» »

Telemach kabel ali Siol ADSL?

Telemach kabel ali Siol ADSL?

Yeznick ::

Zanima me, kaj bi mi priporočali za nakup. Telemach kabel ali Siol ADSL? Zadostovalo bi mi telemachovih 512Kb/sek, vem pa da ima ADSL 1024Kb/sek, ampak toliko ne rabim. Glavna stvar, ki me zanima je, kaksna je razlika v kvaliteti pri ADSL in pri Telemach kablu?

Hvala,
Yeznick

MUC ::

ADSL, trust me!

Yohan del Sud ::

Trenutno, poudarek na trenutno, ADSL. Čez pol leta, kdo ve...

Yeznick ::

Saj vas vse cisto zastopim. samo poglejte tole:

za ADSL me pride prikljucnina 30.000 (ISDN + prikljucek), mesecna narocnina je 8064 SIT, za moje potrebe je prenos prehiter. rabim le 42 urni dostop na internet zaradi serverja.

kabel me pride pa prikljucnina 22000SIT pa se cenej je narocnina, okoli 7400 SIT.

Kaj pravite?

Yeznick:\

Sunna ::

glede kvalitete bi tud jst dost raj vzel adsl... nimam nobenih tezav z njim medtem ko se folk na telemachu precej pritozuje


SasoS ::

Zdi se mi, da ti cene niso čisto jasne :D. Gre približno tako:
- Telemach: priključnina stane 22.000 SIT, kupit (ali pa najet?) moraš tudi modem: 25.000-30.000 SIT. Trenutno imajo tudi neke akcije, kjer za 29.990 dobiš modem+priklop.
- ADSL: priklop 30.000 SIT, če še nimaš ISDNja prištej okoli 20.000 SIT za ISDN (računaj potem tudi [zaenkrat] malenkost dražjo naročnino za telefon in pa zamenjavo obstoječih telefonov oz. nakup analognega pretvornika).

Moje mnenje - ker nisi točno povedal ali že imaš ISDN ali ne jaz pravim tako: če imaš se odloči za ADSL. Boš imel manj problemov in veš kaj dobiš. Če nimaš je za premislit, prenavljanje hišnih telefonov je lahko drago, po drugi strani pa ne se spuščat v Telemacha če ne veš kam greš :D. Verjemi, nočeš tega! V tem primeru se ti mogoče bolj splača pogledat za alternativnimi ponudniki, saj večinoma delujejo v Telemachovem omrežju (Amis, Voljatel, Preftech...)

matic ::

Mah vzemi adsl.. sploh pa ce imas ISDN, nevem kaj se sprasujes :D

Jux ::

Realnost je v mojih oceh taka:
1. Telemach zadnje case neki nadgrajuje hitrost - trenutno mi pici tudi po 210kbyte/s
2. Narocnina na telemach se je nizja, se posebej ce vzames arnes paket, ki je 5k na mesec. Pri ADSLJU ne pozabi vracunati ISDN narocnine.
3. modem in instalacije te bo prislo okl 55k - toliko kot isdn+adsl na Telekomu.
4. Za moje pojme je najvecji bonus staticen ip, ker se ni treba fu*at z reconnecti na ftp serverjih in podobno. Pac si res skoz prkoplen gor.
5. Ce imas kaksne probleme, te sicer najprej odjebejo, vendar ko jih dvakrat (al pa 10krat kot jaz) poklices ti nastimajo vse tip top. Pr adslju sem sam vidu da zadeva ni tako kul spedenana, telekom te itak ne jebe 5%
6. Upornistvo monopolistu. Men gre Telekom na *urac, in jim ne bom placeval za storitve ki jih ne rabim.
7. Usebno izkustvo, mel sem priloznost izkusit ADSL v zivo, v pisarni sem imel svoj prikljucek (tam kjer sem delal) - in to se vlece kot svina, da stvar kolktoliko spedena se moras pa se z MTU zaj....
8. Eva na telemachu. Ce se prklopis bos ze vedu zakaj se gre - to je NAJVECJI bonus.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

matic ::

Jux: (komentar na tvoje postavke)

