» »

Wireless program

Wireless program

jJack ::

Zanima me, če mogoče kdo ve za kakšen program, s katerim bi lahko wireless povezave našel oz. videl. Vem da pri HP prenosnikih obstaja Broadcom wireless utility s katerim je to možno. Imam en prenosnik, ki ni ne vem kaj zmogljiv, ima pa wireless. Instaliram vse gonilnike, vendar povezav mi ne pokaže. Kaj bi bilo narobe? Hvala.

Samek1337Q ::

Easy WiFi Radar, avtomatično ko kaksno odprto najde, se na njo poveže.

jan01 ::

Ne rabiš nobenih dodatnih programov, windows že sam zna poiskat. Morda rabiš narediti update windowsa...

Nevro^ ::

Tako je! Če gonilniki za wireless kartico delujejo pravilno se ti mora spodaj v desnem kotu prikazat ikona za wireless. Če te ikone ni, povej za katero firmo & model laptopa gre in ti bomo pomagali poiskat prave gonilnike. Če pa ne najde nobenega omrežja pa preveri, če imaš vključeno stikalo za wi-fi na samem laptopu.

imagodei ::

... pa če imaš WiFi kartico :)
- Hoc est qui sumus -

jJack ::

Je je wifi kartica. Prenosnik je Fujitsu Siemens v5535 in bo za delo v avtomehanični delavnici. Na njem se bodo izvajali diagnostični testi. Gonilnike sem z uradne strani dol potegnu, naložu, v Device Managerju imam vse ok, ni nikjer nobenega klicaja, da ne bi bilo kaj naloženo, ampak vseeno mi ne najde brezžičnih povezav. Baje bi moral ročno vnesti omrežje na katero se bom povezal, ali pač? Če ima kdo kakšen odgovor bi bilo super, če ne, bom primoran pcmcia wifi kupit :)

imagodei ::

Ja, hudiča, če imaš Wifi kartico, kaj ti bo potem pcmcia? Kaj pa, ko bi še komu drugemu dal za pogledat? Ne vem zdaj, koliko se spoznaš, ampak če misliš, da ti kje zmanjka znanja, ni narobe komu pokazat? Windows ne rabijo nobenega programa, da ti pokažejo Wireless omrežja.

Je pa možno nekaj drugega: novejši prenosniki imajo običajno nek gumb, s katerim izklopijo brezžične povezave zaradi varčevanja z baterijo. Si ziher, da imaš gumb vklopljen? Prelistaj navodila, ki si jih dobil poleg.
- Hoc est qui sumus -

jJack ::

Moje znanje je glede tega zadovoljivo. Ni prvi prenosnik, ki ga držim v roki. Tudi za gumbe wireless sem že slišal in videl :) No, u glavnem, brez heca. Stvar je v tem, da naj bi ta pernosnik vseboval wifi in tudi driverji to dokazujejo. Ampak zakaj za vraga mi potem ne najde nobenega omrežja. To mene moti in mi ni jasno, sem pač pomislil na hp-jev broadcom sistem ki ti pomaga iskat wireless povezave, ker jih sam OS ne zazna in tudi pri starem IBM-u sem to videl.

imagodei ::

Ne mi zamert, pač te ne poznam in sem zato predlagal, da daš komu pogledat.

Dej zdaj povej, a lahko na Wireless ikoni v Trayu daš Iskanje brezžičnih omrežij? Se pravi, ti odpre okno, kjer bi moral biti seznam omrežij (pa jih ni), ali sploh ne moreš priti do tega okna?
- Hoc est qui sumus -

jJack ::

Da, lahko pridem v to okno, pa dam refresh pa da mi jih išče pa nič ne najde :)

imagodei ::

Driverje za kartico imaš najnovejše?
- Hoc est qui sumus -

Davids84 ::

ali sploh imaš v bližini kakšno WiFi wlan omrežje ali ti misliš da ga imaš in da ti bo prenosnik našel brezžično omrežje kjerkoli.če m isliš to se motiš,je vendar nekaj omrežij nekje na voljo ampak so ponavadi zaščitena z geslom.
Najbrž nimaš na voljo brezžičnega omrežja!

LoneWolf ::

Wireless omrežja so lahko tudi skrita, nastavljena, da ne oddajajo svojega SSID in takih na seznamu najdenih WiFi omrežij ne boš videl. Da se priklopiš na takšno omrežje, moraš poznati tudi SSID, poleg morebitnega gesla. Skrita omrežja ti lahko najdejo posebna orodja, WiFi skenerji, npr. Kismet.
Hiter test bi bil probat najdet omrežja s kakšno drugo WiFi napravo, mobilniki z WiFi podporo so že precej običajna stvar.

jJack ::

:)
Vredu, nism tak butl kukr zdj zgleda. U glavnem, na to omrežje, ki je vidno seveda, se lahko brez problema povežem s telefonom, s presnonikom Toshiba in Acer samo ta fu**ing FSC ne dela. Gonilniki so iz uradne strani, vse lepo instalirano, kot sem navedel v device manager-ju mi lepo pokaže da so gonilniki pravilno nameščeni in da stvar deluje. Edini problem je, ker ne najde ta škatla wireless omrežja. Odločil sem se da grem še "domov" probat na drug router če ga bo našlo, če ga ne bo bom prenosnik čez okno zabrisal :) U glavnem, če ne druga bom probal z pcmcia kartico, ker druga mi ne bo preostalo, ker nujno rabim net povezavo, hude študentske čase pa si plačujem z delom v rač. trgovini in tako ne bo problem, da si izposodim pcmcia kartico za test :) Ampak še vedno imam upanje da se mogoče s kakšnim programom da to rešit.
Lep pozdrav :))

imagodei ::

No, če je vse tako, kot praviš, je še vedno možno, da je skurjena kartica. Sicer v device managerju vse zgleda lepo, ampak efekta pa ni.

Pred parimi tedni sem reševal podoben primer z navadno mrežno kartico v Desktop PC-ju. Vse lepo naloženo, vse kao dela, v Device managerju vse kul, na mrežo se pa človek ni mogel priklopit. Je zamenjal kartico, pa vseeno nič boljše. Moja diagnoza: najbrž je šlo vodilo. Kaj je človek kasneje naredil ne vem, sem mu svetoval tudi, naj pred menjavo plate poskusi komplet reinstall Polken, čeprav je to kind of a long shot.

Skratka, če imaš prenosnik v garanciji, se nehaj zafrkavat z njim in ga nesi na servis. Povej, kaj bi rad in ti morajo zrihtat.
- Hoc est qui sumus -

luksorzi ::

Meni pa ko, na prenosniko zaženem WiFi Radar, napiše tole:
No WiFi fardware found. Please connect with your wireless adapter and try again.

Sem že nalagal neko strojno opremo, pa nič ne pomaga. Imam Visto.

zan5 ::

jaz imam podoben problem.. po pomoti sem izbrisal program Broadcom wireless in zdaj ko ga hocem se 1x naloziti ne gre.. napise se mi da povezave najde samo se nemorem povezat..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem wireless povezave

Oddelek: Pomoč in nasveti
192092 (1745) teedy
»

SecureW2; Žična in brezžična povezava na istem laptopu (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
577341 (6687) ArchNem
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543170 (18710) imallears
»

Intel WiFi problem

Oddelek: Strojna oprema
61242 (1020) KTr1sk
»

Belikn Wireless G Router

Oddelek: Strojna oprema
153095 (2935) MitkoVIP

Več podobnih tem