» »

Amazon Kindle

Amazon Kindle

««
20 / 27
»»

Pegaz ::

V Sloveniji se ga lahko potem uporablja normalno, čeprav je ameriški?

Bor H ::

Da, jaz uporabljam UK Kindla BP, itak ga potem vežeš na svoj Amazon account, kakšen problem bi lahko bil samo s "special offers" modelom pa še to dvomim.

Pegaz ::

Kul, hvala obema.

St235 ::

Bor H je izjavil:

Da, jaz uporabljam UK Kindla BP, itak ga potem vežeš na svoj Amazon account, kakšen problem bi lahko bil samo s "special offers" modelom pa še to dvomim.

tudi z special offers modelom ni popolnoma nobenih težav. Vezan je na tvoj amazon račun in lahko nastaviš katerokoli državo ne glede na to kje je bil kupljen.

cebelar123 ::

Pred dvema dnevoma sem bil v Media Marktu v Gracu. Tam imajo Kinle paperwhite za 129e, če koga zanima. Lahko si ga ogledaš, poštrckaš po njem.
http://www.mediamarkt.at/mcs/product/KI...

silo ::

cebelar123 je izjavil:

Pred dvema dnevoma sem bil v Media Marktu v Gracu. Tam imajo Kinle paperwhite za 129e, če koga zanima. Lahko si ga ogledaš, poštrckaš po njem.

Kako je potem z jezikom? Domnevam, da se enostavno preklopi na angleščino in ga uporabljaš tako, kot bi tistega iz .com? Samo preverjam, preden se samo za to odpravim v Avstrijo...

anjuska ::

Pozdravljeni, naj še svoj lonček dodam. Pred 2 tednoma sem kupila ta starega Kindla 4 ali 5 al kar je v Unieuro v MIljah. Ker ima dragi svoj s.p. smo ga vzeli na njegovo firmo in dali zanj 66e cca. Mal se splača sploh v teh časih ko moreš vsak eur gledat. :|

Sem pa ugotovila, da me moti ker je enkran kar temen in imam dejasko težave pri branju. Skratka berem ga lahko samo na močni svetlobi. Že čez dan v dnevni brez luči me bolijo oči. Kar čutim kako se napenjajo in ni prijetno. Nop. Sam to je stvar posameznika. Moj dragi ga bere pa ima težav.

Predlagam vsem, ki ga kupujejo, da ga prej nekako poskusijo pri kom...

Težavo bom rešila tako, da bom tega uvalila fantu sebi pa bom vzela paperwhite :D

Me pa zanima, ali ima kdo izkušnje z bralniki Nook in specifično z modelom Nook Simple Touch with Glow Light? brala sem primerjasve in dosega Kindlovega paperwhite, samo ga ne vem kje dobit....

Zgodovina sprememb…

• spremenila: anjuska ()

cebelar123 ::

silo je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

Kako je potem z jezikom? Domnevam, da se enostavno preklopi na angleščino in ga uporabljaš tako, kot bi tistega iz .com? Samo preverjam, preden se samo za to odpravim v Avstrijo...

To sem jaz tam probal sprementi ampak nisem najdel nastavitev za preklop. Je pa res da sem hitro obupal. Zato sem potem ko sem prišel domov pogledal na youtube

Tako da po moje nebi smelo biti problema ampak nisem ziher, ker kolko se spomnim mi ni ponudilo toliko opcij ko sem pritisnil tisto ikono desno zgoraj.

Zgodovina sprememb…

yayo ::

anjuska je izjavil:

Me pa zanima, ali ima kdo izkušnje z bralniki Nook in specifično z modelom Nook Simple Touch with Glow Light? brala sem primerjasve in dosega Kindlovega paperwhite, samo ga ne vem kje dobit....

Nook je malce v zatonu, zato ga razprodajajo kjer se še dobi. Tudi ekran je baje zelo občutljiv na praske pri osvetljenem modelu. Raje kar v Unieuru vzemi KOBO Glo ali Paperwhite.

