» »

Amazon Kindle

Amazon Kindle

««
22 / 27
»»

smash ::

borutzi je izjavil:

jaz sem ravno včeraj Paperwhite wifi varjanto dobil iz nakupovanje.net. Kar se tiče brskalnika ima nek "expiremental browserŽ" vgrajen. Omejitev kje surfaš ni.

in si zadovoljen? koliko si dal? a je z reklamami ali ne? a je to paperwhite tanovi ali stari paperwhite?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: smash ()

Okapi ::

fujtajksel je izjavil:

Ampak internet na Kindlu je zanič za znoret!
Fora 3G "interneta na Kindlu" je, da je po celem svetu zastonj. Dela počasi, brskalnik je samo za silo uporaben, ampak če bi rad nekje, kjer ni brezplačnega wi-fija, prišel brezplačno do interneta, ti to omogoča.

Je pa res, da je krajev, kjer z malce truda ne najdeš brezplačnega wi-fija, čedalje manj.

O.

ok hvala za info..bral sem tudi, da zna letos priti ven nova, lažja verzija paperwhite kindla..ve kdo kaj o tem? se mi splača počakati ali se še ne ve, če bo sploh letos?

Ne vem, zakaj bi čakal. Če kupuješ zato, da boš bral knjige, kupi čimprej. Tudi starejši modeli so enako uporabni za branje kot najnovejši. Če kupuješ zato, da boš imel še en gadget več, pa lahko mirno čakaš - po možnosti čim dlje, ker bo vsako leto kakšen nov model prišel ven.>:D

O.

bauci ::

Cena je 139€, je ta nov in brez reklam. Sem ga kupil dva dni nazaj.

yayo ::

nič ne bo z PW3, če bo, a so le govorice, potem Q2 2014

Mehmed ::

smash je izjavil:

ok hvala za info..bral sem tudi, da zna letos priti ven nova, lažja verzija paperwhite kindla..ve kdo kaj o tem? se mi splača počakati ali se še ne ve, če bo sploh letos?

Jst sm pocakal lani en mesec ker je imela nova verzija mal vec rama, boljso osvetlitev pa kak font vec se mi zdi. Ne vem pa kok bo se napredka pri naslednji pa kdaj bo.

Tkole zgleda slo-tech na njem, kok ti je to nadlezno se sam odloci. Jst raje s telefonom browsam.

ok še to...kolega mi je dal star kindle s tipkovnico na test...zraven ima še ovitek, ampak branje skupaj s tem ovitkom mi ne diši preveč, ker je skoraj 2x težja naprava..fora ovitka je tudi v tem, da je v njem lučka

glede na to, da paperwhite ne rabi luči, bi kupil brez ovitka

samo zanima me ali berete skupaj z ovitki ali brez...bi stvar preživela plažo brez ovitka recimo? se lahko ta ekran hitreje "razbije" kot lcd ali je to nekje enake trdote

Okapi je izjavil:

Ne vem, zakaj bi čakal. Če kupuješ zato, da boš bral knjige, kupi čimprej. Tudi starejši modeli so enako uporabni za branje kot najnovejši. Če kupuješ zato, da boš imel še en gadget več, pa lahko mirno čakaš - po možnosti čim dlje, ker bo vsako leto kakšen nov model prišel ven.>:D

O.

ja baje da bo nov model konkretno lažji zaradi neke nove tehnologije zaslona...to pa že nekaj velja

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: smash ()

Imam Kindlov (original) ovitek in brez njega ne gre :). Ščiti ekran, ko zapreš Kindle ugasne (ne čist ampak samo ekran, podobno kot telefon), ni pa zato ne vem kako težji. Je pa ovitek dokaj drag cca 34€.

kaj pa pravte na kobo-ta? plus je to, da podpira ePub, kaj pa minusi?

Jaz imam Kobo Touch in ne vidim nobenega pravega minusa. Bi pa ob priliki rad videl Auro HD od blizu.

O.

