» »

Amazon Kindle

Amazon Kindle

««
21 / 26
»»

fujtajksel ::

nightbird je izjavil:


drugotno bo kindle uporabljan tudi za prebiranje člankov v pdfu. pdf se normalno berejo kot na tablici recimo ali je kaj drugače?

samo nekaj še. če recimo konvertiraš pdf-je preko calibre jih moraš preko usb-ja nalagati ali je varjanta send to kindle in si jih sam pobere?

drugače je gor naložen tudi internetni brskalnik ne? je primeren za kako stvar na hitro pogledati ali je bolj tako tako?


Pazi, pdf članki so taki in drugačni. Konverzija kakšnih gre brez težav, kakšni drugi zapleteno stavljeni zlasti znanstveni teksti pa se ne pretvorijo tako dobro. Sprobla pet konverterjev, vklučno z Akrobatom, in obupal!

Pregledovanje pdf-jev brez pretvorbe pa je na kindlu DX za pop... Ne vem kako je pri novejših modelih. Precej problema je namreč v softveru.

Da o web browserju sploh ne začnem.

Če misliš uporabljat za karkoli drugega kot za e-knjige, obvezno najprej preizkusi!!!

Okapi ::

Samo potem ti ga mora nekdo fizično prinest v Slovenijo.
A po pošti ga ne sme poslati?;)

St235 ::

lahko, samo potem bo treba plačat DDV.

Okapi ::

Če ti ga prinese fizično načeloma prav tako. Lahko sicer šverca, ampak tudi s pisemsko pošiljko ga lahko pošlje tako, da z malo sreče cariniki ne bodo šli odpirati kuverte.

O.

St235 ::

nope, oprostitev plačila DDV je za fizični vnos drugačna.

Okapi ::

Če je tvoja roba, ne če igraš kurirja za nekoga drugega. >:D

O.

St235 ::

430EUR proti 22EUR. In je popolnoma vseeno ali neseš kindla zase ali za novoletno darilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Mehmed ::

St235 je izjavil:

Paperwhite se mi zdi da je okol 150 v Leclerku (s tem, da potem 20-30EUR dobiš na kartico), torej tam nekje kot na amazon.de (še posebej če upoštevaš poštnino).

Edina res cenejša opcija je nakup v zda s special offer. Samo potem ti ga mora nekdo fizično prinest v Slovenijo.


Mimovrste pa leclerc imata se prejsnjo generacijo se mi zdi.
Tukaj imas zadnjo http://www.goblin.si/kindle/kindle-pape...

nightbird ::

kaj pa konkurenca? gledal sem recimo kobo aura hd. je mogoče imel kdo ta reader v roki? je primerljiv glede prebiranja knjig? lahko tudi zanj preko amazona nabavljaš knjige?

LP

St235 ::

tega konkretno ne sem pa imel njihovo prejšnjo generacijo. Kot aparat ni slab, samo je za moje pojme overkill kar se tiče cene. Zakaj plačat 200$ za nekaj kar dobiš za 60$? Ravno tako ne vidim bistvene prednosti v 1080p zaslonu, pismo še papirnate knjige niso printane v taki resoluciji:)

Drugače Kobo nima slabih naprav, samo celoten ekosistem se ne more primerjat z Amazonovim.

nanyka ::

Po mojem mnenju tudi Goblin ne prodaja nove generacije. Novi PW ima od zadaj na veliko napisano Amazon, medtem, ko pa ima starejši PW napisano Kindle. Goblinov ima, vsaj po slikci sodeč, napisano Kindle.

Nisem pa 100%. :D

thramos ::

V Saturnu so imeli obe generaciji, ampak so bili povsod razstavljeni kupi stare verzije. Novejšo so imeli skrito v omari. Cena enaka.

yayo ::

Je za poklicat prodajalca torej, me pa ne bi čudilo, da prodajajo star model, ker, kot vidim, naše tržišče deluje pogosto po takem "mrhovinarskem" principu: Izdelka nikjer ne dobiš, ko je aktualen, potem, ko ga nadomesti v svetu nova različica pa ga začnejo vsi talati, ker so stare rezerve dobili po nekih sivih kanalih. Seveda cene niso temu primerne ampak bliže cenam najnovejših različic. Drugače jaz navijam za KOBO v primerjavi s Kindlom (pa sem imel Kindla). 1. Podpira EPUB format, torej lahko knjige kupuješ kjerkoli se ti zljubi. 2. Več opcij za prilagajanje teksta lastnim željam/potrebam nudi. 3. Ima slot za micro SD kartico, kar omogoča da imaš vedno na razpolago do 32gb knjig. Meni je to pomembnejše kot "send to Kindle" funkcija, bralnik uporabljam za branje knjig, za ostalo imam pc oziroma tablico.
KOBO AURA HD je en razkošen bralnik, če bi za isto ceno vseboval mp3 player (za poslušanje avdio knjig ob branju) in (veliko) bolje obvladal prikazovanje pdf dokumentov bi ga že zdavnaj kupil.