Bojevnik ::

Lahko kdo potrdi kako je z jeziki, se da nastavit iz nemščine na angleščino?

Mislim namreč naročiti kindle dx z amazon.de

Okapi ::

Ja.

O.

MKC00 ::

Če prav razumem je "najbolje" pri oddaji naročila iz amazon.com izbrati "My card is in a different currency" in "U.S. Dollar (USD)"? Še kakšen "trik"? :)

EDIT:
je z izanglije.com oz. http://www.cheaperandmore.com/ ugodneje opraviti nakup? Ima kdo preračunano? Sprašujem o Kindle Paperwhite (brez 3G).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MKC00 ()

dbevfat ::

Z Amazona naročaj v USD (oz. v njihovi lokalni valuti, odvisno od kje naročaš), konverzijo naj dela tvoja banka. Če pustiš konverzijo Amazonu, plačaš kakih 5-10% več.
nvr2fat

MKC00 je izjavil:

Če prav razumem je "najbolje" pri oddaji naročila iz amazon.com izbrati "My card is in a different currency" in "U.S. Dollar (USD)"? Še kakšen "trik"? :)

EDIT:
je z izanglije.com oz. http://www.cheaperandmore.com/ ugodneje opraviti nakup? Ima kdo preračunano? Sprašujem o Kindle Paperwhite (brez 3G).

Najboljše je da ti amazon zaračuna v lokalni valuti (USD) pretvorbo pa opravi tvoja banka. Ko sem jaz naročal je bilo ceneje kupit v ZDA kot v UK preko currier servica.

Maglorfin ::

Pred dvema tednoma sem dobil svojega Paperwhita. To je moj prvi Kindle in zaenkrat sem z njim zelo zadovoljen, sploh ker sem precejšnji knjižni molj, se mi zdi res super, da mi odsihmal na vlak/avtobus/letalo/morje itd. ne bo več treba tovoriti skladovnice knjig! :D Naročil sem ga prek Amazon.com (seveda v lokalni valuti), cena je bila skupaj z original Amazon zaščitnim ovitkom in depozitom za carino 273 $. Pošiljka je prišla v štirih dneh (od tega je bila en dan na UPS carini na Brniku).

Če kdo še razmišlja o nakupu, potem ni dvoma - Paperwhite je vrhunski e-bralnik. Papirnato belega zaslona in popolnoma črnega teksta seveda ne gre pričakovati, je pa kontrast na soncu po mojih izkušnjah vsekakor odličen, seveda predvsem zahvaljujoč vgrajeni osvetlitvi, s katero končno lahko berem tudi ponoči v postelji ob punci, ki spi zraven, ne da bi mi težila, naj ugasnem luč! :D

Pozor, so pa Paperwhita pred dnevom ali dvema začeli prodajati tudi pri mimovrste=) (klik), če se splača, pa naj presodi vsak sam ...
When you look into the abyss,
the abyss also looks into you.

Zgodovina sprememb…

paket ::

Mene pa zanima kje predlagate nakup "etuija" za Kindle. Sem namreč poskusil naročit preko Amazona pa pravijo, da ne bo šlo "due to warranty and legal restrictions that limit the delivery destinations for some products". Sicer sem glede Amazona čisto nov in mi ni jasno kaj in kdo lahko pošilja v Slovenijo in kdo ne. V končni fazi pa je čisto vseeno iz kje se zadeva naroči..

Pa še to, če se komu naprava "pokvari" iz takšnih drugačnih razlogov.. Brez kakršnih koli komplikacij so mi poslali novega v dveh(!) dneh od začetka postopka za zamenjavo. Costumer service kot se šika :)

tony1 ::

Poskušaj na Amazonu poiskati takšen etui, ki te omejitve ne bo imel...

Ali pa na ebayu.

O.

kuglvinkl ::

Kako pa dela 3g na paperwhitu?
Your focus determines your reallity

49106 ::

Kje se da kupiti pristen kindle 3 zaslon?