Mehmed ::

Original ja. Drugace imas pa ovitke od pet eur naprej, od masivnih do lahkih do takih, da bo izgledal kot zaresna knjiga.
Rabis ga ne, konc koncev tudi ne rabis oboje narocat naenkrat ampak se lahko kasneje odlocis. Nek lahek ovitek ne doda bistveno k tezi pa obsegu, ne rabis skrbet za praske, ko ga prenasas naokoli pa vcasih pase, da stoji sam na mizi.

Pa kindle res ni tezek, da bi zaradi tega cakal na lazjega. Ce si ravno pred izidom novega stisnes zobe ta mesec, drugace ne vidim smisla.

fujtajksel ::

Okapi je izjavil:

fujtajksel je izjavil:

Ampak internet na Kindlu je zanič za znoret!
Fora 3G "interneta na Kindlu" je, da je po celem svetu zastonj. Dela počasi, brskalnik je samo za silo uporaben, ampak če bi rad nekje, kjer ni brezplačnega wi-fija, prišel brezplačno do interneta, ti to omogoča.

Ja, dokler bereš Amazonovo reklamo. Problem je le v tem, da s Kindlovim 3G internetom večkrat nisi prepričan če tisti internet res imaš ali ne. Pol strani ne odpre, drugo polovico počasi in s pogostim zatikanjem, ko dolgo ne veš al se je že obesil al še ne. In menim da to slabo delovanje niti ni po naključju.

Najbolj smešno je, da so Kindle DX spet začeli prodajat, tj pet let staro zadevo in to z neposodobljenim softverom (kao preslab HW, ampak hekerji so nekej novejše uspešno portali) za precej bizarno visoko ceno in to brez vsakega opozorila nevednim kupcem.

Ales ::

@fujtajksel, se ti da narediti test hitrosti downloada / uploada s tvojim DX-om preko 3G, da bomo imeli dejanske številke za primerjavo?

A ima sploh smisel? Bralnik je namenjen branju, povezava z netom služi toliko, da ti odpre Wikipedijo, če naideš na nerazumljivo besedo/pojem. Vse drugo bolje počneta tablica ali telefon. Prej bi se sekiral zaradi opustitve TTS funkcije in omejenega pomnilnika.

yayo je izjavil:

A ima sploh smisel? Bralnik je namenjen branju, povezava z netom služi toliko, da ti odpre Wikipedijo, če naideš na nerazumljivo besedo/pojem. Vse drugo bolje počneta tablica ali telefon. Prej bi se sekiral zaradi opustitve TTS funkcije in omejenega pomnilnika.

torej je ok wikipedia za obrazložitev neznane besede...jaz sem se bolj nagibal k branju kakšnih velikih člankov na wikipedii...je to sploh realno?

Če želiš izgubiti živce potem je ;) Osveževanja displaya je ekstremno počasno tako, da je vse skupaj ena velika muka. Za branje spletnih strani je boljša rešitev aplikacija Send to Kindle (ali Pocket, če si lastiš KOBO). Na pcju ali telefončku izbereš članek in ga "pošlješ" v bralnik preko wifija. Lepo ti ga bo skonvertiralo za branje na e-ink displayu.

yayo je izjavil:

Če želiš izgubiti živce potem je ;) Osveževanja displaya je ekstremno počasno tako, da je vse skupaj ena velika muka. Za branje spletnih strani je boljša rešitev aplikacija Send to Kindle (ali Pocket, če si lastiš KOBO). Na pcju ali telefončku izbereš članek in ga "pošlješ" v bralnik preko wifija. Lepo ti ga bo skonvertiralo za branje na e-ink displayu.

a to tud obstaja, to pa je super - ko bi vsaj še slo-tech imel tko narejeno, da bi lahko eno celo temo (z vsemi stranmi) skonvertiral za branje v kindla

chironex ::

Mimogrede, saj to veste da za vsako piratsko knjigo, ki jo na kindlu berete, amazon ve?

Ales ::

@chironex, a zdaj si še sem prišel trolat? Nimaš nič pametnejšega za počet? Amazon ne ve, od kod je knjiga, lahko pa izve, kaj vse je na Kindlu. Naslove torej. Z nekaj truda se lahko sporočanje raznih podatkov Amazonu seveda izklopi.

