Forum » Kaj kupiti » Amazon Kindle
Amazon Kindle
nejcpirc ::
Ravnokar sem želel z Amazona naročiti Kindle paperwhite, nakar ugotovim da se to ne da dostavit k nam. Kakšen poseben razlog, zakaj se samo Kindla ne da spraviti k nam prek Amazona? Nakar so me preusmerili na Amazon.com, kjer mi je sedaj naračunal, da me bo prišel 151 eur. Ali ima kdo kakšno informacijo koliko ti pri tem še na to dodajo za plačat?
Rešitev je recimo izanglije.com Seveda ni zastonj, ti pa bodo verjetno prišli še kdaj drugič prav.
nejcpirc ::
cebelar123 je izjavil:
Seveda gre naročit.
Amazon.co.uk = 109 funtov (na vaš UK naslov, ki ga dobite od nekega parcelforwading podjetja) + 8 EUR za poštnino iz UK = cca. 140 EUR.
Ampak ja, da se pa tudi tako
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejcpirc ()
yayo ::
Kje pa dobite knjige za Kindle Paperwhite? A mi lahko prosim naštejete nekaj linkov?
http://www.gutenberg.org/
TinaZ ::
Zdravo,
ko sem se končno odločila za nakup Kindle Paperwhite 3G in ga poskušala na vseh možnih Amazonih naročit, mi napiše da dostava na moj naslov ni mogoč. Ima kdo kakšen nasvet kaj narediti? Prosim za pomoč.
Lp
ko sem se končno odločila za nakup Kindle Paperwhite 3G in ga poskušala na vseh možnih Amazonih naročit, mi napiše da dostava na moj naslov ni mogoč. Ima kdo kakšen nasvet kaj narediti? Prosim za pomoč.
Lp
Okapi ::
Mimogrede, navaden Kindle je na nemškem Amazonu (samo) danes 59 evrov. Za tiste, ki si ga lahko naročijo na kakšen nemški ali avstrijski naslov.
O.
O.
St235 ::
Zdravo,
Lp
v slovenijo lahko naročiš samo in le z amazon.com in sicer verzijo, ki je namenjena mednarodnemu pošiljanju.
http://www.amazon.com/Kindle-Paperwhite...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Lakotnik29 hvala za informacijo, bom še to poizkusila....
Še nekaj, predenj oddam naročilo, ali se sploh splača vzet 3G oz. ali deluje v Sloveniji?
Lp
Še nekaj, predenj oddam naročilo, ali se sploh splača vzet 3G oz. ali deluje v Sloveniji?
Lp
dbevfat ::
Deluje. Če se ti pa splača, pa je tvoja odločitev. Sam imam 3G in to v praksi pomeni, da do knjige in Wikipedie pridem praktično kadarkoli, ampak brez tega ne bi veliko pogrešal.
nvr2fat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dbevfat ()
teoo ::
3g ni vreden denarja
btw, po par mesecih uporabe Paperwhitea lahko rečem, da je res odličen. Proti lanskemu Touchu je kot formula 1, dodatek osvetlitve ga postavi še korak naprej.
btw, po par mesecih uporabe Paperwhitea lahko rečem, da je res odličen. Proti lanskemu Touchu je kot formula 1, dodatek osvetlitve ga postavi še korak naprej.
defying gravity
BigWhale ::
Meni 3G pride zelo prav na dopustu. Moj dopust se sestoji iz polezavanja v senci/soncu in branja knjig na krajih kjer ni elektrike in tekoce vode. Kaksnih knjig, pa niti ne vem, ker berem tisto kar mi trenutno kdo priporoci ali pa kar se slucajno spomnim, da bi rad prebral. Ker knjige tudi sproti kupujem in jih ne kupujem na zalogo (vsaj vecine ne), mi 3G na dopustu pride zelo prav.
Vecini pa verjetno res ne predstavlja neke dodane vrednosti. Jaz ne iscem WiFi enabled pocitnic in zato mi 3G pride kar prav. Se kak mail lahko preberem, ce je nujno.
Vecini pa verjetno res ne predstavlja neke dodane vrednosti. Jaz ne iscem WiFi enabled pocitnic in zato mi 3G pride kar prav. Se kak mail lahko preberem, ce je nujno.
3g ni vreden denarja
Sem ga včeraj imel v rokah in je res prav simpatična zadevica, sicer je luč v trgovini bila premočna, da bi lahko opazil kake morebitne hibe v led osvetlitvi ampak se mi je zdel kar ok. Škoda le, da so opustili mp3 player katerega je imel Kindle Touch - poslušanje avdio knjige ob branju je namreč včasih pravi užitek - je pa res, da brez dodatne mini sd kartice mp3jev skoraj nimaš kam spraviti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
Lakotnik29 hvala za informacijo, bom še to poizkusila....