Bramac ^^ ::

Uporablja/priporoča kdo soliden poceni etui za paperwhita iz ebaya?

kuglvinkl je izjavil:

Kako pa dela 3g na paperwhitu?

Enako kot na touch. Torej praktično kjerkoli, vendar samo za amazon store in wikipedio.

To slednje je odločilno dejstvo. 3G v resnici ni uporaben oz. so položaji, ko bi prišel v poštev izjemni in se jim lahko izogneš.

dbevfat ::

Z malo načrtovanja se mirno izogneš. Če pa ga enkrat imaš ... na osamljeni plaži v Grčiji kupiti knjigo in brati Wikipedijo je kar kul. ;)
nvr2fat

Hočem rečt, da si lahko za razliko v ceni nabaviš raje knjige. Zarad mene tut hardcover :)

Zato pa jaz še vedno vztrajam na keyboard 3g, ki ni imel te omejitve.

yayo ::

Kaj pa se je takega zgodilo v svetu SLO založništva, da so vsi naenkrat začeli uvažati? Tudi na en moj pol resen oglas, ki je na netu visel pol leta so kar naenkrat začele padati ponudbe...

Bojevnik ::

Kako ste naročili kindla?
Kot kaže amazon.co.uk in amazon.de ne pošiljata v slovenijo...

vofra ::

izgleda, da amazon.de že pošilja tudi v Slovenijo,
sem probal naročit in se ni nič bunil

Ales ::

Če se ni kaj spremenilo, je naročanje možno samo iz ZDA, torej amazon.com.

Se bojim, da si bolj slabo probal.
Kindle Paperwhite, 15 cm (6 Zoll) hochauflösendes Display mit integrierter Beleuchtung, WLAN kann leider nicht an die ausgewählte Adresse versandt werden. Um einen Kindle zu erwerben, besuchen Sie bitte die Kindle-Produktdetailseite auf Amazon.com (intl.)

vofra ::

Okapi je izjavil:

Se bojim, da si bolj slabo probal.
Kindle Paperwhite, 15 cm (6 Zoll) hochauflösendes Display mit integrierter Beleuchtung, WLAN kann leider nicht an die ausgewählte Adresse versandt werden. Um einen Kindle zu erwerben, besuchen Sie bitte die Kindle-Produktdetailseite auf Amazon.com (intl.)

izgleda, da res :-(

Se pa dajo Kindli kupiti v Mediamarktu, preverjeno v Grazu

khm985 ::

Po štirih mesecih uporabe, se mi je delno pokvaril ekran (onemogočeno listanje, samodejno aktiviranje slovarja, posamezna območja ekrana neodzivna). Tako kontaktiram amazon.com podporo, kjer me preusmerijo na amazon.de, kjer je bila naprava nabavljena. Tu naj povem, da sem Kindla kupil na naši Bolhi. Nemški support me je pozitivno presenetil, nič kompliciral. Ko sem omenil, da sem napravo kupil od nekoga drugega. Poslal sem mu le kopijo računa, ki mi jo je sonarodnjak posredoval.

Novi Kindle je že na poti, brez stroškov, starega pa moram poslati nazaj v Nemčijo v roku 30. dni. Zanima me, če mi lahko kdo svetuje, kako naj paket pošljem v Nemčijo. Kot priporočeno, ali kot vrednostno pismo? Amazon pravi, da mi bo pokril morebitne stroške pošiljanja, a me vseeno zanima katera varianta je najzanesljivešja in obenem ugodna.

Hvala za odgovore pa lep dan!

Daš v podloženo kuverto in pošlješ kot priporočeno. Važno je, da imaš dokazilo, da si poslal, kaj se potem dogaja s paketom, te ne zanima.

O.

kucho ::

Rad bi naročil novi Paperwhite in imam dve opciji: da mi ga prinese sorodnik iz ZDA (Georgia), ali da ga naročim sam. Mogoče kdo ve, če je prva opcija cenejša?