Glede 3G - z nekaj truda se na Kindlu lahko omogoči wifi hotspot in se brezplačen 3G uporablja na neki drugi napravi v bližini, na laptopu npr.. Osnovni vzrok, zakaj je Amazon omejil 3G porabo v tujini na 50 MB mesečno (v matični državi tega ni), je večmesečno potovanje hackerja Kindlovega firmwarea v domačo Kitajsko, kjer je veselo uporabljal 3G ves čas potovanja :)) Ne predstavljam si, kolikšen račun jim je naredil... Precej nespametno dejanje, v vsakem primeru.

Bolj zanimivo, kar pa verjetno veste, ker je podobno z ostalo digitalno robo (glasba ipd), se mi zdi to, da e-knjig ne "kupiš" ampak jih dobiš v uporabo, v najem. Če se pošteno zameriš Amazonu ali kakemu drugemu prodajalcu ti lahko skenslajo account in dostop do "kupljenih" e-knjig. Seveda jih ne moreš niti prodajati naprej, oziroma jih ne morejo tvoji dediči dedovati, kar je samoumevno pri papirnatih knjigah.
(Če seveda prej nisi izvedel backup na svoj disk, ter knjige "oluščil" DRMja s kakim praktičnim orodjem kot je to npr. vtičnik za Calibre vajenca Alfa - Apprentice Alf Calibre plugin)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Bor H ::

Kako se firmware updejta brez da je wifi vklopljen je jasno (očitno ima override za update check). Resno mi pa razloži kako ločuje med kupljenim DRM free filom, mojo seminarsko in piratsko knjigo.

Z DRMjem knjiga ne bo delovala. Z odstranjenim bo. Prva ima en hash, druga drugega in ker je masovno distribuirana, se bo pri veliko ljudeh pojavil enak hash. Si sconvertal v drug format? Ni problema, hash se lahko računa tudi na plaintext vsebino. Z malo igranja se da tudi watermarkat vsebino (menjava sopomenk po dolocenem kljucu). Konekcije na internet pa tako ali tako ne mores preprecit (oz. jo lahko preko iptablov, samo za to je pa 99% uporabnikov slotecha presmrkava) kar dokazuje primer z updatanjem firmwara, ki lepo dokazuje, da se Kindle brez odobritve poveze na odprt wifi ce ga najde (sem imel credentiale za svojega izklopljene). Bo dovolj?

Za tvojo seminarsko pa verjetno niti tebe ne briga, kaj šele amazon.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: chironex ()

Opažam, da ste eni uporabniki "zelo pametni" in mislite, da so vsi uporabniki Slo-tech foruma na super visokem tehničnem znanju. Ali res ne znate napisati komentar na vprašanje na nivoju, ki bo razumljiv še komu drugemu in ne samo avtorju komentarja? Jaz namreč ta forum razumem tudi kot izobraževanje. Sem pač eden od presmrkavih uporabnikov tega foruma in pri tem ni bila mišljena starost, če parafraziram chironexa!

Furbo ::

yayo je izjavil:

Bolj zanimivo, kar pa verjetno veste, ker je podobno z ostalo digitalno robo (glasba ipd), se mi zdi to, da e-knjig ne "kupiš" ampak jih dobiš v uporabo, v najem. Če se pošteno zameriš Amazonu ali kakemu drugemu prodajalcu ti lahko skenslajo account in dostop do "kupljenih" e-knjig. Seveda jih ne moreš niti prodajati naprej, oziroma jih ne morejo tvoji dediči dedovati, kar je samoumevno pri papirnatih knjigah.
(Če seveda prej nisi izvedel backup na svoj disk, ter knjige "oluščil" DRMja s kakim praktičnim orodjem kot je to npr. vtičnik za Calibre vajenca Alfa - Apprentice Alf Calibre plugin)

Naši dediči bodo za drobiž dostopali do vseh knjig, kot je to že običajno za glasbo zdaj. Če bodo sploh še brali kaj.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

bauci je izjavil:

Opažam, da ste eni uporabniki "zelo pametni" in mislite, da so vsi uporabniki Slo-tech foruma na super visokem tehničnem znanju.