St235 ::

Vsekakor odvisno kaj kdo rabi. Jaz kindla ne zamenjam zaradi brezplačnega 3g, možnosti kupovanja praktično katerekoli knjige se mi za zdi kjerkoli na svetu in Prima. Tako, da ekosistem kot tak je svetlobna leta pred katerimkoli drugim proizvajalce. Če pa tega ne rabiš in se gre zgolj za napravo pa je kindle daleč od top ponudbe.

Kaj točno rabiš pa 32gb za knjige si pa niti v najbolj norih sanjah ne znam predstavljat:)

Mehmed ::

nanyka je izjavil:

Po mojem mnenju tudi Goblin ne prodaja nove generacije. Novi PW ima od zadaj na veliko napisano Amazon, medtem, ko pa ima starejši PW napisano Kindle. Goblinov ima, vsaj po slikci sodeč, napisano Kindle.

Nisem pa 100%. :D


Imas prav glede logota, napacno sliko imajo na strani. Je pa taprav, ko ga dobis v roke.

nightbird ::

Ok, me kar zanima tale goblinov kindle :D Pa še zadnje vprašanje. Je mogoče kakšna razlika če kupim preko goblina ali preko amazona v smislu kakšnih ugodnosti pri knjigah ipd. če direkt z amazona kupim?

LP

St235 ::

ne, razlike ni nobene, ko ga enrkat registriraš v amazon je to to.

nightbird ::

OK hvala vam za vse informacije :D

nanyka ::

Pa še eno vprašanje iz moje strani: če ga naročim preko amazon.de nima onih special offers (reklam) ne? :)

cebelar123 ::

Ne moreš ga sploh naročit iz amazon.de ker ti tole napiše


Bitte beachten Sie

Kindle Paperwhite, 15 cm (6 Zoll) hochauflösendes Display mit integrierter Beleuchtung der nächsten Generation, WLAN kann leider nicht an die ausgewählte Adresse versandt werden. Um einen Kindle zu erwerben, besuchen Sie bitte die Kindle-Produktdetailseite auf Amazon.com (intl.)

Na tem linku Amazon.com (intl.) pa po ceni sodeč je brez reklam. Sedaj pa se je tukaj zgodilo nekaj zanimivega, včasih je bila cena uvoza da nisi carine rabil plačati do 150eur, kindel s prevozom pa pride 153eurov v kdo kako je sedaj to? Se gleda cena samo kindla al gledajo prevoz zraven?

Zgodovina sprememb…

nanyka ::

Ja v Slo res ne gre, gre pa v Avstrijo poštnoležeče. Gledam pa tega:
http://www.amazon.de/gp/aw/d/B00CTUKFNQ...

yayo ::

Kaj pa Italija? Če živiš kje pri meji, oziroma imaš koga, ki živi tam ti ga lahko nabavi v vsakem Unieuru za 129,99 €

MooM ::

Jst sm ga naročil na amazon.de na naslov pri Cheaper&More, čakal dober teden, cena pa 130 € plus poštnina 5 € (10 € za 0,4 kg težek paket plus 5 € bonusa, ki sem ga prejel ob registraciji). Tako da, priporočam: http://www.cheaperandmore.com/.

nanyka ::

Ma ne, sem km oddaljena od avstijske meje, tako da mi sploh ni problem. Cena je pa tako ali tako 130,08€. Edino v precepu sem še, ali PW kupiti ali ne. :)

borutz ::

ti samo kupi, ne bo ti zal
tudi meni ni bilo.
Od nakupa ( 4 mesece ) sem ze kar nekaj knjig prebral

yayo ::

Med Kindle PW in KOBO Glo ne moreš zgrešiti. Vse ostalo s podobnimi karakteristikami (Brokeen, PocketBook, Onyx ipd) je dražje oziroma težje nabavljivo .