Lp
3g deluje v sloveniji brez težav, pa tudi praktično kjerkoli na svetu. Samo paper white (in touch)pred njim imajo to funkcionalnost precej okleščeno. Dela samo amazon store in wikipedia. Tako, da imo ni vredno denarja. Za kupit knjigo lahko vedno najdeš wifi.
3g je bil dobra investicija pri keyboard (3 generacija) kjer dejansko lahko svobodno surfaš po internetu (omejitev so kasneje dali na 50mb), ampak je to za gmail, rezervacijo hostlov in podobne neumnosti na poti še vedno več kot dvolj.
je optimalno? nikakor ne.
je brezplačno dostopno ob štirih zjutraj sredi ničesar? vsekakor.
je brezplačno dostopno ob štirih zjutraj sredi ničesar? vsekakor.
BigWhale ::
3g deluje v sloveniji brez težav, pa tudi praktično kjerkoli na svetu. Samo paper white (in touch)pred njim imajo to funkcionalnost precej okleščeno. Dela samo amazon store in wikipedia. Tako, da imo ni vredno denarja. Za kupit knjigo lahko vedno najdeš wifi.
Tole je pa malo skoda. Vseeno, jaz ponavadi nimam kje najti free WiFija. :)
erkgheoruugh ::
Ja pa valjda si poiščeš prej knjige, ko greš na dopust. Jaz si vzamem prej mal cajta, preberem reviewe, kaka priporočila, malo presurfam Amazon, pogledam si, kaj sem čez leto shranjeval v wish list in pol jih kupim, si jih naložim na Kidla in to je to. Podobno kot greš v knjižnico pred dopustom in podobno. Zaradi nepreaktičnosti Kindla si ne predstavlja, da bi nekje laufal internet in podobno.
Mam samo Wifi verzijo, pa je nisem še nikoli priključeval na omrežje v tujini. Pač ni potrebe.
No, to ne delam samo pred dopustom, ampak vsakih nekaj mesecev, ko preberem, kar je gor.
Mam samo Wifi verzijo, pa je nisem še nikoli priključeval na omrežje v tujini. Pač ni potrebe.
No, to ne delam samo pred dopustom, ampak vsakih nekaj mesecev, ko preberem, kar je gor.
broken/link ::
v primeru da se naroči iz amazon.com mednarodno verzijo kindla, koliko pride poštnina? je treba plačat tudi davek? a to pošljejo iz amerike ali iz kakega bližjega skladišča?
Bor H ::
Na zadnji strani preden plačaš ti lepo vse poračunajo, vključno z davkom. Pošljejo pa iz Amerike.
broken/link ::
če si prijavljen si lahko na desni strani že pred potrditvijo naročila vse lepo poračunaš. popolnoma sem spregledal, tnx za pomoč.
tx-z ::
Target, Walmart, Bestbuy,...
V Sloveniji pa dvomm da boš original dubu v kerikol trgovini.
V Sloveniji pa dvomm da boš original dubu v kerikol trgovini.
tx-z
No trenutno moj Kindle čaka na carini za carinjenje. Ima slučajno kdo kakšen vzorec obrazca za zastopanje v carinskem postopku in pa slovenski naziv blaga?
Hvala za pomoč.
T.
Hvala za pomoč.
T.
elrado ::
Kaki obrazec to rabiš :/. Če si naročila kindle iz amazon.com, potem ga dobiš direktno da dom, drugače pa dobiš pošto iz carine, pošlješ pa jim scan/fax računa. Načeloma naša carina ne komplicira (če je vse legit seveda).
Ko sem jaz naročal kindla 3 gen sem ga dobil v roke brez naše carine, saj je za carinjenje poskrbel že amazon.
LP
Ko sem jaz naročal kindla 3 gen sem ga dobil v roke brez naše carine, saj je za carinjenje poskrbel že amazon.
LP
Ja naročila sem ga preko Amazon.com, dobila pa sem e-pošto da moram poslati pooblastilo za zastopanje v carinskem postopku če želim da mi pošiljko ocarinijo, pa tudi scan računa je treba poslati.
Lp
Lp
elrado ::
@TinaZ kako sranje pa je to :/. Kaj ti niso kindla ocarinili ob naročilu (postavka na računu). Kliči na Carino, ko sem z njimi nazadnje govoril (sicer pred par leti) so bili precej prijazni. Pa poglej na račun (zgodovino naročila) če imaš tam postavko customs ali nekaj podobnega.
