» »

GameDev v Silverlightu

GameDev v Silverlightu

r_DTgl ::

Ker zelo rad razvijam igrice me zanima kakšno imate kaj mnenje glede gamedeva v silverlightu?
Pomoje je zelo obljubljajoča platforma poleg vseh funkcionalnosti ki jih SL prinaša tudi zaradi zelo dobre podpore IDE(visual studio ftw) in dokumentacije, zato pri mojem naslednjem projektu ne bom uporabil flash/flex variante ki pa ima zelo veliko prednost da imajo plugin že vsi inštaliran.
btw doslej eden izmed najbolših nastajočih projektov kar sem jih do sedaj videl v silverlightu oziroma link do teme kjer je avtor postal http://www.gamedev.net/community/forums...

popster ::

zgleda lepo, samo rabiš met installirano, tko kot flash. Sicer pa nevem kakšne so sploh alternative, mislim da kaj dosti igr v ajaxu nismo vidli..

KalEl ::

Če si .net razvijalec, se ti splača razvijat kar v Silverlight-u. Code Behind maš v C# (ali pač v drugem .net jeziku, če ga uporabljaš), kar ti zmanjša krivuljo učenja (za flash se rabiš naučit Action Script-a). Silverlight 3/4 mata še super zadevo - out of browser support in seveda podporo za periferne naprave. Po novem pa maš tudi Silverlight podporo za telefone (Symbian) :)
Skratka, je dosti prednosti, zaradi katerih bi se jz lotu razvoja na Silverlight-u. Poznam pa tud par firm, k je že nardilo igre v Silverlight pa je bil response kar zadovoljiv.
Lp,
B.

jop silverlight ftw

boogie_xlr ::

Okrog 5000EUR pride samo dev SW(pobrano iz videa).

nič več ni zastonj na tem svetu

techfreak :) ::

boogie_xlr je izjavil:

Okrog 5000EUR pride samo dev SW(pobrano iz videa).

Flash je sam po sebi cenejši, ampak tukaj pri SL so verjetno uporabili še ASP.Net backend za katerega bi tudi pri Flashu moral plačati razvojno okolje (Visual Studio).
Potem pa še kakšen Fireworks in podobni programi ter si spet kar hitro na 5000EUR.

Kolikor vem se pa večino teh programov, ki so bili uporabljeni za izdelavo zgornje igre lahko pridobi preko MSDN AA, vendar tisto se potem ne sme uporabljati za komercialne namene.

Zgodovina sprememb…

Pa sej tudi pri MS se da na kar nekaj načinov pridit do zelo poceni, če že ne zastonj produktov.
malo off, ko sem se s kolegom pogovarjal je rekel da so letos odprli podjetje pod drugim imenom, samo zato da so ponovno mlado podjetje (mislim da pod 3 leta) in si s tem spet nagrebli MS produktov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Silverlight

Oddelek: Programiranje
161729 (1386) hodor
»

Bo Microsoft Silverlight zamenjal s HTML5?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
238153 (6938) BGuard
»

Največja slika na svetu panorama Budimpešte

Oddelek: Novice / Ostale najave
228670 (7195) Golden eye
»

silverlight 4 dev toolkit samo za vs 2010?

Oddelek: Programiranje
7653 (585) detroit
»

Na Portugalskem za javne razpise potrebujete Silverlight (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
11811544 (8536) Utk

Več podobnih tem