bit-tech.net - EA-jev Spore, najnovejša igra, ki jo je zasnoval Will Wright (odgovoren za franšizi Sim City in The Sims), je bila pred nekaj leti dobrodošla novost v igričarskem svetu, saj je igralcem omogočila ustvariti celotno vesolje tako, kot so si ga zamislili. Skozi evolucijo so lahko ustvarjali in prilagajali svoje žverce, ki so se nato razvile vse do ravni, ki jim je omogočala potovati po vesolju ter zavzeti druge svetove.
EA seveda ne bi bil EA, če ne bi dodobra izkoristil možnosti franšize. Tako niti ni presenečenje, da po Spore prihaja še ena igra, poimenovana Darkspore, ki pa bo nekoliko drugačna. Gre za igro tipa RPG, kjer se igralci postavijo v vlogo različnih likov. V primeru Darkspore bodo ti liki ustvarjeni s pomočjo izredno zmogljivega ustvarjalca bitij, poznanega iz Spore. Za razliko od Spore, kjer je bilo dogajanje po naravi bolj veselo, bo Darkspore bolj temačen, saj se bodo morali igralci s svojimi liki, ki bodo živa orožja z različnimi zmogljivostmi, spopasti s sovražno raso Darkspore.
Igra, ki bo na voljo za običajne osebne računalnike z operacijskim sistemom Windows in Mace, naj bi izšla februarja 2011. Več informacij bo do izida seveda še sledilo, do takrat pa si lahko ogledate uradno stran.
Sploh ne maram teh zvrsti, nekako mi ne sedejo oziroma nobena rpg igra mi ni všeč pa brez zamere, vsem, ki to radi igrate, saj veste kaj pravijo "različni okusi"!
Spore ja. Opis in ideja sta mi bila tako všeč, da sem ga kupil. A ko sem ga začel igrati, me je pa začel dolgočasiti. Tako, da mi je škoda, da sem ga kupil za polno ceno na Steamu (tam kupujem VSE igre).
ps: Spore na Steamu je še vedno drag kot žafran, pa gre za dve leti staro igro...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
ja za probat bo sigurno kar se spora tiče.. zabaven špil, dokler kontroliraš samo eno bitje.. ko pa začneš delat vas, mesto, osvojiš planet,... takrat pa rata čist dolgočasno
Na Sim City* imam pa lepe spomine. Nostalgija,... ahhh. Pa Ceasar mi je tudi krajšal čas.
Tako, da se pridružujem klubu čakajočih na nov SimCity. Pa upam, da ga naredijo času primerno. Full 3D, Zooom do človečka, podrobne hiše, stolpnice, vreme, pa upam, da ne bodo pretiravali z diplomacijo oziroma jo naredili razumljivo z dobro learning curve. Ker v Civilization (ne vem, katero verzijo sem nazadnje igral, meni se zdi, da tretji del.) si moral imeti pri igranju pri sebi tisto 200+ strani debelo bukvo, da si kaj diplomatičnega z ambasadami sploh naredil.
*dozdeva se mi, da je šlo za SimCity dvojko, samo se ni imenovala SimCity 2 ampak nekaj podobnega.
edit: SimCity 2000
Na Sim City* imam pa lepe spomine. Nostalgija,... ahhh. Pa Ceasar mi je tudi krajšal čas.
Tako, da se pridružujem klubu čakajočih na nov SimCity. Pa upam, da ga naredijo času primerno. Full 3D, Zooom do človečka, podrobne hiše, stolpnice, vreme, pa upam, da ne bodo pretiravali z diplomacijo oziroma jo naredili razumljivo z dobro learning curve. Ker v Civilization (ne vem, katero verzijo sem nazadnje igral, meni se zdi, da tretji del.) si moral imeti pri igranju pri sebi tisto 200+ strani debelo bukvo, da si kaj diplomatičnega z ambasadami sploh naredil.
*dozdeva se mi, da je šlo za SimCity dvojko, samo se ni imenovala SimCity 2 ampak nekaj podobnega.
A štirica je igra, ki je že išla ali igra, ki bo izšla (aka: naslednjica se bo imenovala SimCity 5)?
Nisem (bil) na tekočem. Torej čakamo SimCity. Ajde Maxis, zmigaj se!
Mavrik, daj. Resno. Moj post in post pred mano o Diablo3 brišeš, medtem pa pustiš debato teči o Sim City ki ima ravno toliko veze s to novico kot Diablo3.
Heh, zdaj so v modi "kje si dobil takšno sedežno, jst bi tut meu." The Sims. :)