Veš v čem je problem? Če bi hotel stvar napisati na nivoju, ki bi ga vsak razumel, potem bi moral sestaviti traktat dolg nekaj strani, kjer bi opisoval vsak detajl. In tega traktata ne bo šel nihče brati, ker je prvic predolg in ker bi bil tako ali tako zbrisan od kaksnega Mavrika, ker se mu bo notri zazdela kaksna beseda neprimerna. Skratko veliko časa vrzenega stran.

Ja mogoče imaš pa prav ampak si vseeno želim, da bi kdaj kdo kakšno stvar bolj po domače povedal :)!

Torej si povedal, da če ne podtikajo piratskih knjig na torrente ne morjo ugotovit če sem knjigo kupil DRM free v trgovini X in jo dal na Kindla ali pa sem to isto verzijo knjige potegnil s piratskega zaliva in si naložil gor. Ne tolk paničarit glede Amazona in Kindla, lih še s popoldanskimi pirati se jim da ubadat. Je pa res, da si ne bi gor dajal navodil za izdelavo bombe v kleti.

Ja saj če koga tako skrbi poročanje amazonu naj si pač kupi neki generični ebook reader. Ali pa si ga kupi od nekoga drugega, da bo ja anonimen. Zeh.

Yep, vroča žemljica med "generičnimi" je trenutno Onyx Boox T68, Android 4.0.4 bralnik, z ekranom enake resolucije in velikosti kot KOBO Aura HD - 6,8 col. Software je work in progress, marsikateri hrošč bo še speglan.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

yayo je izjavil:

Yep, vroča žemljica med "generičnimi" je trenutno Onyx Boox T68, Android 4.0.4 bralnik, z ekranom enake resolucije in velikosti kot KOBO Aura HD - 6,8 col. Software je work in progress, marsikateri hrošč bo še speglan.

U jype, good find. Ko mi kindle crkne, grem absolutno dol iz amazona. Ceprav malo mi gre na zivce, ker nima noben od teh eink screenov velikosti a4 in normalne cene. Za branje knjig so te zasloni sicer vredu, ce pa gre za kaksno skico/... je pa bolj zalost.

Bor H je izjavil:

Torej si povedal, da če ne podtikajo piratskih knjig na torrente ne morjo ugotovit če sem knjigo kupil DRM free v trgovini X in jo dal na Kindla ali pa sem to isto verzijo knjige potegnil s piratskega zaliva in si naložil gor.

Ne slabo si prebral, razlozil sem da LAHKO. Glede majhnih rib... hja, dalo bi se govorit. Jaz piratiziranih knjig na nemodificiranega kindla ne bi dajal, je playstation in xbox lep primer, kako se ti lahko piratiziranje zatakne, ce si online. Tam te tudi ne tozijo.

Zgodovina sprememb…

Ok, dejva poenostavt:
jaz kupim na neki X strani DRM free knjigo in jo dam na svoj Kindle
file pošljem tebi in ga daš na svoj Kindle
ti ga pošlješ naprej
...
kako Amazon ločuje? Hash se ne bi smel razlikovat, če gre za isti file.

Bor H je izjavil:

Ok, dejva poenostavt:
ti ga pošlješ naprej
...

Kako bos pa garantiral, da nima ta knjiga, ko jo downloadas iz amazona, kaksen whitespace več na razlicnih lokacijah, ki jih ima za drugega userja na drugih? Glede sharanja p0rna so jih ze precej dobili na način. Watermark @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

Mavrik ::

Bor H je izjavil:

Ok, dejva poenostavt:
ti ga pošlješ naprej
...

To da ti pošlješ nekomu DRM free kupljeno knjigo ni nič manj piratstvo kot če jo pobereš s torrentov. Tako da pač ne ločujejo.
The truth is rarely pure and never simple.

chironex: ja, Amazonove lastne knjige lahko nadzorujejo, ampak Amazon ni edini vir knjig za na Kindla spravt

Mavrik: sej to, Amazon v tem primeru ne more ločt moje legalno kupljene knjige in tiste, ki sem jo poslal kolegu

Amazona čisto nič ne briga, kaj ti počneš z drugimi knjigami, njega zanimajo Amazonove knjige.

