeni avtomobil za katerega plačujem boniteto, kindle bi pa moral biti na pošti za prevzem v ponedeljek 24.12.2012. Do konca tedna ga bom že šel iskati....
Iz nemčije se ne da naročiti v Ljubljano, le do Avstrije. Stroška prevoza nimam saj imam službeni avtomobil za katerega plačujem boniteto, kindle bi pa moral biti na pošti za prevzem v ponedeljek 24.12.2012. Do konca tedna ga bom že šel iskati....
Okapi ::
Stroška prevoza nimam saj imam službeni avtomobilŠe pol dnevnice se piši za porabljen čas, pa boš sploh profitiral.
O.
eno vprašanje,
naročil sem kindla da mi dostavijo v celovec na eno pošto. sedaj pa opažam da je že od sobote v bližini celovca, mesto Grafestein. Piše da je dostavljeno v Grafestein, čeprav jaz nisem tja naslovil da se dostavi, Pozabil pa sem napisati poštno ležeče pod prejemnika. Mislite da je treba iti v Grafestein po pošiljko?
Na www.post.at in na amazonu piše le Grafestein, ne piše ne naslova niti nič. Dobro da je le ena pošta v tem kraju, verjetno moram tja iskati?
naročil sem kindla da mi dostavijo v celovec na eno pošto. sedaj pa opažam da je že od sobote v bližini celovca, mesto Grafestein. Piše da je dostavljeno v Grafestein, čeprav jaz nisem tja naslovil da se dostavi, Pozabil pa sem napisati poštno ležeče pod prejemnika. Mislite da je treba iti v Grafestein po pošiljko?
Na www.post.at in na amazonu piše le Grafestein, ne piše ne naslova niti nič. Dobro da je le ena pošta v tem kraju, verjetno moram tja iskati?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mevden ()
kindla včeraj prevzel v celovcu na naslovu kot sem želel. Nevem zakaj je pisalo na spletu da se nahaja v grafensteinu.(prej preveril preko maila kje se nahaja na post.at) Doplačal še 1€ ob prevzemu in to je to. Zaenkrat zelo zadovoljen.
mico ::
Če hočete Papewhite-a, lahko komot naročite na amazon.co.uk in uporabite storitev izanglije.com ali kako podobno (Amazonova poštnina za Kindla je po Angliji brezplačna, do Sloveniji pa potem pod 10€)...
Whitehead ::
Potem preračunano pride Kindle Paperwhite na izanglije 133€ (109gbp) + 10€, torej 143€? Lahko to kdo potrdi? A prav sklepam, da ko bo na voljo za shipping v Slovenijo iz amazon.com, da bo dražji od 143€ zaradi carine?
jaz sem dal na izanglije za paperwhite 147€. prislo je prej kot v 2 tednih, ceprav so najprej na amazonu rekli 3 do 4 tedne
prvi občutki ob paperwhitu... noro, ko imaš malo prižgano luč v slabi svetlobi se res lepo bere, resolucija je tud velik boljša v primerjavi z mojim starim readerjem (cybook gen3). odzivnost toucha je super. brskalnika še nisem preizkušal oz. samo gmail, ki pač dela, ampak eink ni za te zadeve.
na spodnjem robu se vidijo "sence" luči, vendar mene ne motijo. v normalnih pogojih se jih itak ne vidi. opazi se jih s ful lučko v popolni temi. (takrat se pa itak loh sam spi al pa sexa)
v bližnji prihodnosti mislim tud opravit kak nakup knjige preko amazona (kar do sedaj nisem mogel početi, glede na to da nisem imel kindla). preizkusil sem le "demo" knjigo in sem pozitivno presenečen, kaj vse lahko počneš s knjigo.
na spodnjem robu se vidijo "sence" luči, vendar mene ne motijo. v normalnih pogojih se jih itak ne vidi. opazi se jih s ful lučko v popolni temi. (takrat se pa itak loh sam spi al pa sexa)
v bližnji prihodnosti mislim tud opravit kak nakup knjige preko amazona (kar do sedaj nisem mogel početi, glede na to da nisem imel kindla). preizkusil sem le "demo" knjigo in sem pozitivno presenečen, kaj vse lahko počneš s knjigo.
bojsi ::
kindla včeraj prevzel v celovcu na naslovu kot sem želel. Nevem zakaj je pisalo na spletu da se nahaja v grafensteinu.(prej preveril preko maila kje se nahaja na post.at) Doplačal še 1€ ob prevzemu in to je to. Zaenkrat zelo zadovoljen.
Ker praviš, da si pošiljko spremljal preko post.at, a to pomeni, da so ti z amazona poslali po navadni posti? Ker meni je dostavljal UPS in so bili problemi z dostavo na avstrijsko pošto (poštno ležeče) - beri niso sprejeli pošiljke.
