Forum » Pomoč in nasveti » Samodejna zaznava brezžičnih omrežij na laptopu.
Samodejna zaznava brezžičnih omrežij na laptopu.
Mantga ::
Pozdravljeni.
Na mojem prenosniku se mi je pojavila težava, da mi ko ga prižgem ne najde nobenega brezžičnega omrežja. tudi domačega ne. Potem kliknem na opcijo UGOTAVLJANJE ZAKAJ WINDOWS NE NAJDE OMREŽJA in mi ponudi rešitev VKLOPITE BREZŽIČNE ZMOGLJIVOSTI. Ko to storim se mi potem računalnik spet normalno poveže z že prej shranjenim domačim brezžičnim omrežjem. V čem bi lahko bila težava in kako jo odpravil, ker do nedavnega mi je vse delalo normalno in je se je računalnik sam avtomatsko povezal z domačim omrežjem oziroma vsaj ponudil omrežja, ki so bila v dosegu, če nisem bil doma.
Hvala za odgovore in LP.
Na mojem prenosniku se mi je pojavila težava, da mi ko ga prižgem ne najde nobenega brezžičnega omrežja. tudi domačega ne. Potem kliknem na opcijo UGOTAVLJANJE ZAKAJ WINDOWS NE NAJDE OMREŽJA in mi ponudi rešitev VKLOPITE BREZŽIČNE ZMOGLJIVOSTI. Ko to storim se mi potem računalnik spet normalno poveže z že prej shranjenim domačim brezžičnim omrežjem. V čem bi lahko bila težava in kako jo odpravil, ker do nedavnega mi je vse delalo normalno in je se je računalnik sam avtomatsko povezal z domačim omrežjem oziroma vsaj ponudil omrežja, ki so bila v dosegu, če nisem bil doma.
Hvala za odgovore in LP.
- spremenil: Mantga ()
mjk ::
zelo dobro bi bilo zvedeti, katere windowse imaš :P
drugače pa je to en service, ki ga kaka piratska distribucija windowsow, kot je tinyvista al pa tinyxp izkolipijo ker je predvsem namenjena desktopom.
vse kar moraš narest je iz med service in najdit, kaj piše da se mara ročno zagnati in to nastaviti na automatic at startup.
pozabil sem ime servica .. ima pa network v imenu ... nekaj v smislu "wlan autoconfig" na win7 ...
drugače pa je to en service, ki ga kaka piratska distribucija windowsow, kot je tinyvista al pa tinyxp izkolipijo ker je predvsem namenjena desktopom.
vse kar moraš narest je iz med service in najdit, kaj piše da se mara ročno zagnati in to nastaviti na automatic at startup.
pozabil sem ime servica .. ima pa network v imenu ... nekaj v smislu "wlan autoconfig" na win7 ...
Mantga ::
WIndows je Vista Home Premium.
Kje pa najdem te service?
Windowsi naj bi bili drugač originalni že prednaloženi ob nakupu. Računalnik je star leto in pol.
Hvala in LP
Kje pa najdem te service?
Windowsi naj bi bili drugač originalni že prednaloženi ob nakupu. Računalnik je star leto in pol.
Hvala in LP
mjk ::
control panel - system & security - administrative tools - services
potem pa malo preveri, kaj imaš disablan oz. manual
potem trubleshooti wireless in preveri kateri service se ti je aktiviral.
sem pa tudi še enkrat prebral tvoj prvi post in mislim, da sem malo zarjavel pri moji slovenščini :)
možno je sa imaš samo po defaultu nastavljeno, da nimaš wireless vključenega ... ponavadi je to ena tipka posebej za wireless. Mby imaš kako nastavitev za varčevanje z baterijo in je tam nastavljeno, da se wireless vklopi samo ko to izrecno rečeš ... itd. malo še to preveri.
potem pa malo preveri, kaj imaš disablan oz. manual
potem trubleshooti wireless in preveri kateri service se ti je aktiviral.
sem pa tudi še enkrat prebral tvoj prvi post in mislim, da sem malo zarjavel pri moji slovenščini :)
možno je sa imaš samo po defaultu nastavljeno, da nimaš wireless vključenega ... ponavadi je to ena tipka posebej za wireless. Mby imaš kako nastavitev za varčevanje z baterijo in je tam nastavljeno, da se wireless vklopi samo ko to izrecno rečeš ... itd. malo še to preveri.
KTr1sk ::
Jaz imam original XP Home na starejšem prenosnem in nisem imel wlan kartice zato sem kupil rabljeno miniPCI brez gonilnikov brez gonilnikov, najdl sem jih na netu ogromno in noben ni hotel delat, čeprav se je vse naložilo, ampak kakor tebi tudi meni ni zaznalo signala, kakor da je stikalo za wireless na off in potem sem naložil gonilnik ki "gonilnik ni digitalno podpisan" in je deloval
je pa zanimivo, da na prenosnem imam stikalo za wireless za izklop in vklop, ampak kakorkoli je nastavljeno, signal JE, tako da sploh ne dela stikalo, ampak me ne moti, pomembno da vedno deluje :).
je pa zanimivo, da na prenosnem imam stikalo za wireless za izklop in vklop, ampak kakorkoli je nastavljeno, signal JE, tako da sploh ne dela stikalo, ampak me ne moti, pomembno da vedno deluje :).
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KTr1sk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z wireless ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1939 (1586) | AlphaOne |
» | Wireless programOddelek: Programska oprema | 4006 (2071) | zan5 |
» | SecureW2; Žična in brezžična povezava na istem laptopu (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7812 (7158) | ArchNem |
» | Preko ruterja imam brezžični internet vendar se strani nočejo nalagati???Oddelek: Omrežja in internet | 3131 (2831) | sonceeek |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44064 (19604) | imallears |