Se vam zdi, da se z novo verzijo Paperwhite-a (Smart Lookup z Wikipedijo) splača vzeti 3G opcijo? Je ta brezplačna tudi v SLO?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kucho ()

Prvi način je za poštnino + 22% skupne cene cenejši.

O.

hotlips ::

Kakor sem jaz teste videl, se novi belopapirni splača, če kopuješ novega (nova generacija) in ga dobiš za normalno ceno cca 140 - 150 € (po moji oceni), če maš prejšnjo verzijo se ti nov sigurn ne splača, pa za normalen dnar je tud bolši nakup kot pa nov za 40 - 50 € višjo ceno (spet moja subjektivna ocena).

Sem pa videl učeri, da majo kindle tud v leclerku in mislim, da majo tud paperwhite ter paperwhite 3g.

lp.hl

kucho je izjavil:

Rad bi naročil novi Paperwhite in imam dve opciji: da mi ga prinese sorodnik iz ZDA (Georgia), ali da ga naročim sam. Mogoče kdo ve, če je prva opcija cenejša?

Se vam zdi, da se z novo verzijo Paperwhite-a (Smart Lookup z Wikipedijo) splača vzeti 3G opcijo? Je ta brezplačna tudi v SLO?

Ja, 3g je brezplačen povsod. Če se ti pa res splačat dat 50$ več za brezplačen ostop do wikipedie je pa odločitev posameznika. Jz ravno zato še ustrajam na keyboard 3g.

nightbird ::

pozdravljeni. s kindlom nimam popolnoma nobenih izkušenj zato imam ene par začetniških vprašanj :D če ga kupim preko amazon.de se da nastaviti aangleški jezik ali je kaka lokalizirana verzija in je zaklenjena na nemški jezik?

http://www.amazon.de/kindle-ereader-ebo...
http://www.amazon.de/Kindle-Paperwhite-...

ta dva sta mi interesantna.

knjige se kupuje vse preko amazona ne? edino kake slovenske se da preko emke kupiti in pretvoriti v kindle format ne?

drugotno bo kindle uporabljan tudi za prebiranje člankov v pdfu. pdf se normalno berejo kot na tablici recimo ali je kaj drugače?

LP

dr.Akula ::

nightbird je izjavil:

drugotno bo kindle uporabljan tudi za prebiranje člankov v pdfu. pdf se normalno berejo kot na tablici recimo ali je kaj drugače?

Obstaja Send to Kindle aplikacija za Chrome in Firefox (sklepam da govoriš o člankih na internetu). Ta ti potem pošlje internetno stran na Kindle. Mislim, da lahko pošlješ tudi dokumente iz računalnika z desktop programom, ampak ne vem če je kakšna omejitev s podporo različnim formatiranjem...

Na ostala vprašanja ti bo kdo drug odgovoril, ker si sam ne lastim Kindla, sem pa o Paperwhitu slišal in prebral toliko dobrega, da bi sam sigurno vzel tega.
ni podatka

erkgheoruugh ::

Kindla preko amazona lahko kupiš samo v Ameriškem amazonu, razen, če boš pošiljal/naročal v Nemčijo. Drugače pa ja, da se izbirat jezik ob prvem zagonu.

Za pdf-je je kindle nekoliko neroden za branje pdfjev, saj je potrebno neprenehno scrolanje, da vidiš eno stran.

Za večino pretvorb uporabiš program Calibre.

thramos ::

Imajo ga pa čez mejo v vseh tehničnih trgovinah, ko sem ga kupoval pred mesecem dni, je prišel ceneje, kot prek Amazona.

nightbird je izjavil:

pozdravljeni. s kindlom nimam popolnoma nobenih izkušenj zato imam ene par začetniških vprašanj :D če ga kupim preko amazon.de se da nastaviti aangleški jezik ali je kaka lokalizirana verzija in je zaklenjena na nemški jezik?

http://www.amazon.de/kindle-ereader-ebo...
http://www.amazon.de/Kindle-Paperwhite-...

ta dva sta mi interesantna.

knjige se kupuje vse preko amazona ne? edino kake slovenske se da preko emke kupiti in pretvoriti v kindle format ne?