Magic1 ::
Po moje nima veze, jo pa moraš poslati v tujino na garancijo. Amazon je znan, da zelo fajn ureja garancije.
Magic
mico ::
Potem preračunano pride Kindle Paperwhite na izanglije 133€ (109gbp) + 10€, torej 143€? Lahko to kdo potrdi? A prav sklepam, da ko bo na voljo za shipping v Slovenijo iz amazon.com, da bo dražji od 143€ zaradi carine?
Ja, zlo verjetno bo dražji od 150€ na amazon.com. Poleg tega, ga pa k nam iz amazon.com sploh še ne pošiljajo...
@BlazV
Si se kaj pozanimal kako je z garancijo, če kupiš preko izanglije?
Js sem zamenjal že 2 Kindla (počen zaslon zaradi moje nerodnosti) in niso nič komplicirali pa sem ga kupil v Targetu v ZDA. Enostavno greš na chat, poveš, da ekran kar naenkrat ne dela več in imaš v 3 dneh novega, starega pa vrneš (ga pride iskat UPS). Brez kakršnihkoli stroškov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mico ()
Živjo! Ravno kar sem dobila moj novi Kindle..se mi že lepo polni.. :)
Bi pa bila resnično hvaležna, če bi mi kdo razložil, kako lahko naložim na Kindle knjige, ki jih dobim na "pašniku" in na katerih straneh so te knjige.
Bi pa bila resnično hvaležna, če bi mi kdo razložil, kako lahko naložim na Kindle knjige, ki jih dobim na "pašniku" in na katerih straneh so te knjige.
Knjige ki jih dobiš iz drugih virov in svoje dokumente na Kindle naložiš tako, da ga priklopiš na PC z USBjem in preprosto kopiraš na njega. Če je knjiga v formatu, ki jo Kindle ne bere pa uporabiš program ala Calibre (pozna Kindle in primerno pripravi dokument).
Alternativa je da si povežeš Kindle s svojim Amazon računom, ustvariš svoj "tina.floyd@free.kindle.com" mail in karkoli pošlješ na njega bo Amazon pretvoril v primeren format, Kindle pa bo naložil preko WiFi prvič ko ga prižgeš/povežeš na net.
Alternativa je da si povežeš Kindle s svojim Amazon računom, ustvariš svoj "tina.floyd@free.kindle.com" mail in karkoli pošlješ na njega bo Amazon pretvoril v primeren format, Kindle pa bo naložil preko WiFi prvič ko ga prižgeš/povežeš na net.
http://calibre-ebook.com/
Tale program si inštaliraj na pc, uvozi vanj e-knjige in preko njega nalagaj na pc. Za Kindle je primeren .mobi format, Calibre ti bo sicer prekonvertiral večino ostalih formatov avtomatsko ampak bodo včasih prisotne napake, za popolnost se je potrebno potruditi
Klasike svetovne literature legalno in zastonj dobiš tukaj
http://www.gutenberg.org/
O "pašniku" pa je, kolikor mi je znano, na slo-tech pogovarjanje prepovedano.
Tale program si inštaliraj na pc, uvozi vanj e-knjige in preko njega nalagaj na pc. Za Kindle je primeren .mobi format, Calibre ti bo sicer prekonvertiral večino ostalih formatov avtomatsko ampak bodo včasih prisotne napake, za popolnost se je potrebno potruditi
Klasike svetovne literature legalno in zastonj dobiš tukaj
http://www.gutenberg.org/
O "pašniku" pa je, kolikor mi je znano, na slo-tech pogovarjanje prepovedano.
Popravek: (blesavi slo-tech očitno ne dovoli editiranja originalnega sporočila po nekaj minutah...
"Tale program si inštaliraj na pc, uvozi vanj e-knjige in preko njega nalagaj na Kindle
"Tale program si inštaliraj na pc, uvozi vanj e-knjige in preko njega nalagaj na Kindle
Gandalfar ::
Btw, hocem kupit navadni (ne paperwhite Kindle) pa mi Amazon.com nobenega noce prodat!?!
genesiss ::
Ce hoces ti ga lahko prodam jaz, ker sem se odlocil da bi raje mel paperwhite :) Kupil sem ga v začetku decembra.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri e-bralnik? (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Kaj kupiti | 150945 (378) | Legon |
» | eBook readerOddelek: Kaj kupiti | 5899 (2002) | bralnik98 |
» | e-bralnik ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 45733 (27033) | AgiZ |
» | Izšel novi Kindle Paperwhite (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 23701 (16758) | ales85 |