» »

Silverlight

Silverlight

hodor ::

Pozdravljeni!

Mene pa zanimam kako naj z silverlightom preberem tekstovno datoteko(.txt)?

nikakor mi ne gre vključiti streamReaderja...

prosim za pomoč =)
Vsako stvar lahko narediš še boljše!

Ericssony ::

Dostop do lokalnih datotek je iz varnostnih razlogov onemogočen.
Rešitev pa je:
namespace FileDemo
{

    public partial class Page : UserControl
    {
        private string contents;
 
        public Page()
        {
            InitializeComponent();
        }
 
        private void btnSelect_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
        {
            OpenFileDialog odlg = new OpenFileDialog();
            odlg.Filter = "Text files|*.txt";
            odlg.Multiselect = false;
            if((bool)odlg.ShowDialog())
            {
                StreamReader reader= new StreamReader(odlg.File.OpenRead());
                while (!reader.EndOfStream)
                {
                    contents = reader.ReadToEnd();
                }
                txtContents.Text = contents;
                reader.Close();
            }
        }
    }
}

hodor ::

Hvala Ericssony...
zanima me še, če je kakšna možbost brez OpenFileDialog-a (da bi direkno podal pot do datoteke)?
Problem:
iz txt datoteke gočem prebrati nekaj vrednosti, katere bom prikazal na grafikonu v silverlightu,
rad bi to naredil direktno

Hvala =)
Vsako stvar lahko narediš še boljše!

PowerShot ::

string naslov=@"C:\\text.txt";
StreamReader reader= new StreamReader(naslov);
while(!reader.EndOfStream())
{
   ...
}

Ericssony ::

Silverlight iz varnostnih razlogov nima dostopa do lokalnega sistema zato to kar je napisal PowerShot ne bo delovalo!
Delovalo bi edino, če bi se datoteka nahajala na strežniku. Naslednja možnost bi še bila "Out-of-Browser" aplikacija, ki odpravi določene varnostne omejitve.

PowerShot ::

Hvala Ericssony, tega nisem vedel.

techfreak :) ::

No ja to je vsekakor logično, da spletna stran ne more dostopati do lokalnih datotek. Tudi ni kakšne potrebe za to. Če bo uporabnik želel naložiti datoteko lahko odpreš dialog, v nasprotnem primeru pa tako nimaš pravice brskati po računalniku (izjema so spletna kamera, mikrofon, IsolatedStorage in piškotki).

hodor ::

Torej kam naj dam mojo datoteko, da bom lahko prebral podatke iz nje?

Delam v visualStudio 2010...

apekkk ::

Baza ti nebi prišla v poštev namesto datoteke?

Ericssony ::

Pa naredi "Out-of-Browser" aplikacijo, ki te omejitve nima in lahko dostopaš do lokalnega sistema.
Greš pod lastnosti projekta in v zavihku Silverlight odkljukaš možnost Enable running application out of the browser ter prilagodiš dodatne nastavitve.

techfreak :) ::

hodor je izjavil:

Torej kam naj dam mojo datoteko, da bom lahko prebral podatke iz nje?

Delam v visualStudio 2010...

IsolatedStorage

kogledom ::

IsolatedStorage ima samo omejeno količino prostora, je mišljem bolj za shranjevanje kakšnih nastavitev, za karkoli drugega (večjega) pa več ne.

techfreak :) ::

In kaj bi shranjeval?

hodor ::

Nič ne bi shranjeval, samo "bral" bi...

No lahko bi povezal tudi z bazo ja...
ima kdo kakšen nasvet, kaj vse potrebujem? Kako se kaj naredi?
Vsako stvar lahko narediš še boljše!

Looooooka ::

Glede na to, da delas silverlight aplikacijo lahko sklepam, da mas dostop do streznika.Kaj ti preprecuje, da tam ne naredis se nekega WebServica, ki shranjuje/vraca te podatke.
Za bazo ma silverlight ekstremno lepo zadevo, ki se imenuje RIA Services.Ampak ok...lahko pac naredis navaden webservice(vsaj WCF no).
Po drugi strani...ce te skrbi samo velikost isolated storaga...hey preveris koliko placa je se frej.Ce ga ni dovolj zahtevas vec prostora.User dobi prompt...dokler ti ne omogoci pac...dobiva prompt ali pa ugasne aplikacijo.

http://www.silverlight.net/getstarted/
http://www.silverlight.net/getstarted/r...

source code and samples:
http://code.msdn.microsoft.com/RiaServi...
video howtos:
http://channel9.msdn.com/learn/courses/...

predlagam se da na netu poisces kksn video howto za "business application template".Tam imas v 2 minutah narejeno silverlight aplikacijo, ki dobiva/shranjuje podatke z ria services.

Zgodovina sprememb…

Looooooka ::

Step by step sample...tak..."lustn" :)
http://blogs.msdn.com/b/brada/archive/2...

Zgodovina sprememb…

hodor ::

Recimo da imam zdaj bazo, zaenkrat še sicer brez podatkov.
Bazo sem si naredil v Navicat for MySQL, zdaj me zanima ali morem si namestit tudi kaki strežnik na računalnik ali lahko kako drugače povežem, ker po teh linkih sem nekaj zasledil povezave s strežnikom.

Kak je pa potem s tem, če bom jaz mogo cel projekt prestavit, da bo zdaj delal na mojem računalniku z neko bazo, potem pa bo treba to aplikacijo vklučit v eno spletno stran, kjer bo to vse skupaj prikazovalo? Problem je v tem, da zvem kje bo končna baza komaj konec drugega tedna, ta Silverlight aplikacija pa mora danes teden že v popolnosti delat kot samostojna še zaenkrat?
Vsako stvar lahko narediš še boljše!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[c#] shrani text, tabele, slike

Oddelek: Programiranje
251429 (1035) klemen93
»

c# tiho tiskanje slik.

Oddelek: Programiranje
101859 (1530) OmegaM
»

C# - xml import v bazo

Oddelek: Programiranje
71371 (1189) nuclear
»

C# Problem

Oddelek: Programiranje
131185 (981) joze67
»

[VB] Open

Oddelek: Programiranje
71460 (1299) Monster

Več podobnih tem