nightbird ::

mogoče ve kdo če majo v mariborskem leclercu kindle?

nanyka ::

V soboto so ga še imeli, osnovnega iz reklame.

nightbird ::

paperwhita pa niso meli več?

nanyka ::

Ne, niti ne vedno kdaj ga bodo spet dobili.

nightbird ::

a tako. nazadnje sem kar z amazona naročil, ker se mi ne da čakati na zalogo. pa baje še stari PW prodajajo ali ne?

yayo ::

Če je kdo slučajno zadnje čase razmišljal o nakupu KOBO Aura e-bralnika ima tukaj eno priložnost
http://www.bolha.com/racunalnistvo/tabl...

Sem cincal med Auro in Auro HD in na koncu izbral prvega, pa mi je sedaj žal...
Če ga uspem stalati vzamem HD, ni pa mi nujno, zato komentar o ceni. Btw, testiral sem Koreader aplikacijo, ki omogoča branje pdf dokumentov na Kobotih (in Kindlih) in deluje kar v redu, zagotovo jo je bolje imeti kot ne imeti. Podobno kot podpirajo Kindli "send to Kindle" funkcijo vsebujejo sedaj Koboti Pocket software ter shranjevanje knjig v oblaku. Potencialnemu kupcu nudim pomoč ob morebitnem uveljavljanju garancije v trgovini.

flbroker ::

Dajte mi nekaj povedat, a je Kindle vezan na Amazon racun ali lahko dam gor non-Amazon e-knjige od drugod?

Furbo ::

Lahko daš gor kar poželiš.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

flbroker ::

OK hvala. Najraje imam papirnato knjigo ampak ko grem kam na pot mi je lazje vzeti eno napravo in imeti gor vec knjig. Gledam tudi Kobo ki podpira SD do 32GB ter bere baje vse formate brez konvertanja. Ne bi rad kupil nekaj da potem ne bom mogel brati dolpotegnjenih knjig, da se ne lazemo, potem raje kupim papirnate in jih nosim okrog eno po eno.

Tezaab ::

Lahko tudi uporabis kako orodje, npr. calibre, ki ti pretvori svasta stvari v Amazonov format. Vecina moje zbrke knjig je v formatu EPUB, pa jo zdaj lahko brez problemov (in cudnih artefaktov) berem na Kindlu.

VaeVictis ::

A se že kaj govori o kaki novi verziji Kindle Paperwhite?

bauci ::

Na Nakupovanje.net imajo Kindle paperwhite na zalogi, če koga zanima nakup.

smash ::

ma da ne bom zdej vsega bral..mi lahko nekdo, ki zadevo ima na kratko odgovori na tale vprašanja - pa da za koga drugega tudi malo osvežimo.. hvala lepa..aja govorim o paperwhite verziji

- se splača vzeti 3G verzijo? je mogoče brskati po celem spletu ali samo po amazonu? je mogoče brskati po wikipedii oz. po čem vse? načeloma bi vse knjige naložil doma, bi bilo pa fajn imeti nonstop dostop do interneta li pa vsaj wikipedie..je 3G potreben za slovar?
- je treba na kaj posebnega paziti pri nakupu? se splača preko amazon.de ali kje drugje, doma?
- se da brati v popolni temi ali je vseeno potreban luč?
- koliko časa zdrži baterija (wifi in 3g)? pri polni svetilnosti in pri povprečni.
- koliko je zadeva robustna? se zadeva takoj razbije, če ti pade po tleh? je ekran kakovosten?
- ali slovar dela samo če si priklopljen na net ali je to offline na aparatu?
- imate kak fajn link z kakšno zbirko slo knjig?
- na amazonu je trenutno znižan iz 130 na 109EUR..je to ugodno?
- obstaja kakšen feature, da prevede kaj v slovenščino oz. da je slovar v slovenščini?
- je bolje touch ali tipkovnica..ker bi zadevo držal tako, da bi s palcem verjetno držal tudi po delu ekrana, se bojim, da bi pri touchu nehote menjaval strani..ima kdo s tem probleme?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: smash ()

b4d ::