1. Skoraj da ti ne verjamem.. kje ti pise na trenutke in koliko so ti ti trnutki dolgi o 210kB/sec?
2. Zakaj bi racunal ISDN narocnino!? Razen ce doma nimate navadnega telefona!? 8-O Drugace pa ce ze res hoces in moras pristej samo ISDNnarocnina-OBICNAnarocnina!
3. Priznam to je res bedarija, ampak vseno tukaj dobis ADSL + ISDN! Pri Telemachu pa samo kabel!!! Se vedno pa imas obicajen telefon! :D Se pravi za isti denar dobis vec - ce pa to rabis je pa druga..
4. Za moje pojme je pa bolj uporaben dinamicej IP za domaco uporabo, poleg tega pa sedaj tudi na ADSLu lahko dobis staticen IP na zeljo!! Spet dve izberi namesto samo ene!! (obstaja pa tudi dyndns.org ipd)
5. Telekom te res ne j*** (ker tam nimas skoraj nic), ampak na Siolu (kjer prakticno imas ADSL) pa ja! Ko sem jih poklical so hitro prisli postimat zadevo po prvem klicu!! Brez problema ze 2x!
6. Se strinjam.. ampak j*** ga! Premalo nas je uporanikov in nas vedno bo.. tut ce vzames kar ponujajo, se vedno se lahko vpiras.. :D
7. Ce si imel svoj priklucek nevem kaj si pol rabil stimat MTU!? Da imas minimalno tezav pa uporabis pa RASPPPoE ki dela super duper b.p.! In res nevem kaj se vlece kot svina..
8. Res je! Pojma nima o cem govoris!

Proti Telemachu/kablu nimam nic, ga se nisem izkusil. Govoric sem slisal ogromno, a tem verjet je drugo vprasnje - dobrih in slabih stavri.
Telekomov niti Siolov zagovornik tudi nisem!
Sem samo komentiral "realnost v tvojih oceh"!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matic ()

Dr_M ::

Glede 1. tocke lahko Jux-a mirne duse podprem.sicer men ne vlece tok hitr (cca 150kb/s) ampak kle mojim sosedom vlece tut 500-700kb/s, lokalno seveda,kar je pa seveda cist dovolj ce prides na evo ;)
pa upload je neprimerno boljsi na telemachu.pr men do 75kb/s, drugac pa tut 500+.sam pac mi smo srecnezi se iz kanala8 in nam dela bols kot vecini folka :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

sasox ::

Eni pa nismo tok srečni uporabniki kanala8 in se ubadamo s prevelikim packetlossom v popoldanskih urah (30-40%). Zjutraj je ql...

Yeznick ::

ISDN paketa še nimam, tako da bi me ceneje prišlo. če grem na kabel. vem da je ADSL bolj IN in bolj zanesljiv (ITAK), samo je pa le telemach ceneje.

Yeznick

Fury ::

telemach ma EVO! (en zlo lepi server ;))

drugace pa povej kje zivis pa ti povemo kako ti bo telemach delu :)

ce bos mel docsis modem (bos mel zihr ;)) bos mel hude pinge, zlo zlo lepo povezavo in na sploh zlo stabilno.. razn ce zivis v kksnmu jebenmu delu.. povej kje zvis :)

Baza ::

O.K.

Kar se tice kabla ga toplo odsvetujem ker imam sosolca k zivi v centru in sosolca ki zivi mal izven mesta (Brod)
pa obema kabel vlece tm nekje od 3.5 pa do 30 kb/sec ze zarad tega ker le Telemachovo omrezje prevec zasedeno skoz. Jst tut nism zagovornik Telekoma pa Siola sam men so ADLS nastimal pred 10 mesci pa mi dozdej dela brez kakrsnih koli tezav!Mam pa linijo 1024/128 pa mi vlece tm nekje okol 100-140 kukr je ( za dolvleko uporablam DAP Plus):\ . Je pa tut res da pri Telekomu dobis vec stavri za sti denar. Naprimer ISDN (vids kdo te klice pa k dvignes slusalko ze zvoni,itd...). Konckoncev je odlocotev res tvoja samo dobro premisli kaj bos uzel!