O.

Okapi je izjavil:

Amazona čisto nič ne briga, kaj ti počneš z drugimi knjigami, njega zanimajo Amazonove knjige.

O.

Sem tocno to hotel odgovoriti pa si me prehitel :)

Mavrik ::

Bor H je izjavil:

Mavrik: sej to, Amazon v tem primeru ne more ločt moje legalno kupljene knjige in tiste, ki sem jo poslal kolegu

Jap in jih niti ne briga - to vse ti vržejo itak pod documents in ugasnejo kup funkcij. Ko bodo pa začeli padati DMCAji in zahtevki po seznamih uporabnikov s strani založnikov bomo pa videli kaj bodo naredili.
The truth is rarely pure and never simple.

Založniki bodo morali pristati na kak še cenejši model, tako kot so morali to storiti pri glasbi.
Tako kot se to že dogaja v ZDA, kjer za naročnino dostopaš do vseh knjig.
Lahko ga serjejo s tožbami ali pa se prilagodijo času v katerem živimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

kuglvinkl ::

Ok, sestrič gre v Ameriko, lahko si naroči Kindla v hotel. Zdej, lahko vzamem verzijo z reklamami, ali bolje ne? Mislm, dela verjetno enako kot brze reklam, samo ko je ugasnjen, se prikazujejo reklame. Ima kdo izkušnje?

Al je brez veze škrtartit za 20$?
Your focus determines your reallity

St235 ::

Definitivno z reklamami. Vse kar je razlike je kaj se prikazuje ko je kindle ugasnjen. Z reklamami dobiš reklame, drugač pa razne face avtorjev. Aja pa v meniju je na spodnjem robu mini pasica. Drugače pa ni popolnoma nobene razlike in ko bereš knjigo ne moreš vedet katero verzijo imaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

kuglvinkl ::

thnx.
Your focus determines your reallity

a je kaj razlike v porabi baterije med tem z reklamami ali brez?

pomoje ne, oziroma drugače rečeno nisem opazil popolnoma nobene razlike, pa imava doma obe verziji. Je pa res, da pri napravi, ki jo polniš max enkrat na mesec težko opaziš manjše razlike v porabi. Tako da dopuščam teoretično možnost, da kak miliamper kam izgine zaradi reklam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

b4d ::

Povsod nas bombardirajo z reklamami pa da te bodo se na Kindlu, pljunes tistih 20$ in gledas cudovite slike, ne pa "face avtorjev"...
b4d.sablun.org

lmorgh ::

Js sm kupu PW takoj ko je izšel (brez reklam) pa mi od takrat do danes ni pokazal nobene druge slike, kot sliko barvic... O kakih lepih slikah vi to?

Par let nazaj sem imel Kindle Touch ampak se več ne spominjam kaj mi je kazal v standbyu, mi pa KOBO Aura kaže ovitek knjige, je s PW kaj drugače?

b4d je izjavil:

Povsod nas bombardirajo z reklamami pa da te bodo se na Kindlu, pljunes tistih 20$ in gledas cudovite slike, ne pa "face avtorjev"...

Imaš prav, res gre za čudovite slike in ne face avtorjev...

Slika 1

Slika 2

Slika 3

slika 4

Tako, da ti kar pljuvaj $ kamor ti paše. Kolk ti mora pa koleščov v glavi falit, da kindle uporabljaš za to, da gledaš stand by slike pa tudi ne vem.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Pogooglal, od Toucha naprej ni več slik avtorjev ampak so slike v tem stilu
 Sleep image

Sleep image

««
22 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eBook reader

Oddelek: Kaj kupiti
215864 (1967) bralnik98
»

e-bralnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15145475 (26775) AgiZ
»

Izšel novi Kindle Paperwhite (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8223555 (16612) ales85
»

Amazon osvežuje Kindle (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
13430567 (23822) trnvpeti

Več podobnih tem