Wega ::
Ja naročila sem ga preko Amazon.com, dobila pa sem e-pošto da moram poslati pooblastilo za zastopanje v carinskem postopku če želim da mi pošiljko ocarinijo, pa tudi scan računa je treba poslati.
Lp
Ja, jaz sem jim nazaj poslal kar izpis računa in pooblastilo. Pooblastilo so mi poslali po pošti in sem ga izpolnjenega preskeniral in poslal. Načeloma imaš v njihovem mailu telefonsko in so kar prijazni, ter zelo pomagajo, sicer pa ti lahko pošljem jaz, če mi na ZS pošlješ mail.
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.
lep, postaven, pameten
in skromen.
Se mi je res zdelo čudno ko sem dobila ta mail, na računu je pa res postavka Import Fees Deposit...50,55$, tako da res ne vem zakaj bi dvakrat plačala carinjenje
Imam pa res smolo ker je praznik vmes, tako da nihče ne dela danes, vsaj na DHL-u ne. Vem pa ne za carino?
Imam pa res smolo ker je praznik vmes, tako da nihče ne dela danes, vsaj na DHL-u ne. Vem pa ne za carino?
Wega ::
Carine ti ne bodo zaračunali še enkrat, vse je že plačano, samo za postopek gre.
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.
lep, postaven, pameten
in skromen.
tx-z ::
Carinjenje 50$?? Sej te cenej pride da greš nekam v tujino fizično iskat kindla kokr da pol prek neta naročiš?
tx-z
Okapi ::
Je bilo že milijonkrat povedano, pa ne zaleže, da je največji strošek pri uvozu 20% DDV, nekaj evrov so pa še stroški carinjenja.
Neo12 ::
Nočem vam preveč težit vendar pa ne vem koga bi vprašal. Zanima me če kdo pozna kak program ki spremeni spletno stran v tekst za Kindle Paperwhite? Res sem zadovoljen z njim in bi raje kar vse bral na njem. Še bolje bi bilo če kdo od vas poznal kako spletno stran namenjeno Kindlu Paperwhite, kjer so odgovori na ta vprašanja, da vas ne bi po nepotrebnem tukaj zasipal z vprašanji?
http://www.mobileread.com/
Tukaj imaš vse možno, povprašaj v Kindle podforumu.
Tole bo morda v redu za tvoje potrebe, pravkar našel s pomočjo podforuma.
http://download.cnet.com/Auto-Kindle-eB...
Tukaj imaš vse možno, povprašaj v Kindle podforumu.
Tole bo morda v redu za tvoje potrebe, pravkar našel s pomočjo podforuma.
http://download.cnet.com/Auto-Kindle-eB...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
jacal ::
Opravičujem se, če sprašujem, kar je očitno, ampak opazil sem, da marsikdo s paperwhiteom naroči tudi napajalnik (power adapter). Na prvi pogled se mi zdi, da ga ne potrebujem, ker take naprave ne polniš ravno pogosto in bi lahko zadoščalo polnjenje preko USB-ja. V katerem grmu je zajec?
BlazV ::
ne potrebuješ.
btw, iz italijanskega amazona sem naročil original etuij. odličen!
btw, iz italijanskega amazona sem naročil original etuij. odličen!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlazV ()
ZelenaBarva ::
Tudi jaz mam eno vprašanja. Namreč, en kup knjig sem ukradla iz medmrežja in jih pretvorila v .azw3 (večino iz .pdf). Problem ni z berljivostjo, problem je v tem, da mi v teh knjigah ne najde slovarja (in ga posledično tudi ne morem uporabljat), brez težav pa slovar uporabljam v knjigah formata .mobi, ki jih nisem pretvarjala (in sem jih prav tako ukradla iz medmrežja). Ve kdo zakaj je temu tako (je namreč precej utrujajoče)?
Kot je meni znano slovar deluje samo v .mobi. Drugače lahko knjige mirno pošlješ preko calibre in jih pretvoriš v mobi.
Se pa vsem tem težavam izogneš, če knjige dejansko kupiš.
Se pa vsem tem težavam izogneš, če knjige dejansko kupiš.
ZelenaBarva ::
Če bi knjige kupila, bi se nevšečnosti izognila, da. Ampak me je zanimalo, če se da dotičnemu problemu izogniti po piratski poti (arrr) in držim pesti da bo po pretvorbi vse delovalo kot mora.
in hvala (seveda). :)
in hvala (seveda). :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | eBook readerOddelek: Kaj kupiti | 5881 (1984) | bralnik98 |
» | e-bralnik ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 45590 (26890) | AgiZ |
» | Izšel novi Kindle Paperwhite (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 23625 (16682) | ales85 |
» | Amazon osvežuje Kindle (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 30675 (23930) | trnvpeti |