MitjaM. ::

Jah men ni jasn kako vsem telemach tok lepo dela sam men ne:( Se z eve mi ne vlece nikol vec k 50 kb/s...
Sicer pa baje zdej TM blokira p2p omrezje(vsaj nekaj se govori o tem) in kar se mene tice je lahko kej na temu, ker mi prek kaaze ne dlja nikol hitrej k 1 kb/s !!! pa nej bo 50 userjev al pa en.... Tko da jest bi na tvojmu mestu vzel ADSL

LP, MitjaM.
0oO0oO0oO0oO0oO0oO0oO
http://mitjam.4ever.cc
0oO0oO0oO0oO0oO0oO0oO

Yeznick ::

Ja jest sm drugac iz bezigrada, tko da mislm. da je ta konc kar v redu tehnolosko podprt in hiter, kar se tice ADSL ali kabel povezave.
tko da mislm da mi ne bo zal ce vzamem kabel, ker je cenejsi.

matic ::

Tudi ce nimas ISDNja, te priklop nebo stal drazje! Stalo te bo edino drazje na mesec kolikor je razlike med ISDN in obicajno analogno narocnino..

the_unborn ::

jurja tu, jurja tam in se pocas nabere>:D

the_unborn ::

A mogoce veste kako je z docsis v siski/dravlje, trenutno sem na starem linku na Terayonu in je stvar obupno pocasna in vse bolj nestabilna, bi me docsis resil teh tezav?

kramp ::

ADSL je velik boljši!!!

Djuro ::

A mi kdo lahko (zasebno, se ve) pove kaj več o Evi. Namreč tut sam sem na kablu, pa o tej fejst punci nič ne vem.


ThnX!

Jux ::

Kar se tice kabla ga toplo odsvetujem ker imam sosolca k zivi v centru in sosolca ki zivi mal izven mesta (Brod)


Super laz. Al sta
A)tedva tvoja kolega kmetavza pa ne znata poklicat na telemach da jima ne dela tolk hitr kot bi blo treba (modeli ti res napedenajo vse - sicer je treba ene par klicev, pol pa pici k svina)
B)nista na telemachu
C)si zagrizen siolovec, ki prbija lazi.

V primeru, da A), naj se tvoji kolegi poklicejo, da jim ne dela dobr ene desetkrat in pol jim bom, v primerih B) in C) ti ni treba komentirat teme.

Men zjutri (6-9h) pici okol 210kbyte/s, dopoldne 9h-14h 150kbyte/s, zvecer 110kbyte/s. Pac zadeva zelo variria, vendar za tale NEMO modem superb rezultat. Ping je dobr, edino packetloss mal mori. To je defacto res. Uprasi mal naokrog na ircu, kolk jim dela, predvsem pa vsem mojim telemach znancem pici tolk k men, al pa se vec (kolega ki se je med prvimi prikljucil na telemach in izsilu dvojno hitrost z v startu mu sedaj hitrost prenosa ne pade pod 200kbyte/s).
Ampak pazi - to velja za TELEMACH, ne za ARNES, AMIS, karkoli pac ponujajo prek kabla. .
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Jux ::

Sicer pa baje zdej TM blokira p2p omrezje(vsaj nekaj se govori o tem) in kar se mene tice je lahko kej na temu, ker mi prek kaaze ne dlja nikol hitrej k 1 kb/s !!! pa nej bo 50 userjev al pa en....


Cist mozno, da blokira kazza, vendar mora bit to edin servis, ker npr. Soulseek client dela odlicno - beri sedajle downloadam od 3ljudi po 30k/s plus se kaksen download drobiz.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

PeTe13 ::

Kako kaj vleče Telemach v Črnučah?
Capitalism stole my virginity!

Jux ::

2. Zakaj bi racunal ISDN narocnino!? Razen ce doma nimate navadnega telefona!? !

1. ISDN narocina je visja od OBICNE narocnine.
2. Glede telefona se je treba pa resno vprasat a ga sploh se potrebuje povprecna slovenska druzina, ker imajo itak vsi mobitel. Sam ga uporabljam samo takrat ko imam prazen racun na mobiju in klicem na mobitel.

