TechCrunch - Štiri mesece po izidu Opere 10.50 je izšla nova verzija, ki nosi oznako 10.60. Beta je izšla pred dvema tednoma, a so Norvežani pohiteli in končno inačico pripravili zelo urno. Kakor namiguje majhno povečanje številke verzije, sprememb ni mnogo, so pa uporabne. Omenimo podporo za geolokacijo, osvežen uporabniški vmesnik, podporo WebM za video v HTML5 in, vnovič, hitrostne izboljšave. Proizvajalec trdi, da je Opera 10.60 za polovico hitrejša od predhodnika. Prenos je že mogoč z domače strani proizvajalca.
Bom preizkusil še to verzijo. Pri zadnji verziji, ki se, jo poizkusil, je Opera bila že TOP v hitrosti med brskalniki, a še vedno je včasih delovala "čudno", tj. slabo prikazovanje strani.
Kako naj odstranim Menu gumb? Že pri 10.5 mi je šel na živce, zdaj je še pa večji. In če imam več vrstic tabov, je potem nad gumbom brezvezen prazen prostor ...
Že nekaj časa uporabljam (skoraj izključno) Opero in je res super browser. Pogrešam nekaj extensionov FF, moti pa me, da mi nekaterih strani enostavno ne naloži (el. banka, estudent,...). Npr. danes pa mi Opera takole prikazuje slo-tech:
če se ti pojavljajo zgornje napake ponavadi priporočajo da prejšnjo verzijo popolnoma pobrišeš in potem to novo verzijo naložiš ponovno.
drugače pa sem sam ponovno prešel na opero... zadnje par mesecev sem bil na chromiumu. upam da me ne razočara čeprav že sedaj opažam da flash ne dela prav tako kot bi moral...
Že nekaj časa uporabljam (skoraj izključno) Opero in je res super browser. Pogrešam nekaj extensionov FF, moti pa me, da mi nekaterih strani enostavno ne naloži (el. banka, estudent,...). Npr. danes pa mi Opera takole prikazuje slo-tech:
Kako naj odstranim Menu gumb? Že pri 10.5 mi je šel na živce, zdaj je še pa večji. In če imam več vrstic tabov, je potem nad gumbom brezvezen prazen prostor ...
Desni klik - Customize - Remove From Toolbar
Če želiš odstraniti napis "Menu", pojdi v mapo, kjer imaš inštaliran brskalnik, potem v locale/en, tam odpri en.lng in išči "menu".
Ne, deluje brez težav. Čudne težave imate nekateri.
Najboljši brskalnik ostaja najboljši.
Še en trik, če hočete imeti v minimiranem oknu tabe do vrha, tako kot je to v full screen načinu, vtipkajte v address bar "opera:config", ter poiščite "Chrome integration drag area", oba nastavite na vrednost "1".
@destroyer2k: Ne, estudent mi enostavno ne gre naprej, ko izberem certifikat.
@kriko: Ne, čisto navaden mode je - enako kot pri jlpktnst je vse ok, ko se prijavim. Ostale strani delajo normalno. . Vendar se take stvari pogosto dogajajo tudi na drugih straneh. Pogosto mi npr. odgovore v forumu kar nekako podvoji (normalno so zapisi potem na nekem mestu pa en zapis vsebuje vse zapise od prej).
Meni e-student deluje bp z certifikatom, mi pa slo-tech včasih čudno pokaže, pa reload reši problem. Je pa tale 10.6 Build 3445, glih tko k zadnja beta..
A ve kdo, če je možno nastavit v Operi M2 mail klientu, da za email, ki ga odprem v novem tabu - po pritisku na delete zapre tab s tem sporočilom. Sedaj je stvar takšna, da prikaže naslednje sporočilo (to je pa nadležno).
@motorko Če se ne motim, obstaja priročen mouse gesture ravno za zapiranje tabov. Drugače pa: Menu-> Setings-> Preferences (ali ctrl+F12) Advanced -> Shortcuts -> keyboard setup, bi se skor da moglo kej najdet.
Pri operi 10.32 (ali nekaj podobnega) se je po zaprtju vseh tabov pojavil speed dial. Pri kasnejših verzijah se po zaprtju vseh tabov prikaže sivo ozadje.
@motorko Če se ne motim, obstaja priročen mouse gesture ravno za zapiranje tabov. Drugače pa: Menu-> Setings-> Preferences (ali ctrl+F12) Advanced -> Shortcuts -> keyboard setup, bi se skor da moglo kej najdet.