- Ne, amazon in wikipedia samo
- Nevem, preveri, jaz sem vzel na US ker takrat drugje ni blo dobit.
- Se da, zakaj pa mislis da ima luc?
- Nevem, moj 4 gen, brez lucke zdrzi kar dolgo, pozabis kdaj si polnil
- Moj je brez praske, pa ga ne pazim prav nic, mislim da ze 3. leto.
- Dela vedno, ker slovar nalozis na samo napravo.
- Ni jih veliko, a vcasih je obstajala dropbox skupina.
- Cene se bos pa ja potrudil poiskati, preveri ce je koncna s postnino in DDV ce narocas izven EU.
- Slovenskega slovarja kot vem ni.
- Meni so fizicne tipke boljse, je pa stvar osebne preference, oboje deluje.
b4d.sablun.org

matej_jack ::

- se splača vzeti 3G verzijo? je mogoče brskati po celem spletu ali samo po amazonu? je mogoče brskati po wikipedii oz. po čem vse? načeloma bi vse knjige naložil doma, bi bilo pa fajn imeti nonstop dostop do interneta li pa vsaj wikipedie
Če rootaš, lahko uporabljaš celoten internet - tako sem bral, morda se motim, nimam 3g.

- je treba na kaj posebnega paziti pri nakupu? se splača preko amazon.de ali kje drugje, doma?
Jaz sem kupil na ebayu, za vsak slučaj lahko vprašaš prodajalca če gre za EU verzijo - ne vem kakšne so v praksi razlike med njimi.

- se da brati v popolni temi ali je vseeno potreban luč?
Se da. Jaz imam vseeno raje luč.

- koliko časa zdrži baterija (wifi in 3g)? pri polni svetilnosti in pri povprečni.
Huh, nimam pojma, nisem nikoli meril. Vsekakor pa dovolj.

- koliko je zadeva robustna? se zadeva takoj razbije, če ti pade po tleh? je ekran kakovosten?
Nimam izkušenj.

- ali slovar dela samo če si priklopljen na net ali je to offline na aparatu?
Jaz sem dobil zraven 3 slovarje, ki so na aparatu (offline).

- imate kak fajn link z kakšno zbirko slo knjig?
Google eknjige + Omnibus Beseda

- na amazonu je trenutno znižan iz 130 na 109€..je to ugodno?
Jaz sem dal za svojega 115€ s poštnino iz DE.

- je bolje touch ali tipkovnica..ker bi zadevo držal tako, da bi s palcem verjetno držal tudi po delu ekrana, se bojim, da bi pri touchu nehote menjaval strani..ima kdo s tem probleme?
S touchom nimam problemov.

St235 ::

- se splača vzeti 3G verzijo? je mogoče brskati po celem spletu ali samo po amazonu? je mogoče brskati po wikipedii oz. po čem vse? načeloma bi vse knjige naložil doma, bi bilo pa fajn imeti nonstop dostop do interneta li pa vsaj wikipedie
Če rootaš, lahko uporabljaš celoten internet - tako sem bral, morda se motim, nimam 3g.

motiš se

- je treba na kaj posebnega paziti pri nakupu? se splača preko amazon.de ali kje drugje, doma?
Jaz sem kupil na ebayu, za vsak slučaj lahko vprašaš prodajalca če gre za EU verzijo - ne vem kakšne so v praksi razlike med njimi.

razlika je v tem da international nima polnilca ampak samo usb kabel.

- se da brati v popolni temi ali je vseeno potreban luč?
Se da. Jaz imam vseeno raje luč.

Odvisno od modela, paperwhite da, ostale ne.

Mavrik ::

Baterija na Paperwhiteih drži OPAZNO manj kot na Kindle 3 Keyboard - povprečno tam en teden. Lučka skuri baterijo veliko hitreje - na max brightnessu je mrtev tam po 3-4 dneh.
The truth is rarely pure and never simple.

smash ::

Mavrik je izjavil:

Baterija na Paperwhiteih drži OPAZNO manj kot na Kindle 3 Keyboard - povprečno tam en teden. Lučka skuri baterijo veliko hitreje - na max brightnessu je mrtev tam po 3-4 dneh.


kako hitro se pa napolni z nule?

St235 ::

Mavrik je izjavil:

Baterija na Paperwhiteih drži OPAZNO manj kot na Kindle 3 Keyboard - povprečno tam en teden. Lučka skuri baterijo veliko hitreje - na max brightnessu je mrtev tam po 3-4 dneh.