3. Priznam to je res bedarija, ampak vseno tukaj dobis ADSL + ISDN!

Super dobis stvar ki je noces in je ne rabic. Identiteto klica imas lahko tudi na navadnem telefonu. (A sploh gledas reklame po televiziji?)

4. Za moje pojme je pa bolj uporaben dinamicej IP za domaco uporabo, poleg tega pa sedaj tudi na ADSLu lahko dobis staticen IP na zeljo!! Spet dve izberi namesto samo ene!! (obstaja pa tudi dyndns.org ipd)

Morda za tvoje pojme, vendar ce si kolikor toliko resen obiskovalec raznih FTP streznikov ves da najbolj mori, ce se ti povezava prekine in moras cakat sto let da se povezes na prezaseden streznik. Zakaj to omenjam? Ker te siol (z dinamicnim ali staticnim ip.) odklopi vsako noc za kaksen trenutek. Go figure kaj zdej bl sede.

Proti Telemachu/kablu nimam nic, ga se nisem izkusil. Govoric sem slisal ogromno, a tem verjet je drugo vprasnje - dobrih in slabih stavri.

Sam sem preizkusil oboje in po mojih izkusnjah bolj sede tmach. Je pa res, da je pri ADSL garantirana hitrost okoli 120k/s, kar na telemachu ni.
Sem samo komentiral "realnost v tvojih oceh"!

Ni mi namen lagati po slo-techu, ker konec koncev si ne zelim extra uporabnikov na tmachu, ker mi samo odzirajo pasovno sirino. Ce me kdo uprasa samo povem svoje izkusnje.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Fury ::

Yeznick.. VZAMI KABEL PREKO AMISA!!!

30k prikljucnina za VSE skup
--- s tem da si 2 leti narocnik.. ce ti ustreza je kul..
7k / mesec (oz. 6990 SIT ce smo tocni :))
docsis modem
pod 20 ping povsod po SLO
30 pinga do nizozemske :)
95k/s Download
16k/s Upload

nobenga blokiranja kazaa/blabla itd...

Razen ce rabis Evo (tist tadobr server ;)) pol uzam telemach.. ce mas vec dnarja pa te mal visji ping ne mot uzam ADSL.. drgac pa je amis zlo kul, pa zlo hitro tehnicno pomoc majo, pa usi so ibr prjazni.. men use ful hitr pomagajo :) se zment se da lepo prijateljsko da mas staticn ip free-of-charge pa tko :)

Jest sem mel telemach pa sem na amis preklopu ker mi telemach ni mogu dat docsis modema (problemi z lj kablom).. z amisom mam pa same pozitivne izkusnje :)

Priporocam..

Fury ::

Pa na telemachovem kabl TV omrezju LAHKO uzames Amis internet provider :)

LeQuack ::

Fury:
Mene tud tale doscis zanima, sicer mam sem prkloplen prek bivsga Linka, sam k sm na telemahu vprasu za docsis so prov tko rekl de ne morjo zarad enih komplikacij (pravne narave) z nasim KRS (Stepanjc). Torej ce bi sel na Amis bi se temu izognu al kako, sm mislu de gres tud na Amis prek telemaha in pac spet ne bi blo mozno ?

MUC ::

ADSL s statičnim IPjem !!!NIMA!!!! disconesctopnv vsakih 24ur

Fury ::

LeQuack.. poklic na tvojga kabel operaterja pa upras.. ker pr men je blo tko da LJ Kabel ni mel vec pogodbe s telemachom za ISPjanje ampak z Voljo, Amisom in S5.Netom... zato jest nism mogu uzet docsis ceprov sem ze bil narocnik.. novih pa tut niso mogl prklucvat na telemach... pac lj kabel ni dovolu.. zate pa ne vem ce je isto, samo je pa dost mozno da je :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri adsl al raje kabl??

Oddelek: Omrežja in internet
231719 (1207) Tear_DR0P
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1049545 (7227) flipflop
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
548420 (8420) Skubi
»

telemach kabelski internet vs. adsl (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
544459 (3357) Uporabnik
»

Kabelski ali adsl internet

Oddelek: Omrežja in internet
131376 (1014) Binji

Več podobnih tem