LP

jezik nastaviš po želji, ravno tako ga lahko vežeš na katerokoli amazonovo trgovino (com, co.uk, de...) in to kadarkoli spremeniš. Na enkrat je lahko vezan samo na en account.

knjige direktno iz kindla lahko kupuješ samo na amazonu. Iz ostalih virov si jih lahko naložiš preko računalnika. Najlažje preko programa calibre, ki ti avtomatično prilagodi format za kindle.

Kar se pdf tiče, pa je bistveno za kakšne pdfje gre. Če gre za tekstovne potem ni problema. Zatakne se pri skeniranih straneh in slikah, saj to kindle obravnava kot sliko in pač prikaže eno celo stran. Tukaj pa je potem kup zoomiranja in scrolanja. Omejitev je pač predvsem v velikosti zaslona.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

hvala za uporabne informacije :D brali se bodo textovni pdf-ji, v glavnem strokovni članki. kar se tiče slik v teh člankih je večinoma samo kak graf, ki pa itaq podrobneje na kompu pogledaš ipd.

samo nekaj še. če recimo konvertiraš pdf-je preko calibre jih moraš preko usb-ja nalagati ali je varjanta send to kindle in si jih sam pobere?

drugače je gor naložen tudi internetni brskalnik ne? je primeren za kako stvar na hitro pogledati ali je bolj tako tako?

thramos je izjavil:

Imajo ga pa čez mejo v vseh tehničnih trgovinah, ko sem ga kupoval pred mesecem dni, je prišel ceneje, kot prek Amazona.

mi lahko prosim poveš v kateri trgovini si tole nabavil. ker glede na geizhals nisem našel nič ceneje kak na amazonu.

lp

thramos ::

saturn.at, 130€.

drugače je gor naložen tudi internetni brskalnik ne? je primeren za kako stvar na hitro pogledati ali je bolj tako tako?

ja je in dela odlično za to čemur je namenjen - branje tekstov. Pozna na priemr funkcijo article mode, kjer zbriše ves balast in ostane samo tekst. Tako, da browser dela odlično za branje daljših sestavkov (članki), je pa bolj kot ne neuporaben za brskanje po spletu kar tako. Brez težav se z njim recimo pogleda emaila, youtube pa seveda ne bo delal.

če recimo konvertiraš pdf-je preko calibre jih moraš preko usb-ja nalagati ali je varjanta send to kindle in si jih sam pobere?

Če gre preko calibre potem rabiš usb povezave, lahko pa si pdf ali doc pošlješ direktno na emailnaslovodkindla@kindle.com in ti converzacijo naredi amazon in si naložiš na kindle preko wi-fi. Prednost calibre je predvsem v temu, da zna praktično kakršenkoli format pretovorit v kindlu prijazno obliko.

Bor H ::

Če se prav spomnem zna tudi Calibre narediti konverzijo in ti poslati na email naslov.

Ales ::

Kindle imaš že nekaj časa na voljo tudi v Leclercu in mislim da tudi v Harvey Normanu? Nisem pa primerjal cen in kateri modeli so na voljo. Verjetno je iz tujine še vedno cenejši.

odlično :D hvala za vse koristne informacije.

lp

Paperwhite se mi zdi da je okol 150 v Leclerku (s tem, da potem 20-30EUR dobiš na kartico), torej tam nekje kot na amazon.de (še posebej če upoštevaš poštnino).

Edina res cenejša opcija je nakup v zda s special offer. Samo potem ti ga mora nekdo fizično prinest v Slovenijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()
««
20 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eBook reader

Oddelek: Kaj kupiti
215879 (1982) bralnik98
»

e-bralnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15145568 (26868) AgiZ
»

Izšel novi Kindle Paperwhite (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8223602 (16659) ales85
»

Amazon osvežuje Kindle (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
13430649 (23904) trnvpeti

Več podobnih tem