Ja, to vem. Jaz želim, da se po izbrisu emaila (sepravi, po pritisku na gumb "delete") avtomatsko zapre tab - ne pa da ga moram potem ročno zapret.
Sem še jaz preizkusno naložil opero. Kot so že nekateri napisali. Obisk slo-techa ne da si prijavljen je grozno doživetje. Vse je nekam čudno pometano. Takoj po prijavi se prikaže spletna stran pravilno. Nikoli še nisem imel naložene opere na tej inštalaciji win 7.
To mi nikoli ne bo jasno, kakšne probleme imate nekateri. Niti enkrat samkrat mi ni serviralo takšnega prikaza strani, pa sem naložil čisto vse builde do sedaj, sploh ne vem kdaj nazadnje sem imel težave z Opero. Kaj počnete?
Nekaj me zanima. Shranjevanje gesel nikakor noče delovati oz. ne znam pravilno nastaviti. Glavno geslo je nastavljeno in tudi uporaba za zakljenjanje dostopnih gesel, ampak pri dostopu na slo-tech itd. preprosto brskalnik ne ponudi vnosa za varnostno geslo, kot na primer v firefoxu. Polja za vnos so pa prazna z oranžno obrobo
Nekaj me zanima. Shranjevanje gesel nikakor noče delovati oz. ne znam pravilno nastaviti. Glavno geslo je nastavljeno in tudi uporaba za zakljenjanje dostopnih gesel, ampak pri dostopu na slo-tech itd. preprosto brskalnik ne ponudi vnosa za varnostno geslo, kot na primer v firefoxu. Polja za vnos so pa prazna z oranžno obrobo
Seveda so prazna, zato pa potem klikneš "Log In" gumb, nakar Opera vpiše vse potrebne podatke in te prijavi.
Seveda so prazna, zato pa potem klikneš "Log In" gumb, nakar Opera vpiše vse potrebne podatke in te prijavi.
Če imate težave s prikazovanjem Slo-tech strani (če niste prijavljeni) samo pobrišite ves private data po cache-ih ki je shranjen.
(Menu->Settings->Delete private data - če ne želite da se vam pobrišejo shranjena gesla, samo odkljukajte Password manager - naj bi bilo tako ali tako kot default že odkljukano)
Če imate težave s prikazovanjem Slo-tech strani (če niste prijavljeni) samo pobrišite ves private data po cache-ih ki je shranjen.
(Menu->Settings->Delete private data - če ne želite da se vam pobrišejo shranjena gesla, samo odkljukajte Password manager - naj bi bilo tako ali tako kot default že odkljukano)
Prvih par prihodov na slo tech je zadeva deloval normalno. Sedaj je pa zopet vse na glavo postavljeno. Ali ima opera kakšno nastavitev da izvede ta postopek vsake par minut oz. vsaj ob izhodu? V nastavitvah Firefoxa lahko nastaviš katere stvari naj ob izhodu pobriše. Za predpomnilnik na disku je že kljukica nastavljena.
@Dragi Zdej sem probal z 10.60 in mi je, ko sm zaprl vse tabe pokazalo speed dial...
Ideje?
Edit: Sem se spomnil, da sem to sam nastavil. In sicer "allow windows with no tabs" pod nastavitvami. Sem pa to nastavil zato, ker mi drugače zapre drugo operino okno (več oken z več zavihki) v kolikor zaprem v njem vse zavihke. V prejšnjih verzijah tega ni delalo.
Se pravi. Kako naredit da se sekundarna opera okna ne zaprejo tudi če pozapreš vse tabe?
Najlepša hvala! Tole deluje odlično
add1: po odjavi je spet isto sranje, stran negledljiva. Ima še kdo kakšno idejo?
Po odjavi je spet isto sranje, stran negledljiva. Ima še kdo kakšno idejo?
Glede na to, da to negledljivo stran gledam dan za dnem že nekaj tednov, je moj nasvet preprost. Uporabljaj tako, kot je in bodi vesel, če je drugače, ali pa si daj katerega od starejših buildov gor, ki te težave še nimajo.
Opera je super brskalnik, samo je zaenkrat ne bom zamenjal za firefox. Predvsem zaradi treh stvari: slab prikaz nekaterih strani, odsotnosti extensionov(adblock, gmail, google reader...) in slabe podpore za greasemonkey