Bistvena razlika je v tem, da se pri keyboard kindlu baterija uporabja samo za menjavanje strani. Tako, da pri branju urco dve na dan zdrži tudi več tednov. Lučka pa seveda kosntantno kuri baterijo, ko je kindle prižgan.

To je eden od dveh razlogov zakaj ustrajam na keyboard 3g. Drugi pa je v temu, da na mojem kindlu deluje internet preko 3g brez omejitev.

smash ::

St235 je izjavil:

Mavrik je izjavil:

Baterija na Paperwhiteih drži OPAZNO manj kot na Kindle 3 Keyboard - povprečno tam en teden. Lučka skuri baterijo veliko hitreje - na max brightnessu je mrtev tam po 3-4 dneh.


Bistvena razlika je v tem, da se pri keyboard kindlu baterija uporabja samo za menjavanje strani. Tako, da pri branju urco dve na dan zdrži tudi več tednov. Lučka pa seveda kosntantno kuri baterijo, ko je kindle prižgan.

To je eden od dveh razlogov zakaj ustrajam na keyboard 3g. Drugi pa je v temu, da na mojem kindlu deluje internet preko 3g brez omejitev.


kaj pa una fora k prideš do neomejenega interneta da greš nekam v help, pa pol tam klikneš na nek link, pa te vrže na google.com...a so to že popatchal? kako je s temi upgrejdi? se to samo posodabja al je treba kaj kliknit oz. če nočeš upgrejda, ga ni treba inštalirat?

fujtajksel ::

smash je izjavil:

kaj pa una fora k prideš do neomejenega interneta da greš nekam v help, pa pol tam klikneš na nek link, pa te vrže na google.com...a so to že popatchal? kako je s temi upgrejdi? se to samo posodabja al je treba kaj kliknit oz. če nočeš upgrejda, ga ni treba inštalirat?


Ne vem kako je s temi forami. Imam rahlo zastareli Kindle DX, ki ima (oz vsaj je imel) neomejeni internet po defaultu. Ampak internet na Kindlu je zanič za znoret! Še Opera mini na predpotopnem telefonu SE W810 se je bolš obnesla.
Bila je sicer ena fora, da je internet malo bolje delal na Amazonovih straneh in včasih, ko je drugod vse zaštekalo, je malo pomagalo, če si šel malo obiskat Amazonovo spletno knjigarno... Če sanjariš o zastonj internetu s Kindlom, ga najprej nekje preizkusi, da ne boš razočaran.

Mavrik ::

smash je izjavil:


kako hitro se pa napolni z nule?


S hitrim polnilcem približno tako hitro kot kak telefon.
The truth is rarely pure and never simple.

borutzi ::

jaz sem ravno včeraj Paperwhite wifi varjanto dobil iz nakupovanje.net. Kar se tiče brskalnika ima nek "expiremental browserŽ" vgrajen. Omejitev kje surfaš ni.
Bolje da se ga nabiješ kot pes, kot pa da ti ga nabije pes.

fujtajksel ::

borutzi je izjavil:

jaz sem ravno včeraj Paperwhite wifi varjanto dobil iz nakupovanje.net. Kar se tiče brskalnika ima nek "expiremental browserŽ" vgrajen. Omejitev kje surfaš ni.


Omejitve so relevantne pri 3G verzijah (pri čemer pa se lahko oznaki "3G" lahko samo nasmehnem, ker po uporabniški izkušnji reč bolj spominja na stari analogni modem).
V času po prvem iPadu in množici drugih tablic ter pametnih telefonov se vprašaš kakšen bizaren socialni eksperiment na uporabnikih je ta njihov browser; "experimental" je že ne vem kolk let. Softver je pri zadnjih Paperwhitih sicer malčk modernejši od mojega DX, ki je obtičal na 2.5.8 (in si ga začudo še vedno oz spet drznejo prodajat, ker novejšega kindla v večjem formatu niso več izdali). Menda neki alternativni firmwari tečejo precej bolj gladko. Vseeno je nujno vzet bralnik kot bralnik in ne pričakovat od njega da bo za surfanje uporabna tablica.
««
21 / 26
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eBook reader

Oddelek: Kaj kupiti
215477 (1580) bralnik98
»

e-bralnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15142981 (24281) AgiZ
»

Izšel novi Kindle Paperwhite (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8222412 (15469) ales85
»

Amazon osvežuje Kindle (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
13428864 (22119) trnvpeti

Več podobnih tem